На підході модулі пам’яті DDR5 з активним охолодженням від G.Skill та Cooler Master

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Devijack
Member

Повідомлення

yariksom: 29.05.2026 14:34Я ніколи не чув щоб память горіла від перегріву, в когось було?
за цей місяць два випадки на моїй практиці. Згоріла ддр3 та ддр4 обидві ближчі до забитого пилом\шерстю\мохом кулера тож там було гаряче.
Ну як згоріли, почали сипати помилками, невиліковно.
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

Megaclite: 29.05.2026 14:46
Earanak: 29.05.2026 14:45
Мне нужно
Одну-дві материнки робити на 4 модуля
Pro art і ще якусь
Остальні 2dimm
Должны делать на 4 модуля, а уже выбор самого человека - 4 низкочастотные планки и 256 гиг объём, или две нормальные и 64-128 объём
Dilfin
Member

Повідомлення

Devijack: 29.05.2026 15:22
yariksom: 29.05.2026 14:34Я ніколи не чув щоб память горіла від перегріву, в когось було?
за цей місяць два випадки на моїй практиці. Згоріла ддр3 та ддр4 обидві ближчі до забитого пилом\шерстю\мохом кулера тож там було гаряче.
Ну як згоріли, почали сипати помилками, невиліковно.
З ддр3 бувало, ддр4 не було ніразу, кажуть що буває, але від задирання живлення, спалити можна все, якщо постаратись.)
Megaclite
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: 29.05.2026 15:45
Megaclite: 29.05.2026 14:46
Одну-дві материнки робити на 4 модуля
Pro art і ще якусь
Остальні 2dimm
Должны делать на 4 модуля, а уже выбор самого человека - 4 низкочастотные планки и 256 гиг объём, или две нормальные и 64-128 объём
256гб це для 0.001% людей
це не релевантно
Тому для них хватить 2 материнок в лінійці з 15
yariksom
Member

Повідомлення

Megaclite: 29.05.2026 16:02256гб це для 0.001% людей
це не релевантно
Тому для них хватить 2 материнок в лінійці з 15
«640 кБ має вистачити всім» (с) Біллі :-P
Hotspur
Member

Повідомлення

yariksom: 29.05.2026 14:34 Я ніколи не чув щоб память горіла від перегріву, в когось було?
було дуже давно
DuckRider
Member

Повідомлення

С учетом конченых плашек г.скилл тридент, которые падают в ошибки на 65 градусах, может оно и хорошо
Zaelot
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: 29.05.2026 12:52
А АМД 2*64 на 8400 cl26, получается, не заслужили? И почему на 8400, если уже на 9600-10000 модули есть? На 8400 полно лежит модулей с обычными радиаторами, тут если делать 2 планки по 64 гига с кулером - делайте нормальные быстрые планки, а не какой-то хлам.
ви шо, з 2036го року? які ще 8400 cl26, таке буде коштувати як 5080
DuckRider: 29.05.2026 20:07 С учетом конченых плашек г.скилл тридент, которые падают в ошибки на 65 градусах, может оно и хорошо
типу компенсувати недоліки за рахунок користувача :gigi: в мене профільна 8600 cl38 1.55v не гріється вище 57 градусів, правда в добре обдуваємому корпусі

Звичайний охлад для оперативки справляється дуже не погано, нашо те нове колесо?!
Melki
Member

Повідомлення

Soulwatcher: 29.05.2026 13:32только вот откуда в нормальном корпусе пыль, если везде пылевики
подъехали сказки про стерильные корпуса
Soulwatcher: 29.05.2026 13:32увлажнитель воздуха
давай давай, верим верим...
Devijack: 29.05.2026 13:56Можна було все це обіграти адекватною конструкцією пасивного радіатора, щось з ребрами
тем более примеров куча в истории, у меня были Kingston с высокими развитыми радиаторами, а в те времена самая "крутая" память была с теплотрубками...
в конце концов тот-же Kingston предлагал охладитель для памяти и оно даже красиво было
Devijack: 29.05.2026 13:56в місцях де можна обійтись без вентилятора, краще без вентилятора
:super: :super: :super:
жму руку
Megaclite: 29.05.2026 14:444 модуля і зовсім непотрібні для DDR5
Як і 4 слотові материнки
так то оно так, но вот видишь как оно, тут только четырехслотовые материнки эти модули и смогут принять, а моя, например, нет
Zaelot
Member

Повідомлення

зробили висновки, це як в inno3d боковий кулер, котрий нічого не робив :lol:
Soulwatcher
Member

Повідомлення

Dragobes: 29.05.2026 14:50 Про картоху увидел, а про корпус нет)
Можно поинтересоваться, что это за модель такая сказочная, что пылью питается?
Я тоже пытаюсь в Мистера Пропера, но пыль все равно просачивается. Лопасти вертушек стабильно белые :-/
Я ничего не понял, ни про картоху, ни про белые вертушки.
Чтобы пыль в квартире не летала - чаще убирай квартиру влажной уборкой.
Если пылевики - тупо стальная сетка, то купи в строительном листы губчатого поролона чёрного (других цветов не видел) , 2-3мм толщиной которые. Вырежи нужные размеры и поставь поверх стальной сетки, и будет тебе счастье.
В старых корпусах до стальных сеток, изначально ставили поролоновые фильтры.
stoned
Member

Повідомлення

Base :up:
neonglaу
Member

Повідомлення

Dragobes: 29.05.2026 14:50
Soulwatcher: 29.05.2026 13:32 Так то оно так, только вот откуда в нормальном корпусе пыль, если везде пылевики.
Открыл прям сейчас корпус, а пыли нет. Открывал его последний раз год назад, когда корпус сменил.
Про картоху увидел, а про корпус нет)
Можно поинтересоваться, что это за модель такая сказочная, что пылью питается?
Я тоже пытаюсь в Мистера Пропера, но пыль все равно просачивается. Лопасти вертушек стабильно белые :-/
Якщо правильно організовано охолодження, то пилу в корпусі нема. Я через рік відкриваю, а в корпусі чисто.
Головне створити надлишковий тиск в середині, і щоб всі вентилятори на вдув мали гарні пиловики
Dragobes
Member

Повідомлення

neonglaу: 30.05.2026 03:53 Якщо правильно організовано охолодження, то пилу в корпусі нема. Я через рік відкриваю, а в корпусі чисто.
Головне створити надлишковий тиск в середині, і щоб всі вентилятори на вдув мали гарні пиловики
Ну фіг його знає :dontknow:
4х 140мм на вдув, через сітку
4х 140мм на видув
Комп на столі. БЖ в окремому контурі вентиляції, можна не рахувати.
Може то відяха трохи занижує тиск? Бо по вентиляторах 100% паритет.
На фото десь місяці три з останнього відкриття корпусу. У приміщенні прибирання кожні вихідні :think:
спойлер
Зображення
Зображення
Melki
Member

Повідомлення

neonglaу: 30.05.2026 03:53пилу в корпусі нема
верим, продолжай, не останавливайся
:lol: :lol: :lol:
Echo_Night
Junior

Повідомлення

Melki: 30.05.2026 09:24
neonglaу: 30.05.2026 03:53пилу в корпусі нема
верим, продолжай, не останавливайся
:lol: :lol: :lol:
Последний в корпусе что-то чистил (но это не точно) год назад, когда снимал СЖО для доливки жидкости. Кулера года два не чистил - там тонкий слой пыли есть, но это место такое что он в любом случае там появляется. Зимой просто новую ВК вставил и всё. Пылевиков как таковых нет - они самодельные и толком не прилягают к корпусу. Дома два кота и шерсти неимоверно - регулярно прохожу пылесосом-шваброй. Может вам просто не нужно засираться у себя дома чтоб в системнике аж всё откладывалось?
спойлер
Зображення
Dragobes
Member

Повідомлення

Echo_Night: 30.05.2026 10:02 Может вам просто не нужно засираться у себя дома чтоб в системнике аж всё откладывалось?
Посмотрел ваше фото.
Все в порядке, вы меня успокоили!
Если провести пальцем в отмеченных местах, то слой пыли будет сопоставим с моим))
спойлер
Зображення
Думаю это мне надо к такому привыкать, потому что бороться бесполезно.
Или же соглашаться на стерильные лаборатории Umbrella Corp. :gigi:
Alexx-wisa
Member

Повідомлення

Загалом, якщо вже і думали над тим щоб додати активне охолодження, то цікавим було б обєднання двох модулів в одну систему охолодження зі спільними радіаторами і одним вентилятором. І також таку систему на 4 модулі одночасно, для 1% користувачів. :idea:
Plush_Dragon
Member

Повідомлення

Пацани, розбудіть мене коли водянку почнуть ставити на оперативу.
Dragobes
Member

Повідомлення

Plush_Dragon: 30.05.2026 12:55 Пацани, розбудіть мене коли водянку почнуть ставити на оперативу.
Проснитесь, проснитесь, мистер Фримен :laugh:
спойлер
https://www.overclockers.ua/news/hardwa ... 24/130510/
Відповісти