Сцайти вмерли?

Разговоры обо всем
Автор
Повідомлення
Lumia
Junior

Повідомлення

Живих людей поза межами БидлоТюбу, Мордокниги, Twitter, Instagram, ТікіТоку і не знаю що там ще якоcь вкрай мало.
Є певна кількість забронзовілих, профільних вузлів Всесвітньої павутини як itc.ua або developers.org.ua чи суто утилітарні (кулінарні рецепти, купи–продай, фільми онлайн бісплатна) і між ними та Мордокнигою пустка. DOU давно скотився, але ніякого аналога ніхто не запустив. Після закриття ebanoe.it відкрилося та закрилося декілька замінників з майже нульовою активністю. Ігрульські сцайти закрилися, виродилися, знаходяться в коматозі, переїхали на ТиТрубу де видавлюють свій контлент і випрошують грошей на стрімах. Так чи не так? Де мої RSS?
maxn
Member

Повідомлення

dell
OverPow
Member

Повідомлення

Шото прям в голос и :gigi: :gigi: :up:

Автор типичный шизоид, в наше время таких вылазит много, увы.
TypStar
Member

Повідомлення

OverPow: 24.05.2026 18:11

Chat GPT

Ні, це не виглядає як “шиза”. Це емоційний, трохи грубий текст про цілком реальне явище — зміну інтернету за останні 10–15 років.

Що він насправді каже, якщо перекласти на спокійнішу мову:

1. “Живих людей стало мало”
Автор відчуває, що поза великими соцмережами (типу Facebook, Twitter, Instagram, TikTok) активність сильно впала. Раніше були форуми, сайти, ком’юніті — і там було життя. Зараз усе сконцентрувалось у кількох платформах.

2. “Є старі сайти, але між ними пустка”
Він каже, що залишилися окремі “острівці” (типу новинних або профільних сайтів), але вони не формують єдиного живого середовища. Немає “екосистеми”, як колись.

3. “Сайти деградували або померли”
Згадує, що:

старі форуми закрились або втратили активність
ігрові сайти перейшли в формат відео/стрімів (YouTube, Twitch)
контент став більше про “збирати перегляди і донати”, ніж про спілкування

4. “Немає нових нормальних альтернатив”
Він розчарований, що замість старих спільнот не з’явилось рівноцінних нових (або вони не набрали аудиторію).

5. “Де мої RSS?”
Це ключ. RSS — це стара система підписок на сайти без алгоритмів.
Автор сумує за часами, коли:

ти сам обирав, що читати
не було алгоритмів, які “пхають” контент
не було залежності від соцмереж

Суть його думки коротко:
Інтернет став централізованим, алгоритмічним і менш “живим” у сенсі спільнот. Старий “форумний” інтернет помер, а нового адекватного середовища не з’явилось.
The_Io
Member

Повідомлення

як він пише трохи больно читати, але він правий. Майже всі форуми здохли, чати здохли, навіть діскорд чати здохли, всі крутять тікток і задають питання чатгпт. Навіть профільні чати-барахолки здохли.

Хочеш монетизації - знімаєш відео для ютуба. Нічого не вмієш і хочеш уваги - публікуєш тікток. Хочешь обговорити цікаву тобі концепцію - ідеш на реддіт і там тебе банить бот. Ще є твітер де тебе закенселять якщо хоч одна твоя думка не збігається з тим що зараз модно.

У мене просто нова клавіатура, тому пишу. Черрі профіль зовсім не подобається, хочу більш круглі кути клавіш, оем профіля.

Відправлено через 1 хвилину 18 секунд:
TypStar: 24.05.2026 18:27
спойлер

Chat GPT

Ні, це не виглядає як “шиза”. Це емоційний, трохи грубий текст про цілком реальне явище — зміну інтернету за останні 10–15 років.

Що він насправді каже, якщо перекласти на спокійнішу мову:

1. “Живих людей стало мало”
Автор відчуває, що поза великими соцмережами (типу Facebook, Twitter, Instagram, TikTok) активність сильно впала. Раніше були форуми, сайти, ком’юніті — і там було життя. Зараз усе сконцентрувалось у кількох платформах.

2. “Є старі сайти, але між ними пустка”
Він каже, що залишилися окремі “острівці” (типу новинних або профільних сайтів), але вони не формують єдиного живого середовища. Немає “екосистеми”, як колись.

3. “Сайти деградували або померли”
Згадує, що:

старі форуми закрились або втратили активність
ігрові сайти перейшли в формат відео/стрімів (YouTube, Twitch)
контент став більше про “збирати перегляди і донати”, ніж про спілкування

4. “Немає нових нормальних альтернатив”
Він розчарований, що замість старих спільнот не з’явилось рівноцінних нових (або вони не набрали аудиторію).

5. “Де мої RSS?”
Це ключ. RSS — це стара система підписок на сайти без алгоритмів.
Автор сумує за часами, коли:

ти сам обирав, що читати
не було алгоритмів, які “пхають” контент
не було залежності від соцмереж

Суть його думки коротко:
Інтернет став централізованим, алгоритмічним і менш “живим” у сенсі спільнот. Старий “форумний” інтернет помер, а нового адекватного середовища не з’явилось.
grok, is it true?
maxn
Member

Повідомлення

Верну своё сообщение раз уже прочитали, писал на эмоциях и показалось что переборщил.

Темы автора:

В кого є випуски журналу Князь ігор?

Архів ebanoe.it

Чому Quake III та Unreal tournament такі малопопулярні?

Де пограти в Quake III з нормальним пінгом?

Есть у меня подозрение что у автора фляга протекла ( без обид).

2001 год закончился если что. Если вы не нашли себя в современном мире и вам не с кем поговорить, то у вас один выход только - надеть сандали под носки, бриджы и наматывать круги вокруг школьного стадиона. Идеально ещё завести большую овчарку - чтобы она гавкала как больная на всех прохожих а вы рассказывали что она не кусается. Так все интересные персонажи делают которые не могут понять почему сервера квейка и анреала закрылись. Можете ещё в чате осбб устроить вечную войну с парой усатых бабок по поводу благоустройства территории.
Востаннє редагувалось 24.05.2026 18:59 користувачем maxn, всього редагувалось 1 раз.
Filabatya
Member

Повідомлення

maxn
професійно пишете, ніби лікар, або ветеран :lol:
щось згаладось відразу переступання з ноги на ношу в стори і мотання касет на олівці(сучасні спінери)
спойлер
перша думка завжди правильна вона на інтуіції приходить)
Добре що наш форум живіши всіх живих! Секти на вибір: червоні, сині, зелені, оледщики, антиоледщики, 8Кашники, ШДДшники, АРМщики, нативщики :rotate:
Lumia
Junior

Повідомлення

Обговорювати вихлоп від LLM це верх разумізма. Одна нормальна відповідь а решта повідомлень якась шиза з нейронками та ходьбою довкола стадіону.
Adamantium
Ghost

Повідомлення

якась шиза
умные мысли преследовали автора, но он оказался быстрее :gigi:
Sharkoff
Member

Повідомлення

Тема і її опис звучить так - «ох как харашо жилось в савецкаму саюзі». Нагадує 55+ персонажів з моєї роботи, сидять і страждають, ностальгія. Які фільми знімали, які актори були, квартири давали, як служилося тьма тем і т д. Так і автор :D страждає за старими новими “воємєнами».
Lumia
Junior

Повідомлення

Який інтернет просрали.
Зображення
Барбарис
Member

Повідомлення

Lumia: 24.05.2026 23:07 Який інтернет просрали.
Зображення
З кацапами? Так тут радіти треба, що просрали
Charger
Member

Повідомлення

Підтримаю автора. Інтернет дійсно змінився і далеко не в ліпшу сторону.
Juv4uk
HWBOT OC Team

Повідомлення

Adamantium: 24.05.2026 22:39
якась шиза
умные мысли преследовали автора, но он оказался быстрее :gigi:
Чомусь подумав що таблетки важливо пити вчасно.
Lumia
Junior

Повідомлення

Барбарис
Ну, можна зрівняти колишній GameWay і нинішній. Про який, мабуть, всі забули. Ось ще приклад: galyonkin.com. Ще був «Шпіль» після закриття якого хтось з команди бадьоренько намагався зробитися стрімером сподіваючисья назбирати сімпів з аудиторії «Шпіля» з подальшою їх монетизацією. Проте в нього нічого не вийшло. Ще був прикольний http://www.dpk.com.ua/ який перетворився в нинішній геть не прикольний https://itc.ua/. gameplay.com.ua та журнал «Gameplay». Немає. Що є? Наскільки я знаю, то занудний playua.net який схоже котиться до закриття і щось трохи на YouTube. Ніхто не відкриває сайтів і не продає журналів хай навіть електронних в які навіть можна вбудовувати відео та аудіо. Все різноманіття самовираження (в тому числі через дизайн сайту) яке надає своє власне місце в інтернеті звелося до відосів на ТиТрубі де народ зі шкури пнеться щоб залетіти в рекомендації та не потрапити в бан за заборонені слова і до стрімів на яких можна подивитися на мужичків в очіуванні донутів.
Nuclear World
Member

Повідомлення

А тут есть из здесь присутствующих кто уже более 20 лет ждёт выхода каноничного продолжения Half-Life 2: Episode 3 или выхода DOOM 4 или может Quake 5? :D
leif
Member

Повідомлення

Lumia
Ок, так а шо ти зробив, щоб виправити ситуацію, яка тобі не подобається? Де ти тусуєшся, якщо тут на оверах з горем пополам написав 34 повідомлення за пів року(з яких зарахувати можна в кращому випадку 10, інше якийсь флуд)? Чому пишеш саме тут про це?

Тобто "дайте мені старий інтернет як був 20 років тому, а то у мене у самого лапкі, я можу лише 99.9% часу в RO сидити і епізодично кряхтєть-пєрдєть", так? :lol: :laugh:
Lumia
Junior

Повідомлення

Нічого я не зробив. Щоб щось робити в цьому напрямку треба докладати чимало зусиль і невідомо чи буде з цього якийсь зиск. І так. Дайте! Або давайте зарплатку щомісяця щоб я щось робив. Є бажаючі?

Відправлено через 2 хвилини 2 секунди:
Nuclear World
Краще б той Half-Life 2: Episode 3 не випускали бо це буде суцільне розчарування.
Mike88
Member

Повідомлення

Lumia
Нащадком Домашнього ПК та Gameplay можна вважати mezha.media, яку заснували Данилов і компанія, але після купівлі їх "українською правдою" межа вже не та :weep:
leif
Member

Повідомлення

Lumia: 24.05.2026 14:27 Живих людей поза межами БидлоТюбу, Мордокниги, Twitter, Instagram, ТікіТоку і не знаю що там ще якоcь вкрай мало.
Чел...
Ти скаржився що "живих людей мало" а сам якось не хочеш бути "живою людиною" і не хочеш нічого писати і робити без грошей?

Ти думаєш всім учасникам ком'юніті щось платять? Платили комусь з "живих людей" раніше, коли трава була зелена, дівки гарніші, а інтернет цікавіший? ага, точно, кожному активному форумчанину по 2 штуки баксів на місяць :lol:

Тобі подобався інтернет в якому була активна жива взаємодія ком'юніті в олдскульному форматі, а зараз це набуло іншої форми в більшості випадків от ти і прічітаєш. але існують ще осередки, де жива стара школа, учасником яких ти щось бути не хочеш. натомість ти хочеш щоб тобі дали(sic!) інтернет з цікавими ком'юніті "як раніше", який ти будеш почитувати під півасік, а сам нічого не писати? Потужно.

оце ти крінжанув :tomat: :facepalm:

це і так було зрозуміло, але тепер ти не залишаєш анінайменшого сумніву, що вище тебе правильно було описано.
Відповісти