Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
leif
Member

Повідомлення

StTechnik
Альо ЕСБЕУ, ловіть контрабандиста :lol:

Відправлено через 1 хвилину 45 секунд:
Навіщо ти тоді взагалі щось заповнював і якісь скріни скидав, якщо вони тупо їх проігнорили? :laugh:
StTechnik
Member

Повідомлення

leif
Нинада.. Я сам сдамся :lol:

Відправлено через 27 хвилин 30 секунд:
leif: 19.05.2026 18:54Навіщо ти тоді взагалі щось заповнював і якісь скріни скидав, якщо вони тупо їх проігнорили?
Мы этого достоверно не знаем. Я просто выполнил то что они просили. :rolleyes:
leif
Member

Повідомлення

StTechnik: 19.05.2026 19:22Мы этого достоверно не знаем. Я просто выполнил то что они просили.
фірма працює потужно B-)

тим часом я тут на днях замодив сет MYP (конфіг на фото з наліпкою на коробці):
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Відправлено через 2 хвилини 32 секунди:
запаяв ці MYP в біас з алю плейтом поки що:
спойлер
Зображення
капи GMK Rainy Day R1

Відправлено через 1 хвилину 52 секунди:
p.s.
під час змащення користуюсь акко на haimu heartbeat тому що не шкода ані саму клавіатуру ані кейкапи, якщо десь задіну чи не до кінця протертою від мастила рукою щось надрукую :gigi:
leif
Member

Повідомлення

Апдейт по митниці прилетів значно швидше на цей раз :) Документи опрацювали буквально за пів дня (читають топік), мито нарахували не за 7 днів, а оперативно вже сьогодні вранці. яке я одразу і оплатив. тепер обіцяють за "до 4х днів" передати пекедж місту.

Штож, це вже куди веселіше, подивимось скільки вийде в підсумку, але вже навряд 1.5 місяці :gigi: :popcorn:
StTechnik
Member

Повідомлення

leif
Ты не поверишь, но я иногда вообще не стесняюсь звонить в Росан и давать им поджопники. Если они все оформили - они передадут максимум 2 дня где то.
leif
Member

Повідомлення

leif: 19.05.2026 20:34на днях замодив сет MYP
алішка підсуєтилась і алго показав, що гати викатили оновлену (v3) версію MYP:

Зображення

Відправлено через 5 хвилин 46 секунд:
ргб розсіювач мене звісно не цікавить, але можливо підкрутили/оновили молди чи покращили мілкі пластик, всяке може бути, треба буде якось взяти коли ціни знову будуть ультражирні, як це буває з MYP
StTechnik
Member

Повідомлення

leif: 22.05.2026 11:05що гати викатили оновлену (v3) версію MYP:
А что за свичи? Линейный сайлент? Или скорее "токи" прости госпади? )
leif
Member

Повідомлення

StTechnik: 22.05.2026 13:16Или скорее "токи" прости госпади?
взагалі його частіше називають "низьким" по звучанню, тобто так, як раз thocky в цій термінології, але з мого досвіду він по-перше дещо інакше звучить модифікований (змащений і зафілмлений) ніж у стоці, як його юзає більшість народу, по-друге пружини також сильно змінюють його характер (чого тільки варте встановлення, скажімо, 24мм сінглстейджів в нього), ну і по-третє також клавіатура і конфіг, в якому він використовується, дозволяють йому звучати сильно по різному в одному чи іншому напрямку. для мене це про просто full/deep sounding switch зі специфічним приємним характером, але який потребує обов'язкового ручного модінгу, інакше краще обрати щось інше)
StTechnik
Member

Повідомлення

leif
А я вот кстати решил попробовать тот HMX 400 о котором ранее писал. Что то меня в нем интуитивно привлекает. Наверно приурочу к приезду Хамерхеда. Да и как то неправильно иметь один набор свичей в нашем узком кругу :D
Razor707
Member

Повідомлення

Всем доброго времени суток,посоветуйте полноразмерную механику,желательно с подставкой для рук,сейчас Motospeed ck 108,всё нравится,но начала глючить клавиша А,смотрю что-то на замену
7mindfields
Member

Повідомлення

Razor707: 23.05.2026 21:02 Всем доброго времени суток,посоветуйте полноразмерную механику,желательно с подставкой для рук,сейчас Motospeed ck 108,всё нравится,но начала глючить клавиша А,смотрю что-то на замену
По ціні мотлоху від мотоспід тільки aula f99. Якщо значно підвищити бюджет то qwertykeys neo98.
leif
Member

Повідомлення

рівно місяць минув і замовлення дісталось відділення міст біля мене.
спойлер
Зображення
на два тижні довше ніж НП, але не півтора місяці і вже норм. можна замовляти у геона наступну посилку :)

Відправлено через 40 секунд:
спроба в кирилицю від корейців це канеш лол :laugh:
спойлер
Зображення
Відправлено через 36 секунд:
дружина дивиться, питає: "що це за є(ї) блак снейл?"

Відправлено через 4 хвилини 49 секунд:
але тепер зібрав основну частину великої блекснейл родини від геона:
спойлер
Зображення
- black snail base
- u9 modifiers
- l9 modifiers
- l9 alphas
- Red Cyrillic Alphas (2 kits)
- Cherry Accents
- Novelties Kit

:banan:

Відправлено через 39 хвилин 58 секунд:
оригінальним HASRO капам, цей омаж від геона, звісно, не конкурент:
спойлер
Зображення
шрифт трохи інший, колір трохи інший, товщина шрифту інша, UV прінт зразка листопада 2025го виглядає гірше ніж 35-річний дайсаб :shuffle:

которше, тепер можна впевнено сказати, що ОГ HASRO залишаються еталоном цього візуалу, але добре що тепер існує сучасна альтернатива/омаж

Відправлено через 3 хвилини 51 секунду:
мало того, що кирилицю зробили товстішим шрифтом, так ще і латинка залишились класичної гмк товщини, що ще більше розбалансовує вигляд. ех... наскільки ж HASRO/SAV зробили крутими.

совєтскоє західнонємєцкоє качество ооо... да... сєйчас так нє дєлают (с)

Відправлено через 27 хвилин 21 секунду:
а ось як виглядає wob поруч з блекснейлом:
спойлер
Зображення
у випадку wob легенди зроблені пластиком кольору ws1, а у випадку блекснейлу -- L9:
спойлер
Зображення
Відправлено через 1 хвилину 9 секунд:
p.s.
wob я ще нікуди не ставив, тому там може бути трохи крихти гмк еко-пакування (thanks, greta), не звертайте уваги
leif
Member

Повідомлення

а ось ще ловіть порівняння гмк беж vs найс пбт беж:
спойлер
Зображення
втім, за свої 65 баксів кейкапи пристойні, якщо звук пбт влаштовує (у мене два сети найспбт і обидва стоять на сайлент білдах :gigi: )
StTechnik
Member

Повідомлення

leif: 24.05.2026 18:07якщо звук пбт влаштовує
А я ж правильно понимаю, что PBT лучше всего для сайлент и низких всякий "токи" звучаний? Маньяки типа меня с громким клаки выбирают ABS?
leif
Member

Повідомлення

StTechnik
Це дещо спрощене, але справді дуже розповсюджене формулювання.

Як на мене, звичайний/пересічний сучасний PBT як твердіший фізично і більш "сухий" матеріал на фоамлес білдах частіше за все (практично завжди) звучить більш різко+пластиково ніж абс, особливо з лонг-полл світчами. Іноді за рахунок специфічного відлуння, товщини та характеру матеріалу він може сприйматись як нижчий за пітчем, але це не той самий lowpitch, який дає правильно підібране комбо світчів, плейта, корпусу і PCB, і який цілком може (і має) видаватисч з ABS капами.

У фоамних білдах справді здається, що PBT = нижчий звук загалом. Але, імхо, там велику роль грають саме фоами і те, як вони трансформують/фільтрують звук усієї конструкції і які частоти може відбити вже сам кейкап.

В свою чергу (апріорі м’якший ніж пбт) абс пластик може сприйматись гучнішим і більш хацпітчовим на деяких збірках. Але з мого досвіду це не просто хайпітч звук, а скоріше більш живий, відкритий і повітряний йогг характер. Через меншу вагу-товщину і специфічні риси звуку абс пластику, воно може здатись гучнішим ніж він насправді є.

В цілому дуже сильно залежить від того, які частоти видає сам світч, плейт, barebone/корпус, PCB, на чому стоїть клавіатура ітд

У тебе ж є найспбт кейкапи, щоб не слухати когось там (типу мене), можна самостійнл протестувати і зробити свої висновки ;) Але варто враховувати, що з іншими світчами, плейтом, іншою конфігурацією загалом, результат може бути помітно відмінний.
StTechnik
Member

Повідомлення

leif: 24.05.2026 19:02У тебе ж є найспбт кейкапи, щоб не слухати когось там (типу мене), можна самостійнл протестувати і зробити свої висновки
Ну я в принципе ж все одевал и слушал..
По моим впечатлениям - наиболее яркий и класный звук дают таки абс или даблшот пбт. Особенно в крупном профиле. Мой КАТ звучит прям ну очень хорошо. Просто черри пбт даблшот звучат неплохо тоже, но менее ярко. Влияет уже свойство самого пластика и меньший объем чем у КАТ. КАТ прям хорошо объем дает. А вот дусаб (есть же такой) - там уже звук конечно глуше. Я перестал его ставить на Нео. Может потом как нибудь когда попробую более низкую тональность.
Но пока по звуку реальный фаворит - апельсинки от Дропа в абс.

Відправлено через 1 хвилину 22 секунди:
Кстати керамика от Церакея полностью поселилась на магнитном Кейроне. Там ей самое ТО. Она практически сайлент его делает.
А поскольку в Нео я перешел на 7U пробел - то на него она и не налезет :D
leif
Member

Повідомлення

Окремо зазначу, шо старий черрі пбт пластик звучить тепліше і ламповіше ніж сучасний пбт: більш благородно, спокійно, більш зернисто-текстурно.

Можете, звісно, вважати, що я (і всі інші клавіатурні нерди) вигадую і пбт він і в Африці пбт, сперечатися не буду, нехай це буде моя суб'єктивна думка і моє суб'єктивне сприйняття, накручене витратою грубих грошей на древній hasro борд :gigi:
Kosdnepr
Member

Повідомлення

leif: 29.04.2026 13:19https://divinikey.com/collections/keybo ... t-keyboard

серйозна пропозиція за таку ціну. цікаво, що там за абс даблшоти поставили від qwertykeys
Виявляється пребілд версія Neo98 не ідентична баребону, трохи спрощена:
спойлер
Але все одно за свою ціну один з кращих варіантів зараз.
7mindfields: 05.05.2026 21:04(інкблеків всього два в мене)
Тут дуже гарна ціна (особливо за сайленти): https://flashquark.com/product/gateron- ... pcb-mount/
Навіть з урахуванням доставки мабуть вигідніше, ніж на алішних розпродажах.
leif: 24.05.2026 19:24Можете, звісно, вважати, що я (і всі інші клавіатурні нерди) вигадую і пбт він і в Африці пбт
Чому вигадувати, вони дійсно об'єктивно можуть звучати по-різному. А от саме теплість і ламповість цілком ймовірно що формуються
leif: 24.05.2026 19:24витратою грубих грошей на древній hasro борд
:gigi:
В іншому хобі люди взагалі чують тонкощі різниці звуку в залежності від кабелю, ото де рівень :laugh:
StTechnik
Member

Повідомлення

Kosdnepr: 27.05.2026 15:01чують тонкощі різниці звуку в залежності від кабелю, ото де рівень
Поверь, это еще не уровень. Там оказывается есть разница если у тебя витая пара не от того производителя. А если сетевая карта не Аудиофил Рэди - то тебя никакие и кабеля не спасут. Про фай фай и модели роутеров я скромно промолчу. :gigi:
leif
Member

Повідомлення

Kosdnepr: 27.05.2026 15:01трохи спрощена:
хитро) швидко проклацав відео - побачив, що стаби плейт-маунт, і немає ребер на дні кейсу. щось пропустив?
обидва моменти -- взагалі не втрата для тих, хто використовує фоамні збірки, а серед покупків пребілду, думаю, таких буде 99%. тому в цілому нічого страшного, але краще б вони якось це позначали.
Kosdnepr: 27.05.2026 15:01вони дійсно об'єктивно можуть звучати по-різному.
вони і звучать по різному, я просто не маю бажання нікому нічого доводити з цього приводу.
Kosdnepr: 27.05.2026 15:01А от саме теплість і ламповість цілком ймовірно що формуються
див. вище
Kosdnepr: 27.05.2026 15:01В іншому хобі люди взагалі чують тонкощі різниці звуку в залежності від кабелю, ото де рівень
apples and oranges
Відповісти