Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
corruptedflesh
Member

Повідомлення

1985god: 13.05.2026 13:07
таке можна робити тільки з інверторами Дейе які мають генераторний вхід на нього можна підключити мережевий інвертор deye (наприклад , або інший) і таким чином отримати додатково кілька сонячних входів такі мережеві інвертори є від 6 кВт Мережевий інвертор 6кВт однофазний+WiFi, SUN-6K-G05P1-EU-AM2, Deye 18 942 грн/шт. в ньому два входи точніше да МППТ трекера. , Загалом на заряд АКБ можна тулити контролери make sky blue які будуть одночасно з основним інвертором заряджати АКБ , не знаю чи проходить це з фірмовими АКБ але але самозбір так
так є багато інверторів з двома мппт трекерами, я тут вище в темі і писав, що хочу брати з двома трекерами, а взагалі дивився інвертори де пишуть, що на один мппт трекер можна 2 стрінги в паралелі, але це починається в інверторах від 8 квт.

а ось мережевий інвертор в генераторний вхід - це ідея.

Відправлено через 6 хвилин 47 секунд:
в мене тут історія.

Приїхав батько, подивився дах сараю і сказав що я дурак, каже що наче воно +-ок, але є певні сумніви.
Я кажу, що фіг з ним, ліпимо і ліпимо, а він каже шо улетять панелі разом з шифером і дахом.

Пропонує знімати шифер, дивитись, і якщо треба, то укріпляти, дошки в принципі є. Але каже не поспішати, раптом там все згинило і нічого я не поставлю.

Карочі роботи додалось, відпустка пропадає, ще й погода лайно щоб шифер знімати.
Timedemo
Member

Повідомлення

corruptedflesh: 13.05.2026 19:19
1985god: 13.05.2026 13:07
таке можна робити тільки з інверторами Дейе які мають генераторний вхід на нього можна підключити мережевий інвертор deye (наприклад , або інший) і таким чином отримати додатково кілька сонячних входів такі мережеві інвертори є від 6 кВт Мережевий інвертор 6кВт однофазний+WiFi, SUN-6K-G05P1-EU-AM2, Deye 18 942 грн/шт. в ньому два входи точніше да МППТ трекера. , Загалом на заряд АКБ можна тулити контролери make sky blue які будуть одночасно з основним інвертором заряджати АКБ , не знаю чи проходить це з фірмовими АКБ але але самозбір так
так є багато інверторів з двома мппт трекерами, я тут вище в темі і писав, що хочу брати з двома трекерами, а взагалі дивився інвертори де пишуть, що на один мппт трекер можна 2 стрінги в паралелі, але це починається в інверторах від 8 квт.

а ось мережевий інвертор в генераторний вхід - це ідея.

Відправлено через 6 хвилин 47 секунд:
в мене тут історія.

Приїхав батько, подивився дах сараю і сказав що я дурак, каже що наче воно +-ок, але є певні сумніви.
Я кажу, що фіг з ним, ліпимо і ліпимо, а він каже шо улетять панелі разом з шифером і дахом.

Пропонує знімати шифер, дивитись, і якщо треба, то укріпляти, дошки в принципі є. Але каже не поспішати, раптом там все згинило і нічого я не поставлю.

Карочі роботи додалось, відпустка пропадає, ще й погода лайно щоб шифер знімати.
краще добавте кошти мережевого інвертора і поставте 8ку. вона жує дуже багато панелей. генерує реально 11-12квт.
corruptedflesh
Member

Повідомлення

Timedemo: 13.05.2026 20:35
краще добавте кошти мережевого інвертора і поставте 8ку. вона жує дуже багато панелей. генерує реально 11-12квт.
ну мені загалом більше 5 і не треба, але хотілося б щоб взимку збирало "побільше"
1985god
Member

Повідомлення

роздрібні ціни в Україні на сучасну Deye 6кWt з входмаи 18А для панелей ( не плутати з старою версією по 13А) впали до ~33 000 грн при оплаті одразу , або на 300 грн дорожче на три частини від привату , чим не народний інвертор :rotate: Даєш Deye в кожну родину :lol:

Відправлено через 3 хвилини 48 секунд:
гребіть бо зимою такої шари не буде :shuffle:
- генераторний вхід
- повністью пасивне охолодження
- два входи МППТ по 18А !
- зрозуміле дружнє сенсорне меню
за такі гроші безальтернативне рішення
BorisBrejcha
Member

Повідомлення

1985god: 14.05.2026 17:30 роздрібні ціни в Україні на сучасну Deye 6кWt з входмаи 18А для панелей ( не плутати з старою версією по 13А) впали до ~33 000 грн
Какая точная модель?
Hotspur
Member

Повідомлення

1985god: 14.05.2026 17:30гребіть бо зимою такої шари не буде
з таким холостим споживанням і даром не треба
1985god
Member

Повідомлення

Hotspur
даром будь-ласка мені
А хто в категорії 6 кВт має менше ? не в межах похибки а от в два раза менше наприклад ? BorisBrejcha
они все одинаковьіе разница не существенна 18А на входьі панелей
Deye SUN-6K-SG05LP1-EU-AM2-P если точно
Hotspur
Member

Повідомлення

1985god: 14.05.2026 18:06А хто в категорії 6 кВт має менше ?
Віктрон. Мої трансформаторні китайці. Studer

Мій китаєць 30 кг обіцяє холосте споживання 15 Ватт а не 70 як у Деї :rotate: от і все :rotate:
Timedemo
Member

Повідомлення

corruptedflesh: 13.05.2026 21:18
Timedemo: 13.05.2026 20:35
ну мені загалом більше 5 і не треба, але хотілося б щоб взимку збирало "побільше"
а смисл? задайте собі питання. сонячна панель 100вт за 120 баксів Вас влаштовує? бо саме на такую потужність середню треба розраховувать взимку. А панель по факту буде 600 наприклад.

Відправлено через 1 хвилину 13 секунд:
Hotspur: 14.05.2026 17:57
1985god: 14.05.2026 17:30гребіть бо зимою такої шари не буде
з таким холостим споживанням і даром не треба
точно. краще віктрон який завжди втрачає 10 відсотків на перетвореня через контролер заряду.
Hotspur
Member

Повідомлення

Timedemo: 14.05.2026 19:54точно. краще віктрон який завжди втрачає 10 відсотків на перетвореня через контролер заряду.
звичайно краще
Timedemo
Member

Повідомлення

Hotspur: 14.05.2026 22:38
Timedemo: 14.05.2026 19:54точно. краще віктрон який завжди втрачає 10 відсотків на перетвореня через контролер заряду.
звичайно краще
ти явно не порівнював лоб в лоб.
corruptedflesh
Member

Повідомлення

Зняли шифер, почали по суті перроблювати обрешітку. Добре хоч дошки після опалубки є. Ну і відносно небагато перекривати.

Ото я вляпався :D

А ні, вляпався це якщо за завтра не закінчимо і піде дощ.

З іншого боку добре що зняли шифер, тепер хоч зробимо нормально куди будуть крутитись шпильки ну і ясно куди їх крутити, бо тут був би ризик промахів.
1985god
Member

Повідомлення

Meteo.pl mapy класно показує циклони та антициклони в "захмужене і опади" але захоплює тільки пару західних областей , тож треба інший сервіс який краще показує циклони/антициклони їх рух по всій Україні, видно динаміку. Цей сайт у мене співпадає з реальність +-1 година в плані дощу( робимо поправку на те що польща -1)
Треба глянути які ще сервіси показують

Відправлено через 1 хвилину :
спойлер
IMG_0007.png
dimus8210
Member

Повідомлення

1985god: 16.05.2026 00:20 Meteo.pl mapy класно показує циклони та антициклони в "захмужене і опади" але захоплює тільки пару західних областей , тож треба інший сервіс який краще показує циклони/антициклони їх рух по всій Україні, видно динаміку. Цей сайт у мене співпадає з реальність +-1 година в плані дощу( робимо поправку на те що польща -1)
Треба глянути які ще сервіси показують

Відправлено через 1 хвилину :
спойлер
IMG_0007.png
я погода&радар юзаю, для моєї місцини +- правду показує

https://www.pogodairadar.com.ua/storink ... iv/4868738

є додаток на телефон
Timedemo
Member

Повідомлення

був на онлайн вебінарі. Там були придставники інсталятори з різних декржав. і від США одного пожежника була невеличка доповідь. Короткий зміст та суть:

Будинок в якому стояло 5 акб залізофосфату, був правильнго зпроектований по пожежобезпеці, окрема кімната, ідеальна інсталяція обладнання, інвертора, акб і т.к. Все по феншую короч. Брендові акб. Будинок вибухнув, саме вибухнув, без пожежі, навіть горілих елементів не було на місці. Вігкна повилітали до сусідів. Так от, що сталося: один з акумів пішов в перезаряд, чому це сталося не зрозуміли, комірки почали набухати і т.д. Позривало аварійні клапани, і газ з комірок пішов наповнювати ідеальну кімнату, в якій не було системи вентиляціі. Тобто потурбувались про все окрім вентиляціі. Це газ набрав критичний об"єм, і просто вибухнув. Отже прийшли до висновку, що обладнання повинно стояти в гарно провітрюваюмому приміщенні з гарною системою вентиляціі та датчиками газів.
Hotspur
Member

Повідомлення

Timedemo: 17.05.2026 07:34 Отже прийшли до висновку, що обладнання повинно стояти в гарно провітрюваюмому приміщенні з гарною системою вентиляціі та датчиками газів.
+. це все складно
dimus8210
Member

Повідомлення

Timedemo: 17.05.2026 07:34
був на онлайн вебінарі. Там були придставники інсталятори з різних декржав. і від США одного пожежника була невеличка доповідь. Короткий зміст та суть:

Будинок в якому стояло 5 акб залізофосфату, був правильнго зпроектований по пожежобезпеці, окрема кімната, ідеальна інсталяція обладнання, інвертора, акб і т.к. Все по феншую короч. Брендові акб. Будинок вибухнув, саме вибухнув, без пожежі, навіть горілих елементів не було на місці. Вігкна повилітали до сусідів. Так от, що сталося: один з акумів пішов в перезаряд, чому це сталося не зрозуміли, комірки почали набухати і т.д. Позривало аварійні клапани, і газ з комірок пішов наповнювати ідеальну кімнату, в якій не було системи вентиляціі. Тобто потурбувались про все окрім вентиляціі. Це газ набрав критичний об"єм, і просто вибухнув. Отже прийшли до висновку, що обладнання повинно стояти в гарно провітрюваюмому приміщенні з гарною системою вентиляціі та датчиками газів.
як раз відос про цю історію, з ілюстраціями
Timedemo
Member

Повідомлення

dimus8210: 17.05.2026 17:16
Timedemo: 17.05.2026 07:34

як раз відос про цю історію, з ілюстраціями
мабуть це чувак теж був на вебінарі цьому. :up: :up: :up:
Відповісти