Chrome видає помилки: STATUS_STACK_BUFFER_OVERRUN і STATUS_ACCESS_VIOLATION і STATUS_BREAKPOINT

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
werneo
Member

Повідомлення

Всім привіт, сьогодні хром почав на регулярній основі, по декілька разів за годину видавати наступні помилки: STATUS_ACCESS_VIOLATION і STATUS_STACK_BUFFER_OVERRUN, а ще прямо підчас написання даного поста зловив STATUS_BREAKPOINT на вкладці gmail. Пробував питати chatgpt що з цим робити, воно сказало спочатку переставити хром, потім повиключати всі плагіни. Зробив і одне і друге, результату не дало. Наступною пропозицією було шо це faulty hardware. Я прогнав тест пам'яті на 90% в OCCT протягом 30 хвилин - помилок не було, після чого LinX v0.7.0, 5 проходів на повну пам'ять, результат Finished without errors.
Помилка трапляється на вкладках youtube, google, facebook.

Можливо хтось порадить в яку сторону копати щоб це пофіксити.

Конфіг:
Asus Rog Strix B650E-E
AMD R7 7800x3d
G.Skill 2x32GB 6000mhz CL30 (включене AMD EXPO від білдзоїда, так воно працює вже більше року без проблем).
Asus TUF 3070ti
Corsair RM850x ATX3.1

Скріншоти:
Помилка з facebook
спойлер
Зображення
Помилка з youtube
спойлер
Зображення
Востаннє редагувалось 14.05.2026 18:17 користувачем werneo, всього редагувалось 4 разів.
Rex
Member

Повідомлення

werneo
Додайте скріншоти помилок для наочності
werneo
Member

Повідомлення

Rex: 14.05.2026 17:58 werneo
Додайте скріншоти помилок для наочності
Добавив в перше повідомлення.
Shpoker
Member

Повідомлення

переустановить хром - это супер, но вот папки в аппдата то явно никто не трогал и старые глюки вернулись с новым хромом. а так-то да, похоже на битые железки (проц\память\ссд), но я б таки вычистил для начала это (при закрытом хроме)

Код: Виділити все

c:\Users\USER\AppData\
заглянуть и в Local и в Roaming и убить всё что google, chrome и комбинации этих слов.

это точно отстрелит все пользовательские данные браузера, в том числе и битое, если оно там есть и вызывает глюки.
не поможет - тогда уже начать с бутявой флешки с мемтест86 и прочие вычитывания смартов диска и мониторинга температур
Adamantium
Ghost

Повідомлення

werneo
Память нужно тестить MemTest-ом без загрузки ОС.
werneo
Member

Повідомлення

Adamantium: 14.05.2026 19:11 werneo
Память нужно тестить MemTest-ом без загрузки ОС.
Прогнав пам'ять мемтестом, два прогони. 0 помилок.
Adamantium
Ghost

Повідомлення

werneo
Тогда смотреть в сторону ССД. Но у меня память когда посыпалась было именно так, все началось с рандомного краша вкладок Утуба, а потом и софта.
tornadox
Member

Повідомлення

Постав інший браузер - якщо проблеми нема, треба начисто знести хром як пропонує Shpoker
Hottoro
Member

Повідомлення

tornadox: 14.05.2026 20:28Постав інший браузер - якщо проблеми нема, треба начисто знести хром як пропонує Shpoker
Як варіант спробувати Edge, він з Windows в комплекті йде.
werneo
Member

Повідомлення

Hottoro: 14.05.2026 20:32
tornadox: 14.05.2026 20:28Постав інший браузер - якщо проблеми нема, треба начисто знести хром як пропонує Shpoker
Hottoro: 14.05.2026 20:32
Перевірив в firefox і в edge на тому самому аккаунті що і в хром. Не крешиться.
Тобто я можу відкрити шортси в хром, чи рілси, почати скролити і за 10-15 відео я зловлю креш з одною з вище згаданих помилок. В інкогніто режимі також не залежно чи я логінюсь чи ні.

В фаерфоксі і в еджі, і скролив сотню відео, все нормально.

Пробував вимикати діскорд, телеграм, і антивірус, без змін.

Відправлено через 9 хвилин 11 секунд:
Апдейт: виключив апаратне прискорення, і поки норм. Відпишусь якщо щось зміниться.
werneo
Member

Повідомлення

Черговий апдейт:
Вчора через деякий час я ввімкнув апаратне прискорення і все працювало без проблем.
Сьогодні зранку (комп вночі був вимкнений) проблема появилась знов. Я повторно вимкнув і ввімкнув апаратне прискорення, і проблема знов не проявляється.

Є тулзи які знесуть Google Chrome під нуль, щоб все руками не видаляти і не чистити? Можливо якісь ідеЇ?
RoMiLiUs
Member

Повідомлення

werneo: 15.05.2026 15:32Є тулзи які знесуть Google Chrome під нуль, щоб все руками не видаляти і не чистити? Можливо якісь ідеЇ?
Revo Uninstaller. Багато років тільки нею користуюсь. Вичищає під нуль.
amfiton
Junior

Повідомлення

В мене була така проблема, винним був проц райзен 5 3600, а точніше андервольт проца
werneo
Member

Повідомлення

amfiton: 15.05.2026 16:13 В мене була така проблема, винним був проц райзен 5 3600, а точніше андервольт проца
Не крутив ні PBO ні Curve Optimizer. Я запускав стрес тест проца в OCCT ніяких помилок.
В іграх теж все норм (за останні два дні це CS2, Subnautica2, Forza Horizon 5, Forza Horizon 6).

П.С. Перед тим як зносити хром і драйвер, маю ще одну ідею. Попробую виключити ЕКСПО і подивитись чи щось зміниться.
werneo
Member

Повідомлення

Всім привіт. Скоріш за все, я знайшов причину проблеми. Помогло вдале співпадіння обставин. Вирішив прогнати відяху в черговому тесті, скачав MSI Kombustor, запускаю donut на 6.5 гіг, а воно мені таке: недостатньо пам'яті. Пішов гуглити, як подивитись, які процеси жруть VRAM. А там ось таке:
спойлер
Зображення
AvastUI, який я не пам'ятаю, коли останній раз відкривав (точно не в цьому році), віджирає 2 гігабайти VRAM. Виключив його з кінцями, півтори доби, політ нормальний.

Планую в середу переставити вінду, і переїхати на bitdefender.

Відпишусь якби вернулось :D

П.С. Вимкнення EXPO, перевстановлення драйвера з DDU і Chrome з Revo Uninstaller нічого не давало.
П.П.С. Треба було слухати claude, воно грішило на Avast з самого початку. Там в якийсь момент з'явилася ще одна помилка. Я йому її згодував, і воно зразу питало, який в мене антивірус і казало його вимкнути.
П.П.П.С. З позитивного, прокрутив цілу купу тестів, майже все що можна в OCCT, Kombustor, memtest, linx, memtest vulcan, cuda memtest і скоріш за все ще щось, про що я вже за ці декілька днів забув.
0kie
Member

Повідомлення

werneo
У тебя 4к монитор? Думаешь, твои полноэкранные картинки хорошо видны на 1440р? В "Ножницах" есть режим выбора области - пользуйся им. Спасибо.
Alexsandr
Member

Повідомлення

werneo: 18.05.2026 21:04 П.П.С. Треба було слухати claude, воно грішило на Avast з самого початку. Там в якийсь момент з'явилася ще одна помилка. Я йому її згодував, і воно зразу питало, який в мене антивірус і казало його вимкнути.
Аваст вообще относительно часто является источником проблем. но что бы по видеопамяти, еще не встречал
werneo
Member

Повідомлення

0kie: 18.05.2026 22:19 werneo
У тебя 4к монитор? Думаешь, твои полноэкранные картинки хорошо видны на 1440р? В "Ножницах" есть режим выбора области - пользуйся им. Спасибо.
Це картинка з win+shift+s (те, що зараз на printscreen), і вона ВИРІЗАНА ножницями.

Відправлено через 4 хвилини 12 секунд:
Alexsandr: 18.05.2026 23:49
werneo: 18.05.2026 21:04 П.П.С. Треба було слухати claude, воно грішило на Avast з самого початку. Там в якийсь момент з'явилася ще одна помилка. Я йому її згодував, і воно зразу питало, який в мене антивірус і казало його вимкнути.
Аваст вообще относительно часто является источником проблем. но что бы по видеопамяти, еще не встречал
Якщо мені не зраджує пам'ять, я останній раз переставляв вінду, орієнтовно в жовтні минулого року, бо в мене були якісь проблеми, і причиною був АВАСТ. Я ще тоді думав, можливо, час з нього свалити. Але я зажав гроші, бо в мене на ньому була ліцензія до літа, і ціна на бітдефендер кусалась. Цього разу це вже остаточно, час тікати. Років з 10 я платив за їхню ліцензію.
Відповісти