Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
yuriy_dd
Member

Повідомлення

0F: 13.05.2026 00:50без знань фізики рівня базової шкільної програми
це ви себе так тішите? не бійтесь місцеві окрім фізики, математику теж не знають
0F: 13.05.2026 00:50за свій "30-річний досвід в айті" не зміг вивчити власний інструмент
ще раз - я користувався МакОС може пару місяців. Моя основна - це Він 7, ще багато Дебіан - але лише в консолі. Він 11 - лайно, і стає все гірше. МакОС - дуже гарна, хоча з своїми нюансами
0F: 13.05.2026 00:50і дізнатись про розкладку Ukrainian - PC в макос, яка присутня безвідносно білда ОС (x86/ARM)
о, а ось тут ви не праві - бо цієї розкладки нема. Епл чомусь її видалила, хоча в рос РС - присутня
ви ж впевнені що рішення таке просте
хоча навіть типу користувач LVladislavchik - теж злився
isusik63: 13.05.2026 01:43Но если человек например играет (отдыхает) на выходных и МакБук не подходит ем
ви не зауважили - що це стосується всіх користувачів макбуків? чому ж їх купують?
0F: 13.05.2026 00:50 Ти, як я бачу, у вагінерів на хоботі сленгу піднабрався, зможеш довести до логічного завершення, щеня?
ви ж зрозуміли про що я? знаннями у визначених областях. І це ще я не напружувався.
можу нагадати - як так що макбук від батареї скоріше працює ніж від розетки? памятаєте як тут місцеві стрибали і що про мене казали, а як до діла - всі злились - ніхто не готовий відповідати за свої слова.
тут ще багато подібних тем де місцеві всі як один показали відсутність знань - це і про проценти, і про недавно на якому % зберігати батарею - бо у мене за 2.5 року циклів лише в 2 рази більше ніж у місцевого за пів року.
А як тут один придумав що процу не все одно що множити - але злився коли я пробую у нього хоч щось запитати
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

isusik63: 13.05.2026 01:43кацапский сленг
49 річний раждьонний в есесесер краще спілкується російською аніж українською, затоптав вже до вугілля кацапські ресурси, дивлячись їм в рота та роблячи їм тести на їх вимоги, тож від цього малороса який ховається від військового обліку чекати якоїсь нормальної мови не треба.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

isusik63: 13.05.2026 01:43Мультизадачности в пользовании
що?
isusik63: 13.05.2026 01:43разнообразном софте
з таким підходом - ви ніколи з Віндовс не злізете. І постійно будете мати ці ж притензії до Лінукс, ХромОС чи Макос
isusik63: 13.05.2026 01:43( и в старом-привычном
нагадаю що у нових версіях Віндовс багато старого софта перестало працювати - змирились?
isusik63: 13.05.2026 01:43и да и игры тоже
не купуйте для ігор, скільки ще разів повторювати? вас заставляють купувати АРМ?
LVladislavchik
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 13.05.2026 08:22о, а ось тут ви не праві - бо цієї розкладки нема. Епл чомусь її видалила, хоча в рос РС - присутня
ви ж впевнені що рішення таке просте
хоча навіть типу користувач LVladislavchik - теж злився
Ну ти прям максимально товстолобий юзер, як ти села механізовуєш, якщо розкладку пофіксити для тебе така складна задача? :rotate:
Спитати в gemini як це пофіксити і скачати ukelele по наданому ШІ посиланню займає менше 1 хвилини, ще 1 хвилина щоб пофіксити дефолтну розкладку, скрол миші довше підстроював під себе чим розкладку фіксив :rotate: Не ускладнюй собі життя, яке й так для тебе максимально складне :rotate:

Відправлено через 14 хвилин 33 секунди:
yuriy_dd: 13.05.2026 08:58нагадаю що у нових версіях Віндовс багато старого софта перестало працювати - змирились?
І так і ні, більше від ступеню захламленості вінди залежить і глобальні обнови багато чого ламають, якщо з нуля поставити він11 то велика ймовірність що воно заведеться, в мене на 11 стабільно працює багато софту, який тільки під ХР існує, влючаючи специфічні драйвери, навіть софт під він 2000 та 98 запускав, правда, на він10 ще :rotate:
yuriy_dd: 13.05.2026 08:58з таким підходом - ви ніколи з Віндовс не злізете. І постійно будете мати ці ж притензії до Лінукс, ХромОС чи Макос
Так а нащо з неї злазити звичайному користувачу? То тільки в тебе якісь унікальні проблеми з віндою та офісом, може ти просто унікальна людина? :rotate:

До речі, вчора відкрив макбук, який десь місяць просто в сон кидав, не ставив обнови і не ребутав, бо в мене є специфічне розширення для хрому і на новіших версіях хрому воно просто відмовляється працювати, а відключити обнови хрому щось я зміг на макос (хоча не сильно й старався), ноут видав що була критична помилка і він ребутнувся, заодно обновивши хром, ну я зніс його і заново стару версію поставив, ще раз спробую місяць без ребутів, на вінді в мене ноути по паро місяців без ребутів були на LTSC вінді :rotate:
artko
Member

Повідомлення

LVladislavchik: 13.05.2026 09:58До речі, вчора відкрив макбук, який десь місяць просто в сон кидав, не ставив обнови і не ребутав, бо в мене є специфічне розширення для хрому і на новіших версіях хрому воно просто відмовляється працювати, а відключити обнови хрому щось я зміг на макос (хоча не сильно й старався), ноут видав що була критична помилка і він ребутнувся, заодно обновивши хром, ну я зніс його і заново стару версію поставив, ще раз спробую місяць без ребутів, на вінді в мене ноути по паро місяців без ребутів були на LTSC вінді
так це відома проблема macos.
...Кожен Mac має приховану дату закінчення терміну дії. Рівно через 49 днів, 17 годин, 2 хвилини та 47 секунд безперервної роботи, переповнення 32-бітного беззнакового цілого числа в ядрі XNU від Apple заморожує внутрішній годинник міток часу TCP. Після заморожування з'єднання TIME_WAIT ніколи не закінчуються, ефемерні порти повільно вичерпуються, і зрештою взагалі неможливо встановити нові TCP-з'єднання. ICMP (ping) продовжує працювати. Все інше помирає. Єдине виправлення, яке знає більшість людей, — це перезавантаження. Ми виявили цей баг у нашому флоті моніторингу сервісу iMessage, відтворили його в реальному часі на двох машинах і простежили першопричину до одного порівняння у вихідному коді ядра XNU...
LVladislavchik
Member

Повідомлення

artko
Ну він сам перезавантажився і висвітив критичну помилку, я просто закрив його як зазвичай і через 5хв відкрив в іншому місці, взагалі може бути що +- 49 днів з моменту останнього перезапуску, бо місяць то умовно, десь в середині - кінці березня ще розширення перестало працювати і з того часу я не ребутав ноут :rotate:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

LVladislavchik: 13.05.2026 09:58Ну ти прям максимально товстолобий юзер
це знову спроба образити. Ви інакше не вмієте?
LVladislavchik: 13.05.2026 09:58 скачати ukelele по наданому ШІ посиланню займає менше 1 хвилини, ще 1 хвилина щоб пофіксити дефолтну розкладку
дякую, гляну. Наразі вирішив не так проблему.
LVladislavchik: 13.05.2026 09:58Так а нащо з неї злазити звичайному користувачу
ви напевне втратити нитку розмови - для того щоб доторкнутись до прогресу з АРМ процами :lol: :lol:
так само і користувачам Хромбуків чи Лінуксу
LVladislavchik: 13.05.2026 09:58То тільки в тебе якісь унікальні проблеми з віндою та офісом, може ти просто унікальна людина?
це стосується людей які спробують використовувати іншу ОС
стосовно мене - так, дуже часто я стикаюсь з проблемами Він 11 - наприклад з останім оновленням провідник почав запускатись відчутно повільніше. Ви це помітили?

Відправлено через 2 години 23 хвилини 54 секунди:
хочу поділитись результатами тесту
як ви знаєте колись з М1 я провів тест - на 1-ому рівні яскравості ноут зумів крутити ютюб відео 28 годин
я захотів зробити таке з новим ейр М4 15"
спочатку все пішло не так - мін рівень яскравості суттєво вищий ніж був колись, перші % пішли швидко - на 100% не стояло, то я подумав що рекорду не буде
тест почався 05/12 02:00, комп залишив
щойно повернувся і на моє превелике здивування - тест і досі йде - а пройшло вже 37 годин, і ще є 15%
це ж круто! а ну поставте мені плюсиків за проведену роботу, ви ж таке не зробити ніколи
це може бути світовий рекорд

хто ставить які ставки скільки ще буде крутити?
Барбарис
Member

Повідомлення

1 квітня 2020 року стартував другий етап медичної реформи, який кардинально змінив правила гри для психіатричних лікарень. Пацієнтів почали виписувати.
​До 2020 року психлікарні отримували гроші за «ліжко-місця».
​Після 1 квітня 2020 року ситуація змінилася - НСЗУ почала платити за «пролікований випадок». Коли гострий стан знято (зазвичай це 14–30 днів), лікарня перестає отримувати кошти за перебування цього пацієнта. Але для цього ще й треба звернутись.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Барбарис: 13.05.2026 15:421 квітня 2020 року стартував другий етап медичної реформи
це ви про ретроградів які заперечують прогрес?
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

це ж як його бомбить і сіпає що він спеціально пише нісенітницю аби забайтити на обговорення. Комплекс відсутності уваги походу від постійного сидіння дома ховаючись від патрулів тцк
Барбарис
Member

Повідомлення

yuriy_dd, та є тут автор нісенітниць. :popcorn: :laugh:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

тест автономності завершився, макбук пропрацював трохи більше 43 години

прошу активних спробувати повторити мій тест

Відправлено через 14 хвилин 36 секунд:
тест я запустив 12-го в 2 ночі
це що я побачив сьогодні десь в 15:00
спойлер
Screenshot 2026-05-13 at 14.57.21_cropped.png
Screenshot 2026-05-13 at 14.57.25_cropped.png
Відправлено через 6 хвилин 7 секунд:
ну а це коли він вже сів, і я поставив на зарядку:
спойлер
Screenshot 2026-05-13 at 21.26.34.png
Screenshot 2026-05-13 at 21.26.40.png
waryag
Member

Повідомлення

Барбарис: 13.05.2026 15:421 квітня 2020 року стартував другий етап медичної реформи, який кардинально змінив правила гри для психіатричних лікарень. Пацієнтів почали виписувати.
​До 2020 року психлікарні отримували гроші за «ліжко-місця».
​Після 1 квітня 2020 року ситуація змінилася - НСЗУ почала платити за «пролікований випадок». Коли гострий стан знято (зазвичай це 14–30 днів), лікарня перестає отримувати кошти за перебування цього пацієнта. Але для цього ще й треба звернутись.
Та це ж Клондайк для лікарні. Пролікували - виписали - отримали гроші.
Спитали за х86 - і можна повторювати!
yuriy_dd
Member

Повідомлення

цікаво - чи розкриють рота брехуни що сміли щось тявкати про рівномірний розряд батареї?
один з них був особливо активним - показував графік зміни напруги в залежності від залишкової ємності, але вважав що це графік розряду. Явний брак знань з фізики. Хоча у всьому іншому - не краще.
Gold_Star
Member

Повідомлення

yuriy_dd
Давайте тепер тест з увімкненим екраном на робочому столі, без запущених активних програм
Барбарис
Member

Повідомлення

waryag, клондайк був, коли роками тримали та на стаціонар величезні суми списували. Та є проблема - випустили на домашнє утримання тих кого варто тримати під наглядом.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Gold_Star: 13.05.2026 21:58Давайте тепер тест з увімкненим екраном на робочому столі
о, ви є, прийшли отримати чергову порцію принижень, і показати що ви нуль в кожній сфері? :weep:

що там з командами архітектури АРМ для роботи з щільними матрицями? знайшли? :lol:

Відправлено через 31 хвилину 36 секунд:
Windows 11 стане швидшою до 40-70%: Microsoft "розганяє" систему в певних задачах
Нова функція тимчасово переводить процесор у режим максимальної частоти, коли Windows визначає важливу дію користувача. Це може бути запуск програми, відкриття меню “Пуск”, виклик контекстного меню або поява системної панелі. Такий “форсаж” триває лише від однієї до трьох секунд, але цього вистачає, щоб система реагувала помітно швидше.

За даними тестування, вбудовані програми на кшталт Microsoft Edge та Microsoft Outlook запускалися до 40% швидше. Водночас швидкість роботи меню “Пуск” і контекстних меню в окремих випадках зросла майже на 70%.
https://itc.ua/ua/novini/windows-11-sta ... microsoft/

яке чудове покращення. А якби там ще й одно-потік був швидким ..
пс: хоча нічого не зробиш, він 11 - лайно, і стає лише все гірше
Gold_Star
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 13.05.2026 23:43о, ви є, прийшли отримати чергову порцію принижень, і показати що ви нуль в кожній сфері?
Пане Юрію, закусуйте хоч, ви навіть пити не вмієте :rotate:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

MacBook Neo вже офіційно можна купити від 28.5к

ще трішки до психологічної межі 25к

нагадаю ніо споживаючи пару ват в задачах типу офіс чи браузер працює швидше за будь-який х86 - навіть проти тесктопних гробів від розетки споживаючих 400+ Вт
Gold_Star
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 14.05.2026 00:09ніо споживаючи пару ват в задачах типу офіс чи браузер
З таким малесеньким тачпадом хіба що дошкільнятам згодиться, а Apple Pencil не підтримується, пічалька
Відповісти