вони орієнтовані на стріминг, але це звичайний андроід ТВ, і туди ставляться всі звичайні апк файли. Тобто замість 100$ за прошивку можна було взяти цей стрімер і отримати ютуб, світТВ, і все що завгодно через звичайний коді/VLC і т.п. Просто всі зациклились на цих китайський і навколокитайських девайсах, які незрозуміло чим краще, ще й дорожче. Коли запитую про агрументи, всі кажуть про те що на гуглі тільки стріминг, але ж це не так. Так, я здебільшого стріминг дивлюся і PLEX зі свого NAS, але не буде жодних проблем з флешкою/вінтом (тіко треба буде юсб хаб докупити). Коли були вимкнення, була флешка на 1тб і через VLC з неї все дивився.DEVES: ↑ 13.05.2026 21:21 Ortyomko
Не в начинке дело, прямое сравнение железа ни о чем не говорит.
Гугловские плееры равно как и встроенные смарт-функции телевизора ориентированы на стриминг и имеют ощутимые ограничения в работе с локальными файлами. А вот Dune HD Pro Vision 4K наоборот всеядный комбайн для просмотра файлов на HDD/SSD/SD...
Объясняю на пальцах: у меня есть прошитый С5 + XBOX SS, и я уже несколько раз сталкивался с ситуацией, когда нет звука или не работает перемотка.
Я заплатил $100 за прошивку, чтобы пользоваться ютубом (ежедневно) и sweet TV (раз в неделю). А так бы купил дюну за $200 и получил бы тоже самое + отсутствие проблем при просмотре локальных файлов...
Але оці приколи з винтами з торентами, я не розумію чому люди готові платити 200$ за приставку, але не готові 1 раз взяти найдешевший NAS за 100-150, який закриє всі ці питання з великим запасом, додасть мільйон нових фішок типу бекапу, фото колекції і синхронізації з телефоном, можливість постановки в торент на скачування тупо з роботи (от згадав що хочу хось глянути, скачав з телефона по торенту, додому прийшов, включив плекс, там все скачано, розпізнано і пише що є новий фільм, дивіться).
Якщо що, це я не критикую, розумію що у кожного свої кейси, просто щиро не розумію
Відправлено через 1 хвилину 6 секунд:
я через PLEX дивлюся ремукси по 80гб. Мережа в 1гбіт/с це дозволяє з запасом, ніяких тормозів. Незрозуміло звідки беруться ці стереотипи про щось там урізанеFirstTDM: ↑ 13.05.2026 21:26Так и есть... при этом Dune транслирует на ТВ полные версии локального видео (HDD/SSD) с максимальным битрейтом до 140 Мбит/с, а не урезанные по качеству стриминговые версии...DEVES: ↑ 13.05.2026 21:21Dune HD Pro Vision 4K наоборот всеядный комбайн для просмотра файлов на HDD/SSD/SD...