Провайдер "Воля" пробив дно.

Разговоры обо всем
Автор
Повідомлення
Georgin
Member

Повідомлення

Вітаю всіх, хто зайшов у топік :)

Є клієнтом цього провайдера з 2018-року але такого щє не бачив.
Я вже якось давно не перевіряю, які є тарифи на чистий інтернет без ТБ. Довгий час них він був тільки один і коштував 400 грн.
У "особистий кабінет" - перевірити як там справи і подивитись, скільки грошей залишилось на рахунку.
Зайшов і сьогодні і побачив, що у них з'явилося 2 нових тарифи і тепер є мій старий 100Мбіт за 400 грн., 250Мбіт за 450 грн. і якась чухня 100Мбіт XL за 500 грн.

Виродки з "Волі", не повідомивши мене та без моєї згоди перемкнули мене на найдорожчій тариф. І, хоча у "Волі" система списання грошей щоденна (а не раз на місяць),
моє ручне перемикання на старий тариф вступить в силу тільки з наступного місяця. А що найвеселіше - вони прекрасно знають, як користувачі ставляться до таких "інновацій", тому при дзвінку на лінію підтримку вони спочатку
вставили свою нісенітницю про "це подорожчання для Вашого блага", а потім я побачив, що опції зв'язку з оператором взагалі немає - є тільки "Замовити роутер" і "Підключити все-все-все". Тому навіть відматюкати начальство "Волі" не вдалося.
Коротше, я так і не зрозумів, якого біса мене перемкнули на найдорожчий тариф, якщо мій старий тариф є і він діє.

І от у мене з'явилося питаннячко - інші провайдери України настільки ж офігіли чи подібні дегенеративні ідеї з'являються тільки у цього провайдера?

P.S. І це щє не все - от зараз я спробував переключитись на старий тариф і що Ви думаєте? Мене змушують сплатити 60 грн. за зміну тарифу :eek: Навіть цензурних слів не вистачає...
MAKKACIN
Member

Повідомлення

Зараз багато де таке відношення до клієнтів :-/ :shuffle:

Перше інтернеті:

Щоб зв'язатися з оператором Воля (Volia), зателефонуйте до цілодобового кол-центру за номерами: (050) 502-22-50, (093) 502-22-50 або (068) 502-22-50. Для прискореного з'єднання з живою людиною в меню натисніть 2 (якщо вже є абонентом), введіть номер договору, а потім знову натисніть 2.

Основні контакти компанії Воля:
Гаряча лінія для абонентів (фізичні особи): 050/093/068 502-22-50.
Відділ підключення (нових абонентів): 0-800-203-710.
Технічна служба дата-центру (цілодобово): (044) 585-33-51, (067/095/073) 555-33-51.
Служба продажів: (044) 585-08-58, (067/095/073) 555-33-11.

Альтернативні способи зв'язку:
Чат: У особистому кабінеті Воля на сайті.
Email: abonents@volia.com.
Центри обслуговування: Завітати до офісу (для звернень із заявами)
waryag
Member

Повідомлення

Georgin: 08.05.2026 09:49вставили свою нісенітницю про "це подорожчання для Вашого блага", а потім я побачив, що опції зв'язку з оператором взагалі немає - є тільки "Замовити роутер" і "Підключити все-все-все".
На сайті є якісь телефони.
Georgin: 08.05.2026 09:49Тому навіть відматюкати начальство "Волі" не вдалося.
Щоб його матюкати, треба йти у відділення і ловити його. А на телефонах сидять звичайні дівчата, яким за некосмічну зарплатню доводиться вислуховувати все це...
Georgin: 08.05.2026 09:49 І от у мене з'явилося питаннячко - інші провайдери України настільки ж офігіли чи подібні дегенеративні ідеї з'являються тільки у цього провайдера?
Ідеї з'являються регулярно в усіх.
А ще сильно залежить від конкретних людей. Колись нарвався на генія, що не зміг закрити рахунок київстар за два відвідування відділення. :shuffle:

Хоча могла бути і банальна помилка... Трапляється... У тисяч абонентів, коли це вигідно оператору :rotate:
wow_w
Member

Повідомлення

Всі великі провайдери, які набили собі базу клієнтів так ведуть. Я скажу більше всі продавці не залежно інтернету чи чогось інщого будуть себе так вести, адже їх задача вижати з тебе чим більше грошей.

Тут варіант тільки бавитись з малими провайдерами, але там ціна може бути вища.

Або ловити хто з великих йде на розширення.

Я півроку як перейшов з київстару, який задовбав своїми постійними відключеннями/розривами, спочатку списували на війну, відключення світла, але вибач це Львів, тут все таки прильоти набагато рідше і всітло коли не вимикали всерівно постійно були розриви і відсутнійсть нету, а потім стало зрозуміло, що вони набрали клієнтів більше ніж можуть забечепечити нормальну пропускну заданість.
Перейшов на водафон, там була замануха півпроку на халяву, а зараз перевело автоматом на тариф 325 грн, є ще дешевший варіант на 300.
Поки дивимось, думаю через якийсь час буде така ж фігня, адже київстар на початках був дуже надійним, особливо після переходу з волі, яка тупо купила місцевого провайдера в якого я був клієнтом і ні копійки невкладала грошей в обладнання.
Georgin
Member

Повідомлення

MAKKACIN
Дякую, вже подзвонив по 0800 і мені автовідповіли, що оператори на цьому номері не дають консультацій для вже існуючих абонентів.
Потім подзвонив (068) 502-22-50 - і там не було ніяких опцій окрім "купи роутер" і "підключи все-все-все".
Хіба що прикинутись потенційним клієнтом, подзвонивши з іншого номеру.

waryag
Нажаль ці телефони ведуть в автоматичне нікуди.
Відматюкати начальство можна - записи розмов ведуться і начальство вимушено їх слухає. Я вже так робив з іншими конторами :)
А дівчат на телефонах я заздалегідь попереджую, що зараз буду говорити погані речі виключно для їх начальства і вибачаюсь, що їм доводиться це чути :)

wow_w
Та от і яколись перейшов з укртелекома на "волю" і довгий час вона була нормальна, але за останні декілька років щось все гірше і гірше :(
tablestikus
Member

Повідомлення

Користуватися Волею в 2026 році якийсь моветон. Вона була лайном завжди. Ну і думаю якщо відкрити договір там щось буде за зміну тарифних планів без згоди користувача.
Outsider
Member

Повідомлення

Воля ніколи не була адекватною, тарифи міняли як хотіли і підключали усілякі допи без згоди. Єдиний варік щось порішати їхати до них піднімати кіпіш і казати що нафіг відключаєшся від того лайна.
Buldozer.
Member

Повідомлення

Georgin: 08.05.2026 10:13 MAKKACIN
Дякую, вже подзвонив по 0800 і мені автовідповіли, що оператори на цьому номері не дають консультацій для вже існуючих абонентів.
Потім подзвонив (068) 502-22-50 - і там не було ніяких опцій окрім "купи роутер" і "підключи все-все-все".
Хіба що прикинутись потенційним клієнтом, подзвонивши з іншого номеру.

waryag
Нажаль ці телефони ведуть в автоматичне нікуди.
Відматюкати начальство можна - записи розмов ведуться і начальство вимушено їх слухає. Я вже так робив з іншими конторами :)
А дівчат на телефонах я заздалегідь попереджую, що зараз буду говорити погані речі виключно для їх начальства і вибачаюсь, що їм доводиться це чути :)

wow_w
Та от і яколись перейшов з укртелекома на "волю" і довгий час вона була нормальна, але за останні декілька років щось все гірше і гірше :(
Нда.... :rolleyes:
Georgin
Member

Повідомлення

Зараз написав у чат... Як і очікувалось - оператор відповів шаблоном про те, що все зроблено для мого блага.
Adamantium
Ghost

Повідомлення

Держу волю резервным провом в рамках пакета Лайфселл "Все разом" за 175 грн/мес. За пол года, 0 падений, 99.99% (не считая отключений света, так как FTTB), ping/jitter ниже, чем на оптоволоконном основном провайдере, который за 3 месяца уже суммарно почти сутки лежал.При этом по массиву началась модернизация витой пары на PON, и обещают в рамках текущего ТП все бесплатно заменить... :dontknow:
Rucha
Member

Повідомлення

Так а в чому дивина? Так зараз роблять всі, навіть всі мобільні оператори так роблять. Що ви очікували, що запитають "чи не проти ви підвищення тарифу?"?
А щодо "не повідомили", то скоріш за все повідомили, просто ви не моніторите той канал зв'язку.
Georgin
Member

Повідомлення

Rucha
Дзвінка не було, sms не було, на електронну пошту не було, у особистому кабінеті не було повідомлення. Де щє має полазити клієнт?

Дивина у тому, що мій старий тариф на місці, його можна вибрати при підключенні, на нього можна знов перейти (сплативши 60 грн.).
Мобільні оператори принаймні або закривають старий тариф, або підвищують ціну прямо на ньому.
А ці просто перевели на новий...

Хех, сумно це все. Треба мабуть подивитись, що тут, у Запоріжжі, щє є окрім "Воля".

Відправлено через 11 хвилин 28 секунд:
Ну що ж, ось фінальна відповідь з чату:

"Розумію, про що ви говорите. Якщо старий тариф залишився доступним, то ваше невдоволення через автоматичне переведення цілком зрозуміле.
На жаль, зміна тарифу була виконана системно у зв'язку з репрайсом, та щоб перейти назад на тариф вартістю 400 грн/міс зніметься оплата 60 грн/міс."

Оператор зробила все можливе, щоб цензурно пояснити дії свого керівництва :)
А по факту це керівництво вирішило заробити хоча б на місячному примусовому переводі клієнтів на дорогий тариф + зрубити додаткові 60 грн. за переключення на старий.
skripan
Junior

Повідомлення

воля это самая конченая контора,и что бы расторгнуть контракт надо ехать в ихнее отделение в другом конце города,поэтому у меня киевстар 100мб + мобильный пакет довольно слабый,всего за 200 грн,до этого был вообще 125 грн,пару месяцев назад,до подорожания
Васильович
Member

Повідомлення

Rucha: 08.05.2026 10:58Так а в чому дивина? Так зараз роблять всі
Ну, не знаю за всіх, але мій провайдер попереджав рік тому, коли теж були здорожчання тарифів:
спойлер
Зображення
Rucha
Member

Повідомлення

Васильович
Я не про попередження, а про здорожчення без згоди. Ваш провайдер зробив так само - підвищив тариф без вашої згоди.
Yurius
Member

Повідомлення

Georgin: 08.05.2026 11:15Треба мабуть подивитись, що тут, у Запоріжжі, щє є окрім "Воля".
Dianet гарний провайдер у ЗП.
Shaolin_Style
Member

Повідомлення

да ладно триолан тоже поднимал тарифы дважды уже, 1ггбс gpon который в 2023 году стоил 300 грн, постепенно стал стоить 450. Инфляция и удорожание стоимости содержания инфраструктуры никто не отменял.
Adamantium
Ghost

Повідомлення

Rucha: 08.05.2026 11:47про здорожчення без згоди
Welcome to the real world, Neo (c) :gigi:
f24gun69
Member

Повідомлення

Просто пошли их за сруськім кораблем и переходи на киевстар, там хоть поддержка адекватная
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Georgin
Я потрапив в такий же кейс, 400 гривень за 100 мб/сек на старому доксісі - це багато. Питань до роботи інтернету не було але коли під боком провайдер із оптикою за 250 гривень та ще й можливістю працювати під час відключень світла.. ну з волею я попрощався, хоча теж користувались десь з 2016 року.
Відповісти