be quiet! випускає системи охолодження Dark Rock 6 та Dark Rock Pro 6 з напівпасивним режимом

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Afit
Member

Повідомлення

FastBullet: 06.05.2026 01:13 Годы идут, а меняется только цифра в названии) По сути только комплект креплений другой...Чем он отличается от Scythe Ninja Rev. 1 вообще не ясно или того же Thermaltake
Поэтому в 95% случаев лучше купить ID_coolings e 224 xt, Jonsbo или подобный, которые вообще в свое время по 500-600 грн продавались (сейчас 800-900 грн) и купить за 200 грн к нему Арктик Р12 (кого не устраивает китайская вертушка).
Вода в основном подходит для любителей, ну типа потратить деньги и чтобы было по-дороже (и вода не тише будет), для тех кто не шарит в компе ну и прочих там, кто любит там что-то доказывать))
А так как все игровые процессоры типа 5800Х3Д, 7800Х3Д и 9800Х3Д прекрасно работают при лимитах до 100 Вт, а 5800Х3Д даже с завода с него не выходит (это ж по сути 5700Х с 3Д кешем), то кому сдалась та водянка, когда "воздух работает по 20+ лет и будет работать дальше). Про более простые модели даже говорить нечего
Ну любителям Интел, ну тут под 14900к да еще и с попытками разгона - там даже водянка может не спасти :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Под X3D я бы поспорил. Там действительно жидкостное будет не лишним. Понятно что дело не в потреблении, а в затруднённом отводе тепла. Особенно когда воздух от видяхи и так тёплый, воздушное просто не справляется. В хорошей нагрузке будет 85+. А всё что за 80 считается не здорово.
Sanьka
Member

Повідомлення

Afit: 06.05.2026 02:33 А всё что за 80 считается не здорово.
Ким рахується, можна посилання на якісь заключення лабораторій, тощо? Чого не 79 чи 85?
На скільки я розумію здорово все, до обмеження виставленого розробником.
Можна судити про скорочення строків роботи, деградацію і т.п., але це все лірика і субєктивщина.
WWQ
Member

Повідомлення

denizen: 05.05.2026 16:19Взагалі, не зрозуміло, що то за показник - може відвести 300Вт, це при яких умовах?
когда кристалл большой оно отведет и больше, помню у меня был SST HE-01 когда-то так он без особых проблем отводил 280вт(по аиде) от 6950х@4.5-4.6 в стреccах с температурами за 90 но всё-таки отводил.
quppeq
Member

Повідомлення

Щось вся суперечка в треді надумана, наче від людей які компа не бачили.
Сиджу задоволений з R9 5900X з Dark Pro 4.
Не чую його в продуваємому корпусі і кайф. В іграх звісно він крутиться.. але я тоді більше чую відеокарту. Водянка на проці мене б від цього не захистила.

Але, каюсь, я часто виключаю буст на процесорі, але це більше через розробників рукожопів. Коли софт чи гра завантажкє проц повністю просто того що (умовно в головному меню гри з 9999фпс). Може б водянка щось би тут зробила, але не знаю
Earanak
Member

Повідомлення

quppeq, просто поставь глобальный лимит FPS в диспетчере видеокарты и все. А в играх где нужен выше лимит в том же диспетчере выставь выше лимит отдельно для них. Я так делаю уже тыщу лет и бед не знаю с этим. У меня был Dark Rock Pro 4 и 5950X с полноценным бустом и разгоне через CTR2, никаких проблем не испытывал по этому поводу. Корпусами не пользуюсь.
FirstTDM
Member

Повідомлення

FastBullet: 06.05.2026 01:13Годы идут, а меняется только цифра в названии) По сути только комплект креплений другой...
Ну как бы да - стабильность хорошего изделия... чуть лучше, новые крепления... в итоге - еще один отличный качественный Dark Rock Pro
FastBullet: 06.05.2026 01:13Поэтому в 95% случаев лучше купить ID_coolings e 224 xt, Jonsbo или подобный, которые вообще в свое время по 500-600 грн продавались (сейчас 800-900 грн)
Можно и так - никто и не спорит...

Но жарким летом да с мощной видяхой в закрытом корпусе и т.д. хочется тишины и спокойствия - вот тут Dark Rock Pro отлично себя показывает...
FastBullet: 06.05.2026 01:13Вода в основном подходит для любителей, ну типа потратить деньги и чтобы было по-дороже (и вода не тише будет), для тех кто не шарит в компе ну и прочих там, кто любит там что-то доказывать))
Там у любителей воды прикольные дашборды мониторинга бывают - куча параметров (помпа, температуры, обороты, литров/сек, качество жижи, режим подсветки...) - такое себе инженерное хобби...
kabostebeztak
Member

Повідомлення

Artem_M: 05.05.2026 15:55 Пропоную обговорити be quiet! випускає системи охолодження Dark Rock 6 та Dark Rock Pro 6 з напівпасивним режимом

Хтось тай купить по ціні нормальної водянки.
Але із власного досвіду скажу, що silent wings хоч і тихі, але не дуже підходять саме для радіаторів, не великий у них статичний тиск.
водянки складніші за повітря і від того менш надійні
і більші
і можуть бути не менш шумними
kairo
Member

Повідомлення

да-да, один вентилятор 140 мм у воздуха, и 2-3 120-140мм
Тільки ви забули про оберти, а саме вони впливають на шум. Щоб зрівнятись в ефективності з трьома вентилями водянки, один вентиль на повітрі має працювати на підвищених обертах. І звісно він при цьому буде гучнішим, це фізика.
умолчим про режимы в которых будем тестить "тихую" водянку и "шумный" воздух
Є купа якісних тестів. Звісно вода по ефективності та шуму виграє.
сижу думаю, почему noсtua еще не обанкротилась
Бо noсtua випускає вентилі в першу чергу. Які також ставлять на воду. При чому тут це?

Відправлено через 3 хвилини 23 секунди:
CnC_General: 05.05.2026 20:44У мне з водою не склалось - треба через рік півтора змінювати або чистити охолоджувальну рідину. забиваються канали. через три роки міняти повністю весь радіатор. Про вентилятори та чистку від пилу радіатора промовчу. Для себе зробив висновок, що всю систему з водяним охолодженням мені варто продавати цілком разом. та купляти нову!!!
Це хіба якась кастомна вода. AIO спокійно працюють роками. В мене Арктіку вже три роки, працює без проблем, гарантія 6 років.

P.S. Що повітря, що вода мають свої переваги під конкретні задачі.
Dilfin
Member

Повідомлення

daesz: 05.05.2026 17:51 Надіємось, будуть не такою шляпою як др5 по ціні 2-2.5 пірлес асасінів та ефективністю 0.8-0.9 пірлес асасіна, ще й з пропрієтарним пропелером, який в разі чого - не заміниш. Хоча зачекайте, це ж бікваєт.
Thermalright Peerless Assassin 120 класний кулер, якісний і дешевий, але нажаль багато людей про нього не знають.

Відправлено через 5 хвилин 20 секунд:
Earanak: 06.05.2026 09:14 quppeq, просто поставь глобальный лимит FPS в диспетчере видеокарты и все. А в играх где нужен выше лимит в том же диспетчере выставь выше лимит отдельно для них. Я так делаю уже тыщу лет и бед не знаю с этим. У меня был Dark Rock Pro 4 и 5950X с полноценным бустом и разгоне через CTR2, никаких проблем не испытывал по этому поводу. Корпусами не пользуюсь.
А як Ви корпусами не користуєтесь?) Чи маєте на увазі відкритий стенд, чи просто плату до стола прикручуєте?)

Відправлено через 3 хвилини 6 секунд:
FirstTDM: 06.05.2026 09:30
FastBullet: 06.05.2026 01:13Годы идут, а меняется только цифра в названии) По сути только комплект креплений другой...
Ну как бы да - стабильность хорошего изделия... чуть лучше, новые крепления... в итоге - еще один отличный качественный Dark Rock Pro
FastBullet: 06.05.2026 01:13Поэтому в 95% случаев лучше купить ID_coolings e 224 xt, Jonsbo или подобный, которые вообще в свое время по 500-600 грн продавались (сейчас 800-900 грн)
Можно и так - никто и не спорит...

Но жарким летом да с мощной видяхой в закрытом корпусе и т.д. хочется тишины и спокойствия - вот тут Dark Rock Pro отлично себя показывает...
FastBullet: 06.05.2026 01:13Вода в основном подходит для любителей, ну типа потратить деньги и чтобы было по-дороже (и вода не тише будет), для тех кто не шарит в компе ну и прочих там, кто любит там что-то доказывать))
Там у любителей воды прикольные дашборды мониторинга бывают - куча параметров (помпа, температуры, обороты, литров/сек, качество жижи, режим подсветки...) - такое себе инженерное хобби...
А ще постійний страх протікання, особливо якщо таке в житті ставалось і палило все на свому шляху, зараз звичайно таких випадків дуже мало, але брак ніхто не відміняв, так, водянку вам замінять, а от інше обладнання ні.
Afit
Member

Повідомлення

Sanьka: 06.05.2026 07:39
Afit: 06.05.2026 02:33 А всё что за 80 считается не здорово.
Ким рахується, можна посилання на якісь заключення лабораторій, тощо? Чого не 79 чи 85?
Можна судити про скорочення строків роботи, деградацію і т.п., але це все лірика і субєктивщина.
Ну газуй на машине до отсечки постаянно в таком случае. Производитель тоже не запрещает это делать. Но если у тебя есть хоть капля мозгов, то ты должен осознавать что это не здорово для моторесурса. Эксплуатация любого устройства/оборудования близкое к максимальным допустимым значениям ВСЕГДА приводит к его ускоренному износу. Почему в этом плане чип должен быть исключением? Если обратишь внимание на датчики температур в технике, стрелка рабочей температуры, при штатном режиме работы, расположена по середине. Покажи мне хоть одно устройство, где максимально допустимый показатель, являлся бы нормой
Earanak
Member

Повідомлення

Dilfin: 06.05.2026 11:30А як Ви корпусами не користуєтесь?) Чи маєте на увазі відкритий стенд, чи просто плату до стола прикручуєте?)
Большой стол под заказ, рассчитанный на три полноразмерных ATX-компа с открытыми стендами. В них ничего особенного нету - https://imgur.com/8w5Z4Ip можно было бы и без них обойтись в принципе. И разумеется направленный обдув околосокета/памяти/VRM/бэкплейта видеокарты и отдельная полка под водянки.
Sanьka
Member

Повідомлення

Afit: 06.05.2026 11:33Почему в этом плане чип должен быть исключением
А з чого ти взяв що в кремнію поріг 80 *С чи навіть 95? Може розрозбник вже вклав в цю цифру деякий запас.
Поки я бачу від тебе лише відсебятину і якусь лірику. Де показники, тести і обгрунтовані заключення?
Afit: 06.05.2026 11:33Ну газуй на машине до отсечки постаянно в таком случае.
А ти лочиш частоти проца щоб на максимальній частоті не працював? :laugh:
Earanak
Member

Повідомлення

Sanьka: 06.05.2026 12:35А ти лочиш частоти проца щоб на максимальній частоті не працював? :laugh:
А я вот часто таких тут на форуме встречаю, прям глаз за это цепляется, когда пишут что отключают буст. Когда у тебя частота в нагрузке на 1-1.5ггц может рухнуть. И типа им норм так :think:
Afit
Member

Повідомлення

Sanьka: 06.05.2026 12:35
Afit: 06.05.2026 11:33Почему в этом плане чип должен быть исключением
А з чого ти взяв що в кремнію поріг 80 *С чи навіть 95? Може розрозбник вже вклав в цю цифру деякий запас.
Поки я бачу від тебе лише відсебятину і якусь лірику. Де показники, тести і обгрунтовані заключення?
Afit: 06.05.2026 11:33Ну газуй на машине до отсечки постаянно в таком случае.
Держи, если ты гуглить разучился https://www.perarduaconsulting.com/post ... egradation
спойлер
At normal operating temperatures (40°C to 70°C), processors can last 7 to 10 years or more without significant damage.

At sustained high temperatures (above 85°C), lifespan may reduce to 3 to 5 years due to faster wear on circuits.

Extreme overheating (above 100°C) can cause immediate damage or drastically shorten lifespan.
Perardua Consulting — американская компания из Массачусетса, специализирующаяся на инженерии данных, облачной архитектуре и управлении данными для бизнеса.
Востаннє редагувалось 06.05.2026 12:54 користувачем Afit, всього редагувалось 1 раз.
Sanьka
Member

Повідомлення

Earanak: 06.05.2026 12:47 Когда у тебя частота в нагрузке на 1.5ггц может рухнуть. И типа им норм так
Напевно то з секти по сусідству з шапочками з фолькм і свідками максимальної деградації кременця :laugh:
Afit
Member

Повідомлення

Sanьka: 06.05.2026 12:52
Earanak: 06.05.2026 12:47 Когда у тебя частота в нагрузке на 1.5ггц может рухнуть. И типа им норм так
Напевно то з секти по сусідству з шапочками з фолькм і свідками максимальної деградації кременця :laugh:
"Сам п'ю, сам гуляю, сам стелюся, сам лягаю". З'їхав з теми, приплівши сюди те що в голову збрило не по темі і сміється... Думає ніхто не помітить що він присів в 💩.
Яскравий приклад, коли неможливо людині конструктивно щось довести. Якщо вона не знаходе вихід, то вона його вигадує. Але це виглядає як забув зняти штанці, коли хотів когось 💩
Sanьka
Member

Повідомлення

Afit: 06.05.2026 12:51Держи, если ты гуглить разучился
3-5 років безперервної роботи при постійній !!! температурі 85.
Для робочих/ігрових сценаріїв де подібне буде не постійно, проца вистачить років на 10 мінімум
Але через 4-8 років проц і так йде на заміну .
Нагадало мені оті байки про ненадійні ссд через недовговічність нанд :laugh:

А ще проц можна не вмикати, тоді він буде робочим ....приблизно вічність :facepalm:

З і. Твій перехід на особистості і опускання до образ говорить про те, що
1. я правий.
2. тобі треба підрости. Але не переживай, з віком станеш розумнішим....мабуть :gigi:
dead_rat
Member

Повідомлення

Afit: 06.05.2026 11:33
Sanьka: 06.05.2026 07:39
Ну газуй на машине до отсечки постаянно в таком случае. Производитель тоже не запрещает это делать. Но если у тебя есть хоть капля мозгов, то ты должен осознавать что это не здорово для моторесурса. Эксплуатация любого устройства/оборудования близкое к максимальным допустимым значениям ВСЕГДА приводит к его ускоренному износу. Почему в этом плане чип должен быть исключением? Если обратишь внимание на датчики температур в технике, стрелка рабочей температуры, при штатном режиме работы, расположена по середине. Покажи мне хоть одно устройство, где максимально допустимый показатель, являлся бы нормой
Ви процессор онукам передавати зібралися? В ноутах в них робоча температура 100 і я не бачу систематичних відмов

Відправлено через 1 хвилину 44 секунди:
Afit: 06.05.2026 12:51
Sanьka: 06.05.2026 12:35

Держи, если ты гуглить разучился https://www.perarduaconsulting.com/post ... egradation
спойлер
At normal operating temperatures (40°C to 70°C), processors can last 7 to 10 years or more without significant damage.

At sustained high temperatures (above 85°C), lifespan may reduce to 3 to 5 years due to faster wear on circuits.

Extreme overheating (above 100°C) can cause immediate damage or drastically shorten lifespan.
Perardua Consulting — американская компания из Массачусетса, специализирующаяся на инженерии данных, облачной архитектуре и управлении данными для бизнеса.
Це висновок від ЧатаГПТ чи що це за сайт, що за текст?
Afit
Member

Повідомлення

Sanьka: 06.05.2026 13:19
Afit: 06.05.2026 12:51Держи, если ты гуглить разучился
Ну і в чому проблема? Для робочих/ігрових сценаріїв де подібне буде не постійно, проца вистачить років на 10 мінімум

The exact time to failure depends on workload intensity, cooling efficiency, and manufacturing quality.
По перше не 4-8 років, а 3-5. По друге не вказано що це безперервне навантаження за цей час, а лише вказано - відмічено жирним текстом👆 Кожен чіп унікальний і поріг деградаціхї у кожного свій. По четверте, ти просив досліди, а тепер коли є реальні строки (не такі вже й великі) ти все одно сперечаєшся.
Але сумно, що на оверах не те що зустрічаються ті кому треба довести щось елементарне, а те що знаходиться багацько тіх хто підтримує дізами такі давно відомі і загальноприйняті істини. Бо це нажаль свідчіть про загальну деградацію спільноти
dead_rat
Member

Повідомлення

З сайту Інтела
100 С
This is the maximum operating temperature allowed as reported by temperature sensors. Instantaneous temperature may exceed this value for short durations. Note: Maximum observable temperature is configurable by system vendor and can be design specific.
Тобто в моменті дозволено за 100 градусів уходити і Інтел певні, що це не спалить проц і він проживе гарантію

Відправлено через 43 секунди:
Afit: 06.05.2026 13:32
Sanьka: 06.05.2026 13:19
Ну і в чому проблема? Для робочих/ігрових сценаріїв де подібне буде не постійно, проца вистачить років на 10 мінімум

The exact time to failure depends on workload intensity, cooling efficiency, and manufacturing quality.
По перше не 4-8 років, а 3-5. По друге не вказано що це безперервне навантаження за цей час, а лише вказано - відмічено жирним текстом👆 Кожен чіп унікальний і поріг деградаціхї у кожного свій. По четверте, ти просив досліди, а тепер коли є реальні строки (не такі вже й великі) ти все одно сперечаєшся.
Але сумно, що на оверах не те що зустрічаються ті кому треба довести щось елементарне, а те що знаходиться багацько тіх хто підтримує дізами такі давно відомі і загальноприйняті істини. Бо це нажаль свідчіть про загальну деградацію спільноти
Прибери вже цю АІ слоп статтю, не позорься

ПС. Я вражений, на дворі війна, а люди переймаються проживе проц 5, 10 чи 20 років. При чому мені не довелося в житті бачити проца, що помер від старості, лише вбиті стрибками напруги чи в перший місяць мат платою чи коли через стрибок напруги в розетці вигорало все.
Відповісти