Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
denon312
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 04.05.2026 15:25 нових ноутів на х86 - дуже багато, я й сам постійно в пошуку, і до мене звертаються.
Так і запишемо - "торгує лептопами з ібея на OLX"
yuriy_dd: 04.05.2026 15:25кожному є своє застосування, і для мобільного ноута для звичайного користувача краще ніж макбук - нема
і ще й дешево
Так і запишемо - "купує б/ушку і крадені(mdm,icloudlock) лептопи, продає тут під виглядом openbox"
orange_deer
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 04.05.2026 15:25 Але ви постарайтесь не ображати, навіть якщо у вас нема аргументів, і ви ліниві зробити елементарний тест споживання вашого пристрою
я вам вже пропонував прийнятний для мене формат вимірювання - з використанням внутрішніх утиліт типу 'turbostat`/`powerstat` і потім надати логи з них. ви такого вимірювання проводити не хочете, але про лінь закидаєте мені. та без проблем, міряйте і далі побутовим ватметром, тільки не подавайте цей результат як достовірний
yuriy_dd
Member

Повідомлення

orange_deer: 04.05.2026 15:48я вам вже пропонував прийнятний для мене формат вимірювання - з використанням внутрішніх утиліт типу 'turbostat`/`powerstat` і потім надати логи з них. ви такого вимірювання проводити не хочете
мене не цікавить скільки там воно всередині міряє на одній компоненті системи

ніби подібне й LVladislavchik каже
orange_deer: 04.05.2026 15:48та без проблем, міряйте і далі побутовим ватметром, тільки не подавайте цей результат як достовірний
це результат який є, який будь хто може легко перевірити, а не придумувати відмазки щоб нічого не робити

до речі я собі думаю таки заміряти добове споживання свого мак міні М4
LVladislavchik
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 04.05.2026 20:37мене не цікавить скільки там воно всередині міряє на одній компоненті системи

ніби подібне й LVladislavchik каже
Нагадаю, недавно ти казав що я неправий і неправильно тестую, коли на вищій яскравості в мене батерейка тримає сильно менше заявлених еплом 18 годин (але мій результат підтверджується notebookcheck, верифікованою тобою платформою оглядів), типу треба міряти споживання тільки процесора або soc і відкидати дисплей, так шо не переводь стрілки :rotate:
На рахунок ватметра, можеш міряти макміні, але міряти ноути ним недоцільно, бо в ноутах є батерейка і ти сам казав що це сильна сторона макбуків, отже міряти треба тільки від батерейки, в ідеалі 100-0, бо перші проценти дуже довго тримаються, а далі кількість ват батерейки ділимо на години і отримаємо споживання :rotate:
Єдина проблема це твоя дружина, вона не дає тобі макбук на довго :weep:
dext
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 27.04.2026 09:20 я довіряю перевіреним джерелам
не подобаються результати, які руйнують ваш світогляд?
yuriy_dd: 27.04.2026 09:20 , якщо ваш особистий досвід суттєво відрізняється - я лише беру до уваги, з бажанням перевірити при нагоді
але ще раз - у вас старий проц і ви порівнюєте з старим М процом. Порівнюйте з сучасним М4+
по-перше не суттєво. по-друге, контекст порівняння 1360p vs M2 був у кількості каналів пам'яті, які M2 не допомогли, ви тут всираєтесь що саме кількість каналів є ключовою, тож знову повертаємось до порівняння: чому 8 каналів 100Гб/c не допомогли перемогти 2-канальний x86 50Гб/с?
на скільки я знаю лише на останіх Інтел покращилась автономність у перегляді відео. Я відео дивлюсь, але явно не так багато часу
тобто знову ігноруєте вже багатократну перевагу x86 над ARM
які саме тести одно-потоку я проігнорував де х86 домінує?
7-zip і декомпресори загалом
так М5 - досить дешевий
саме так: не недорогий, а дешевий :rotate:
я вам більше скажу - М4 з 512 Гб дорожче коштує ніж М5 з 512 Гб - завдяки щедрості Епл. В той час які ціни дере Дел за свої ноути я наводив - в рази більше ніж Епл. Чому ви про це мовчите? Але не раз тут згадував як круто що там 43 год автономності у відео
яблуко не купує ram/ssd за поточними цінами, вони розпродають з запасів, через півроку-рік ця щедрість закінчиться.
і вони не продають свої поробки окремо від ram/ssd, тому легко можуть субсидіювати дешеві бомж-варіанти за рахунок дорогих, де кратно (якщо не на порядок) наварюють на вартості ram/ssd, а доля бомж-варіантів відома: через рік-два-три на смітник через запаяний ssd
відповідь має прийти до висновку чому М проци мають таку швидку память
тож чому ви досі не спитали і не навели відповідь? :facepalm:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

orange_deer: 04.05.2026 15:48я вам вже пропонував прийнятний для мене формат вимірювання - з використанням внутрішніх утиліт типу 'turbostat`/`powerstat`
я користуюсь утилітами типу HWiNFO на Віндовс, воно щось там міряє, але головна моя притензія - що це не можливо перевірити
на Мак - вимірюю лише зовнішнє споживання
LVladislavchik: 04.05.2026 23:44Нагадаю, недавно ти казав що я неправий і неправильно тестую, коли на вищій яскравості в мене батерейка тримає сильно менше заявлених еплом 18 годин
1 - дайте тести на аналогічному х86. Може там і є енерго-ефективні екрани, але щоб не фрізили так як той Дел з тесту
2 - Епл тестує явно не на такій високій яскравості, вона під прицілом у всього світу, так що якби це була не правда - про це всі би сказали
LVladislavchik: 04.05.2026 23:44На рахунок ватметра, можеш міряти макміні, але міряти ноути ним недоцільно, бо в ноутах є батерейка і ти сам казав що це сильна сторона макбуків, отже міряти треба тільки від батерейки, в ідеалі 100-0, бо перші проценти дуже довго тримаються, а далі кількість ват батерейки ділимо на години і отримаємо споживання
я повністю згідний з тим що ви написали. До речі я і міряв. Ви зрозуміли мій тест де макбук М1 протримався тиждень? може повторите, бо мені явно на так довго не дадуть М4 :weep:
LVladislavchik: 04.05.2026 23:44 Єдина проблема це твоя дружина, вона не дає тобі макбук на довго :weep:
а якби ви зараз купували макбук - то взяли би М4 чи трохи дорожче але М5/512?
dext: 05.05.2026 13:00по-перше не суттєво. по-друге, контекст порівняння 1360p vs M2 був у кількості каналів пам'яті, які M2 не допомогли, ви тут всираєтесь що саме кількість каналів є ключовою
память - є одна з. Може повторю знову - але основним я вважаю складною систему команд і що проц мусить постійно розбивати на моп. У АРМ теж є подібне, але суттєво менше. Я стверджую - що ніколи х86 не зможе подолати АРМ у швидкості, і відрив буде лише зростати.
dext: 05.05.2026 13:00тобто знову ігноруєте вже багатократну перевагу x86 над ARM
в часі перегляду відео від батареї? це чудово, але є нюанси.
dext: 05.05.2026 13:00 які саме тести одно-потоку я проігнорував де х86 домінує?
7-zip і декомпресори загалом
знаю, причини ще не знаю. Може ви знаєте? Оптимізація?

Відправлено через 1 годину 5 хвилин 6 секунд:
не моє, просто вважаю що викладки розумні:
ядра Intel Arrow Lake (Intel 250K Plus).
Там таке порівняння можливе, тому що Arrow Lake та Apple не мають SMT. І там завжди працює один потік на ядро.
А у випадку AMD у кожному ядрі іноді ще з'являється другий працюючий потік, який дає 20-50% збільшення продуктивності в різних програмах. Наприклад, у Cinebench 2026 - приблизно 35-40% збільшення від SMT, що і збільшує відповідно багатопоточну продуктивність. Але другий потік збільшує продуктивність тільки у випадку, коли закінчаться ядра в режимі одного потоку на ядро, а це вже буває не так часто, якщо брати не тільки бенчмарки.

Взагалі відмова Intel від SMT, ймовірно, була викликана спробою повторити успіх Apple, у яких давно з'явилася висока продуктивність ядра.
В Intel ймовірно думали, чому Apple так багато виграє по IPC в однопотоці. І хтось їм міг відповідати, що Apple не має другого потоку, і тому їм нічого не заважає направити всі ресурси ядра на однопоточну продуктивність.
У результаті у Intel з'явився Lunar Lake (4P+4E) без SMT, який повністю повторює конфігурацію Apple з двома кластерами по 4 ядра (4P+4E) у Apple M1 (2020) і раніше Apple A12X (2018).

Але в результаті зараз вийшло так:
Apple M4 (звичайний) і Panther Lake містять по 4 своїх найновіших продуктивних ядра. Там схожа пам'ять – 128-bit LPDDR5X. Там схожі частоти ядра Turbo: 4600 MHz у всіх M5 та ~4800 MHz у масових моделях Panther Lake. Новий техпроцес 2 нм у Intel проти 3 нм у Apple.
Але результат у Spec Int у Apple на 50% вищий за продуктивністю.
Так у Spec Int ядро ​​Apple M5 на один такт видає на 55% більше продуктивності, ніж нове ядро ​​Panther Lake:

SPEC MHz P/GHz
INT17
15.4 4608 3.34 Apple M5 (S-core, macOS 26.4, 16K page)
10.3 4800 2.15 Intel 358H (P-core, LPDDR5X-8533 32G)
dext
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 05.05.2026 16:00 память - є одна з. Може повторю знову - але основним я вважаю складною систему команд і що проц мусить постійно розбивати на моп. У АРМ теж є подібне, але суттєво менше. Я стверджую - що ніколи х86 не зможе подолати АРМ у швидкості, і відрив буде лише зростати.
ви знову не змогли пояснити, чому вчетверо більше каналів та вдвічі більша ПЗ не допомогла M2 перемогти 1360p
в часі перегляду відео від батареї? це чудово, але є нюанси.
кратна різниця не нюанси, а розгром легенди енергоефективності ARM
знаю, причини ще не знаю. Може ви знаєте? Оптимізація?
це загальновідомий факт, розписаний в деталях, звичайно якщо ви вмієте читати, а не лише писати
Але другий потік збільшує продуктивність тільки у випадку, коли закінчаться ядра в режимі одного потоку на ядро, а це вже буває не так часто, якщо брати не тільки бенчмарки.
потік свідомості: другий потік збільшує продуктивність завжди, бо жодна з однопоточних програм не може навантажити ФП ядра на 100%, окрім вручну оптимізованого Linpack хіба що
Взагалі відмова Intel від SMT, ймовірно, була викликана спробою повторити успіх Apple, у яких давно з'явилася висока продуктивність ядра.
у вас нездорова фіксація на яблуку як центру всесвіту та еталону, відпочиньте та подумайте про вентилятори:
В Intel ймовірно думали, чому Apple так багато виграє по IPC в однопотоці. І хтось їм міг відповідати, що Apple не має другого потоку, і тому їм нічого не заважає направити всі ресурси ядра на однопоточну продуктивність.
знову потік свідомості: ніщо не заважає одному потоку показувати високий IPC за наявних ресурсів, яблуко має доступ до найновіших тех. процесів тому може легко роздувати ядро, як тільки Intel отримав нормальний хоч і застарілий 10нм тех. процес - Alder/Raptor легко взули "недосяжні" M1/M2/M3
Але результат у Spec Int у Apple на 50% вищий за продуктивністю.
Так у Spec Int ядро ​​Apple M5 на один такт видає на 55% більше продуктивності, ніж нове ядро ​​Panther Lake:
1) результати автономності говорять більше
2) надайте результат 7-zip, код якого (LZMA) використовує навіть майкрософт та всі користувачі на постійній основі, на відміну від SPEC-синтетики
LVladislavchik
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 05.05.2026 16:00я користуюсь утилітами типу HWiNFO на Віндовс, воно щось там міряє, але головна моя притензія - що це не можливо перевірити
Hwinfo64 зчитує інфу з датчиків, перевірити можна на оверклокерських платах з площадками для замірів мультиметром, в якихось старих платах гігабайта на 1155 сокеті показувало фігню, бо там датчики з коробки фігню показували, на решті заліза не бачив проблем, більше того, в мене є комп lenovo m75q gen2 на р5 4650ге і він живиться від зовнішнього бж, я його живив через тригер pd від тайп-ц через павербанки та екофлошку і сумарні результати усіх споживачів майже дорівнювали споживанню в додатку екофло :rotate:
yuriy_dd: 05.05.2026 16:001 - дайте тести на аналогічному х86. Може там і є енерго-ефективні екрани, але щоб не фрізили так як той Дел з тесту
В данний момент в мене тільки ейр м4 та ще один старий ноут на р5 4500у з ноутів, але в ноуті на райзені зносився тайп-ц, довго розьєм чекав, а зараз руки не дійдуть щоб кудись занести на перепайку :( Хпс був проданий десь на початку лютого ще :rotate:
yuriy_dd: 05.05.2026 16:00Ви зрозуміли мій тест де макбук М1 протримався тиждень? може повторите, бо мені явно на так довго не дадуть М4
Я памʼятаю тільки 28 годин ютубу з мінімальною яскравістю, враховуючи що в мене ноут це робочий інструмент, то я не можу зробити тиждень простою заради того що й так усім відомо, відразу після покупки поки переносив по трошки всю інфу по вечорам та дивився ютубчик перед сном в мене виходило точно 15+ годин екрану і ще ноут добре спить, до роботи в сутінках на яскравості 100ніт та сну в мене претензій нема взагалі :rotate:
yuriy_dd: 05.05.2026 16:00а якби ви зараз купували макбук - то взяли би М4 чи трохи дорожче але М5/512?
Я б зараз хотів спробувати прошку з опцією nano-texture чи аналог від асус проарт, синкпадів, мейтбуків чи самсунга, на рахунок м4 чи м5 то все залежить від ціни, при однаковій ціні однакової конфігурації м5 краще, якщо м4 дешевше то можна брати м4 :rotate:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

dext: 05.05.2026 18:32ви знову не змогли пояснити, чому вчетверо більше каналів та вдвічі більша ПЗ не допомогла M2 перемогти 1360p
я ж вам вже давав - М2 швидший, і сильно енерго-ефективніший:
https://nanoreview.net/en/cpu-compare/i ... s-apple-m2
dext: 05.05.2026 18:32 Але другий потік збільшує продуктивність тільки у випадку, коли закінчаться ядра в режимі одного потоку на ядро, а це вже буває не так часто, якщо брати не тільки бенчмарки.
потік свідомості: другий потік збільшує продуктивність завжди, бо жодна з однопоточних програм не може навантажити ФП ядра на 100%
підозрюю що ви не зрозуміли про що мова - є 2 ядра з НТ, тобто 4 потоки. Коли навантаження більше ніж на 1е ядро - то буде в першу чергу навантаженне 2-е ядро, і лише потім піде навантаження на НТ потоки
dext: 05.05.2026 18:32 Взагалі відмова Intel від SMT, ймовірно, була викликана спробою повторити успіх Apple, у яких давно з'явилася висока продуктивність ядра.
у вас нездорова фіксація на яблуку як центру всесвіту та еталону, відпочиньте та подумайте про вентилятори
чому Інтел повністю відмовився від НТ і перейшов на дизайн ядер як у М1 було з самого початку? вони визнали що підхід Епл кращий?
dext: 05.05.2026 18:322) надайте результат 7-zip, код якого (LZMA) використовує навіть майкрософт та всі користувачі на постійній основі, на відміну від SPEC-синтетики
я використовую іноді 7з, але значно частіше - браузер та офіс
LVladislavchik: 05.05.2026 21:01 я користуюсь утилітами типу HWiNFO на Віндовс, воно щось там міряє, але головна моя притензія - що це не можливо перевірити
Hwinfo64 зчитує інфу з датчиків
а чому в темі не починають нити про калібрування цих давачів?
LVladislavchik: 05.05.2026 21:01а рахунок м4 чи м5 то все залежить від ціни, при однаковій ціні однакової конфігурації м5 краще, якщо м4 дешевше то можна брати м4
я думаю що потрібно брати 512 Гб диск. І виглядає що М5 - трішки дорожчий з 512
0F
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 06.05.2026 17:04 Інтел повністю відмовився від НТ
Знову брехня, нічого нового.

https://www.intel.com/content/www/us/en ... tions.html
waryag
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 06.05.2026 17:04чому Інтел повністю відмовився від НТ і перейшов на дизайн ядер як у М1 було з самого початку? вони визнали що підхід Епл кращий?
1) Не повністю. Можеш подивитися на свіжі новини.
2) Головна причина - безпекові вразливості НТ. Також, е ядра дозволяють отримувати багатопотік дешевше: е ядро по бюджету - 25% Р-ядра, НТ потребує 25-30%.

3) Що ти вважаєш підходом епл? біг-літл архітектура - це класичний АРМ. У інтел інший підхід.

А в свіжих мак про епл... наближається до архітектури інтел: є деяка кількість жирних ядер і більша кількість менш жирних, але доволі продуктивних універсальних ядер. :laugh:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

0F: 06.05.2026 17:21 Інтел повністю відмовився від НТ
Знову брехня, нічого нового
розмова в контексті сімейства проців Інтел - в якому відмовились
пс: хоча Інтел і від АВХ-512 відмовились, хоч скільки гонору було що яке воно круте
waryag: 06.05.2026 18:282) Головна причина - безпекові вразливості НТ. Також, е ядра дозволяють отримувати багатопотік дешевше: е ядро по бюджету - 25% Р-ядра, НТ потребує 25-30%
маєте докази? бо щось виглядає що Інтел просто копіює рішення Епл/АРМ
waryag: 06.05.2026 18:28 3) Що ти вважаєш підходом епл? біг-літл архітектура - це класичний АРМ. У інтел інший підхід.
саме так - АРМ
waryag: 06.05.2026 18:28А в свіжих мак про епл... наближається до архітектури інтел: є деяка кількість жирних ядер і більша кількість менш жирних, але доволі продуктивних універсальних ядер
тобто Епл скопіювали у Інтел те що Інтел скопіювали у Епл? ну хай буде так якщо вам легше
LVladislavchik
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 06.05.2026 17:04а чому в темі не починають нити про калібрування цих давачів?
Тому що там вже років 10 як все збігається з фізичними мультиметрами? :rotate:
Подумай своєю розумною (чи не дуже) головою, яка точність в датчика в процесорі інтел/амд/епл, які виготовлені на високотехнологічному обладнанні, і яка в дешевого китайського ватметра, який масово діти після школи збирають з підручних матеріалів? :rotate:
Тобі правильно всі вказують що прилад має бути повірений для чистоти експериментів, ти ж навіть сам не дивлячись на свої заявки "15% за 6 годин роботи" не берешся підтвердити що 2.5% в годину і що можна 40 годин вижати, бо розумієш що розрядка не лінійно відображається, але лепечеш на кожній сторінці "а ви добийтеся результату як я", ну дякую, не хочу головою поїхати в 49 рочків :rotate:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

LVladislavchik: 06.05.2026 20:56яка точність в датчика в процесорі інтел/амд/епл, які виготовлені на високотехнологічному обладнанні
це все одно нічого не гарантує
LVladislavchik: 06.05.2026 20:56Тобі правильно всі вказують що прилад має бути повірений для чистоти експериментів
має бути бажання щось хотіти тестувати, а щоб нічого не робити - то завжди можна придумати причину
LVladislavchik: 06.05.2026 20:56бо розумієш що розрядка не лінійно відображається
тільки з самого початку. Але всюди де я тестував - і на смартах, і на макбуку - лінія розряду - пряма
ви робили подібні тести?
waryag
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 06.05.2026 20:41маєте докази? бо щось виглядає що Інтел просто копіює рішення Епл/АРМ
:facepalm:
Чому ти думаєш, що відсутність в тебе базових знань по предмету дискусії є приводом, щоб опонент шукав інфу замість тебе? Це загальновідомі факти, гугл в зуби і вперед.
yuriy_dd: 06.05.2026 20:41тобто Епл скопіювали у Інтел те що Інтел скопіювали у Епл? ну хай буде так якщо вам легше
Інтел запозичила різнорідну архітектуру як принцип, але реалізація та задачі зовсім інші. Те, що епл називає е-ядрами, у інтел з'явилося пізніше і стало третім типом ядер - ЛП/ЛПе.
Так само, АМД відповіла на зміни у інтел, але і там зовсім інший підхід.
yuriy_dd: 06.05.2026 20:41розмова в контексті сімейства проців Інтел - в якому відмовились
пс: хоча Інтел і від АВХ-512 відмовились, хоч скільки гонору було що яке воно круте
Ти написав
yuriy_dd: 06.05.2026 17:04Інтел повністю відмовився від НТ
і тут немає простору для маневрів сракою.
Там, де інтел вважає за потрібне, є і АВХ-512, і НТ. Якщо б повністю відмовилися - не було б ніде.
LVladislavchik
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 06.05.2026 21:20це все одно нічого не гарантує
Ще раз, для тупих, це можна перевірити мультиметром в звичайних платах, на ноутах можна перевірити споживання в ватах, глянути ємність батерейки в ватах і з допомогою легкої арифметики впевнитися що все сходиться, так само я перевіряв споживання мініпк, який через PD тригер від тайп-ц живив, все сходиться, а отаких ватметрів як в тебе я штук 10 вже купував, основна задача окрім побутових грубих замірів були заміри ккд безперебійників та зарядних станцій, там погрішність така, що якщо той що найбільше в мінус рахує ставити перед безперебійником, а той що найбільше в плюс рахує після безперебійника, то ккд безперебійника міг бути близьким до 100%, от тобі і точність копійчаних ватметрів :rotate:
yuriy_dd: 06.05.2026 21:20має бути бажання щось хотіти тестувати, а щоб нічого не робити - то завжди можна придумати причину
Тобі б на залізниці працювати, так вміло стрілки переводиш, ти ж сам спригнув що не віриш hwinfo64, а тут вже бажання треба, я так само можу сказати що оце що тобі дружина ноут не дає так надовго то це твої відмазки бо нема бажання тестувати :rotate:
yuriy_dd: 06.05.2026 21:20тільки з самого початку. Але всюди де я тестував - і на смартах, і на макбуку - лінія розряду - пряма
ви робили подібні тести?
За ейр м4 точно казочки розказуєш, ніби в linux tech tips було відео і там був нелінійний графік розряду, можливо помиляюся і це було в якогось іншого блогера, я точно пам'ятаю що там в відео був ейр та була прошка і в ейрі було нелінійно, а в прошці лінійно, також на цих вихідних серіал дивився поки їхав блакаром, починав з 50% заряду батерейки і десь по 10% в годину розряджалося, але десь після 20% розрядка прискорилася, при тому що вже вечоріло і я по трошки знижував яскравість, з 20% до 6% він сів десь трішки більше як за годину, от тобі і хвалена оптимізація :rotate: зате якщо до 100 зарядити то він може хвилин 20 ютуб крутити поки до 99% розрядиться :rotate:
dext
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 06.05.2026 17:04 я ж вам вже давав - М2 швидший, і сильно енерго-ефективніший:
https://nanoreview.net/en/cpu-compare/i ... s-apple-m2
по-перше, не швидший, а на рівні.
по-друге, в мене результати вищі - докази чого я тут неодноразово наводив.
по-третє - це не є відповіддю, чому 8 каналів та 100ГБ/с не допомогли M2 перемогти 1360p з 2 (вчетверо менше) каналами та 50ГБ/c (вдвічі менше), не змінюйте тему, а дайте відповідь на це питання - чи з цим проблеми?
підозрюю що ви не зрозуміли про що мова - є 2 ядра з НТ, тобто 4 потоки. Коли навантаження більше ніж на 1е ядро - то буде в першу чергу навантаженне 2-е ядро, і лише потім піде навантаження на НТ потоки
другий HT потік навіть на 1 ядрі збільшує MT-продуктивніcть, завжди збільшує
чому Інтел повністю відмовився від НТ і перейшов на дизайн ядер як у М1 було з самого початку? вони визнали що підхід Епл кращий?
по-перше, повертає знову,
по-друге, M1 на той час взували всі, не фіксуйтеся на цьому

підхід яблука "кращий" лише тим, що їм не потрібно притримуватись жодних стандартів і можна легко нав'язувати користувачам що завгодно, саме тому коли я спитав як підключити звичайну USB-A-клавіатуру до вашого "емейзінга" - ви нічого не змогли відповісти, бо ваше призначення це купувати, а не обирати
я використовую іноді 7з, але значно частіше - браузер та офіс
де гарантовано маєте документи стиснені якщо не LZMA, то deflate (docx,xlsx), отакої
yuriy_dd
Member

Повідомлення

waryag: 06.05.2026 21:21 Чому ти думаєш, що відсутність в тебе базових знань по предмету дискусії є приводом, щоб опонент шукав інфу замість тебе? Це загальновідомі факти, гугл в зуби і вперед.
мені остаточно не цікаво з вами спілкуватись, ви нічого не можете дати. Тому я вас блокую.
LVladislavchik: 06.05.2026 22:05Ще раз, для тупих, це можна перевірити мультиметром в звичайних платах
тобто ціла купа давачів (десятки, чи сотні) дуже малих, навіть на дешевих платах чи дешевих процах які міряють струми від мінімальних до 100+ А - в той час як мені тут давали калібрований пристрій з ціною 300+ євро. Щось не сходиться
LVladislavchik: 06.05.2026 22:05так само я перевіряв споживання мініпк, який через PD тригер від тайп-ц живив, все сходиться
а як ви міряли споживання РАМ та диску? а вайфай адаптер?
dext: 07.05.2026 09:21 по-друге, в мене результати вищі - докази чого я тут неодноразово наводив.
може бути, може розігнаний чи ще щось, ну і споживання там відповідне
dext: 07.05.2026 09:21по-третє - це не є відповіддю, чому 8 каналів та 100ГБ/с не допомогли M2 перемогти 1360p з 2 (вчетверо менше) каналами та 50ГБ/c (вдвічі менше), не змінюйте тему, а дайте відповідь на це питання - чи з цим проблеми?
він по ваших словах - на рівні, по факту швидший, і споживає суттєво менше. То таки перемога.
dext: 07.05.2026 09:21другий HT потік навіть на 1 ядрі збільшує MT-продуктивніcть, завжди збільшує
а якщо є 2 потоки - то буде швидше їх поставити на 2х різних ядрах, чи на одному ядрі - на 2х потоках з НТ?
пс: мені здається ви все одно не розумієте
dext: 07.05.2026 09:21 по-друге, M1 на той час взували всі, не фіксуйтеся на цьому
в неоптимізованому Cinebench R23 і від розетки?
а по енергоефективності так 4800Н раза в 4 гірший: https://nanoreview.net/en/cpu-compare/a ... en-7-4800h
а чому СЕО Інтел сказав рівнятись і догнати М1?
dext: 07.05.2026 09:21як підключити звичайну USB-A-клавіатуру до вашого "емейзінга"
черех перехідник. Хоча до студії - можна напряму
dext: 07.05.2026 09:21де гарантовано маєте документи стиснені якщо не LZMA, то deflate (docx,xlsx), отакої
цікаво, ніби не бачив тестів просто зіп
waryag
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 07.05.2026 14:48мені остаточно не цікаво з вами спілкуватись, ви нічого не можете дати. Тому я вас блокую.
Злив зараховано, маленький брехливий коричневий клоуне...
yuriy_dd
Member

Повідомлення

чи правильно я розумію - що фактичне споживання Mac Studio M4 Max суттєво перевищує споживання яке показується по внутрішнім давачам?

Відправлено через 2 години 4 хвилини 6 секунд:
LVladislavchik: 06.05.2026 22:05я так само можу сказати що оце що тобі дружина ноут не дає так надовго
саме так, думав чекати на М5 - але не дочекався, і купив собі ще один М4 - новий ейр на 15". Так що можете привітати
LVladislavchik: 04.05.2026 14:06Та я вже адаптувався в плані що магсейфи собі скрізь розкидав і завжди підзаряджаюся при необхідності
але ж розумне це рішення mag safe. На вашу думку чому виробники х86 ноутів не можуть зробити подібне?

пс: нагадаю вони і тачпади зробити щоб клікався зверху не можуть в ноутах по $5000, і камери погані ставлять, і динаміки, і корпуса, і мікрофони, і камери - невже це вони так зневажають своїх покупців?

Відправлено через 21 хвилину 24 секунди:
і так тестуємо - макбук ейр - заряджається від самого дешевого повербанка що в мене є з TypeC - отакого: https://www.aliexpress.com/item/1005010222805785.html
я їх по $5 купляв (самі коробочки, без акумуляторів), аки ще десь по 2 євро за шт - 8 євро разом, тобто десь $15 за 20 000 мАн

а у вас скільки коштує power bank щоб ваш ноут міг зарядити?

пс: LVladislavchik - а ви чому нічого не тестуєте?
Відповісти