Я ж про це і казав. Просто всі ці "революційно нові батарейки" поки не дотягують в реальності до гарантованих 500+км реальної експлуатації в найкращих своїх виконаннях, але як тільки (в якомусь віддаленому майбутньому) це стане мейнстрімом, то ДВЗ зможуть похвалитися і 800+ км. Коли твоє найбільше досягнення (пробіг на баку) виноситься в гучні маркетологічні переваги, то суперники його з легкістю використають для себе. Це якщо уявити, що суперництво ДВЗ проти електричок відбувається не на інтернет-майданчиках у "віртуальних боях" диванних покупців, а вже на етапі боротьби за покупця, що з грошима вивчає ринок і переваги тих чи інших автомобілів.fantomrulezz: ↑ 24.04.2026 14:47ДВЗ не збільшують бак не тому, що не можуть (легко можуть, експедиційні авто мають і більші баки
Новини
Останні статті і огляди
Автотема: всё из мира авто-мото
-
SergN
Member
-
The_Rusik
Member
Пофиг на те батареи, 400-500км чтобы проезжали круглый год, уже хорошо. Проблема чтобы служили хотя бы 10 лет такие машины.
А не как в айфонах, 3 года и аккум под замену.
А не как в айфонах, 3 года и аккум под замену.
-
zmax
Member
більш менш служать. статистика вже давно є, першім гибридам вже 20+ років (пріус), першим теслам вже 12 років.The_Rusik: ↑ 24.04.2026 16:54Проблема чтобы служили хотя бы 10 лет такие машины.
Дивно чому не розвивають технології а-ка extended range у bmw, коли ставиться невеликий мотор двс і проїхати 500-700 км за потреби не буде проблемою, навіть взимку.
-
AntonyKandaurov
Member
Ну типу ж еколоджия, чотириколісний самокат який не смердить викидами і такий же самокат але з двс для кліппінга з якого ще й труба вихлопу стирчить.. ну тяжче таке продати адептам тунберг.
-
Timedemo
Member
у мене сілайн 07 80квт батарея. Весна літо осінь. 90-100км на годину швидкості я легко розраховую на 500км пробігу. зима погана дорога, -15 мороз. я спокійно їду 350км. Колись було чисто по приколу перевірити, при 80км на годину я проїхав 590км, залишилось 2 відсотки заряду. І це реальні цифри, накатав вже 66тис з салону. у мене пробіг 95 відсотків місто. З Черкас в Киів назад практично в любому ритмі я спокійно ізжу на одній зарядці, в Одесу спокійно доізжаю на одній зарядці, в Львів одна швидка зарядка десь через 350-450км від міста. У товариша зікр 001 з 140квт батареєю. легко їде до Львова з Черкас. якщо їхати 100км на годину. Мандрувати в Європу на електричці це реальний ад. А по країні, жодних проблем. Єдине коли складно було, це взимку при віяловив, черги, і не зрозуміло коли де вимкнуть зарядку. Залишив на перший рік всяк випадок гольфа дизельного, так і стоіть вже півтори року, не користуюсь зовсім.fantomrulezz: ↑ 24.04.2026 14:47Тут, як на мене, критерій не "більше пробігу від повного баку/батареї = краще", а "чи достатньо зараз пробігу від повного баку/батареї для більшості юзеркейсів".SergN: ↑ 24.04.2026 14:28як тільки "пробіг на баку/зарядці" стане критерієм суперництва
ДВЗ не збільшують бак не тому, що не можуть (легко можуть, експедиційні авто мають і більші баки, і додаткові зовнішні баки, та і каністру в багажник ніхто не відміняв), а тому, що саме 700-1000 реальних км для абсолютної переважної більшості достатньо. Більше без перерви не поїдеш, бо просто фізично важко водію.
Але от щось поки що електичкам до цього дуже далеко.
В презентаціях малюють 500-600 км в режимі WLTP сферичного автомобіліста в вакуумі (обов'язково в теплу пору року, клімат і музику не включати ї їхати вночі без фар), а реальності у більшості дай бог 300 км отримати (а зимою 200).
-
Alexsandr
Member
Знал фольц старый, прошел 500+тыс и был продан, двигатель не ремонтировали. поездки смешанные. бензинFilabatya: ↑ 18.04.2026 20:57 300K якщо це по місту, то це вічна гарантія
такий пробіг тільки дизель пройде по трасі, а з нашою соляркою таку гарантію, тільки повний ідіот підпише
-
Filabatya
Member
Alexsandr
Я мпв на увазі турбо двигуни, атмо мпіайні фсай в них надійні, але жруть, як дурні і ні куди не їдуть
в мого дизеляки теж майже 400
Я мпв на увазі турбо двигуни, атмо мпіайні фсай в них надійні, але жруть, як дурні і ні куди не їдуть
-
Alexsandr
Member
Мне такое не грозит, до Киева 350км, есть шанс не добраься без подзарядки, на дистанцию 800км только через заправки и хорошо если будут быстрые и вообще работать, что бы полдня там не стоять. А вообще да, километраж увеличивается на заряде и становится до статочным для большей части пользователейTimedemo: ↑ 25.04.2026 17:18
у мене сілайн 07 80квт батарея. Весна літо осінь. 90-100км на годину швидкості я легко розраховую на 500км пробігу. зима погана дорога, -15 мороз. я спокійно їду 350км. Колись було чисто по приколу перевірити, при 80км на годину я проїхав 590км, залишилось 2 відсотки заряду. І це реальні цифри, накатав вже 66тис з салону. у мене пробіг 95 відсотків місто. З Черкас в Киів назад практично в любому ритмі я спокійно ізжу на одній зарядці, в Одесу спокійно доізжаю на одній зарядці, в Львів одна швидка зарядка десь через 350-450км від міста. У товариша зікр 001 з 140квт батареєю. легко їде до Львова з Черкас. якщо їхати 100км на годину. Мандрувати в Європу на електричці це реальний ад. А по країні, жодних проблем. Єдине коли складно було, це взимку при віяловив, черги, і не зрозуміло коли де вимкнуть зарядку. Залишив на перший рік всяк випадок гольфа дизельного, так і стоіть вже півтори року, не користуюсь зовсім.
-
Yaroslav
Member
Timedemo
Маю Plaid, і аналогічно 95% пробігу - Київ та область, іноді черкащина ) Зарядка виключно дома/робота від звичайної побутової 16А-розетки. Як не дивно, при 1000+ коняках але спокійній їзді - економна та дальнобійна машина. ДВС-ка простояла "про запас" кілька років, доки товаришу не продав )
Маю Plaid, і аналогічно 95% пробігу - Київ та область, іноді черкащина ) Зарядка виключно дома/робота від звичайної побутової 16А-розетки. Як не дивно, при 1000+ коняках але спокійній їзді - економна та дальнобійна машина. ДВС-ка простояла "про запас" кілька років, доки товаришу не продав )
-
The_Rusik
Member
Yaroslav
Если заряжать ночь (примерно 8-10 часов) при обычной 16А зарядке, то на сколько км пробега хватает? Думал просто взять вместо ДВС электро, но нет желания тянуть 3 фазы, думал что при обычной розетке очень мало будет за ночь заряжать.
Если заряжать ночь (примерно 8-10 часов) при обычной 16А зарядке, то на сколько км пробега хватает? Думал просто взять вместо ДВС электро, но нет желания тянуть 3 фазы, думал что при обычной розетке очень мало будет за ночь заряжать.
-
Timedemo
Member
на силайне я за 8 часов на 16а ночого тарифа заряжаю на 140км.The_Rusik: ↑ 29.04.2026 08:30 Yaroslav
Відправлено через 17 хвилин 26 секунд:
Yaroslav: ↑ 29.04.2026 02:55 Timedemo
-
tolik86
Junior
16A помножити на 220в та на 10годин - 35кВт*г, трохи менше в дійсності. Розхід можна взяти від 16 до 22кВт*г на 100км (взимку і 30кВт*г не гріх закласти), а далі вже адаптувати під свої можливості та авто.The_Rusik: ↑ 29.04.2026 08:30 Yaroslav
-
Yaroslav
Member
Як і у Timedemo, 8 "дешевих" нічних годин 140~160 кілометрів (норморозхід пледа по бортовику - 15,2квтч/100км, реальні цифри звісно, можуть сильно відрізнятися). Сама машина показує: 20км ходу залітає за годину при 16А/230V. Але звісно, має бути якісна "неубита" розетка, якийсь Legrand, ABB. Бо дешева турція гріється вже при 12А....The_Rusik: Yaroslav
Мені при пробігах 2000~2500 км/місяць навіть немає сенсу робити 3 фази. Аби тільки зі світлом було все нормально
-
Scoffer
Member
Правління та наглядова рада Volkswagen Group дійшли висновку, що нинішня бізнес-модель концерну не узгоджується з мінливою реальністю. Є розуміння, що так далі жити не можна, але поки немає розуміння, що робити далі та як рятуватися.
Як повідомляє ділове видання Automobilwoche, на засіданні наглядової ради та ради директорів, яке відбулося в понеділок, було озвучено розуміння того, що так далі жити не можна: чинна бізнес-модель Volkswagen Group неефективна, потрібні нові жорсткі антикризові заходи, у тому числі масові звільнення та закриття кількох заводів. Як ці заходи реалізувати, не скатившись у системний параліч (наприклад, внаслідок масових страйків, організованих профспілками), поки незрозуміло, але нинішній гендиректор Олівер Блюме намагатиметься щось вигадати. Половинчасті рішення, які ми бачили щодо заводів Volkswagen у Дрездені та Цвіккау, більше не пройдуть, потрібно повністю відмовлятися від усього, що є баластом, інакше цей баласт потопить усю компанію.
-
Scoffer
Member
- Top Selling Electric Vehicles in the World — March 2026

-
zuk
Member
вернуться к истокам, вспомнить что такое народный автомобиль?Scoffer: ↑ 01.05.2026 16:39Правління та наглядова рада Volkswagen Group дійшли висновку, що нинішня бізнес-модель концерну не узгоджується з мінливою реальністю. Є розуміння, що так далі жити не можна, але поки немає розуміння, що робити далі та як рятуватися.
Як повідомляє ділове видання Automobilwoche, на засіданні наглядової ради та ради директорів, яке відбулося в понеділок, було озвучено розуміння того, що так далі жити не можна: чинна бізнес-модель Volkswagen Group неефективна, потрібні нові жорсткі антикризові заходи, у тому числі масові звільнення та закриття кількох заводів. Як ці заходи реалізувати, не скатившись у системний параліч (наприклад, внаслідок масових страйків, організованих профспілками), поки незрозуміло, але нинішній гендиректор Олівер Блюме намагатиметься щось вигадати. Половинчасті рішення, які ми бачили щодо заводів Volkswagen у Дрездені та Цвіккау, більше не пройдуть, потрібно повністю відмовлятися від усього, що є баластом, інакше цей баласт потопить усю компанію.
ну, есть ещё вариант перейти на клепание леопадлов и всяких ббм типа боксер
-
Filabatya
Member
-
Scoffer
Member
Це вони залишки продажів обвалити намагаються чи що?Filabatya: ↑ 04.05.2026 16:06Хтот там ніздрі бмв критикував
-
fantomrulezz
Member
-
Shpoker
Member
vag rip. это ж последний гвоздь в крышку гроба