Вело овери?

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Барбарис
Member

Повідомлення

p0_x_1, надійність та ремонтопридатність не сумісні з 15-17(якщо мова про нове). Повсякденне може бути різне: в парку пару км чи пару десятків км по лісу чи трейли. Алівіо я б не радив, але дивлячись для чого. І без бюджету нема про що говорити. Зазвичай недорогі сильно псують враження.
Hotspur
Member

Повідомлення

p0_x_1: 03.05.2026 21:28 З основних вимог це надійність та ремонтопридатність, хочеться звичайного хардтейлу, і виходячи з цього бачу велосипеди мінімально в області 15-17к.
вага і зріст скво. і місцевість катання. першу цифру бюджету замінити на 3-4-5

Відправлено через 1 хвилину 8 секунд:
p0_x_1: 03.05.2026 21:28На якій трансмісії варто зупинитись для повсякденного використання, alivio, deore?
останне що треба дивитись. головне колеса і рама. потім вилка. потім педалі гріпси сідло. трансмісія нова 1х10 АдвентХ на Алі Все без шатунів 100 доларів. Це десь рівень старого СЛХ. В мене вона на гревелі стоїть чудова річ. Навіть муфта є. Я їздив на всьому крім самого верхнього Срам, і на всій лінійці Шимано від Турнея до ХТР. Все вище турнея працює нормально в спокійному режимі а Деор 9-10-11 я взагалі убити не знаю як :lol: . 12 убити можна але тільки об велике дерево
Відправлено через 20 секунд:
p0_x_1: 03.05.2026 21:28Чи є сенс розглядати нові велики по типу Crosser, бачу їх багатенько на продажі?
це мотлох
p0_x_1
Junior

Повідомлення

Hotspur: 03.05.2026 23:39
p0_x_1: 03.05.2026 21:28 З основних вимог це надійність та ремонтопридатність, хочеться звичайного хардтейлу, і виходячи з цього бачу велосипеди мінімально в області 15-17к.
вага і зріст скво. і місцевість катання. першу цифру бюджету замінити на 3-4-5

p0_x_1: 03.05.2026 21:28На якій трансмісії варто зупинитись для повсякденного використання, alivio, deore?
останне що треба дивитись. головне колеса і рама. потім вилка. потім педалі гріпси сідло. трансмісія нова 1х10 АдвентХ на Алі Все без шатунів 100 доларів. Це десь рівень старого СЛХ. В мене вона на гревелі стоїть чудова річ. Навіть муфта є. Я їздив на всьому крім самого верхнього Срам, і на всій лінійці Шимано від Турнея до ХТР. Все вище турнея працює нормально в спокійному режимі а Деор 9-10-11 я взагалі убити не знаю як :lol: . 12 убити можна але тільки об велике дерево
p0_x_1: 03.05.2026 21:28Чи є сенс розглядати нові велики по типу Crosser, бачу їх багатенько на продажі?
це мотлох
Бюджет поки не сформовано, якщо буду бачити що є сенс доплатити- буду роздивлятись варіанти. Використання планується повсякденне в гарну погоду по місту 10 км на роботу та назад, на вихідних виїзди за місто на 50+ км. Дівчина 170см 80кг. Маю гарного веломеханіка, але купляти вел аби потім його перезбирати- не дуже маю бажання. Власне сам володію Specialized diverge 202* якогось року, трансмісія та гальма все grx400. Катаюсь другий сезон нарадіти не можу, за 750 баксів брав. Дівчині теж б радив гревел, але їй не зручно зовсім, спина гнеться, руль вузький, все таке, тож треба "гірський :) " велосипед
dead_rat
Member

Повідомлення

p0_x_1: 04.05.2026 07:51
Hotspur: 03.05.2026 23:39 вага і зріст скво. і місцевість катання. першу цифру бюджету замінити на 3-4-5

це мотлох
Бюджет поки не сформовано, якщо буду бачити що є сенс доплатити- буду роздивлятись варіанти. Використання планується повсякденне в гарну погоду по місту 10 км на роботу та назад, на вихідних виїзди за місто на 50+ км. Дівчина 170см 80кг. Маю гарного веломеханіка, але купляти вел аби потім його перезбирати- не дуже маю бажання. Власне сам володію Specialized diverge 202* якогось року, трансмісія та гальма все grx400. Катаюсь другий сезон нарадіти не можу, за 750 баксів брав. Дівчині теж б радив гревел, але їй не зручно зовсім, спина гнеться, руль вузький, все таке, тож треба "гірський :) " велосипед
Для такого катання взагалі не має значення яка трансмісія і обвіс, головне щоб по розміру підійшов. Чи взагалі гібрид, якщо по асфальту.
p0_x_1
Junior

Повідомлення

dead_rat: 04.05.2026 07:55
p0_x_1: 04.05.2026 07:51
Для такого катання взагалі не має значення яка трансмісія і обвіс, головне щоб по розміру підійшов. Чи взагалі гібрид, якщо по асфальту.
Наші дороги це не асфальт- а ями, каміння, пісок, сміття та дай бог аби 50% шляху був саме асфальт, а не гравій, тож і роздивляюсь щось таке, аби гарно трималось в таких умовах та не померло за пару сезонів. В майбутньому хочеться аби можна їздити на дальняк навіть не задумуючись "а чи витримає вилка 100+км по нашій місцевості". Але і за 20 тис вилазити не дуже хочеться, тож і шукаю компроміс та порад на що звернути увагу при виборі
unique-neon
Member

Повідомлення

p0_x_1: 04.05.2026 09:54а чи витримає вилка 100+км по нашій місцевості
То якась убога вилка має бути щоб не витримати. Але за нею і доглядати треба, витирати ноги, кожні 50 годин ТО штанів, кожні 200 повне. На рокшоківських постійно по буєраках їздив і нічого не сталось.

Хоча колись була стокова дешева сантур, еластомірна, не пригадую яка. То якість захисту від пилу там питання викликала.

Отправлено спустя 15 минут 55 секунд:
Пригадую знайомі полюбляли Cyclone - вони умудрялись десь роздобути непоганий обвіс на свої гроші

Отправлено спустя 14 минут 45 секунд:
p0_x_1: 04.05.2026 09:54аби гарно трималось в таких умовах та не померло за пару сезонів
Ну не знаю, щось та й ламається з часом. Дивитись варто на те, щоб велосипед був ремонтопридатним. Щоб рама була з якимись відносно сучасними стандартами. Щоб був півень, щоб касета а не трєщьотка, конусна рульова. Ну припустимо зламався ексцентрик, новий можна поставити, і то вони не те щоб часто ламалися. З того що ви опискали, там найбільше ободам буде діставатись та хребту.
p0_x_1: 03.05.2026 21:28а які варто обходити стороною (як наприклад ексцентрики)
Чи знайдете щось на осях замість ексцентрика за ці гроші - сумнівно. Осі - то нова мода.
dr-kart
Member

Повідомлення

Подскажите, где ТО пройти за адекватные деньги в Гостомеле/Ирпене/Буче ?
спойлер
простой горный cannondale стоял год без движения
dead_rat
Member

Повідомлення

p0_x_1: 04.05.2026 09:54
dead_rat: 04.05.2026 07:55
Наші дороги це не асфальт- а ями, каміння, пісок, сміття та дай бог аби 50% шляху був саме асфальт, а не гравій, тож і роздивляюсь щось таке, аби гарно трималось в таких умовах та не померло за пару сезонів. В майбутньому хочеться аби можна їздити на дальняк навіть не задумуючись "а чи витримає вилка 100+км по нашій місцевості". Але і за 20 тис вилазити не дуже хочеться, тож і шукаю компроміс та порад на що звернути увагу при виборі
У відпустці в Таіланді я якось взяв екурсію на МТБ - нас завезли на 1700 метрів вверх і далі нестися вниз по трейлам чи розбитим грунтовкам.

Дали нам хардтейли, так би мовити, дешевше не буває: муляж вилки, якісь роздовбані Шимано Альтус… воно бачило все, катає років 10, та і новим коштувало ящик пива. І навіть на такому хламі було норм гоняти, тож не переймайся, будь що адекватне буде робити.

Я б не хвилювався ні за Альтус, ні за Алівіо-Деор, нічого там дівчина не ушатає. Якщо є змога, то знайти з аеро вилкою - класно що тиском можна налаштувати як захочеш.

От що реально важливо це розмір рами і фіт, щоб було зручно.

Відправлено через 2 години 27 хвилин 57 секунд:
dr-kart: 04.05.2026 11:39 Подскажите, где ТО пройти за адекватные деньги в Гостомеле/Ирпене/Буче ?
спойлер
простой горный cannondale стоял год без движения
І нащо тобі ТО? Сів і поїхав
Hotspur
Member

Повідомлення

p0_x_1: 04.05.2026 07:51Бюджет поки не сформовано, якщо буду бачити що є сенс доплатити- буду роздивлятись варіанти. Використання планується повсякденне в гарну погоду по місту 10 км на роботу та назад, на вихідних виїзди за місто на 50+ км. Дівчина 170см 80кг. Маю гарного веломеханіка, але купляти вел аби потім його перезбирати- не дуже маю бажання. Власне сам володію Specialized diverge 202* якогось року, трансмісія та гальма все grx400. Катаюсь другий сезон нарадіти не можу, за 750 баксів брав.

1 нормальний гревел б у це дорого
2 можна взяти якийсь типу турінг пошукати типу Кона там влазить колеса 29" 2". Я навіть собі шось таке дивився але взяв Топстоун по ітогу
3 можна пошукати МТБ. точно 29" точно осі

Відправлено через 24 секунди:
dr-kart: 04.05.2026 11:39Подскажите, где ТО пройти за адекватные деньги в Гостомеле/Ирпене/Буче ?
знаю тільки Київ

Відправлено через 26 секунд:
unique-neon: 04.05.2026 10:49Пригадую знайомі полюбляли Cyclone - вони умудрялись десь роздобути непоганий обвіс на свої гроші
так, вони є гарні

Відправлено через 1 хвилину 43 секунди:
dead_rat: 04.05.2026 14:13От що реально важливо це розмір рами і фіт, щоб було зручно.
педалі-гріпси-сідло це вже дорого підібрати

Відправлено через 1 хвилину 31 секунду:
dead_rat: 04.05.2026 14:13Дали нам хардтейли, так би мовити, дешевше не буває: муляж вилки, якісь роздовбані Шимано Альтус… воно бачило все, катає років 10, та і новим коштувало ящик пива. І навіть на такому хламі було норм гоняти, тож не переймайся, будь що адекватне буде робити.
в тебе досвід. а нуб би впилявся в 2 дерево. в мене як ти знаєш майже ТОПовий 26" і мені в керуванні вниз він абсолютно не подобається через коротку базу і центр маси
dead_rat
Member

Повідомлення

Hotspur: 04.05.2026 18:18 Педалі-гріпси-сідло це вже дорого підібрати
Педалі - не важливо
Гріпси - не важливо
Сідло можна дешеве, бо з ростом ціни міняється лише вага.

Доречі, Selle Italia Flite таки фігня, натирає внутрі бедра. А воно дороге як зараза :mad:

Відправлено через 3 хвилини 2 секунди:
Hotspur: 04.05.2026 18:18 в мене як ти знаєш майже ТОПовий 26" і мені в керуванні вниз він абсолютно не подобається через коротку базу і центр маси
Будь мужиком, от мужик на корче літає

Hotspur
Member

Повідомлення

dead_rat: 04.05.2026 19:19Будь мужиком, от мужик на корче літає
крейзі піпл
Барбарис
Member

Повідомлення

Hotspur, деор та вище норм чи шосейні аналоги, або ґрх. Все, що менше на поганих дорогах - ...
1х10 АдвентХ дуже навіть гарна штука, але й не сказати що дешева. В нас взагалі по 3+, а по акціях і того менше. Це не срам чи шімано, на них переплати особливо немає. А от манетки специфічні в мікрошифта - після дуалів та деора ніяк не міг звикнутись. Сплавив як майже нові.

dead_rat, та що ж там по такого по цілій дорозі? Виїхав би на трейл або в нас з горбів по нелатаній десятиліттями дорозі десь в Хмельницькій, Лвівській тощо. Перелітав би через ями чи минав?
Hotspur
Member

Повідомлення

Барбарис: 04.05.2026 21:19dead_rat, та що ж там по такого по цілій дорозі? Виїхав би на трейл або в нас з горбів по нелатаній десятиліттями дорозі десь в Хмельницькій, Лвівській тощо. Перелітав би через ями чи минав?
він їде без жодних гальм. там 1 машина і він труп бо зупинитись не зможе. от і все

Відправлено через 3 хвилини 13 секунд:
Барбарис: 04.05.2026 21:19Hotspur, деор та вище норм чи шосейні аналоги, або ґрх. Все, що менше на поганих дорогах - ...
та навіть Алівіо 9-10 нормально :shuffle:

Відправлено через 31 секунду:
Барбарис: 04.05.2026 21:191х10 АдвентХ дуже навіть гарна штука, але й не сказати що дешева.
100 доларів весь групсет без шатунів

Відправлено через 1 хвилину 11 секунд:
https://www.aliexpress.com/item/1005004 ... e-home.0.0

102 долара. знижки купони монети буде 90
Барбарис
Member

Повідомлення

Hotspur, якщо весь, то не дорого.

А якщо попаде в яму, то зраз полетить в урвище :lol: Він же їде в одній смузі, тому зустрічні авто не дуже хвилюють.
Hotspur
Member

Повідомлення

Барбарис: 04.05.2026 21:57Він же їде в одній смузі, тому зустрічні авто не дуже хвилюють.
подивись він там іноді вилазить на 2 полосу. реально самогубця
wow_w
Member

Повідомлення

Львівська велостока 2026 старт аматорів
dead_rat
Member

Повідомлення

Барбарис: 04.05.2026 21:19 Hotspur, деор та вище норм чи шосейні аналоги, або ґрх. Все, що менше на поганих дорогах - ...
Так і шо? Воно не переключатиме чи що станеться?

Це велосипед для дівчини кататися на роботу і двічи на сезон прогулятися з хлопцем. Їй не сальтухи крутити

Відправлено через 2 хвилини 11 секунд:
Барбарис: 04.05.2026 21:57
А якщо попаде в яму, то зраз полетить в урвище :lol: Він же їде в одній смузі, тому зустрічні авто не дуже хвилюють.
Ти недооцінюєш на якій швидкості він їде ;)
Якщо подивишся, мужик розповідає скільки рулів і кранків переламав
Барбарис
Member

Повідомлення

dead_rat: 05.05.2026 01:05 Так і шо? Воно не переключатиме чи що станеться?
Це велосипед для дівчини кататися на роботу і двічи на сезон прогулятися з хлопцем. Їй не сальтухи крутити
Є певна відірваність від життя у власників дорогих групсетів. Погано працюватиме чи коли треба їхати вимагатиме підналадки, або перед якимось пагорбом не перемкнеться. Людина не бажає їздити, її партнер бажає заохотити. Кожна проблема буде зменшувати бажання, а тоді викличе розчарування спершу хобі, а може й партнером.
Це, коли є бажання, то не звертаєш уваги, а коли, наприклад, запізнюєшся на роботу, то дуже навіть звертаєш.
dead_rat: 05.05.2026 01:05 Ти недооцінюєш на якій швидкості він їде ;)
Якщо подивишся, мужик розповідає скільки рулів і кранків переламав
60 плюс-мінус. По рівному це все таки легше контролювати, ніж поганою дорогою. Мав подібний досвід на вбитій дорозі, але все таки коротше та в деяких місцях крутіше кут. І грунтовкою не назвеш, бо там каміння, рови від води, ями, піщані ділянки, де втрачається контроль. Не подумав як то буде їхатись до низу. Очко стискається так, що голка не пролізе :lol: :lol: Їхати туди на Україні із заднім гальмом було тупо.
p0_x_1
Junior

Повідомлення

Дякую за поради та розуміння, буду трохи збільшувати ще бюджет та шукати щось більш-менш сучасне. В свій час наїздився на недорогих трансмісіях, дешевих вилках, альтусах, звичайних осях, воно в мене вмирало хоча я навіть обережно намагався відноситися, тож не має бажання брати щось таке "аби їздило", "щоб спробувати" щоб воно все одно за ті 10 тис померло та прийшлося купувати знову. Наразі не хочеться купити дівчині, я к пан вище гарно підмітив, вел який буде проблемами генерувати розчарування а не радість
wow_w
Member

Повідомлення

А я б навпаки взяв, щось по мінімуму, якщо почне їздити то купити нор мальне і вже під той стиль заїздів який їй буде цікаво. Знаю купу випадків, коли купували, щось пристойте для подруги/жінки, щоб разом кататись, а її вистачало на один максимум два рази. Хіба якщо одного зросту то купити їй інший тип велосипеду, якщо не буде їздити то в тебе буде хоча б два різних
Відповісти