Ну от наче фінального висновку майже правильно дійшли, але в кінці таки звернули.Afit: ↑ 30.04.2026 16:33 Наче я повинен бути забитим рагульом, обмежуючи себе в чомусь, коли всі навколо, включно з усима цивілізованими державами спокійно собі й далі співпрацюють з Китаєм.
...
Піди наприклад комусь з фермерів розкажи які вони тупі і їм ще зікра не вистачає, купувати Китайські трактори.
...
І по суті держава вибрала інше "зло". Коротше, те що не заборонено державою, байкотувати собі в збиток, вважаю тупим рішенням.
З китайцями усі цацкаються не через те, що вони нормальні і усім подобаються, а через "менше зло".
Але автоматично робити екстраполяцію - не заборонено, значить все добре, купуйте спокійно, теж не правильно. Бо є трактори, батареї, сонячні панелі і ще ряд позицій, де доводиться менше зло обирати. Але коли мова про дорогу іграшку, якою по суті і є Зікр, то тут це вже на голову не налазить. Можна ж Х-Трейл купити, наприклад. І він як машина навіть нічим не гірший. Але як іграшка - програє по всім фронтам. А схожа машина по емоційності - це вже в топові Ауді, Порше і т.д. і там прайс х2-х3 від Зікра. Я прекрасно розумію чому їх беруть, але це не міняє факту, що це чисто егоїстичний вибір "не зважаючи ні на що", бо практичного сенсу вона не має - чиста емоція.
І окремо ось це:
Я все життя з дитинства чув від старших людей вирощених у совку, що політика - це бруд, а проста людина - це ніхто і ні на що впливу немає. І ось ця тупа приреченість підбішує. Я не маю ілюзій щодо особистого впливу на геополітику. Але крапля камінь точить і мільйони людей з настроєм "робити трошки правильних речей навколо себе" вже можуть насправді багато, головне - не піднімати лапки, не шукати відмазок, що я нічого не можу, то і робити нічого не буду.Але це не через мнюху моєї ролі в "великій геополітиці", в якій я чи умовний Василь навіть не пилинка.