Ціни на відеокарти перестали зростати, але геймери не поспішають оновлювати GPU

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
LordTornado
Member

Повідомлення

Цены на видеокарты прийдут в норму только после краха ИИ пузыря. Когда это будет, пока не понятно...
Afit
Member

Повідомлення

LordTornado: 28.04.2026 00:50 Цены на видеокарты прийдут в норму только после краха ИИ пузыря. Когда это будет, пока не понятно...
Или когда производственными линиями насытят. Лично я не верю в "крах ИИ пузыря". Эта данность навсегда в нашей жизни, как интернет и телефоны, у каждого в кармане. Просто он уже выходит за рамки дебильных роликов и стремительно развивается, а дальше будут появляться возможности его использования в тех местах, в которых мы сейчас и не догадываемся и с удивлением будем открывать новые возможности для себя
7mindfields
Member

Повідомлення

powerpizza: 27.04.2026 16:10 b580 достаточно
Це та, на якій вже деякі нові тайтли не доступні взагалі? :lol:
Filabatya
Member

Повідомлення

werneo
коли ви його вікрили 2-3 місяця тому?
Скоро 9070хт і 5070ті зустрінуться по ціні бо першу гребуть як дурні, а друга нафіг нікому не впала за 50 :gigi:
Striker
Member

Повідомлення

Моя Aorus 9070 XT майже не подорожчала, була 40к, зараз 42к. Чисто за рахунок росту курсу з 42 з копійками до 44. Інші Прайми і т.д. трошки таки подорожчали. Але не так, як зелені.
Геральт
Member

Повідомлення

Filabatya: 28.04.2026 03:30 Скоро 9070хт і 5070ті зустрінуться по ціні
Раніше різниця між праймами (9070XT vs 5070Ті) була 30%. 30к vs 40k грн. Зараз середня різниця 40к vs 57k, тобто 40%.
Ektalion: 27.04.2026 19:35 Радеони загалом в ціні мало прибавили. Чого не скажеш про Невідію.
Ну, як сказати. Мій 9070XT Merc вже 50, а брав восени за 37
Plush_Dragon
Member

Повідомлення

ШІ бум тут скоріше за все ні до чого. Була б хоч якась конкуренція, то ціни падали б на наших очах, вони б в мінус собі торгували тільки б зберегти клієнтську базу. Але бабка лізка не бажає конкурувати з родичем і маємо те що маємо.
Коли в тебе 95% ринку, то ти можеш робити що хочеш, і ціни ставити які захочеш.
Striker
Member

Повідомлення

Геральт
Раніше - це коли? Рівно рік тому ціна на Asus Prime 9070 XT була 36.2к грн (знайшов скріншот), зі знижкою нехай 35к. Влітку трохи дешевше наче було, але не 30к.
Striker
Member

Повідомлення

Геральт: 28.04.2026 07:56Мій 9070XT Merc вже 50, а брав восени за 37
Не гоніть, які 50к? За 42.4к вже починаються ціни в нормальних магазинах.
https://can.ua/xfx-mercury-radeon-rx-90 ... ent=400875
https://comtrading.ua/prod-xfx-mercury- ... -97TRGBBB9
Геральт
Member

Повідомлення

Striker: 28.04.2026 08:15 Геральт
Раніше - це коли? Рівно рік тому ціна на Asus Prime 9070 XT була 36.2к грн (знайшов скріншот), зі знижкою нехай 35к. Влітку трохи дешевше наче було, але не 30к.
Восени, коли свою брав, то моніторив. І то середня ціна. Само собою, були магазини з дешевшою.
спойлер
Зображення
Striker: 28.04.2026 08:23 Не гоніть, які 50к?
https://hotline.ua/ua/computer-videokar ... 97tmargw9/
Striker
Member

Повідомлення

Геральт
Та це якась неадекват ціна на одиничну модель, не показово. Той випадок, коли краще вже взяти умовну MSI GeForce RTX 5070 Ti 16G VENTUS 3X OC за 48-49к. Або вже ASUS PRIME RX 9070 XT аж на 10к дешевше.
Геральт
Member

Повідомлення

Striker
В тому то й справа, що за ціну вантуза 5070Ті можна взяти топчик 9070XT з "неадекват ціною". НВ що тоді, що зараз була дорожча. І навряд чи вони колись зрівняються, як он сподіваються вище. Скоріше з полиць зникнуть, ніж ціни опустять.
Геральт
Member

Повідомлення

До речі, цікаве спостереження. Та сама цифра в АМД - "неадекват ціна". Для НВ - норм, та ще й за таке виконання. :-/
Джон_Иваныч
Member

Повідомлення

123456: 27.04.2026 18:51 Коли я брав 5060 Ти 16 - за 22к гривень - МСИ Инсайр х2 - вони ждали ждуни....А тепер вона майже 30-ку коштуЙЕ...З генератором х5 - під монитор 180 Гц - просто пісня... Николи в житті не берить АМД - НИКОЛИ...Вони відсталі в технологиях на 10 років - Нвидиа це просто космос... Я игра в 180 фпс в любу игру на 40 мс КАРЛ...Обладатели 1060 николи такого не мали на своий задрипангий народний карті...І да власники хвальоної 5070 - уже на бутилці в Прагматі - бо не можуть из-за убогої 12 гб врам поставити максмималіні настройки і а я можу і ще і 180 фпс також можу))).Хвала Хуангу Слався слався Слався великий Батьку !!!
як правильно називається твій діагноз?)
PRAGMATA gpu test
изображение_2026-04-28_095532455.png
Grava
Member

Повідомлення

Джон_Иваныч: 28.04.2026 09:58як правильно називається твій діагноз?)
Наче все вірно :laugh: 39х5=195 :laugh:
Alexsandr
Member

Повідомлення

Afit: 28.04.2026 01:33 Или когда производственными линиями насытят. Лично я не верю в "крах ИИ пузыря". Эта данность навсегда в нашей жизни, как интернет и телефоны, у каждого в кармане. Просто он уже выходит за рамки дебильных роликов и стремительно развивается, а дальше будут появляться возможности его использования в тех местах, в которых мы сейчас и не догадываемся и с удивлением будем открывать новые возможности для себя
Пузырь в плане роста ресурсов и оборудования. Просто на смену GPU придут более специализированные устройства.
Filabatya
Member

Повідомлення

powerpizza
Ви розумієте що в вас 5 млн піскелів, а в 4к 8 млн. Це на 60% більше пікселів!
Alexsandr
Member

Повідомлення

alumem: 27.04.2026 17:31 Для +50% тебе насыпают технологии. Если ты дед, который не хочет ничем пользоваться - не пользуйся. Главное - перестань скулить о том, как раньше было лучше
Пока это не гарантированные технологии. В зависимости от версии даже картинка разная. Вроде бы и технологии есть и приятные, но гарантировать одинаковую графику не могут. дополнительные кадры вообще под вопросом. Возможно ИИ рендер будет в этом плане лучше, но его еще нет.
Afit
Member

Повідомлення

Alexsandr: 28.04.2026 10:51
Afit: 28.04.2026 01:33 Или когда производственными линиями насытят. Лично я не верю в "крах ИИ пузыря". Эта данность навсегда в нашей жизни, как интернет и телефоны, у каждого в кармане. Просто он уже выходит за рамки дебильных роликов и стремительно развивается, а дальше будут появляться возможности его использования в тех местах, в которых мы сейчас и не догадываемся и с удивлением будем открывать новые возможности для себя
Пузырь в плане роста ресурсов и оборудования. Просто на смену GPU придут более специализированные устройства.
Так не факт использования GPU создаёт дифицит, а загрузка производственных линий. Ведь условные асики для ИИ будут выпускаться там же. В угоду дата центрам и дальше будет отдан приоритет, что не избавит от дифицита потребительский рынок.
Alexsandr
Member

Повідомлення

Afit: 28.04.2026 13:28 Так не факт использования GPU создаёт дифицит, а загрузка производственных линий. Ведь условные асики для ИИ будут выпускаться там же. В угоду дата центрам и дальше будет отдан приоритет, что не избавит от дифицита потребительский рынок.
Условные асики просто будут меньше по площади, им не нужно геометрию считать и текстуры накладывать, что освободит мощности.
Відповісти