Новини
Останні статті і огляди
Выбор звуковой карты
-
QFlash
Member
Там не працює дорожче - краще
Там працює - все працює
Там працює - все працює
-
konb999
Member
konb999: ↑ 27.04.2026 15:01![]()
Не знаю, у меня есть и виниловая вертушка техникс подключено на фонокоректор моего профильного топа рессивера денон, есть ps3 в качестве sacd привода по hdmi к ресиверу подключена, был сидюк транспорт пионер, но щас где то в кладовке. По тракту денон ресивер 9.2 и по биампингу фронта электростаты мартин логан, есть коллекция и студийных sacd, cd, dvd-a и винила многие со щтатов и европы ехали. Раньше и сам оцифровывал во флак cd и dvd-a. И то что я слышу, cd для меня не самый айс в звуке. Хотя правды ради многие cd отлично звучат и их за глаза хватает. Но если сравнивать студийный сд со студийным двд аудио или сасд или mqa то разница слышна, естественно, если тракт позволяет. Если не позволяет, то слушайте сд и не парьтесь.
-
QFlash
Member
Трохи задалеко пішов...
-
Ostin
Member
На здоров'я! Дивно, що не знали
-
Z440_User
Member
Ну це відомий факт, японці трошки інакше мастерять. Але я мав на увазі що людина ганяється за комбінаціями мастерінга+країна виробник пластика на якому відштамповано диск.Ostin: ↑ 27.04.2026 13:41 У відриві від ізотерики, таке теж іноді має місце) Я б особисто теж самим першим перевіряв би американський диск, бо японці теж мають свою філософію звука)
Якщо лейбл викинув саме мастер, то там фонограма з відшліфованою АЧХ та малою компресією, далі вже на його базі робиться варіант для радію (сильна компресія), якісний СД (інша компресія), простий СД (інша компресія), варіант для ютубчика/спотіфая/іншого (ще варіант компресії), вінілу (взагалі інша підготовка)...Ostin: ↑ 27.04.2026 13:41 Іноді таке може бути, якщо мастеринг чомусь інший і діапазон на сд чомусь більший. В мережі повно таких записів. Не знаю, навіщо так робиться, але я в таких випадках зазвичай залишаю CD-rip в колекції.
Логічно що такий мастер буде значно відрізнятись від інших варіантів. Іноді може звучати дохло, без м'яса. Компресія якраз і додає того м'яса в звук, але знижує динамічний діапазон. Тут вже починається війна гучностей та пошук золотої середини.
і навіть плівку слухають. і навіть пишутьRadio Bay: ↑ 27.04.2026 13:42 Более того, некоторые и винил слушают.
- З особистого досвіду аналогового звуку (трошки спостережень за 30 рочків тісного контакту, "цифру" я майже не слухаю)
-
Котушки: "заводських записів" у мене хіба що демонстраційна котушка від Юпітер-203 стерео, записана в "Государственный дом радиовещания и звукозаписи" на московії та дві котушки вимірювальних стрічок (одна радянська, іншу з ebay притяг), ну ще товариш якось зробив подарунок з німецької студії у вигляді котушки Joe Cocker яку він на стрічку RTM писав з архівної мастер-стрічки на Studer'ах в студії, коли там працював. Все інше у мене моє самописне, яке пишу з середини 90х по сьогодні. З того що траплялося не мого - писалося явно на 4-3-2 класі (масовий ширпотреб), різного ступеню ушатаності, де і елекрична і механічна частини навнесли в запис стільки що...
Тут у мене досвід: або плівка посипалася від старості, або з нею все ок. Навіть із древнючою ацетатною (світло-коричневого кольору) таке, а їй на сьогодні 50-70 років (є у мене декілька котушок з бітлами та ламповий магнітофон на якому їх мій покійний батько гоняв).
Касети: є декілька "ліцензійних", декілька вимірювальних (радянська та імпортні), пара ліцензій з ebay (для референесу). От наші "ліцензії" на відрегульованому по спец.стрічках апарату пляшуть хто-куди. А ще багато що писано з АРУЗ і маємо зажатий динамічний діапазон (сильну компресію), або навалили рівня в +3дБ і вже сама плівка пожала діапазон + перегруз може вилізти. Ось вам і "звучаніє" касети. Але є і нормальні з ручним фіксованим рівнем запису під 0дБ з дуже випадковими короткочасними пікам в +1дБ та попереднім калібруванням тракту під фактичну плівку. От воно вже звучить як треба, особливо на нормальній деці та хром-плівці, там нормальні ВЧ під 18-20кГц прописуються на відміну масових Fe з 12-16кГц по ВЧ. (радянських нормальних дек аж штук 5 + декілька привидів яких майже ніхто не бачив). Сама плівка буває такою, що ніяке калібрування її не витягне щоб нормально прописати...
Вініл: Тут теж купа приколів. Велика купа.
- Платівки приблизно до 1985р. з самим живим звуком, гарно читаються майже всіма картриджами;
- Платівки приблизно з 1985р. пішли з іншим принципом запису, стали чіткіше, але і більш вимогливіші до заточки алмазних голок, але почалося впровадження цифрових технологій запису і почав зникати той самий живий звук;
- Сучасні платівки, тихі та гладкі сучасні матеріали, сучасні можливості прицезійного обладнання по нарізці, а відповідно і якість, і відповідно ще більше вимог до заточки голок.
АЛЕ:
- чим менше матеріалу на сторону, тим більший динамічний діапазон можна зробити. А також і рівень. А це м'ясо та драйв. І басу можна насипати добряче. Є у мене клубна вінілка, вона валить басами та рівнем рази 2-3 вищим за завичайний, але там до 8хв сторона із записом від краю до краю.
- 45хв граничний компроміс по довжині альбому для однодискового видання. Граничний поріг по динамічному діапазону, гучності, кількості НЧ.
- 60хв максимально що можна всунути на один диск, викинувши на смітник динамічний діапазон, гучність, АЧХ. Є у мене такий Queen (збірник), тихо, без драйву, скучно.
ЩЕ АЛЕ:
- косяки мастерінгу. На старому вінілі такого мало, на сучасному - "як б-г на душу покладе". Від майже моно сигналу, до запису з перевантаженням і навіть відчуттям що для вінілу використали мр3 112кб/с.
- компресія наче той вініл планується слухати в кабіні вантажівки що несеться по полю з блютуз-колонки чи динаміка мобільного телефону в тому оточуючому шумі. А буває і з таким шикарним динамічним діапазоном, що слухати суцільна райська насолода.
- косяки штамповки. Ексцентриситет платівок, погане запікання і відповідно шум в паузах та німих канавках. Але таке трапляється вкрай рідко. Хоча лейбли такі браковані екземпляри розпродають із суттєвим дисконтом.
По самих голках/картриджах купа приколів, як і магнітофоних головках. Але то безодня з зовсім іншої категорії...
-
QFlash
Member
До чого це?Z440_User: ↑ 27.04.2026 15:35У відриві від ізотерики
Здається це не то
Відправлено через 9 хвилин :
Там, до речі вище, сказано "якщо знаєш як співає"
Я може і не знаю як воно співає - проте зразу чую вухами, слуховий аналізатор не досконалий, але все ж таки...!!!
Я сліпий ідіод, та чую добре.
Проте я ніколи не слухаю навушників.
Якось
-
Z440_User
Member
до цього:QFlash: ↑ 27.04.2026 16:02До чого це?Z440_User: ↑ 27.04.2026 15:35У відриві від ізотерики
Здається це не то
У японців акцент більше на прозорі верха і таке інше всяке яскраве...
-
QFlash
Member
Мая жінка найкрасивіша
То так.
То так.
-
Radio Bay
Member
Грубо кужучи, якщо Rain Tree Crow або Стінга, то японців, Моторхеад - амеріканцівZ440_User: ↑ 27.04.2026 16:12У японців акцент більше на прозорі верха і таке інше всяке яскраве...
-
QFlash
Member
НіRadio Bay: ↑ 27.04.2026 17:19Z440_User: ↑ 27.04.2026 16:12
У японців акцент більше на прозорі верха і таке інше всяке яскраве...
Грубо кужучи, якщо Rain Tree Crow або Стінга, то японців, Моторхеад - амеріканців
Баланс
Відправлено через 19 хвилин 25 секунд:
- спойлер
-
Radio Bay
Member
-
QFlash
Member
Цікавий варіант - але такого не слухаю
Тут є моменти які я слухаю
PS/ там дещо є......
Відправлено через 4 хвилини 28 секунд:
Radio Bay
Таких в мп3 не слухають
в розумінні
Відправлено через 1 хвилину 20 секунд:
WOW!Radio Bay: ↑ 27.04.2026 18:02А цих ні )
WOW!
WOW!
Відправлено через 2 хвилини 4 секунди:
Варіат! WOW!
Відправлено через 3 хвилини 44 секунди:
Radio Bay
Наче в клубі вищого класу
Там ще десь таке КІНО було з таким музлом...
Відправлено через 6 хвилин 5 секунд:
Radio Bay
Для розгрому HI-END////
Відправлено через 2 хвилини 33 секунди:
Radio Bay
Воно в мене люксично
Відправлено через 4 хвилини 12 секунд:
Radio Bay
Велика пустота. Знаю
Відправлено через 1 хвилину 12 секунд:
Я той фільм дивився і логічного а може...
Відправлено через 1 хвилину 49 секунд:
Radio Bay
Дуже цікаво.........................................
Відправлено через 2 хвилини 59 секунд:
Radio Bay
Там цікаві речі....................
Відправлено через 4 хвилини 11 секунд:
Radio Bay
Я не знаю як у Вас воно звучить, у мене на висоті.
Відправлено через 3 хвилини 1 секунду:
Заєбісь
Відправлено через 2 хвилини 15 секунд:
Вибачте вище є мій недостаток
Відправлено через 3 хвилини 39 секунд:
Так варіант дійсно цікавий. Співає як Mcintosh 8950
Хоча всі варіанти.........
Відправлено через 6 хвилин 34 секунди:
Radio Bay
Дуже вдячний.
Відправлено через 3 хвилини 14 секунд:
Radio Bay
Я таке всяке дермо включу, то ше по чолі получу від жінки.
-
StTechnik
Member
госпади иисусе.
Под чем этот товарисч? Кто знает? Напишите в комментах.
Под чем этот товарисч? Кто знает? Напишите в комментах.
-
QFlash
Member
StTechnik
Спокійно сам боюсь
Краще відос
Спокійно сам боюсь
Краще відос
-
Z440_User
Member
Прикольна, людина сама з собою спілкується, комусь відповідає ... 
-
QFlash
Member
Всі прикольні, якщо карти наруках.Z440_User: ↑ 27.04.2026 19:32Прикольна, людина сама з собою спілкується, комусь відповідає ...
Відправлено через 5 хвилин 33 секунди:
Z440_User
Ви можете щось запропонувати в такому плані вище.
Чи як?
-
MSiAventador
Member
А ось 3-ій Пегасус...
-
QFlash
Member
Параша, шукайте щосьMSiAventador: ↑ 27.04.2026 20:17А ось 3-ій Пегасус...
Ніяке
Головне УНЧ, та що пояснювати ......
Хочете норм паяло і шукала
В нашому темному часі будуть лапшу на вуха
Востаннє редагувалось 27.04.2026 20:41 користувачем QFlash, всього редагувалось 1 раз.
-
MSiAventador
Member
ЦАП за $100 000 шукати тут...QFlash: ↑ 27.04.2026 20:28Параша, шукайте щосьMSiAventador: ↑ 27.04.2026 20:17А ось 3-ій Пегасус...
Ніяке
Головне УНЧ, та що пояснювати ......
Відправлено через 5 хвилин 31 секунду:
Головне гірьку на ЦАП покласти зверху, щоб вібрацію погасила.
-
Radio Bay
Member
Почекаємо відгуків у порівнянні 1/2, то ж головне питання.MSiAventador: ↑ 27.04.2026 20:17А ось 3-ій Пегасус...
Там же є таємна зброя Synergistic Research Purple