Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
leshk
Junior

Повідомлення

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Востаннє редагувалось 02.06.2015 19:00 користувачем gehka3, всього редагувалось 2 разів.
QFlash
Member

Повідомлення

MSiAventador: 27.04.2026 00:08Короче ось правильна процедура оновлення прошивки MСU для FIIO DM15 R2R:
1)Вимкнути DM15 R2R
2)Вимкнути USB блок живлення
3)Перемкнутись з десктопного режиму D.MODE на переносной режим від вбудованих АКБ
4)Вставити FAT32 флешку з файлом DM15.bin в гніздо USB IN/REC
5)Затиснути на фронтальній панелі пристрою кнопки EQ та ⏻
6)Коли вискочить на екрані напис UPDATE - негайно відпустити кнопки і на протязі 1-2 секунд увімкнути USB блок живлення
7)Запуститься оновлення прошивки %-ами і потім пристрій сам вимкнеться
8)Через 10 сек. увімкнути пристрій та повернутись у D.MODE , в гніздо USB IN/REC повернути USB шнур від ПК (для режима ЦАПа).
Тобто абсолютно не така процедура як на сайті, де через екранне меню заходити у розділ Upgrade
Програматором його, програматором. :D
feson
Member

Повідомлення

MSiAventador: 27.04.2026 00:08 Короче ось правильна процедура оновлення прошивки MСU для FIIO DM15 R2R:
1)Вимкнути DM15 R2R
2)Вимкнути USB блок живлення
3)Перемкнутись з десктопного режиму D.MODE на переносной режим від вбудованих АКБ
4)Вставити FAT32 флешку з файлом DM15.bin в гніздо USB IN/REC
5)Затиснути на фронтальній панелі пристрою кнопки EQ та ⏻
6)Коли вискочить на екрані напис UPDATE - негайно відпустити кнопки і на протязі 1-2 секунд увімкнути USB блок живлення
7)Запуститься оновлення прошивки %-ами і потім пристрій сам вимкнеться
8)Через 10 сек. увімкнути пристрій та повернутись у D.MODE , в гніздо USB IN/REC повернути USB шнур від ПК (для режима ЦАПа).
Тобто абсолютно не така процедура як на сайті, де через екранне меню заходити у розділ Upgrade
B-)
Краще перед такими процедурами - дамп прошивки FIIO DM15 зчитати програматором...на всяк випадок...а то можна і невспіти за 1-2сек щось включити... :laugh:

Отправлено спустя 2 минуты :
Я завжди так роблю....перед стрьомними...прошивками...... :lol:
Z440_User
Member

Повідомлення

konb999: 27.04.2026 02:01 И вообще еще кто-то сидюки слушает?
Уяви собі, так.
Навіть не просто слухає, а й купляє свіжі видання.
Знаю одного "оці ваші flac'и, hi-res'и, стрімінги - фігня, штучне та не грає, от CD - ото те що треба".
І там ритуали з антистатичними пакетами, довгим обираням країни виробника (звучить/не звучить - і це мова тільки про пластик, а не про мастеринг та музику), інші танці з бубном перед купівлею AudioCD.
StTechnik
Member

Повідомлення

feson: 27.04.2026 09:34дамп прошивки FIIO DM15 зчитати програматором
Точно! У всех же обладателей FiiO есть програматор. Он там чуть ли не в комплекте идет. :gigi:
Pathfinder
Member
Звідки: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера

Повідомлення

Radio Bay: 26.04.2026 02:20
Pathfinder: 24.04.2026 16:26якшо довго сидіти вуха болять
Мені взагалі 990 вуха виносять, десь там пик по АЧХ в них. З 770 такого нема. 660V2 - гуд, їм би ще Фурутеча, як останній штрих
Так не через звук, а через конструкцію. Давлять на вуха... А і не 990, а 900 про Х
konb999
Member

Повідомлення

Z440_User: 27.04.2026 09:41
konb999: 27.04.2026 02:01 И вообще еще кто-то сидюки слушает?
Уяви собі, так.
Навіть не просто слухає, а й купляє свіжі видання.
Знаю одного "оці ваші flac'и, hi-res'и, стрімінги - фігня, штучне та не грає, от CD - ото те що треба".
І там ритуали з антистатичними пакетами, довгим обираням країни виробника (звучить/не звучить - і це мова тільки про пластик, а не про мастеринг та музику), інші танці з бубном перед купівлею AudioCD.
У меня у самого есть и вертушка и сд привод специально пс3 и коллекция сасд оригинальных и двд аудио. И при наличии качественной акустики или наушников и усилительного тракта, - сд качество вообще, от слова совсем не предел мечтаний!
А большинство флак это те же оцифрованые сд. Тот же pcm с той же частотой дискретизации и глубиной квантования 16 бит. А вот флак полученый из двд аудио это уже 192 на 24, а ище и дсд есть и mqa. Так что в качестве фетиша, да! Но не более. В плане качества звука есть много более достойных вариантов.
Filabatya
Member

Повідомлення

Коли стільки бабла вбухав в самі диски, то прийдеться їх хвалити :gigi:
Z440_User
Member

Повідомлення

konb999: 27.04.2026 12:48 А большинство флак это те же оцифрованые сд. Тот же pcm с той же частотой дискретизации и глубиной квантования 16 бит. А вот флак полученый из двд аудио это уже 192 на 24, а ище и дсд есть и mqa. Так что в качестве фетиша, да! Но не более. В плане качества звука есть много более достойных вариантов.
Нє-нє-нє. То всьо фігня!
Немає звуку в цих ваших
двд аудио это уже 192 на 24, а ище и дсд есть и mqa

Звук є лише в AudioCD, причому японський пластик грає краще за американський, а от мастеринг американський буває цікавіше за японський, тож треба шукати CD, де американський мастеринг відштампований на японському пластику. І в ніякому разі не можна брати європейський пластик, він не звучить.

А ота вся возня з Hi-Res, оті всі 24/96 та dsd і інший хлам - воно не справжнє та не звучить. Да. Саме так. Навіть коли лейбл викидає мастер 24/96 в мережу, то фігня він не звучить, звучить тільки audioCD та на певному пластику.
І зберігати диски треба в антистатичних кульочках та раз в деякий час обов'язково прослуховувати, хоча б просто "перемотувати".

Приблизно такий світогляд у людини, причому технічно підкованої, не глупої, ще й дотичної до електричних наук. :facepalm:
Я ще можу якось прийняти позицію із перевиданнями на CD старих аналогових записів, та й взагалі записів періода 1985-1995років, коли воно все активно розвивалося та покращувалося, а кожна мастеринг-студія зі своїми оцифровками-реставраціями були "кожен суслік в полі агроном". Але сучасні записи... :facepalm:
Ostin
Member

Повідомлення

Це взагалі ніби архів з можливістю розархівації на льоту на відповідній техніці. Записів, які розгортуються до 352+ дуже мало і вони, загалом, дуже на любителя. І там на дешевій техніці різниця є, бо потік дуже вже насичений. А дешеві цап дуже люблять хайрез, бо там суттєво зменшується похибка квантів, що на низькому бітрейті особливо критично для недорогих цап. А тих записів, що вилуплюються з 44-48 до 88-96 багато, але там звук на рівні похибки. Я особливого профіту не чую. Якщо MQA-CD сам по собі норм, то хоч розмотуй його, хоч ні - то він норм. Або навпаки.
Я особисто зберігаю завжди MQA при наявності вибору MQA або 24-96. Причина проста - менше місця)
Z440_User: 27.04.2026 13:23коли лейбл викидає мастер 24/96 в мережу, то фігня він не звучить, звучить тільки audioCD
Іноді таке може бути, якщо мастеринг чомусь інший і діапазон на сд чомусь більший. В мережі повно таких записів. Не знаю, навіщо так робиться, але я в таких випадках зазвичай залишаю CD-rip в колекції.
Z440_User: 27.04.2026 13:23мастеринг американський буває цікавіше за японський
У відриві від ізотерики, таке теж іноді має місце) Я б особисто теж самим першим перевіряв би американський диск, бо японці теж мають свою філософію звука)
А оце вже топ. Якби я міг все мати в студійному DSD - так і робив би.
Z440_User: 27.04.2026 13:23такий світогляд у людини, причому технічно підкованої
Ну з пластиком та хайпом навколо аудіоСД - це перебор, звісно. Хоча я сам пластик не порівнював, як і фірмові СД проти самописних. На мій погляд, має бути ідентично. Але як людина технічна, допускаю якісь теоретично можливі прояви недосконалості процесів запису\зчитування на дешевому пластику, хоча й малоймовірно.
А щодо науковості. То якщо в нього є якийсь пристойний сідюк, який ДЛЯ НЬОГО грає цікавіше ніж ноутбук\ПК через звукову картку - то все стає на свої місця. Тут вже не про науку і формати, а про техніку та реалізацію різних компонентів.
Востаннє редагувалось 27.04.2026 14:01 користувачем Ostin, всього редагувалось 7 разів.
Radio Bay
Member

Повідомлення

konb999: 27.04.2026 02:01И вообще еще кто-то сидюки слушает?
Конечно, у кого приличный стационарный тракт с хорошим СД и коллекцией.
Более того, сравнивал я как-то Asus Xonar Essense ST и NAD542 в HD650 через один и тот же ушной усилок.
Сравнивал сек 5, снял и сказал "Ясно", а так отдельно вроде и не плохая ЗК, но там даже сравнивать нечего,
расстояние - пропасть, а сидюк стоит 400 уев
Более того, некоторые и винил слушают. Еще более того, у меня неожиданно оказались знакомые айтишники,
которые слушают винил и далеко не старые перцы и акустика у одного типа маршаловской моноколонки :)
Востаннє редагувалось 27.04.2026 13:46 користувачем Radio Bay, всього редагувалось 1 раз.
QFlash
Member

Повідомлення

:popcorn: :popcorn: :popcorn:
Radio Bay
Member

Повідомлення

konb999: 27.04.2026 12:48сд качество вообще, от слова совсем не предел мечтаний
Зависит от вертушки и качества штамповки, мастеринг не трогаем

Відправлено через 2 хвилини 10 секунд:
Ostin: 27.04.2026 13:41Я б особисто теж самим першим перевіряв би американський диск, бо японці теж мають свою філософію звука
Американці любляти жиру наваляти, японці - естети :)

Відправлено через 8 хвилин 42 секунди:
Filabatya: 27.04.2026 12:53Коли стільки бабла вбухав в самі диски, то прийдеться їх хвалити
А чого їх не хвалити? Класно грають, але на загальному коштовно, Спотіфай та МП3 дешевше
MSiAventador
Member

Повідомлення

konb999: 27.04.2026 02:01
Radio Bay: 27.04.2026 00:16
Стройомна якась процедура :)
А набуя его вообще прощивать?
Це така хвороба, прошивати все що поруч не на останній прошивці. :gigi:
{пійшов прошивати THRUSTMASTER T300RS} :laugh:
Radio Bay
Member

Повідомлення

Ostin: 27.04.2026 13:41Хоча я сам пластик не порівнював, як і фірмові СД проти самописних. На мій погляд, має бути ідентично. Але як людина технічна, допускаю якісь теоретично можливі прояви недосконалості процесів запису\зчитування на дешевому пластику, хоча й малоймовірно
Так, неякісна штамповка несе проблеми з читанням. Наприклад, це залежить від глибини пітів. То самому треба раз послухати, там все зрозуміло, ніякої езотерики, проте, важлива деталь, якщо ми скопіюємо фірмовий СД на болванку (налаштований EAC), та потім зграбимо болвонку, то ВАВи будуть однакові, але звук у плеєрі земля та небо
QFlash
Member

Повідомлення

Мікропрограма не завжди вирішує питання./
Radio Bay
Member

Повідомлення

QFlash: 27.04.2026 14:39Мікропрограма не завжди вирішує питання
Може й погіршити
konb999
Member

Повідомлення

Radio Bay: 27.04.2026 14:08
konb999: 27.04.2026 12:48сд качество вообще, от слова совсем не предел мечтаний
Зависит от вертушки и качества штамповки
:facepalm:
Не знаю, у меня есть и виниловая вертушка техникс подключено на фонокоректор моего профильного топа рессивера денон, есть ps3 в качестве sacd привода, был сидюк транспорт пионер, но щас где то в кладовке. По тракту денон ресивер 9.2 и по биампингу фронта электростаты мартин логан, есть коллекция и студийных sacd, cd, dvd-a и винила многие со щтатов и европы ехали. Раньше и сам оцифровывал во флак cd и dvd-a. И то что я слышу, cd для меня не самый айс в звуке. Хотя правды ради многие cd отлично звучат и их за глаза хватает. Но если сравнивать студийный сд со студийным двд аудио или сасд или mqa то разница слышна, естественно, если тракт позволяет. Если не позволяет, то слушайте сд и не парьтесь.
QFlash
Member

Повідомлення

Квантові транзистори вирішують все.
Це зовсім інший рівень організації матерії.
На такому рівні - якість чи барахло втрачають сенс.
konb999
Member

Повідомлення

Ostin: 27.04.2026 13:41
Це взагалі ніби архів з можливістю розархівації на льоту на відповідній техніці. Записів, які розгортуються до 352+
:facepalm:
Понятно!
Спасибо что просветили!
Cd это для Вас. 100% главное пластик нужный подобрать!
Radio Bay
Member

Повідомлення

konb999: 27.04.2026 15:01И то что я слышу, cd для меня не самый айс в звуке
Имхо, зависит от девайсов
konb999: 27.04.2026 15:01Но если сравнивать студийный сд со студийным двд аудио или сасд или mqa то разница слышна, естественно, если тракт позволяет
Ну, вот так не пробовал, не буду фантазировать
Відповісти