Unreal Engine 5 незабаром отримає підтримку технології Advanced Shader Delivery для прискорення запуску ігор

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
kabostebeztak
Member

Повідомлення

Zzzz: 22.04.2026 16:49 Предлагаю обсудить Unreal Engine 5 незабаром отримає підтримку технології Advanced Shader Delivery для прискорення запуску ігор

Може це гімно отримає адеквату оптимізацію ? Буквально кожна гра яка на ньому зроблена. просто жахливо оптимізована і рівень графіки далеко не відповідає тим вимогам, які має гра на цьому движку.
Мені шкода що ера коли студії писали движок під гру закінчилась, фактично. Так само як і поняття оптимізації ігр, тепер для цього є генерація кадрів і кривущий UE5.
Не знаю, у Embark з The Finals і ARC Raiders все вийшло...
FarCry
Member

Повідомлення

mycolaevich: 22.04.2026 22:00 Не розумію чому АЖ СТІЛЬКИ хейту в бік анріла. Це досить гарний інструмент, той факт що розробники не хочуть робити взагалі нічого крім проставки галочок в полях "люмен", "наніт" та "РТ" не робить сам інструмент жахливим.
Ці технології фундаментально зламані з самого початку. Щоб воно хоч якось виглядало, картинку пропускають через згладжування TAA катком.
Інші рушії справляються з тими самими завданнями набагато краще.

kabostebeztak
Обидві гри зроблені на сильно модифікованому UE5, з якого вирізали багато непотребу. По суті це вже "форки" рушія.
Wahoo
Member

Повідомлення

kabostebeztak: 22.04.2026 22:44 Не знаю, у Embark з The Finals і ARC Raiders все вийшло...
А иы буквально у гугла спроси, почему у них вышло.
Дело в том, что они пользовались не эпиковским UE-5, а невидиевским форком, в котором нет убогого нанита и еще пары ублюдочно косячных штук.
Эпиковский UE5 это реально рак современной игровой индустрии. Его слишком легко освоить и начать делать "красиво", но вот только "красиво" это всё еще не оптимально.
Відповісти