Новини
Останні статті і огляди
Ілон Маск оголосив, що на напівпровідниковому заводі Terafab використовуватимуть технологію Intel 14A
-
Zealoth
Member
Предлагаю обсудить Ілон Маск оголосив, що на напівпровідниковому заводі Terafab використовуватимуть технологію Intel 14A
Главное словесные интервенции сделать для очередного круговорота несуществующего бабла, а созреет/не созреет уже мелкие и никому ненужные подробности.
Главное словесные интервенции сделать для очередного круговорота несуществующего бабла, а созреет/не созреет уже мелкие и никому ненужные подробности.
-
zalizo_org
Member
Акції - чік

-
Sanьka
Member
Зараз ті, хто не продав свої фабрики - дякують собі за правильне рішення.
А фаблесс стоять в черзі, і добре якщо ти НВідія чи Епл тоді в тебе черга під номером 1 і 2. А якщо хтось інший, то смокчеш бібу.
Думаю відсоток проців АМД міг би бути більшим, але неможна продати більше ніж випускають.
А фаблесс стоять в черзі, і добре якщо ти НВідія чи Епл тоді в тебе черга під номером 1 і 2. А якщо хтось інший, то смокчеш бібу.
Думаю відсоток проців АМД міг би бути більшим, але неможна продати більше ніж випускають.
-
Zealoth
Member
Если я не ошибаюсь, те производства, которые АМД отпустила в свободное плаванье, не стали участвовать в гонке нанометров и инвестировать в линии на более мелких техпроцессах, так что врядли им бы они сильно помогли в текущей ситуации.Sanьka: ↑ 23.04.2026 11:19 Думаю відсоток проців АМД міг би бути більшим, але неможна продати більше ніж випускають.
-
dead_rat
Member
Дуже можливо, що Тайвань фізично вичьоркнуть з учасників перегонів. Тоді попит навіть на 45нм піде у космос.Zealoth: ↑ 23.04.2026 11:27Если я не ошибаюсь, те производства, которые АМД отпустила в свободное плаванье, не стали участвовать в гонке нанометров и инвестировать в линии на более мелких техпроцессах, так что врядли им бы они сильно помогли в текущей ситуации.Sanьka: ↑ 23.04.2026 11:19 Думаю відсоток проців АМД міг би бути більшим, але неможна продати більше ніж випускають.
-
Sanьka
Member
Врахрвуючи, що війна авіаносців, танків і тп дорогого брухту фактичо завершилась, а новітній дроно війні розстановка сил зовсім інша, то всі все прекрасно розуміють і потихеньку готуються к можливому майбутньому "поверненню" чи воз'єднанню.dead_rat: ↑ 23.04.2026 11:29Дуже можливо, що Тайвань фізично вичьоркнуть з учасників перегонів
Думаю буде підготовка потужностей в США, після чого лагідний злив тайців. Останні будуть робити те що й раніше тільки під другою кришею.
-
n+gibat[]r
Member
Коли Китай і собі вирішить попотужнічати і повернути в рідну гавань Тайвань розбомбивши його під нуль то тоді точно Тайвань викреслити доведеться і все в США робити 
Але ціни з урахуванням з/п місцевих Джонів будуть космос, всі будуть згадувати нинішні ціни як дуже дешеві
Але ціни з урахуванням з/п місцевих Джонів будуть космос, всі будуть згадувати нинішні ціни як дуже дешеві
-
Барбарис
Member
Sanьka, це буде мабуть найтупіше рішення янкі. Тайвань дає можливість контролювати/загрожувати всій морській світовій/китайскій торгівлі. Злити такий плацдарм - самогубство.
-
dead_rat
Member
Вже.Барбарис: ↑ 23.04.2026 12:08 Sanьka, це буде мабуть найтупіше рішення янкі. Тайвань дає можливість контролювати/загрожувати всій морській світовій/китайскій торгівлі. Злити такий плацдарм - самогубство.
Трамп: у фізичному порядку поверне виробництво в США
Маск: очолить в забере виробництво собі.
Я не здивуюся, якщо це амери розбомблять фаби, щоб Китаю не дісталися.
-
Zealoth
Member
Угрожать морской торговле Китая даёт коалиция из остальных азиатских морских держав, а не контроль острова который сам Китай может взять в блокаду.Барбарис: ↑ 23.04.2026 12:08 Тайвань дає можливість контролювати/загрожувати всій морській світовій/китайскій торгівлі. Злити такий плацдарм - самогубство.
-
Scoffer
Member
Взагалі ні разу не дає. Георгафічно китай включно з Тайванем затиснений між Японією, подивись де префектура Окінава закінчується, і Філіппінами. Філіппіни наряду з Тайванем в перших кандидатах на маленьку переможну війну (ц)Барбарис: ↑ 23.04.2026 12:08Тайвань дає можливість контролювати/загрожувати всій морській світовій/китайскій торгівлі.
Оце все ще Японія
-
Барбарис
Member
dead_rat, та мова не про виробництво, а про тригер для Китаю та ціль, яка відволікає багато уваги.
Scoffer, і куди ж без самого розумного та обізнаного у всьому?
Напишу більш широко для «людей прямих і зосереджених на одній ознаці/характеристиці проблеми»: Тайвань близько до берега, велика площа, значний відволікаючий фактор для Китаю в політичному та військовому плані, а ще й питання престижу, бо значні втрати чи поразка неприйнятні. І що Філіпіни чи Японія зроблять, коли янкі кинуть Тайвань? Будуть сам на сам воювати чи змінять політичний курс та союзника?
З Тайваню в них буде вихід в Тихий океан та непідконтрольні протоки. Зараз же Китай мусить виходити через територіальні води чи економічні зони інших держав, наскільки я знаю.
Scoffer, і куди ж без самого розумного та обізнаного у всьому?
Напишу більш широко для «людей прямих і зосереджених на одній ознаці/характеристиці проблеми»: Тайвань близько до берега, велика площа, значний відволікаючий фактор для Китаю в політичному та військовому плані, а ще й питання престижу, бо значні втрати чи поразка неприйнятні. І що Філіпіни чи Японія зроблять, коли янкі кинуть Тайвань? Будуть сам на сам воювати чи змінять політичний курс та союзника?
З Тайваню в них буде вихід в Тихий океан та непідконтрольні протоки. Зараз же Китай мусить виходити через територіальні води чи економічні зони інших держав, наскільки я знаю.
-
Scoffer
Member
Барбарис
Ще раз відкриваєш карту, і бачиш що захоплення Тайваню не дає китайцям ніякого вільного проходу в океан тому що між найближчим філіпінським і японським островом всього 400 км, а виключна економічна зона складає 370км в одну сторону. Спеціально навчені люди навіть мапу намалювали
Тому розвиток подій буде наступним - Тайвань сам попроситься в рідну гавань тому що голова гоміньдана, котра зараз сама популярна партія, вже на поклон сплавав, але цього буде замало, і буде війнушка або з японцями (менш ймовірно), або з філіпінцями (більй ймовірно) за дійсно вільний вихід в океан.
Ще раз відкриваєш карту, і бачиш що захоплення Тайваню не дає китайцям ніякого вільного проходу в океан тому що між найближчим філіпінським і японським островом всього 400 км, а виключна економічна зона складає 370км в одну сторону. Спеціально навчені люди навіть мапу намалювали
- спойлер

Тому розвиток подій буде наступним - Тайвань сам попроситься в рідну гавань тому що голова гоміньдана, котра зараз сама популярна партія, вже на поклон сплавав, але цього буде замало, і буде війнушка або з японцями (менш ймовірно), або з філіпінцями (більй ймовірно) за дійсно вільний вихід в океан.
-
Sanьka
Member
Думати, що Китай розбомбить золотоносну жилу, дуже тупо. Ніхто нікого бомбити не буде, просто буде відхід США коли вони налагодять своє виробництво в достатній кількості. Думаю до 10 років це все займе, в може і значно менше.n+gibat[]r: ↑ 23.04.2026 11:45попотужнічати і повернути в рідну гавань Тайвань розбомбивши його під нуль
Китай дуже хоче Тайвань в максимально якісному стані.
Саме так, і він неодноразово це демонстрував.Zealoth: ↑ 23.04.2026 12:43а не контроль острова который сам Китай может взять в блокаду
-
dead_rat
Member
А думати що це зробить США, щоб не дісталося Китаю?Sanьka: ↑ 23.04.2026 17:06Думати, що Китай розбомбить золотоносну жилу, дуже тупо.n+gibat[]r: ↑ 23.04.2026 11:45попотужнічати і повернути в рідну гавань Тайвань розбомбивши його під нуль
-
Sanьka
Member
А хто їм дасть це зробити? Ні Тайці ні Китайці.dead_rat: ↑ 23.04.2026 17:12А думати що це зробить США, щоб не дісталося Китаю?
Тайці першими виштовхують амерів і ще й попросять у Китая допомогу. Бо знають, що ці фабрики це те через що на них дмухають і пилинки здувають. Без фабрик вони нікому не потрібні.
Ну і як мінімум для таких дурноватих і завзятих рішень тре мати яйця.
-
Scoffer
Member
Sanьka
Тайці то інший народ, там де кадики треба на всякий випадок перевіряти
Тайці то інший народ, там де кадики треба на всякий випадок перевіряти
-
Sanьka
Member
Макс що зможуть амери (і скоріш за все зроблять) переманять спеців і щось вивезуть з майна в США.
-
waryag
Member
Це політика АМД. Навіть коли були вільні виробничі потужності, вони обирали підвищення ціни, а не збільшення ринкової частки.Sanьka: ↑ 23.04.2026 11:19Думаю відсоток проців АМД міг би бути більшим, але неможна продати більше ніж випускають.