OpenAI випустила оновлену модель генерації зображень ChatGPT Images 2.0

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Earanak
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить OpenAI випустила оновлену модель генерації зображень ChatGPT Images 2.0

У нас в студии затестили уже в разных вариантах его, не вывозит он уровень Nano Banana.
В работе с эскизами у него вообще все не очень хорошо получается :-/
Эскиз
esc.jpg
ChatGPT Images 2.0
chatgpt.jpg
Nano Banana
nano.jpg
Timedemo
Member

Повідомлення

Earanak: 22.04.2026 11:19 Предлагаю обсудить OpenAI випустила оновлену модель генерації зображень ChatGPT Images 2.0

У нас в студии затестили уже в разных вариантах его, не вывозит он уровень Nano Banana.
В работе с эскизами у него вообще все не очень хорошо получается :-/
Эскиз
esc.jpg
ChatGPT Images 2.0
chatgpt.jpg
Nano Banana
nano.jpg
нано банана 2 это топ. Я уже полностью отказался от масштабных рендеров. Болванку сделал и погнал.
denizen
Member

Повідомлення

наче як DLSS 5 :laugh:
Timedemo
Member

Повідомлення

Эскиз мебельщика
спойлер
Зображення
Результат
спойлер
Зображення
Georgin
Member

Повідомлення

Timedemo
Це вважається гарним результатом?

P.S. Це ж паперові книги біля раковини з краном? Мене ж очі не підводять?
Timedemo
Member

Повідомлення

Georgin: 22.04.2026 11:45 Timedemo

звичайно гарний результат. коли ти візуалку робиш 1 хв. і закриваєш питання по затвердженню проекта. А таку кухню раніше збирав з моделінгом і візуалкою від 12 до 15 годин. А книжки то вже дрібниці. Прибрать 30 секунд. Це просто один з прикладів реального використання від заготовки, до отримання грошей.
Scoffer
Member

Повідомлення

Timedemo: 22.04.2026 11:50звичайно гарний результат
Тобто те що холодильник зник в невідомому напрямку тебе не напрягає?)
Earanak
Member

Повідомлення

Scoffer, нет никакой проблемы в том что бы сделать несколько генераций, и потом подтереть неудачные моменты.
Собственно для таких выборочных inpaint генераций небольших можно использовать и бесплатные модели в ComfyUI/Automatic/Forge/Invoke и тд... Главное что основу выдает Нано Банана отличную. А вот ChatGPT слабенько генерит. Суть в том что для эскизных проектов ты с нейронками тратишь на все про все часа пол времени, а раньше это могло занять пол дня-день.
Востаннє редагувалось 22.04.2026 11:56 користувачем Earanak, всього редагувалось 1 раз.
Timedemo
Member

Повідомлення

Scoffer: 22.04.2026 11:52
Напрягав би деть в 10 років віку, коли я не знав про існування вбудованих холодильників.
Scoffer
Member

Повідомлення

Earanak
З того що я бачу, тут тут показово неправильно все. Біс з тими книгами. Плита чомусь стала газовою. З'явився дивний виріз ящиків над краном, нащо, там теж топитиметься? Кількість ящиків не та і двері у них не в ту сторону. Загальний стиль взагалі ні разу не схожий. І т.п. Це не візуалізація. Це галюцинація.
Timedemo
Member

Повідомлення

Georgin: 22.04.2026 11:45 Timedemo

спойлер
Зображення
і немає книжок
Earanak
Member

Повідомлення

Scoffer, вы наверное не понимаете что такое эскизные проект. Это не точная визуализация по ТЗ/Чертежу.
Разумеется можно контролировать 'фантазию' галлюцинаций, уменьшая Noise, регулировать красочность через CFG, конкретизировать регионы (уточнять где именно стоит холодильник и как выглядит). Все это можно сделать, без проблем. Просто это все займет пол часа а не 1 минуту.
Scoffer
Member

Повідомлення

Timedemo: 22.04.2026 11:55Напрягав би деть в 10 років віку, коли я не знав про існування вбудованих холодильників.
В ескізі мебельщика не намальований прихований холодильник. А у нього такі штуки в заготовці є. Так що не треба тут розповідати. Візуалізація має слідувати ескизу, а не додумувати своє. В ікею ти потім за якою меблею прийдеш?

Відправлено через 1 хвилину 23 секунди:
Earanak: 22.04.2026 11:58Просто это все займет пол часа а не 1 минуту.
Ну так і треба показувати це через півгодини, а не через хвилину. Може і можна. Але поки що без доказів :rotate: Те що нагенерене - хламидло, я б такого візуалізатора своєї кухні одразу послав.
Timedemo
Member

Повідомлення

Scoffer: 22.04.2026 11:56 Earanak
З того що я бачу, тут тут показово неправильно все. Біс з тими книгами. Плита чомусь стала газовою. З'явився дивний виріз ящиків над краном, нащо, там теж топитиметься? Кількість ящиків не та і двері у них не в ту сторону. Загальний стиль взагалі ні разу не схожий. І т.п. Це не візуалізація. Це галюцинація.
так не було мети робити картинку саме зі скетчу. там просто меблевик намалював каркас для себе. а на його базі завдання зовсім інше потім було. це просто приклад.
якщо вже хочеться як на скетчу то ось.
спойлер
Зображення
Відправлено через 31 секунду:
Scoffer: 22.04.2026 12:00 В ескізі мебельщика не намальований прихований холодильник. А у нього такі штуки в заготовці є. Так що не треба тут розповідати. Візуалізація має слідувати ескизу, а не додумувати своє. В ікею ти потім за якою меблею прийдеш?
Та зоспокойся вже. ти ж не клієнт.
Sanьka
Member

Повідомлення

Пам'ятаю як з фільму "Я робот" ГГ питав у робота чи робот може написати симфонію і тп. Скоро робот легко відповість що Так, і зробить це за хвилину.
Georgin
Member

Повідомлення

Timedemo
Зрозумів. Я не займаюсь дизайном, тому цікаво було почути професійну думку (Ви ж професійно займаєтесь дизайном?).
Як на мій непрофільний погляд, результат схожий на поганий гібрид гостьової кімнати та кухні і особливо не в тему колір вхідної двері (синя) і габаритна лампа з "висюльками",
яка займає занадто багато місця і виглядає на кухні абсолютно зайвою. Результат мало схожий на початковий дизайн.

Хоча, можливо, я просто неправильно сприймаю ідею і з точки зору професіонала-дизайнера кращє нагенерити щось подібне а потім доробити вручну.
Timedemo
Member

Повідомлення

Georgin: 22.04.2026 12:03 Timedemo
Зрозумів. Я не займаюсь дизайном, тому цікаво було почути професійну думку (Ви ж професійно займаєтесь дизайном?).
Так. Я під ключ проектую і будую котеджі з чистого листа.

Відправлено через 1 хвилину 16 секунд:
Sanьka: 22.04.2026 12:01 Пам'ятаю як з фільму "Я робот" ГГ питав у робота чи робот може написати симфонію і тп. Скоро робот легко відповість що Так, і зробить це за хвилину.
30 секунд
спойлер
Зображення
dead_rat
Member

Повідомлення

Scoffer: 22.04.2026 11:52
Розмір комнати інший, холодильник втік, шафи всі абсолютно інші… але проєкт класний, вітаємо у 2026

Відправлено через 2 хвилини 46 секунд:
Timedemo
Друга візуалізація норм
Earanak
Member

Повідомлення

Именно так и дискредитируют работу нейронок. Тяп-ляп, смотрите. Цели сделать хорошо у меня не было (с) :gigi:
Scoffer
Member

Повідомлення

Earanak
Оцей "тяп-ляп і в продакшн" не тільки на форуми викладають, а і в реальну роботу теж. І це, :censoured: , трагедія прямо пішла. Я далекий від оцих ваших картинок, але після того як контора почала нейрослопити код, мені доводиться регулярно завертати типу готові продукти в допрацювання, котрі там і залишаються назавжди, тому що не вистачає ніяких ресурсів оте все крутити. Там де вручну зроблене відпрацьовує за секунди, шішечка видає таке що молотить годинами. Про безпеку нагенереного я взагалі мовчу, слава богам це не моя проблема, бо там можна кукухою поїхати шукати вразливості.
Відповісти