Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
orange_deer
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 17.04.2026 15:17 orange_deer
Ви цікаво і добре пишете, і мені просто шкода ваш час витрачений на те, щоб оппонент прочитав текст по діагоналі, зачепився оком за два три слова і зацитував їх.
Дякую :)
Та от пишу сюди нечасто, а коли пишу, то і самому насправді цікаво, як же Юрій буде ще викручуватись, лиш би не визнавати, що десь помилився. Він як на мене дуже унікальний персонаж :D
waryag
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 17.04.2026 12:18більше памяті - це краще. Хоча це за собою тягне збільшення ціни. І до речі - швидка память не може бути дешевою. Скажіть будь ласка ціну памяті для х86 ноутів щоб давали швидкість 153.6 GB/s, як дає М5. А як M5 Pro?
Невіглас, пам'ять "для х86 ноутів" існує лише в твоїх хворих фантазіях. Є різні її типи і параметри, в яких різна ціна, що також залежить від багатьох інших факторів.
А ти настільки тугий, що навіть не можеш правильно назвати параметри пам'яті, ціну на яку намагаєшся дізнатися. Немає у даташитах ніякої швидкості, клоуне.
yuriy_dd: 17.04.2026 12:18я думаю що ви знову на мене брешете. Але ви звичайно можете довести де я казав що:
Який в цьому сенс? Твоя репутація і так знищена упоротим фанатством і постійними маніпуляціями, що періодично перетікають у брехню.

А довести не зможу, бо ти, клоуне, ігноруєш усі неприємні факти, ще й маєш пам'ять як у метелика.
yuriy_dd: 17.04.2026 12:18пс: і не сумніваюсь що ви цього не зробите, гавкнули і бігом назад під лавку
Сміливої води напився? :lol:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

orange_deer: 17.04.2026 14:43Я просто дозволю собі нагадати, що ви спочатку вирішили зманіпулювати, навівши коментар на 203 апвоути (про те, що на мак немає критичних інструментів, напр. Power Pivot)
та не переживайте ви так. Ви сказали чого бракує, я цим не користувався ніколи, як і переважна к-ть користувачів Ексель, докази ви надали самі.
Проти факту що Ексель працює швидше на самому дешевому макбуці ніж на самому дорогому х86 - ви нічого надати не можете.
Так і запишемо.
orange_deer: 17.04.2026 15:09Блогери в цьому плані для мене менш trustable sources бо 1) вони оглядають загальний сценарій всього потрошки, це рідко відповідає реальному юзкейсу;
я не один раз давав коли користувачі порівнюють поруч 2 ноута в різних реальних задачах - ви це ігноруєте. Якщо що - можу повторити.
крім того я тестував особисто, починаючи з М1. І зараз маю М4 - 2 шт.
orange_deer: 17.04.2026 15:095) величезна кількість блогерів має спонсорські угоди, зокрема з Apple
на скільки я знаю - Епл нікому не платить. Але це не заважає вам вірити що Епл всіх купила.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

waryag: 17.04.2026 15:50Невіглас, пам'ять "для х86 ноутів" існує лише в твоїх хворих фантазіях. Є різні її типи і параметри, в яких різна ціна, що також залежить від багатьох інших факторів.
спробав образити, бо інакше ви не вмієте.
waryag: 17.04.2026 15:50А ти настільки тугий, що навіть не можеш правильно назвати параметри пам'яті, ціну на яку намагаєшся дізнатися. Немає у даташитах ніякої швидкості, клоуне.
є офіціна інформація від Епл стосовно швидкості. Прошу знайти ціну на таке ж від конкуруючих рішень х86.
waryag: 17.04.2026 15:50 я думаю що ви знову на мене брешете. Але ви звичайно можете довести де я казав що:
Який в цьому сенс?
я ж казав - що ви нічого не зможете. Питання - але ж інші бачуть як ви брешите, і слова проти не кажуть. Кругова порука?
kabostebeztak
Member

Повідомлення

beeeeeeee: 17.04.2026 15:17
kabostebeztak: 17.04.2026 09:57Samsung DeX існує бог зна скільки років
Но тогда не было кризиса связанного с ИИ. Не строили дата центры, ничего не дорожало.
Как думаешь, если спрос сам по себе не появляется, то его можно создать?
думаєш це все змова виробників, щоб пересадити усіх на огризки?
я в це не вірю. тупо з'явилась бульбашка в яку усі лізуть.
бульбашка лопне, хайп пройде (вже проходить), ші залишиться там, де воно дійсно треба, і ринок заліза буде як в старі добрі.
мак міні скільки дешевих буде, і відеокарт професійних може...

мене в усьому цьому більше хвилює те, яка зараз завдається шкода довкіллю і скільки e-waste зараз роблять, від макбук нео що абсолютно не готовий до майбутнього до ультрамегаспеціалізованих прискорювачів які на відміну від відеокарт нічого окрім роздягання дітей та жінок в твіттері не вміють.
orange_deer
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 17.04.2026 16:23 Проти факту що Ексель працює швидше на самому дешевому макбуці ніж на самому дорогому х86 - ви нічого надати не можете.
Так і запишемо.
1) відкриває файли швидше на мак ніж на віндовс
2) можу надати те що на форумі де більшість використовує ексель повсякденно для роботи рекомендували віндовс, а не мак :) чому ж так :rotate:
yuriy_dd: 17.04.2026 16:23 я не один раз давав коли користувачі порівнюють поруч 2 ноута в різних реальних задачах - ви це ігноруєте.
блогери це не постійні користувачі. вони не працюють на цих ноутах більше тижня-двох, а лише роблять огляди в загальних тестах і імітованих робочих задачах. коли я вибираю техніку мене цікавить досвід людини, яка хоча б кілька місяців працювала з цим девайсом і бажано з тими задачами які стосуються моєї роботи+дозвілля. цього мені блогери не покажуть, і це якраз можна дізнатись на форумах (як от той форум з ексель)
yuriy_dd: 17.04.2026 16:23 на скільки я знаю - Епл нікому не платить. Але це не заважає вам вірити що Епл всіх купила.
Ignorance is bliss. :)
топ-3 корпорація світу, яка вкладає мільярди в маркетинг точно не може укласти партнерські угоди з ютуб інфлюенсерами :D
почитайте якось про review units і як загалом ютуб маркетинг працює і наскільки жорстка політика Apple щодо блогерів які не боготворять їх продукти. Насправді всі технокомпанії надають блогерам review units і укладають партнерки. Просто у Apple завжди був дуже хороший маркетинг і більше грошей на це ніж у суперників. От і весь емейзінг :rotate:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

orange_deer: 17.04.2026 17:00 1) відкриває файли швидше на мак ніж на віндовс
ну і добре що хоч це визнали
а ваш комп/ноут скільки показує в тесті Speedometer 3.1 в хромі?
orange_deer: 17.04.2026 17:00коли я вибираю техніку мене цікавить досвід людини, яка хоча б кілька місяців працювала з цим девайсом і бажано з тими задачами які стосуються моєї роботи+дозвілля
прошу:

orange_deer: 17.04.2026 17:00якось про review units
оце точно є
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Ажіотажний попит: Apple не встигає постачати новий MacBook Neo
усі запаси пристроїв, виділені на квітень, були повністю вичерпані лише за кілька днів після старту замовлень
і це ще офісні працівники не знають що офіс на ньому працює скоріше ніж на будь-якому х86 - хтось зможе допомогти розповсюдити це? Епл заплатить :lol: :lol:

https://itc.ua/ua/novini/macbook-neo-so ... gh-demand/
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Ринок заліза в кризі: чому геймери перестали купувати нові процесори та плати
Додатковим стримуючим фактором є висока продуктивність рішень минулих років. Багато геймерів та професійних користувачів вважають, що потужності систем на базі архітектур попередніх ітерацій залишаються цілком достатніми для сучасного програмного забезпечення та ігор
просто нові х86 - демонструють мінімальний прогрес
не те що АРМ

https://itc.ua/ua/novini/pc-hardware-ma ... ne-report/
pelia
Member

Повідомлення

Це саме тупе заключення, яке можна було зробити :facepalm:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Новий монстр: Dimensity 9600 Pro перевершив A19 Pro та Snapdragon 8 Elite Gen 5 у бенчмарках
Результати демонструють, що Dimensity 9600 Pro на 25% швидший за A19 Pro, Snapdragon 8 Elite Gen 5 та свого попередника Dimensity 9500. Очікується, що він стане одним з перших чипсетів, виготовлених за 2-нм техпроцесом TSMC “N2P”, й підтримуватиме вищі тактові частоти близько 5 ГГц для значного покращення продуктивності в одноядерному та багатоядерному режимах.
https://itc.ua/ua/novini/novyj-monstr-d ... nchmarkah/
yuriy_dd
Member

Повідомлення

прочитав що в Android 17 - Desktop Mode буде вже доробленим

це ж круто! нові АРМ проци і так вже скоріші за х86

фанати х86 - ви раді прогресу?
Z440_User
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 17.04.2026 18:46 Ринок заліза в кризі: чому геймери перестали купувати нові процесори та плати

просто нові х86 - демонструють мінімальний прогрес
не те що АРМ

https://itc.ua/ua/novini/pc-hardware-ma ... ne-report/
А який ігровий прогрес демонструють новітні ARM?
kabostebeztak
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 17.04.2026 21:53 прочитав що в Android 17 - Desktop Mode буде вже доробленим

це ж круто! нові АРМ проци і так вже скоріші за х86

фанати х86 - ви раді прогресу?
Скажімо, я геймер. У що грати? В бабл квас?
Скажімо, я ютубер/монтажер. Сценарій я написати зможу, а змонтувати щось пристойне?
Скажімо, я бухгалтер. Там хоч від майкрослоп нормальний офіс є? Я вже мовчу про реальний софт для обліку
Скажімо, я програміст. АХАХАХХАХАХА
Скажімо, я інженер. АХАХАХАХАХАХАХА
Скажімо, я студент. Нащо мені брати планшет і купляти до нього клавіатуру з тачпадом, якщо я можу просто купити вживаний макбук еір, прошку 2015 або будь який ноутбук на х86 окрім зовсім сміття які робитимуть ВСЕ ЩО Я ЗАХОЧУ, а не тільки браузер, нотатки і месенджери? Взяв х86 - ось тобі і контр страйк після навчання (ну ок, інтел макбуки кс2 не потягнуть), і нормальні файлові менеджери, і IDE, і GIMP, i Darktable, і можливість ставити ВСЕ ЩО Я ХОЧУ, і понти навіть, І ВСЕ В ОДНОМУ ПРИСТРОЇ! ОДИН РАЗ КУПИ - ПРАЦЮЙ ХОЧ 20 РОКІВ
orange_deer
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 17.04.2026 18:23
orange_deer: 17.04.2026 17:00коли я вибираю техніку мене цікавить досвід людини, яка хоча б кілька місяців працювала з цим девайсом і бажано з тими задачами які стосуються моєї роботи+дозвілля
прошу:
Подивився це відео, вирішив дати шанс. Тільки й переконався, що форуми мені краще підходять, бо замість того, щоб шукати відео з тисячі різних юзкейсів і витрачати час на його перегляд, можна запитати/знайти тред, де текстово описано юзкейс, потреби користувача і їх досвід + проблеми, які виникали.
Судячи з нього людина розробляє додатки на макос + займається блогінгом. Ну так, для цих цілей чудово підходить мак, я й не сперечаюсь. З моїми ж робочими задачами перетин був лише у відкритті VSCode і редагуванні коду в ньому. Я не Web/App Developer, більша частина моєї роботи це програми що мають працювати на х86 кластерах, часом ще й використовуючи GPU NVIDIA (здебільшого А100) - для цього треба CUDA compatibility. Мені потрібно скомпілювати це в себе локально, протестувати і далі запускати на кластері. Тому мак мені в принципі не підійде, мені якраз потрібно щоб нативно запускати будь-який код написаний під х86 + дискретна відеокарта з CUDA cores. Час роботи від батареї не дуже хвилює, в кафе як автор відео майже ніколи не працюю. Працюю або з дому, або з офісу, а якщо подорожую то в готелі облаштовую собі робоче місце. Ноут - тому що доводиться багато подорожувати.

p.s. автор відео буквально каже що купив мак ніо, а про свій ейр не сильно то і згадував про тривалий досвід роботи і проблеми з якими доводилось стикатись. для чого мені оці glazed reviews, коли мене цікавлять як позитивні моменти так і найчастіші проблеми? для цього і йду на форуми, а не годинами огляди на ютубі дивлюсь. Далі відео можете мені не надсилати, не має ні часу ні бажання їх дивитись
orange_deer
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 17.04.2026 18:23
orange_deer: 17.04.2026 17:00якось про review units
оце точно є
Ну от власне. Вони ноутбуками для оглядів користуються максимум тиждень-два, бо далі треба їх повертати виробнику. А якщо десь у огляді недооцінять його, то хтозна чи наступного разу компанія надасть свій продукт для огляду. По суті, Apple не платить за партнерство, а по факту це двостороння угода: Apple отримує рекламу свого продукту практично за безцінь, блогери отримують трафік переглядів в день виходу емейзінг продукту. Це базова модель маркетингу Apple :)
waryag
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 17.04.2026 16:30спробав образити, бо інакше ви не вмієте.
Я констатую факти. Ти невіглас, який не може не те, що знайти тип пам'яті, а й просто правильно назвати параметр, який привела епл.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

orange_deer: 18.04.2026 00:32бо замість того, щоб шукати відео з тисячі різних юзкейсів і витрачати час на його перегляд, можна запитати/знайти тред, де текстово описано юзкейс, потреби користувача і їх досвід + проблеми, які виникали.
відео більш наглядно, ну і живий доказ
waryag: 18.04.2026 01:45 Я констатую факти. Ти невіглас, який не може не те, що знайти тип пам'яті, а й просто правильно назвати параметр, який привела епл.
М5 153GB/s memory bandwidth?
прошу ціну на таке саме у х86 ноуті?
artko
Member

Повідомлення

kabostebeztak: 18.04.2026 00:09Скажімо, я геймер. У що грати? В бабл квас?
запустили он стім на nintendo switch + прокладка емулювання x86 FEX. наче і працює, але є нюанс - іграшки не запускаються. бо дуже старе ядро (4.9.140) і нового нема.
все що треба знати про підтримку арм.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 18.04.2026 08:39відео більш наглядно, ну і живий доказ
Живий доказ який зняли по сценарію. :facepalm:
Чому люди черпають інформацію саме з форумів? Тому що там не техноблогери сидять а живі люди з реальними юзеркейсами. Ти й досі не зрозумів що ютубери оці в першу чергу знімають відео щоб заробити на цьому хайптрейні нового пристроя а не "поділитись досвідом яке все класне". Може воно й класне але в першу чергу грошики з монетизації. Ти дійсно досі не шариш як працює ця вся індустрія, і часи вже давно змінились.
Коли ти в 2016 році знімав як твій пасфайндер гівна місив десь в пєрдях - оце реальний досвід і живий доказ. А вилизане відео зняте по сценарію - це чергова реклама купити ніо бо бачите ж його всі гребуть і всім не вистачить, бігом в магазин!!! :nunu:
Відповісти