Відбувся анонс Metro 2039. Розробники розкрили перші подробиці та показали ігровий процес

Обсуждение статей и новостей сайта
Закрито
Автор
Повідомлення
hohlid19
Member

Повідомлення

Учитывая, что в сюжете фигурирует Новорейх, и все будут на украинском говорить, жду не дождусь новостей с болот про "нацистскую пропаганду укроговорения на Москве от клятых 404х"
Alexsandr
Member

Повідомлення

Sashr: 17.04.2026 13:13
Ти відбитий. Наглухо. Іншого і не варто було очікувати від любителя рускава міра.
Вот и доказательство. Сам придумал любителя, сам обвинил, дальше что? Подумать не могут, а придумать и обвинить, это да. легко.
Геральт
Member

Повідомлення

Firebrand: 17.04.2026 13:11 Отвечу вам коротко. По такой логике,нужно было бы тогда ,после второй мировой,запретить немецкий язык, потому что это язык,на котором говорили фашисты.
Непоганий приклад. Під час WWII в совку видають газети німецькою, населення собі шпрехає вільно (бо дід з паволжскіх нємцев) та ще й бурчить, що якусь книжку на німецьку не переклали. Сюр?

Ну і тут спроба підміни понять. Бо росіянську ніхто не забороняє. Власне, цитований пост тому доказ.
Востаннє редагувалось 17.04.2026 13:28 користувачем Геральт, всього редагувалось 2 разів.
Alexsandr
Member

Повідомлення

GreenMile: 17.04.2026 13:17 Нічого не нагадує, м?
Только вот язык оставили в покое, а Гитлера нет. проще всего искать крайних по какому-то явному признаку. что кто-то где-то не такой. Причину всегда найдут.

Война за независимость Техаса (1835–1836)
Американские поселенцы в Техасе (тогда части Мексики) восстали против мексиканского правительства. Одними из главных причин были отмена мексиканской конституции, централизация власти и ограничение прав англоязычного населения, включая требования использовать испанский язык в официальных делах.
Первая балканская война (1912–1913)
Балканский союз (Болгария, Греция, Сербия и Черногория) объявил войну Османской империи. Официальной целью была защита христианского населения (болгар, сербов, греков) в Македонии и Фракии от преследований и обеспечение их культурной автономии.
Индо-пакистанская война (1971)
Конфликт начался из-за ситуации в Восточном Пакистане (ныне Бангладеш). Одной из коренных причин было движение за статус бенгальского языка, который центральные власти Пакистана пытались вытеснить в пользу урду. Индия вмешалась, официально обосновывая это защитой населения от геноцида и огромным потоком беженцев.
Франко-прусская война (1870–1871)
Хотя формальным поводом стала дипломатическая перепалка («Эмсская депеша»), Отто фон Бисмарк использовал идею объединения всех немецкоязычных народов и защиты их интересов от «французской агрессии» как мощный инструмент мобилизации немецких государств.
MqM
Member

Повідомлення

vsx: 17.04.2026 12:21
Kyro: 17.04.2026 10:54 Игру не жду. Исход проходил у конце уже как-то на силу, этот совковый "вайб" с тельняшками и балалайками уже под горлом стоял. Может если русского не будет то игра зайдет. не знаю. Кому сильно русский надо играйте в атомик фарт :lol: .
Как ты вообще в Украине живешь с таким мышлением? Тебя ведь повсюду окружают те же самые совковые панельки и дороги построенные еще при союзе. И жд такая же как в игре. Ну и в конце концов как ты в метро ездишь?
На це можна відповісти лише цим мемом з вкладення

Отправлено спустя 2 минуты 22 секунды:
Firebrand: 17.04.2026 13:11 GreenMile
.Я спробую один раз відповісти нормально на це питання.
Отвечу вам коротко. По такой логике,нужно было бы тогда ,после второй мировой,запретить немецкий язык, потому что это язык,на котором говорили фашисты.
До речі в твоєму ж совку німецька і була певний час заборонений. А з носіями не те, що не вступали в дискусії, а в кращому разі засилали в Казахстан, а в гіршому ращі в гулаг. Бо вони буквально оголшувалися німецькими шпигунами. Це в Україні толерантні до різного роду любителів узького міра

Отправлено спустя 3 минуты 43 секунды:
Krakrakrya: 17.04.2026 11:46 реально важко понять противників ру озвучки, це ужос шо стало з людьми. Реальні інтереси поступились примітивним, тупим емоційним реакціям. Ця мовно-каструльна попайка і є реальна меншовартість

Відправлено через 3 хвилини 45 секунд:
den888
:rotate:
На окупованих територіях багато ру озвучки, приїзжай хоть сьогодні за нею. Он деякі заради неї без води сидять, опалення, електрики і роботи
Вкладення
2C72ECAE-5B40-471F-9DCB-6693DEC338B4.jpeg
Востаннє редагувалось 17.04.2026 13:53 користувачем MqM, всього редагувалось 1 раз.
AlexWest
Member

Повідомлення

unique-neon: 17.04.2026 12:48
AlexWest: 17.04.2026 12:29
Вони вже робили інше – Metro Exodus. Нащо новий всесвіт? Просто змістити події на кількасот кілометрів нижче від москви.
Я розумію, що стріляти в українців і дивитись на розвалений Київ не дуже хочеться. Але світ великий, варіантів багато.
Так інша ж гра виходить. Замінили тоталітаризм на щось інше, змістили по карті вниз, а це вже навіть на територію Сталкера тоді залазить. А якщо закинути в Штати, то і зусім нічого спільного з серією. Або і взагалі під тунелі в гранітних скелях Ірану яким будь-які катаклізми по коліна. Залишається тоді тільки геймплей від гри, шутер, трохи стелсу.

Серія "Метро" вже розкручена, є своя фанбаза. Ну а з дійною коровою прощатись не хочеться. Тим більше що студія собі не належить.
Вони вже вийшли за межі метрополітену і показали інший материк. Тобто, дійна корова - це расєя, і тільки? Бо граємо вже не за Артема.
MqM
Member

Повідомлення

LordTornado: 17.04.2026 06:37
MqM: 17.04.2026 03:45 Чувак, в тебе немає проблем з логікою? Чому ми маємо за власні гроші розвивати контент на рос мові, коли в той же час вони буквально палять україномовні книги, і забороняють укр мову на окупованих територіях? Особливо забавно коли такі розписуються за солдат, у тебе багато служить в родині?
Фразы "а вот они делают плохо" намекают, что нам тоже можно. Ты собираешься быть как россияне или лучше от них отличаться? И ты не угадал. Я служил в 2022 лично и добровольцем, защищал Николаев. И в 28 бригаде 90% говорили по русски. И НИ РАЗУ никто друг другу претензий по поводу языка не предъявлял. А вот такие "языковые воины" как ты, почему-то докапываются до языка глубоко в тылу, на нуле я вас ни разу не видел...
Я впевнений, що ти заливаєш про службу чомусь. Служити на передку, а потім заливати ща російську мову! Ніякі філософські думки за що борешся не проскакували?
Чи то така армійська традиція наповнювати діряві відра і фарбувати траву?
Пс А останнє чиста маніпуляція, а до таких тупих маніпуляціяй не впадає ніхто з трушних віцськлвих, які знають чому самі прийшли. Давай ще відміни Азов з Правим сектором, які взагалі на війні з 2014 і ніхто їх силоміць не гнав. Я от подібні спічі читаю максимум коли пригнали насильно, бо вони самі не розібралися, як і навіщо опинилися в тій армії.
І якщо ти думаєш, що в мене немає родичів і знайомих на нулі, що я поведусь на цю маячню то не сподівайся
Востаннє редагувалось 17.04.2026 13:48 користувачем MqM, всього редагувалось 2 разів.
Bukakanga
Member

Повідомлення

я вот вас всех читаю и ощущаю себя Валерией Ильиничной Новодворской
AndrewV
Member

Повідомлення

Відсутність російської озвучки сприймаю максимально природно — по лору, мабуть, Україна отримала ядерку і вгатила по болотах. Українська — мова імперії, російська нафіг не здалася — хай вчать у колонії базу :write:
спойлер
MqM
Member

Повідомлення

Tetronga: 17.04.2026 07:54
Firebrand: 16.04.2026 23:25 Agon1st
ого, минусов наловил, видимо мудрый нарид,таки, истории не знает.
AntonyKandaurov
Ты очень ошибаешься. ;)
Ні, просто крінжопатріоти із міста-фортеці Львів (Краков) всіх дістали вже.
В ЗСУ служать десятки тисяч російськомовних солдатів і ніколи це не було проблемою, але турбопатріоти Львову ліпше знають кому і на якій мові говорити, так
Які воюють за що? За витіснення української мови з України?) я не знаю, як у здоровій голові виникають думки, що це якось виправдовує російську?
Ну у нас і угорці воюють, скільки угорських слів вивчив?)
Пс а такі лицеміри, що чомусь саме мови корінних татарів, та греків чомусь не захищають, а от російська, то ж обовязково! Мало за російську в нас убивали і засилали в гулаги, треба це виправдовувати військовими! Але треш, яка це конченість :weep:
І з такими думками ще напевно уявляють себе державотворцями :lol:
Востаннє редагувалось 17.04.2026 13:56 користувачем MqM, всього редагувалось 2 разів.
GreenMile
Member

Повідомлення

Alexsandr: 17.04.2026 13:27
Только вот язык оставили в покое, а Гитлера нет. проще всего искать крайних по какому-то явному признаку. что кто-то где-то не такой. Причину всегда найдут.

Война за независимость Техаса (1835–1836)
Американские поселенцы в Техасе (тогда части Мексики) восстали против мексиканского правительства. Одними из главных причин были отмена мексиканской конституции, централизация власти и ограничение прав англоязычного населения, включая требования использовать испанский язык в официальных делах.
Первая балканская война (1912–1913)
Балканский союз (Болгария, Греция, Сербия и Черногория) объявил войну Османской империи. Официальной целью была защита христианского населения (болгар, сербов, греков) в Македонии и Фракии от преследований и обеспечение их культурной автономии.
Индо-пакистанская война (1971)
Конфликт начался из-за ситуации в Восточном Пакистане (ныне Бангладеш). Одной из коренных причин было движение за статус бенгальского языка, который центральные власти Пакистана пытались вытеснить в пользу урду. Индия вмешалась, официально обосновывая это защитой населения от геноцида и огромным потоком беженцев.
Франко-прусская война (1870–1871)
Хотя формальным поводом стала дипломатическая перепалка («Эмсская депеша»), Отто фон Бисмарк использовал идею объединения всех немецкоязычных народов и защиты их интересов от «французской агрессии» как мощный инструмент мобилизации немецких государств.
Ви не зрозуміли суть спілкування і навалили не по темі.
Обговорювалося питання "чому ви раніше не спілкувались українською", а не "реальні причини початку воєн". Далі опонент навіщось притяг друг світову (не в тему взагалі), на що йому було вказано, а зараз ви почали розвивати взагалі незрозуміло що.

Звісно путлєру пофіг і на узьке бидло і узьку мову, і причина вторгнення в Україну - не захист узькомовних, але на весь світ транслювалось саме це "виправдання". Точно як і в перед початком другої світової.
wow_w
Member

Повідомлення

Alexsandr: 17.04.2026 13:27
Кожен лайноголовий тільки думає, що його притискають за узкий язик. Як же їм подобається шукати виправдання, сиди собі вдома і лепечи на недомові, тим паче більша частина русскогорячих і не знає її не те, що до пуття, а взагі ледве говрить
unique-neon
Member

Повідомлення

AlexWest: 17.04.2026 13:36Вони вже вийшли за межі метрополітену і показали інший материк. Тобто, дійна корова - це расєя, і тільки? Бо граємо вже не за Артема.
Та я ж не кажу, що без подій на території постапокаліптичної РФ ніяк. Просто то буде інша гра, з іншими локаціями, іншими героями, де збери іще нову фанбазу. Тому далі крутяться у тому ж всесвіті. Сам я не фанат ні Метро ні Сталкера через совкосетінг (останній годину побігав в геймпасі і лишив, експедицію замість того пройшов). На мій смак середні ігри сюжетно, технічно таки добре зроблені.
MqM
Member

Повідомлення

Читаю коменти і уявляю історію, як козак топить на турецькій за султана і іслам, бо його брат яничар. І нє всьо так однозначно!
Ведь так історіческі служить, о саме цей цирк би так виглядав в ці часи! (Правда підозрюю за таке інші козаки самі його на палю посадили би) Я не знаю яку аналогію привести аби показати цей абсурд в коментах.
Звісно, якщо людина ніколи себе українцем не вважала і чисто випадково по паспорту громадянин, то її звісно нічого не ображає, і не бачить нічого принизливого в тому, щоб тут топити за російську. Нашу ідентичність ніхто не знищує? справді, як можна знищити ідентичність космополіта перекотиполя, вони ж сцука громадяни світу!
Krakrakrya
Member

Повідомлення

GreenMile
Ну якшо мова є інструментом війни то чому не можна добавить ру озвучку в метро?
Firebrand
Member

Повідомлення

MqM
.До речі в твоєму ж совку німецька і була певний час заборонений.
Ты не понял, я имею ввиду запретить не в конкретной стране, а убрать язык как таковой, в принципе. Но почему то,это не было сделано. А потому что идеология основывалсь на другом и это не было никому нужно особо. Да,были местные запреты какие то,но это все не то. Я о глобальном подходе и без компромиссов .
А то странно получается,ты не говори на том или ином языке, а я одену вышиванку и буду грабить страну ,истекающую кровью и в частных беседах говорить на языке агрессора. Т.е. если без полумеров,то ттода во всем, в не так,как некоторые приспособились.
walkman3000
Member

Повідомлення

MqM
как конкретно тебе станет легче от того, что типы с оккупированных и потерявших все и всех, которые #башатся с 2014 перейдут на солов'їну? могу тебя познакомить с бывшим соседом, он азовец и вернулся с плена в 2024 поломаный во всех смыслах. расскажешь ему что может если б они коммуницировали на украинском то может и в плен не попали
GreenMile
Member

Повідомлення

AlexWest: 17.04.2026 13:36
unique-neon: 17.04.2026 12:48

Так інша ж гра виходить. Замінили тоталітаризм на щось інше, змістили по карті вниз, а це вже навіть на територію Сталкера тоді залазить. А якщо закинути в Штати, то і зусім нічого спільного з серією. Або і взагалі під тунелі в гранітних скелях Ірану яким будь-які катаклізми по коліна. Залишається тоді тільки геймплей від гри, шутер, трохи стелсу.

Серія "Метро" вже розкручена, є своя фанбаза. Ну а з дійною коровою прощатись не хочеться. Тим більше що студія собі не належить.
Вони вже вийшли за межі метрополітену і показали інший материк. Тобто, дійна корова - це расєя, і тільки? Бо граємо вже не за Артема.
Трилогія Метро сюжетно себе вже вичерпала. Тягнути далі Артема і Ко - нема куди, вони звалили з мордору, виявили, що світ за його межами існує, нам його показали, ми всім допомогли (або ні), і нарешті знайшли собі місце під сонцем для того, щоб зустріти щасливу старість. Розвивати далі Метро без самого метро по цій сюжетній гілці, особливо на поверхні - фігня повна, воно нікому не цікаво. У нас вже є "Метро на поверхні" вдома™ - це Сталкер.
Тому новий герой в старому сеттінгу - це досить закономірний хід. Як серія відьмака, де в 4-й частині вже не Геральт.

Відправлено через 1 хвилину 23 секунди:
Krakrakrya: 17.04.2026 14:05 GreenMile
Ну якшо мова є інструментом війни то чому не можна добавить ру озвучку в метро?
Тому що русню треба відмінити всюди, де можливо.
Ostin
Member

Повідомлення

Krakrakrya: 17.04.2026 14:05Ну якшо мова є інструментом війни то чому не можна добавить ру озвучку в метро?
Чому не можна? Можна і додати. А можна і не додати. Тут як я хочу, так і роблю гру) Це взагалі просто рішення студії, яке просто медом лягає на душу пересічного, який натерпівся від орків)
Firebrand: 17.04.2026 14:06ты не говори на том или ином языке
Не придумуй. Говори як тобі хочеться. Але державну маєш розуміти. Крапка.
Firebrand
Member

Повідомлення

GreenMile
К тому,что война была более масштабной и четко были видны границы вражеские. Я не про чмырение, а за то,что бы не было полумеров, я одному юзеру,уже овтетил выше.
Закрито