Вело овери?

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Hotspur
Member

Повідомлення

unique-neon: 15.04.2026 17:57А втулку\каретку\гальма обслужити на цих байках треба, чи також 10000 км?
якщо все на промислових підшипниках гарної якості і не зазлізати по вуха в воду раз в 2 роки перезібрати змазку. втулку ту ти не перебереш ніяк бо в тебе інструментів немає :rotate: . я як свиня на МТБ і гревелу постійно сиджу по вуха в грязюці і в мене нічого не померло за весь час від води бруду і іншого. тільки ламалось :gigi:

Відправлено через 1 хвилину :
Барбарис: 15.04.2026 17:53 міські\паркові вели типу куба, каньйона чи батавуса
ну вони погірше але може бути
Барбарис
Member

Повідомлення

Hotspur, адекватний гревел/турінг буде від 30. Нові за 15-20 будуть на л-ту та найчастіше з китайськими гальмами. І то буде ще гірше. Можна звісно виловити старіші доглянуті байки від власників, але треба чекати.
0trog0
Member

Повідомлення

Дякую за коментарі. В такому разі обсудимо бюджет. Я так розумію, це треба розраховувати десь на 1000$\Є якщо для двох. Або почнемо з одного на пробу за половину ціни.
Бачу, наприклад, Cube Travel Pro 29 2022 за 26к. Це задорого? Для розуміння, що треба шукати в бюджеті до 400-500.
Hotspur
Member

Повідомлення

вибичаюсь не свиня а кабан :D :lol:

Відправлено через 32 секунди:
Барбарис: 15.04.2026 19:21Можна звісно виловити старіші доглянуті байки від власників, але треба чекати.
голосую за це

Відправлено через 45 секунд:
0trog0: 15.04.2026 19:40Я так розумію, це треба розраховувати десь на 1000$\Є якщо для двох
1 б у в гарному стані. якщо повезе

Відправлено через 52 секунди:
0trog0: 15.04.2026 19:40Бачу, наприклад, Cube Travel Pro 29 2022 за 26к.
арний велосипед с колесами 29". Рама: Aluminium Superlite Trekking Sport 29 Taper Double Butted, алюминиевая. Вилка: Aluminium Rigid Fork 29" Tapered

спалити :gigi:
wow_w
Member

Повідомлення

Мабуть краще вилку карбонову, в руки менше буде віддавати.
Я б запронував свій cube cross race pro, але це явно не під ваш форомат катання ;)
0trog0
Member

Повідомлення

Hotspur: 15.04.2026 20:241 б у в гарному стані. якщо повезе
Враховуючи бекграунд, воно хоч і можливо, але якось не дуже прийнятно з моральної сторони поки що)
Маю на увазі, що був старий савецький вел, який зрозуміло що лах лахом, але їде, а після профілактики навіть не дуже скрипить) А новий відразу на тисячу дорожчий)
Жінка точно не зрозуміє :D
Hotspur
Member

Повідомлення

0trog0: 15.04.2026 20:47Жінка точно не зрозуміє
я теж помаду в 600 евро не розумію
Барбарис
Member

Повідомлення

Hotspur, та ну. В мене є алю вилка на стівенсі, там 27,5*47 - по корінню, лісу ганяв без проблем.

0trog0, навіть щось таке з товстим ланцюгом теж може без проблем. Головне на планетарці всі передачі перевірити. Гальма там переважно мт200 - цілком прийнятна гідравліка.
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/mski ... derIndex=0
wow_w
Member

Повідомлення

Ви які відстані долати плануєте в місяць? Обговоріть з жінкою бюджет, можливо в той бюджет і так не влізе нічого, що тут будуть радити.
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/velo ... %7Corganic
unique-neon
Member

Повідомлення

wow_w: 15.04.2026 20:29Мабуть краще вилку карбонову, в руки менше буде віддавати
То не порада для 0trog0 але, для цих цілей можна:
- і просто карбо руль, а не всю вилку
- силіконові гріпси, пробував ESI, суперські (але частіше рвуться від падінь)
Барбарис
Member

Повідомлення

wow_w, Cube nuroad більше схоже на кота в мішку. Гальма механічні, мабуть трп, передній перемикач на додачу, старі дуали(105 чи що там) теж можуть вимагати уваги або у випадку зносу заміни, спортивна посадка(якщо проблеми зі спиною чи незвично, то не всім зайде). А якщо це новіших років, то ціна занизька. Його варто б на місці дивитись.
Hotspur
Member

Повідомлення

Барбарис: 15.04.2026 21:56Hotspur, та ну. В мене є алю вилка на стівенсі, там 27,5*47 - по корінню, лісу ганяв без проблем.
зробе те саме на хромолі поймеш

Відправлено через 49 секунд:
unique-neon: 15.04.2026 22:11То не порада для 0trog0 але, для цих цілей можна:
- і просто карбо руль, а не всю вилку
- силіконові гріпси, пробував ESI, суперські (але частіше рвуться від падінь)
все разом. в мене запястья боліли як есі купив все пройшло

Відправлено через 3 хвилини 23 секунди:
Барбарис: 15.04.2026 22:23wow_w, Cube nuroad більше схоже на кота в мішку. Гальма механічні, мабуть трп, передній перемикач на додачу, старі дуали(105 чи що там) теж можуть вимагати уваги або у випадку зносу заміни, спортивна посадка(якщо проблеми зі спиною чи незвично, то не всім зайде). А якщо це новіших років, то ціна занизька. Його варто б на місці дивитись.
я сам як противник механіки :weep: який має механіку на гревелі :weep: :weep: :weep: скажу що механіка краще неробочої гідравліки Шимано. В якої завжди проблеми з ручками. Срам нормальний але дорогий. Дуже. ТОПова механіка на 180 роторах дозволяє обережно тормозити з 40 км. навіть мені а я кабанчик. не кабанчик і черезрульку від них зловить :lol:
Барбарис
Member

Повідомлення

Hotspur, я його більше по асфальту, а на інший взяв карбонову.
Тут про механіку більше в сенсі регулювання(на мтб простіше чим на дуалах).
Hotspur
Member

Повідомлення

Барбарис: 15.04.2026 23:02Тут про механіку більше в сенсі регулювання(на мтб простіше чим на дуалах).
та однаково. я їздив на механіці на МТБ - головне який тросік рубашка і каліпери. все це абсолютно не бюджетно

Відправлено через 1 хвилину 44 секунди:
Jagwire Keb-Sl рубашки та тросіки
TRP Spyre C каліпери
microSHIFT Advent X пістолети
Барбарис
Member

Повідомлення

Hotspur, хід довший і у випадку довгого використання лажа постійно якась. Особисто мені не зайшло, різницю там одразу помітно.
unique-neon
Member

Повідомлення

Hotspur: 15.04.2026 22:58механіка краще неробочої гідравліки Шимано. В якої завжди проблеми з ручками. Срам нормальний але дорогий. Дуже. ТОПова механіка на 180 роторах дозволяє обережно тормозити з 40 км.
180 ротори - так розумію це мтб. Їжджу на 4 поршневих shimano slx, нормально наче працюють
Hotspur
Member

Повідомлення

unique-neon: 15.04.2026 23:32180 ротори - так розумію це мтб. Їжджу на 4 поршневих shimano slx, нормально наче працюю
180 ротори МТБ. Гревели майже всі макс 160. Не плутай будь ласка шосейну Шиману з МТБ. МТБ міняєш ручку і все а заміна пістолета це 200-600 доларів. а їх 2 штуки, крім того самі МТБ ручки шимани досить просто чиняться якщо не тотал, а в пістолетах резинка не чиниться взагалі
Барбарис
Member

Повідомлення

Brembo випустили велогальма GR-PRO для мтб - 750 євро за кіт. Ротори 200\220, колодки, тощо окремо + унікальний комплект для прокачки - загалом 1000 євриків.

Hotspur, стівенс люблять 180 пихати хоча б спереду ))
dead_rat
Member

Повідомлення

В чому прикол величезних роторів? Катапультуватися через руль?
Барбарис
Member

Повідомлення

dead_rat, для даунхілу чи спусків - менше гріються.
Відповісти