На глі максимальної плавності картинки, такDilfin: ↑ 15.04.2026 13:02Маркетинг Вас поглинув, ви вже в системі. або як колись казали, що Ви вже на глі.)myravei: ↑ 15.04.2026 12:58
Для мене суттєва різниця навіть між 120 та 144 фпс, а 60 з 120 це прям дуже велика різниця в плавності. В сюжетках останнім часом завжди ставлю лок71фпс в драйвері та х2 генерацію, щоб було максимально до мого S90D 144гц. Якби не було різниці, замітної, між 120 та 144, то ставив би лок 60 на х2 (120) в сюжетках. Проблема генерацій для мене в тому, що це все тільки для сюжеток ( а їх пройшов і забув ), а от в онлайн, в які 90 % часу граєшь, генерацію не включаю, тому що час відгуку зростає замітно. Якби не генерація то сиділи б ми на своїх 144+гц екранах грали б в 60-80фпс при 4к. Пріоритет же максимальним налаштуванням графіки ( якщо є 60фпс ), а потім фпс, от тут генерація і до речі для 4к геймінгу
Новини
Останні статті і огляди
DLSS Enabler додає багатокадрову генерацію 6X для GeForce RTX 40 без підтримки NVIDIA MFG
-
myravei
Member
-
Dilfin
Member
В мене і на 72 кадрах Full HD була максимально плавна картинка у Відьмаку третьому, на старому залізі і тепер на 2к в 165 Гц максимально плавна картинка, ще багато залежить від того чи не падає частота кадрів різко, 0.01% та 1%, тобто чи кадри стабільні, якщо у Вас буде 240, а різко впаде на мить на 40, то Ви відчуєте падіння.myravei: ↑ 15.04.2026 13:08На глі максимальної плавності картинки, такDilfin: ↑ 15.04.2026 13:02
Маркетинг Вас поглинув, ви вже в системі. або як колись казали, що Ви вже на глі.)
-
kairo
Member
Я так колись грав і досвід цей паршивий. Просто в ті часи кращого не міг мати, грав із низькою роздільною здатністю та на Лоу налаштуваннях.Dilfin: ↑ 15.04.2026 12:48 Колись грали і менше ніж на 24 кадрах і отримували неймовірний досвід,
-
IronWithin
Member
Ви і в теорії не праві, і наскільки я бачу згодних з вами тут немає, та і люди голосують гаманцем за високі герцовки, не думаєте що це у вас якісь проблеми з зором чи це ви себе переконуєте в чомусь що з реальністю не сходиться?Dilfin: ↑ 15.04.2026 13:02Маркетинг Вас поглинув, ви вже в системі. або як колись казали, що Ви вже на глі.)myravei: ↑ 15.04.2026 12:58
Для мене суттєва різниця навіть між 120 та 144 фпс, а 60 з 120 це прям дуже велика різниця в плавності. В сюжетках останнім часом завжди ставлю лок71фпс в драйвері та х2 генерацію, щоб було максимально до мого S90D 144гц. Якби не було різниці, замітної, між 120 та 144, то ставив би лок 60 на х2 (120) в сюжетках. Проблема генерацій для мене в тому, що це все тільки для сюжеток ( а їх пройшов і забув ), а от в онлайн, в які 90 % часу граєшь, генерацію не включаю, тому що час відгуку зростає замітно. Якби не генерація то сиділи б ми на своїх 144+гц екранах грали б в 60-80фпс при 4к. Пріоритет же максимальним налаштуванням графіки ( якщо є 60фпс ), а потім фпс, от тут генерація і до речі для 4к геймінгу
-
vsx
Member
почему бы поверх этого Hybrid MFG не включить lossless scaling и не получить еще х20 халявных кадров?
-
konb999
Member
Но ты красавчик, - не ведешься! Пользуешься старым унылым хламом и доказываешь что нас разводят и всё новое это плохо! Тина - "на зло кондуктору пойду пешком!"FunnyBear: ↑ 15.04.2026 10:33 Пропоную обговорити DLSS Enabler додає багатокадрову генерацію 6X для GeForce RTX 40 без підтримки NVIDIA MFG
Ми перестали грати в ігри. Ми граємо в бенчмарки.
Нам продають кількість кадрів, а не плавність картинки.
Різницю між 60 і 120 кадрами можна помітити, але вона не така суттєва в плавності, як між 40 і 60. Але нам продають генератори кадрів для бенчмарків, щоб вони нам показували 300 кадрів![]()
Того и гляди невидию разоришь!
-
FunnyBear
Member
IronWithin
Вдома 165гц 2к 32"
На роботі 60гц 4к, 28"
Різниці в якості чи давності я не бачу. Відстань до екрану від 60 до 100см.
Обидва варіанти мене влаштовують в роботі та іграх.
Вдома 165гц 2к 32"
На роботі 60гц 4к, 28"
-
AlienFighter
Member
IronWithin
"люди голосують гаманцем" - маркетинг в дії. Люди люблять великі цифри, навіть, якщо взагалі не розбираються, що вони означають. Для прикладу, параметр контрастність 10 000 000:1 - так і манить неофіта
"люди голосують гаманцем" - маркетинг в дії. Люди люблять великі цифри, навіть, якщо взагалі не розбираються, що вони означають. Для прикладу, параметр контрастність 10 000 000:1 - так і манить неофіта
-
myravei
Member
Так, від цих падінь, 0,01 та 1, залежить дуже рівна стабільна плавність. Це як кажуть база, треба налаштовувати так, щоб цього уникнути, навіть якщо треба понизити графон.Dilfin: ↑ 15.04.2026 13:13В мене і на 72 кадрах Full HD була максимально плавна картинка у Відьмаку третьому, на старому залізі і тепер на 2к в 165 Гц максимально плавна картинка, ще багато залежить від того чи не падає частота кадрів різко, 0.01% та 1%, тобто чи кадри стабільні, якщо у Вас буде 240, а різко впаде на мить на 40, то Ви відчуєте падіння.
-
kairo
Member
Щаслива людина. Мені після того як звик до 120Гц на телефоні та ПК, 60 усюди тормознуто виглядає.FunnyBear: ↑ 15.04.2026 13:58Вдома 165гц 2к 32"
На роботі 60гц 4к, 28"
Різниці в якості чи давності я не бачу.
Відправлено через 7 хвилин 3 секунди:
Я це слухаю з часів першого КрізісаFunnyBear: ↑ 15.04.2026 10:33Ми перестали грати в ігри. Ми граємо в бенчмарки.
-
FunnyBear
Member
kairo
абсолютно з вами згоден) Я щаслива людина.
Насправді, в один прекрасний момент, коли вийшли оновлені РТХ 40хх, і мені сподобалась 4070 ТіС то я замисливсЯ, чи не купити, бо вона явно КРАЩА!
Потім я задав питання собі: чи влаштовує мене моя РХ6800, дійшов висновку, що влаштовує, а отже сенсу у купілві нової немає.
Та сама історія і з телефоном. Я його змінюю тоді, коли треба, а не тоді, коли нова модель вийшла.
Безперечно, цікаво спостерігати за постійним прогресом технологій. І час від часу торкатись новинок просто необхідно, купувати щось нове тільки з причини новизни вважаю нераціональним.
абсолютно з вами згоден) Я щаслива людина.
Насправді, в один прекрасний момент, коли вийшли оновлені РТХ 40хх, і мені сподобалась 4070 ТіС то я замисливсЯ, чи не купити, бо вона явно КРАЩА!
Потім я задав питання собі: чи влаштовує мене моя РХ6800, дійшов висновку, що влаштовує, а отже сенсу у купілві нової немає.
Та сама історія і з телефоном. Я його змінюю тоді, коли треба, а не тоді, коли нова модель вийшла.
Безперечно, цікаво спостерігати за постійним прогресом технологій. І час від часу торкатись новинок просто необхідно, купувати щось нове тільки з причини новизни вважаю нераціональним.
-
dead_rat
Member
Просто це форум ентузіастів, котрі складають 0,1% користувачів. Інщі 99.9% не знають що таке Герци та ФПС і рідко лазять навіть у налаштування гриIronWithin: ↑ 15.04.2026 13:20Ви і в теорії не праві, і наскільки я бачу згодних з вами тут немає, та і люди голосують гаманцем за високі герцовки, не думаєте що це у вас якісь проблеми з зором чи це ви себе переконуєте в чомусь що з реальністю не сходиться?Dilfin: ↑ 15.04.2026 13:02
Маркетинг Вас поглинув, ви вже в системі. або як колись казали, що Ви вже на глі.)
-
kairo
Member
Це був би виправданий апгрейд в світлі сучасних подій. RTX 4070 TiS навіть на сьогодні досить потужна.FunnyBear: ↑ 15.04.2026 15:03Насправді, в один прекрасний момент, коли вийшли оновлені РТХ 40хх, і мені сподобалась 4070 ТіС то я замисливсЯ, чи не купити, бо вона явно КРАЩА!
-
erkins007
Member
Так на выходе будет мусор, а не мфг. фср3 генератор сам по себе кошмар, а если его поверх длсс запускать там вообще каша будет.поєднує звичайну технологію DLSS Frame Generation для створення якісних кадрів із ШІ разом із генерацією кадрів AMD FSR 3
Да и зачем? Я ни разу выше 2х не пользовался, а она на 40 серии есть
-
Soulwatcher
Member
Большинство людей про эти цифры даже не знают, так как никогда не качали программы оверлеевAlienFighter: ↑ 15.04.2026 13:59 Люди люблять великі цифри, навіть, якщо взагалі не розбираються, що вони означають
-
fhntv_smart
Member
Объясните кто-то. В чем смысл этого генератора кадров если он делает управление желейным? Он добавляет кадров, но не четкости управления которую дают реальные кадры.
Если реальных кадров там типа 30, то с генератором 6х будет типа 100, но управление будет такое желе, что меня укачивает.
Если игра реально вытягивает 60 кадров, то в принципе играть можно и так. Включаем генератор, реальные кадры падают до 50, общие до 100. Картинка становится плавная но "рваная" там где генератор не угадывает направление, я вижу разрывы при резких движениях мышкой. Мне приятнее на реальных 60 чем на рисованных 100.
Если железо тянет реально 100-120... То я не знаю зачем там генератор. Тот кто увидит разницу между 120 и 240, тому наверное и управление желейным будет.
(Лично я разницу 60->120 чувствую прям очень хорошо, а 180 железо уже не тянет.)
Если реальных кадров там типа 30, то с генератором 6х будет типа 100, но управление будет такое желе, что меня укачивает.
Если игра реально вытягивает 60 кадров, то в принципе играть можно и так. Включаем генератор, реальные кадры падают до 50, общие до 100. Картинка становится плавная но "рваная" там где генератор не угадывает направление, я вижу разрывы при резких движениях мышкой. Мне приятнее на реальных 60 чем на рисованных 100.
Если железо тянет реально 100-120... То я не знаю зачем там генератор. Тот кто увидит разницу между 120 и 240, тому наверное и управление желейным будет.
(Лично я разницу 60->120 чувствую прям очень хорошо, а 180 железо уже не тянет.)
-
Bukakanga
Member
филлер высокой герцовки монитора. Подходит для случаев, когда есть кадров 80, а хочется 240fhntv_smart: ↑ 15.04.2026 16:16 Объясните кто-то. В чем смысл этого генератора кадров если он делает управление желейным? Он добавляет кадров, но не четкости управления которую дают реальные кадры.
-
Soulwatcher
Member
Нам, гражданам, власть часто, как говорится, ссыт в уши. А нвидия и амд ссут в глаза. Вот в чём суть генераторов.fhntv_smart: ↑ 15.04.2026 16:16 Объясните кто-то. В чем смысл этого генератора кадров если
Жилейность же появляется из-за того, что игрок сделал много движений, а кадров прорисовалось больше, чем игрок сделал движений. И получается, что на каждое игровое действие куча лишних кадров.
А есть и частные случаи. Например в хорайзоне взрывы блоков на спинах роботов всегда визуально имеют один шаблон. И этот шаблон имеет определённое прописанное кол-во кадров. А генерация это количество кадров приумножает. То есть, если хлопок энергии в 0,2 секунды для правильно отображения и восприятия нуждается в, допустим, 48 кадров, то зачем там 240 с генерацией?
-
vsx
Member
Смысл в том, чтобы дарить людям радость. Обезьянка смотрит на цифры в углу экрана и радуется.fhntv_smart: ↑ 15.04.2026 16:16 Объясните кто-то. В чем смысл этого генератора кадров если он делает управление желейным? Он добавляет кадров, но не четкости управления которую дают реальные кадры.
-
konb999
Member
Це більше тоді до офтальмолога запитання. Мені після 120 герц 60 аж очі ріже! а 220 -240 так взагалі плавнесенько і чітко!FunnyBear: ↑ 15.04.2026 13:58 IronWithin
Вдома 165гц 2к 32"
На роботі 60гц 4к, 28"