Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
leshk
Junior

Повідомлення

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Востаннє редагувалось 02.06.2015 19:00 користувачем gehka3, всього редагувалось 2 разів.
Sanьka
Member

Повідомлення

Scoffer
То ти вже постарів і облінився. В тебе нема того козацького драйву коли береш труп з народження у вигляді якогось Амфітону і гвалтуєш його ще раз через 40 років.
Якщо у людини є наснага, не заважай її намірам насолодитись "процесом".
З іншого боку звук - напевно саме суб'єктивне що тільки може бути, бо слух і вподобання у всіх різні. Я колись послухав правильний (як мені пояснював один любитель потратитись на звук) звук і .....ну він прикольний, але як на мене мало м'яса. Тому тут все індивідуально.
Може кому і Амфітони чи мотлох 50 річний дуже ок, аби вухо раділо ;)
QFlash
Member

Повідомлення

Sanьka
Так, саме так. Цікаво покопатися в тому хламі. Якщо з динаміками не вийде зробити то є нові, може не такі але є, та і відновлені головки продаються.
В розумінні там вище АС може і норм, але викласти пару кусків баксів за то, то мене жінка вижене. :D
Scoffer
Member

Повідомлення

Sanьka: 13.04.2026 07:39В тебе нема того козацького драйву коли береш труп з народження у вигляді якогось Амфітону і гвалтуєш його ще раз через 40 років.
Зрівняв :censoured: з пальцем. На відміну від афмітона, виміняного у охоронця сільського клюбу на могарич, за 50-річного японця просять майже 2 кілобакси. За 2 кілобакси все ж очікується що воно має грати "з коробки" інакше який в цьому сенс. А воно грати як задумав виробник якраз і не буде. І виправити ти це теж не зможеш бо немає ні тих запчастин, ні ти не знаєш що було в голові у виробника 50 років тому.
Я сам люблю поколупатись в антикваріаті, але є деяка об'єктивна реальність, з котрою нічого не вдієш.
Z440_User
Member

Повідомлення

Scoffer: 13.04.2026 02:38 Тобто ПЕТ товщиною мікрон з 30. Така плівка розкладається в труху років за сто.
....
Дякую, посміхнувся.
НЧ у тебе скорострільні тому що їх немає, підвіс давно розм'як і вуфер перетворився на гітарний динамік з характерним резонансом, де і пре друга гармоніка з тих герців.
Ага, зрозуміло, те що бачать очі та відчувають пальці - не є правдою, ілюзія та обман. Там давно шмарклі які злипаються та сипляться. І взагалі, підвіс вже давно висипався, те що я бачу - голограма.

Не треба натягувати свій невдалий досвід на всіх поголовно.

Так, це вінтаж, технічний стан якого коливається від стану "труп" до нескінченості. Тому туди треба лізти лише з розумінням для чого воно тобі. Окрім випадків коли воно коштує символічних грошей, втрату яких не шкода.
А це явно не стосується цих АС, хоча може комусь 1к баксів за притомний стан то копійки. Так, на вечір пивка бухнути...
Все в цьому світі відносно...
Чисті 25Гц на слух взагалі-то дуже неприємна штука, наче у тебе тиск підвищився і пульс б'є в голову
Я знаю що таке 25Гц, є і вимірювальні стрічки для налагодження магнітофонів, і вимірювальна платівка для налагодження вінілокрутів, і генератор, і абсолютний музичний слух з музичною пам'яттю допомагає з отими всіма Гц...

А ось Ви навпаки, поняття не маєте про прикол тих колонок. Там НЧ динамік майже не рухається в порівнянні з класичними вуферами, і вони не фазоінверторні. "Дірка" фазоінвертора то свого роду ПАС, демпфер для НЧ динаміка, там майже немає руху повітря, навіть якщо насипати гучності. Тому вона має швидкий скорострільний бас, як в АС "закритий ящик", але вміє в "бархатний інфраниз" бо вони не є класичним "закритим ящиком".
Давлять по басах вони знатно, маю на увазі самий низ діапазону 25-50Гц (у мене НЧ на підсиленні стоять "0").
Так, "бархату" на них менше, не такий як фазоінверторні з довгим ходом, але то фізика, Можна або "швидко та не м'яко", або "м'яко та нечитаємо на швидкості".
Компроміси вони є всюди. :dontknow:

Відправлено через 14 хвилин 58 секунд:
У людини, в якої я їх близько 10 років тому забирав, музичний вкус у вигляді фортепіанної музики та той самий класичний джаз, де немає низького низу та високого верху. Вокал, фортепіано, контрабас, акустичні гітари, м'яка гра акомпонуючих барабанів... Середина в общем.
От він ці колонки міняв на відкриті щити з широкополосником в 20+ дюймів.
З лампою ті щити його джаз грали фантастично та гіпнотично, на відміну від STE-1150. Хоча видно було що із жалем віддавав їх.
Sanьka
Member

Повідомлення

Scoffer: 13.04.2026 09:24За 2 кілобакси все ж очікується що воно має грати "з коробки" інакше який в цьому сенс.
Та ніфіга не очікується. То вінтаж/раритет, читай ліга антикваріата ))) Там така ціна не за якість звуку. Якийсь Пентіум ЕЕ під 478сокет коштує дорожче Кор і7 актуального не за продуктивність.

Просто треба зрозуміти що хочеш
Щоб грало - бери нове.
Щоб поколупатись - бери совок, бо він дешевий
Колекціонувати - бери фірмУ стару задорого.

Отправлено спустя 4 минуты 25 секунд:
У мене років надцять тому було бажання придбати щоб поколупатись в старих Амфітонах
В ще до цього купити якісь Варфдейли чи подібне 5.1
Благо воно зникло і я їх не купував :laugh:
Едіфєра s550 зі здоровенним сабом мені майже повністю вистачає. А де не вистачає, то вдягну навушники і послухаю.

А зараз взагалі хочу під телик саундбар. І поф що то не для музики (хоча нормально він і музику грає) але це тупо зручно, просто і головне компактно!!!. В секунду підключив до тв чи до смарта. Та і якість для мене достатня.
Scoffer
Member

Повідомлення

Sanьka: 13.04.2026 12:29То вінтаж/раритет, читай ліга антикваріата
Вінтаж треба поставити на вітрину, милуватись який він красивий і пантуватись перед гостями, попутно луплячи їх лопатою за пропозиції увімкнути і послухати, а не намагатись експлуатувати за призначенням :laugh:
Filabatya
Member

Повідомлення

Порівняти діатони з едіфаєрами 5.1 і закінчити саундбаром. Занавіс
Hotspur
Member

Повідомлення

Filabatya: 13.04.2026 14:06 Порівняти діатони з едіфаєрами 5.1 і закінчити саундбаром. Занавіс
тут питання що буде грати краще
MSiAventador
Member

Повідомлення

Filabatya: 13.04.2026 14:06 Порівняти діатони з едіфаєрами 5.1 і закінчити саундбаром. Занавіс
Комінгаут :laugh:
tablestikus
Member

Повідомлення

саундбар переміг?)
Filabatya
Member

Повідомлення

tablestikus
спойлер
Ви там сильно не смійтеся, для ваших нових вух треба щось, як к15, не слабше :gigi:
Завжди би вибрав якісь едіки 1855 чи початкові монітори типу калі перед саундбаром для музики, через можливість розставити в рівносторонній трикутник. Саб за бюджетом і розміром кімнати. Кіно і центральний канал то його стихія, напевно :shuffle:
Востаннє редагувалось 13.04.2026 16:02 користувачем Filabatya, всього редагувалось 3 разів.
tablestikus
Member

Повідомлення

Filabatya
я слухав топові сонос саундбари - вони досить непогані і мені сподобалися, хоча мій сетап краще в тому ж приміщенні був)

Та які к15, я ж пегасуса хотів
Filabatya
Member

Повідомлення

tablestikus
Пегасус не має підсилювача, але то вже інший рівень :up: яка ціна тих сонусів?
Зараз Слон вам розкаже, який усілок треба до пегсуса і планарів) але все окремо майже завжди кращий резалт :idea:
Востаннє редагувалось 13.04.2026 16:10 користувачем Filabatya, всього редагувалось 4 разів.
tablestikus
Member

Повідомлення

Filabatya: 13.04.2026 16:01 tablestikus
Пегасус не має підчилювача, але то вже інший рівень :up: яка ціна тих сонусів?
Бо спочатку цап, а потім думати за підсилювач якщо не сподобається мені з поточним.
Старшу брали за $800 в штатах
Radio Bay
Member

Повідомлення

tablestikus: 13.04.2026 15:41саундбар переміг?)
Для кіни дуже зручно та з сабом, на мою думку, достатньо.

Відправлено через 8 хвилин 15 секунд:
tablestikus: 13.04.2026 16:05Бо спочатку цап, а потім думати за підсилювач якщо не сподобається мені з поточним
Є сенс

Відправлено через 5 хвилин 56 секунд:
Filabatya: 13.04.2026 16:01до пегсуса і планарів
Шиїта, 5+ Вт у канал Ок для планарів
Sanьka
Member

Повідомлення

Hotspur: 13.04.2026 14:58тут питання що буде грати краще
Врахрвуючи вік то тут не все так однозначно :laugh:
Radio Bay: 13.04.2026 16:19Для кіни дуже зручно та з сабом, на мою думку, достатньо.
Максимально зручно. І будемо чесними 99% не сідають в м'якому кріслі в ідеальній кімнаті по центру, не обмазуються дорогими колонками для прослуховування убер форматів якісної музики
По факту це прийшов додому, законектив смарт зі спотіфаєм до саундбару і слухаєш на фоні поки щось робиш. Ну або кінце і тут саундбар взагалі себе розкриває + за 35-40к можна взяти топовий сама у якого ще й КюСімфоні з ТВ Самс. За цю ціну хіба що одну дореволюційну колонку і пару кабелів аудіофільських купиш.
Навіщо для цього громіздкі гроби за кілобакси грошей і кабелі 9999 міді :laugh:
Ця клоунада відходить у минуле.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Sanьka: 14.04.2026 07:48Максимально зручно
То я про кіну казав, але так теж може бути Ок. Під кіну 5.1 у кімнаті сетапити - та ще розвага
MSiAventador
Member

Повідомлення

В минуле відходить купівля смарт квартир з однією кімнатою-кухнею , де кожного разу йдучи до туалету, пузом зачипаєшь саундбар а дітлахи пальцями вичавлюють "очі" твітерів. :laugh:
QFlash
Member

Повідомлення

Також пробував до Z890 AORUS MASTER (що у жінки стоїть для роботи, по всяких чорних справах бухгалтерії, жартую :D ) підключати amplifier, там Raчок Realtek® ALC1220 CODEC/
Не помітив різниці в звучанні порівняно з Raчком 887, що на Z370/
Але я не слухаю металістів чи hard і щось подібне, люблю спокійну музику, елетроніку, ambient та ін.
Якось.
Востаннє редагувалось 14.04.2026 09:49 користувачем QFlash, всього редагувалось 1 раз.
tablestikus
Member

Повідомлення

Radio Bay: 14.04.2026 09:04
Sanьka: 14.04.2026 07:48Максимально зручно
То я про кіну казав, але так теж може бути Ок. Під кіну 5.1 у кімнаті сетапити - та ще розвага
мене найбільше бісить це гарно укласти-сховати кабелі для 5.1)

А ще ж можна і 7.4.2
Відповісти