Механічні клавіатури проти оптичних та інших

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Scoffer
Member

Повідомлення

Delfin4ick: 13.04.2026 08:30її ж треба частково розбирати щоб мити і чистити, та нахіба воно треба
Шо там її чистити. Зняв кнопарі, пройшовся по ним щіточкою зі спиртом і все готово. Справ на півгодини. Нову обиратимеш довше.
Ektalion
Member

Повідомлення

Scoffer: 13.04.2026 10:27 Шо там її чистити. Зняв кнопарі, пройшовся по ним щіточкою зі спиртом і все готово. Справ на півгодини. Нову обиратимеш довше.
спойлер
Зображення
Кращого ще не придумали для чистки клавіатури і ПК.
Scoffer
Member

Повідомлення

Ektalion
Сало з клавіш воно не зніме. Так що щіточкою, щіточкою) Ну і з гармати по горобцям просто для того щоб продути системник. Є купа дуйок і попростіше-подешевше.
Ektalion
Member

Повідомлення

Scoffer: 13.04.2026 13:03 Сало з клавіш воно не зніме. Так що щіточкою, щіточкою) Ну і з гармати по горобцям просто для того щоб продути системник. Є купа дуйок і попростіше-подешевше.
Ця дуйка і конденсат з радіатора кондиціонера видуває, вона твого сала не помітить. Це не примітивні китайські дуйки на батарейках, а повноцінний лайт компресор 500вт потужністю, який працює від мережі 220в.

п.с. Made in USA, що зараз велика рідкість :laugh:
спойлер
Зображення
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

Melki: 11.04.2026 22:09 ASUS ROG Falchion RX Low Profile
этот Асус в 6 раз дороже, чем A4Tech. :insane:
Mozdev
Member

Повідомлення

Геральт: 11.04.2026 13:20 Евгений King
Стоп, то дорожезна механіка служить менше дешман мембранки? :spy:
Це не зовсім так, "мембранки 90-х" і то не всі, в плані надійності значно випереджають, своїх сучасних наступників, а механіка теж може служити дуже довго.

В мене є досі дві робочі клавіатури Корейської BTC 1996 р. виробництва (Корея, хоча їх я бачив чимало малайзійського виробництва) , а також MITSUMI виробництва Японії 1998 року.
Механіка, ну якщо вона хот-свап, і її не заливати кофем або ще чимось, буде теж служити десятиліттями.

А так зараз в мене є механіка AKKO, хот-свап, підсвітка, макроси, можна програмувати і .д...
waryag
Member

Повідомлення

Melofon: 12.04.2026 16:03Но есть же куча других китайских брендов у которых всё норм с дровами, надо было просто проверить есть ли они вообще, это же просто, а так у многих они есть не только в виде установочной папки но и в виде браузерной странцы чтобы не парится с его установкой, хотя я использовал и то и другое в своих Attack Shark, но например у моей более дешёвой Х3 драйвер есть только установочный а у более дорогой R2 есть и установочный и браузерный драйвер, но я так понял что у этого брэнда (и у остальных обычно тоже) чем дороже мышка тем больше у неё возможностей и прозводитель больше вкладывается в драйвер и у него больше функций и больше вариантов, не говоря уже про то что там дороже и сенсор и другая начинка и даже сам корпус, и например та же Attack Shark Х3 это одна из лучших мышек за свои деньги (1000-1300грн) из бюджетных учитывая её качество и обвес, всё что ещё дешевле на более простых сенсорах (типа PixArt PAW3311) считаю уже не особо подходят для игр, разве что для офисных задач.
Браузерная версия вроде тоже была, но только в хроме. Вчера проверил - то ли не хочет, то ли не та ссылка. :rotate:
И в целом, я предпочитаю локальные варианты, сервис сегодня есть, завтра нет. Но мой опыт говорит, что у разнообразного Китая нюансы возможны и даже вероятны, в самых неожиданных местах.

И повторюсь - мышка класная, лучшая из тех, что пользовался, а по цене лишь чуть дороже не совсем убогих офисных беспроводных (с учетом батареек - чуть ли не дешевле).

Відправлено через 1 хвилину 59 секунд:
Scoffer: 13.04.2026 13:03Сало з клавіш воно не зніме. Так що щіточкою, щіточкою) Ну і з гармати по горобцям просто для того щоб продути системник. Є купа дуйок і попростіше-подешевше.
Можна просто вологою серветкою.
werneo
Member

Повідомлення

Геральт: 11.04.2026 10:59 Про Ducky One хтось щось скаже?
Евгений King: 10.04.2026 16:55 але вже служить 8 років, 8 КАРЛ!
Це неабияке досягнення )
Logitech KM260 з листопада 2011 :-/
Можу розказати про Ducky One 3 Silent Red rgb (змащена і ще там щось), яку я купив за
спойлер
стидно сказати ціну, $220
. Я купив її саме за таку неадекватну суму, бо я хотів клавіатуру на Cherry MX-свічах і щоб вона не клікала. До того з механічних клавіатур в мене були дві SteelSeries 6gv2 на Cherry MX Black, які поїхали мозками (в одній відвалювалася частина клавіатури, а в іншій при натисканні деяких кнопок воно після літери додатково ставить чи то слеш чи бекслеш).
І так:
Прямо з коробки стаби на пробелі були настільки незадалі, що пробел застрягав у нижньому положенні, довелося підточити дріт і поміняти пластик місцями з правим шифтом. На даному етапі хочу замовити нормальні стаби з аліекспрес (модель не пригадаю, маю добавлені в вибране, в україні коштують щось в районі 1000 гривень, на аліку якщо брати bundledeal то 400).
Прямо з заводу, оскільки кнопка не дуже клікабельна, виявилося, що в мене на кнопці F10 стоїть на Chery MX Silent Red світч, а коричневий. Щоб я цю клаву не повертав, мені надали сертифікат на 15 доларів, сказали, що на гарантію це не впливає.
Клавіатура в мене вже 16 місяців, за цей час, люфт на кнопка WASD і все, що біля них став на стільки сильним (можу порівняти з 6gv2 яка в мене була 10 років, на ній люфт навіть приблизно не такий сильний як на цій клавіатурі), що в мене є непереборне бажання замовити світчі з аліка, трошки порився на реддіт, народ рекомендує два варіанти з гатеронів які, як пишуть, в рази краще нинішніх cherry mx.
І от тепер, після того як пройшов якийсь час, я розумію, що за ті гроші які я потрачу ще й на стаби і світчі, я міг собі сам зібрати клавіатуру з нуля яка б мене влаштовувала.
Якось так.
Mozdev
Member

Повідомлення

werneo: 13.04.2026 15:08
Геральт: 11.04.2026 10:59 Про Ducky One хтось щось скаже?

Це неабияке досягнення )
Logitech KM260 з листопада 2011 :-/
Можу розказати про Ducky One 3 Silent Red rgb (змащена і ще там щось), яку я купив за
спойлер
. Я купив її саме за таку неадекватну суму, бо я хотів клавіатуру на Cherry MX-свічах і щоб вона не клікала. До того з механічних клавіатур в мене були дві SteelSeries 6gv2 на Cherry MX Black, які поїхали мозками (в одній відвалювалася частина клавіатури, а в іншій при натисканні деяких кнопок воно після літери додатково ставить чи то слеш чи бекслеш).
І так:
Прямо з коробки стаби на пробелі були настільки незадалі, що пробел застрягав у нижньому положенні, довелося підточити дріт і поміняти пластик місцями з правим шифтом. На даному етапі хочу замовити нормальні стаби з аліекспрес (модель не пригадаю, маю добавлені в вибране, в україні коштують щось в районі 1000 гривень, на аліку якщо брати bundledeal то 400).
Прямо з заводу, оскільки кнопка не дуже клікабельна, виявилося, що в мене на кнопці F10 стоїть на Chery MX Silent Red світч, а коричневий. Щоб я цю клаву не повертав, мені надали сертифікат на 15 доларів, сказали, що на гарантію це не впливає.
Клавіатура в мене вже 16 місяців, за цей час, люфт на кнопка WASD і все, що біля них став на стільки сильним (можу порівняти з 6gv2 яка в мене була 10 років, на ній люфт навіть приблизно не такий сильний як на цій клавіатурі), що в мене є непереборне бажання замовити світчі з аліка, трошки порився на реддіт, народ рекомендує два варіанти з гатеронів які, як пишуть, в рази краще нинішніх cherry mx.
І от тепер, після того як пройшов якийсь час, я розумію, що за ті гроші які я потрачу ще й на стаби і світчі, я міг собі сам зібрати клавіатуру з нуля яка б мене влаштовувала.
Якось так.
Ducky це приклад гарної реклами та фігової якості.
В мене AKKO та HHKB з 2020 року працюють бездоганно.
werneo
Member

Повідомлення

Mozdev: 13.04.2026 16:04
werneo: 13.04.2026 15:08

спойлер
І так:
Якось так.
Виглядає як правда. Ну я свою до ладу приведу, але я, якщо чесно, дуже розчарований. Спеціально обираючи світчі Cherry MX, знаючи що колись вони були надійні і я просидів на двох клавіатурах 14 років з Cherry MX black, вони просто бовтаються як всі знаємо що в ополонці.
Ах, точно, я забув вказати основне. Що ці чарівні світчі далбклікають, і я так і не розібрався чи це з вини ducky чи з вини cherry, тому деякі з них доводиться регулярно "споювати" ізопропиловим спиртом.
Геральт
Member

Повідомлення

werneo
Пізно )
Замовив Ducky One X. Глянемо, що воно таке.
Scoffer
Member

Повідомлення

werneo: 13.04.2026 16:34знаючи що колись вони були надійні
Ключове слово були. Чері кілька років тому перенесла виробництво в китай, а зараз взагалі подумає над продажом цієї частини бізнесу оскільки вироби не конкурентоспроможні з тими ж самими китайцями.
Mozdev
Member

Повідомлення

werneo: 13.04.2026 16:34
Mozdev: 13.04.2026 16:04
Виглядає як правда. Ну я свою до ладу приведу, але я, якщо чесно, дуже розчарований. Спеціально обираючи світчі Cherry MX, знаючи що колись вони були надійні і я просидів на двох клавіатурах 14 років з Cherry MX black, вони просто бовтаються як всі знаємо що в ополонці.
Ах, точно, я забув вказати основне. Що ці чарівні світчі далбклікають, і я так і не розібрався чи це з вини ducky чи з вини cherry, тому деякі з них доводиться регулярно "споювати" ізопропиловим спиртом.
Саме тому, я поступив простіше і купив собі хот-свап клавіатуру, ні ну почистити та змастити свічі то гарне діло, але якщо шо, то я їх легко поміняю на будь-які інщі, Cherry MX,
Gateron, AKKO, TTC, Outemu, Keygeek, на будь-який смак, варіантів безліч.
talex
Member

Повідомлення

Delfin4ick: 13.04.2026 08:30 Як ви експлуатуєте клавіатури по 10-15 років? Вони ж пилюкою припадають, засалюються, а хто ще любить чіпсами похрумтіть за фільмом, не кажучи вже за колу і чай :) , її ж треба частково розбирати щоб мити і чистити, та нахіба воно треба) Клава і миша це ж витратні матеріали, викинув, купив нове за 10 баксів раз у рік і забув) завжди чиста свіжа клава при компі нова
Не все меняют машину, когда пепельница заполнится)
werneo
Member

Повідомлення

Геральт: 13.04.2026 16:40 werneo
Пізно )
Замовив Ducky One X. Глянемо, що воно таке.
:D
Kosdnepr
Member

Повідомлення

werneo: 13.04.2026 15:08я міг собі сам зібрати клавіатуру з нуля яка б мене влаштовувала.
:up:
Це дійсно найкраще рішення, але до нього треба прийти) Власне в цьому і найголовніша фішка механіки - широченна можливість кастомізації під свої особисті побажання.
Так можна запитати в профіільній темі, щоб не було пізно. Там іноді заходить розмова про високі матерії :laugh:, але поганого не підкажуть.
enkosxs
Member

Повідомлення

а4тех, кv-300h. уже лет 10 или больше...
Mozdev
Member

Повідомлення

Scoffer: 13.04.2026 13:03 Ektalion
Сало з клавіш воно не зніме. Так що щіточкою, щіточкою) Ну і з гармати по горобцям просто для того щоб продути системник. Є купа дуйок і попростіше-подешевше.
Є ж класика :gigi:
спойлер
Зображення
Геральт
Member

Повідомлення

Отже, приїхала Ducky One X. Перші враження - вельми позитивні. Тайпінг просто шикарно. В іграх треба мабуть ще звикнути. Бо кнопки - як крісла в кінотеатрі, йдуть сходинками. На попередній було все "плоско". Незвично важка, ще не зустрічав таких. Але на столі стоїть, як вкопана. Потрібно обома руками переносити. Веб конфігуратор простий і зрозумілий. Actuation point не міняв, лишив рідні 0,6. З мінусів - відсутня кирилиця. Думав буде проблемою і доведеться нести на гравіювання, але ні, цілком юзабельно.
Mozdev
Member

Повідомлення

Геральт: 17.04.2026 06:32 Отже, приїхала Ducky One X. Перші враження - вельми позитивні. Тайпінг просто шикарно. В іграх треба мабуть ще звикнути. Бо кнопки - як крісла в кінотеатрі, йдуть сходинками. На попередній було все "плоско". Незвично важка, ще не зустрічав таких. Але на столі стоїть, як вкопана. Потрібно обома руками переносити. Веб конфігуратор простий і зрозумілий. Actuation point не міняв, лишив рідні 0,6. З мінусів - відсутня кирилиця. Думав буде проблемою і доведеться нести на гравіювання, але ні, цілком юзабельно.
Пане Геральт вітаю з придбанням, кейкапи можна замінити на укр, якщо сильно дуже хочеться: :super:
спойлер
https://shop.hator.gg/ua/accessories/fi ... -137-gray/
Відповісти