Дешевої пам’яті не буде — Samsung підвищує контрактні ціни на пам’ять у другому кварталі на 30%

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
waryag
Member

Повідомлення

Melofon: 06.04.2026 17:39Откуда такие догадки? Вы знаете себестоимость и реальные цены на память? С чего вы думаете что производитель будет работать в убыток вложив миллиарды долларов в CEO и наконец достигнув того или иного техпроцесса они почти даром продают чипы? Это вам не приставки плжйстэйшн или ихбокс где цена приставки потом окупается за счет стоимости игр или продажи всяких игровых полписок типа геймпас и т.д., производитель памяти точно не будет продавать память себе в минус запомните это :learn:
Миллиарды долларов в гендиректора? Или все же в РнД?
Melofon: 06.04.2026 17:39производитель памяти точно не будет продавать память себе в минус запомните это
Было достаточно прецедентов. Как только маржинальность падала ниже планки, сразу удачно случались ЧП, которые задирали цену.
А в последнее время забили и просто уменьшали производство.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

CnC_General
Джухор лексар буде лежати той же об'єм як і самс/хюн/мікрон але на 5-10$ дешевше. Чи ви думаєте що Китай це корпорація "добра"?
pelia
Member

Повідомлення

CnC_General: 06.04.2026 17:44 мдаааа..... а скоро статись може так, що дорога, стабільна пам'ять буде коштувати грошей, а поряд валом більш дешевшої джухор лексар тощо з китаю.
от тоді і буде вибір. або швидкість або об'єм.
Ну таке
спойлер
Зображення
t2rex
Junior

Повідомлення

Samsung ожидает, что SK Hynix и Micron пойдут этим же путем, поддержав повышение цен на свою продукцию.
Чистый сговор, само собой никто этого "не заметит".
Фортануло тем кто в последние лет 5 обновлялся, вполне можно потерпеть еще лет 5, пока весь этот пузырь ИИ не лопнет.
kabostebeztak
Member

Повідомлення

kyon: 06.04.2026 16:45
Hiden: 06.04.2026 14:13 наконец то куплю себе кнопочный телефон и сегу, вспомню молодость B-)
Хоть я вовремя и проапгрейдился по старым ценам но у меня еще лежит Сега Мега Драйв 2 которую я купил будучи студентом в 1997 году в Бессарабском рынке в Киеве, я ее иногда включаю тк телевизор TOSHIBA купленый в 1996 году еще есть, и картриджи все сохранились, эмоции непередаваемые💓😭 иногда нужно это делать, хотя на эмуляторе играть гораздо удобнее, есть быстрые сохранения. И старый раньше включал из 2006 года с Athlon64 3000+ GeForce4 MX440, потом пересядешь за актуальную систему и она кажется намного вкуснее, понимаешь как шагнул прогресс, щас правда уже в монике нет VGA входа, поэтому не включаю.
є перехідники з аналога на цифру
але треба купляти хороші, краще відеокарту з dvi взяти

Відправлено через 2 хвилини 28 секунд:
мій білд на ам4 та макбук про 2015 13 дюймів який я збираюсб купляти житимуть вічно!
CnC_General
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 07.04.2026 09:29 CnC_General
Джухор лексар буде лежати той же об'єм як і самс/хюн/мікрон але на 5-10$ дешевше. Чи ви думаєте що Китай це корпорація "добра"?
1. коли на ринку немає взагалі варіантів, тоді так і буде. Бо зараз мені легше і спокійніше купити ДДР4 гскілл Аегіс, ніж лексар приблизно по одній ціні.
2. коли якість планок пам'яті таких виробників стає прогнозованою щодо роботи, тоді і ціна зростатиме відповідно. раніше на ринку купуючи джинси всі казали можна купити будьякі, хоч турецькі, тільки не китай. (синька на ногах довго сходила).
3. Це ще раз підтверджує мій вислів, що скоро якісні та швидкі модулі пам'яті будуть коштувати грошей. (до них приєднаються лексар, джухор, інтеллігентіс тощо) та решта планок пам'яті. що працюють на штатній частоті і то добре - такі подешевше.
Та планки пам'яті підробки (з наклейками відомих брендів), явно чи ні. але такі також будуть працювати. привіт перепайка з серверних модулів чи ще з яких.
4. В наступному 2027 році в японії стартує власний завод з виробництва ціпів 2нм (яктиви тошиба меморі). в цей час має запрацювати в сша в арізоні. побачимо що буде. тільки чипи, чи поява нових виробників пам'яті.
може саме тому хайнікс та самсунг не збільшили ліній для виробництва пам'яті.
AlmstHappySndwch
Junior

Повідомлення

bigmonstr666: 06.04.2026 13:46 цікаво, бачив новони, що ціни на пам'ять трохи зменьшились у світі, відкрив ціни на свою пам'ять котру купував минулої весни:G.Skill 32 GB (2x16GB) DDR5 6000 MHz Trident Z5 NEO RGB за 5100грн... зараз ціна де брав свою - 27к, можна ще знайти за 26. ну це просто треш) у січні ціна була 15) :lol:
27к? Тут вона 18к
https://telemart.ua/ua/products/gskill- ... gx2-tz5nr/
VirusikZloy
Member

Повідомлення

neonglaу: 07.04.2026 08:48
VirusikZloy: 06.04.2026 22:22 Пофиг есть память а надо будет куплю
Тримайте нас в курсі. Дуже слідкуємо за вашими фінансовими спроможностями
Ну так стараюсь :super:
longaro
Member

Повідомлення

Типы под бульбашкой не понимают , что эта шняга как универсальное оружие 21 века ... Или игрушка , или инструмент . Кому что надо :rolleyes:
А Озу или любую другую память по настоящему не нужно было так массово применять , еще и больших объемов . Не нужно было , ни корпорациям , ни даже обычным пользователям , включая их ПК , ноуты , планшеты и мобилы ... До этих пор , не нужно было ... :shuffle:
Это новая волна майнинга , но если та была узконаправленной , мол на теневые монетки , то тут - на множество других секторов , уже открытых и всем доступных / нужных :-P
Відповісти