Інженер Valve поліпшила управління пам’яттю в Linux для відеокарт із 8 ГБ

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Kruler
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Інженер Valve поліпшила управління пам’яттю в Linux для відеокарт із 8 ГБ

ну теперь то уж точно 8 гигов хватит всем 🥱
ускоритель dialup 🥱
pelia
Member

Повідомлення

Хотів сказати "дякую що не інженерка", але прочитав текст(
Scoffer
Member

Повідомлення

1. Патч для драйвера амд, а не для ядра як такого
2. Друга частина патчу для КДЕ, щоб воно вказувало хто зараз на передньому плані і кого, відповідно, бустити, а не всіх ДЕ на світі.
В цілому нічого нового, мобільники саме так сто років працюють. Альт-табитись ймовірно буде тормознуто.
Donate
Member

Повідомлення

Scoffer: 13.04.2026 14:38 1. Патч для драйвера амд, а не для ядра як такого
2. Друга частина патчу для КДЕ, щоб воно вказувало хто зараз на передньому плані і кого, відповідно, бустити, а не всіх ДЕ на світі.
В цілому нічого нового, мобільники саме так сто років працюють. Альт-табитись ймовірно буде тормознуто.
На эплах вже як рокiв 10 своп ганяе туди сюди. Якщо все зроблено як треба нiхто нiчого навiдь не помiтить :gigi:
Адепти говорять що магiя эпл, але все значно простiше, швидка флешка та небагато ОЗУ :laugh:
Scoffer
Member

Повідомлення

Donate: 13.04.2026 14:48нiхто нiчого навiдь не помiтить
То тільки адепти епла не помітять))) А так воно тупить як і має тупити. Чудес в світі не буває.
Donate
Member

Повідомлення

Scoffer: 13.04.2026 14:54
Donate: 13.04.2026 14:48нiхто нiчого навiдь не помiтить
То тільки адепти епла не помітять))) А так воно тупить як і має тупити. Чудес в світі не буває.
Да в цiлому я тримав сiмку на руках для телефону з 2 ГБ озу вiн працюе дуже непогано :laugh:
Можна навiдь в iграшки грати якi офк скаржаться що 2 озу якось такэ. Але... працюють же.
За бiльш новi взагалi мовчу :laugh:
hohlid19
Member

Повідомлення

Договорнячок к тезису "больше 8 гигов не нужно" до выхода стим машин с 8 гигами видеопамяти :rotate:
Scoffer
Member

Повідомлення

Donate: 13.04.2026 14:57Да в цiлому я тримав сiмку на руках для телефону з 2 ГБ озу вiн працюе дуже непогано
Можна навіть прикинути. 28CU RDNA3 означає що це буде чип Navi 33 з шиною PCIe 4.0×8. Пропускна спроможність PCIe 4.0×8 - 7.877ГБ/с. Тобто альт-таб зі спустошенням пам'яті буде до секунди в залежності від залежностей за умови що є місце в оперативі (що взагалі не факт). Або втричі довше на супер-пупер ссд PCIe 4.0×4 з власним нульовим лагом (тому що напряму з відяхи лити в ссд в технології з новини ніхто не заявляв, тобто все одно через пам'ять).

Відправлено через 9 хвилин 15 секунд:
Та і то це нереалістично тому що ссд, котрі в один потік вкладають на лопатки PCIe 4.0 блоками будь-якого розміру об'єктивно не існує. Скоріше буде щось до гігабайта/с. З іншої сторони ситуація коли треба спустошити прям все-все теж не дужа часта. Але приклад з новини на гіг з чимось це буде секунда з чимось, може навіть дві. Коротше не просто так це не зробили значно раніше. :rotate:
leks
Junior

Повідомлення

Коли Вольво анонсовували роботу над оптимізацією перерозполілом пам'яті, то тоді звучало якось більш серйозно і складно.
pelia
Member

Повідомлення

pelia: 13.04.2026 14:37 Хотів сказати "дякую що не інженерка", але прочитав текст(
Якщо що, то я не з тих що проти жінок, я проти ось всього цього "інженерКА, менеджерКА, міністрИНЯ" чи як там, бісить аж тіпає
dreikk91
Member

Повідомлення

pelia: 13.04.2026 16:34
pelia: 13.04.2026 14:37 Хотів сказати "дякую що не інженерка", але прочитав текст(
Якщо що, то я не з тих що проти жінок, я проти ось всього цього "інженерКА, менеджерКА, міністрИНЯ" чи як там, бісить аж тіпає
ВчительКа, лікарКа, домогосподарКа, аж тіпає
MaKCuMyC
Member

Повідомлення

leks: 13.04.2026 16:29Коли Вольво анонсовували роботу над оптимізацією перерозполілом пам'яті
Трохи на задумался :think: як сюди потрапили Вольво.
DDt
Member

Повідомлення

pelia: 13.04.2026 16:34чи як там
членкиня
tornadox
Member

Повідомлення

Scoffer: 13.04.2026 14:381. Патч для драйвера амд, а не для ядра як такого
Хоч корисність покращення зрозуміла, не зрозуміло яку користь воно несе для стім ос, ігри запускають в режимі gamemode (gamescope) де кеди вивантажуються.
Тобто це загальне покращення для кедів і амд, був би вільний драйвер НВ, отримав б і він.
IronWithin
Member

Повідомлення

Майстриня, аж тіпає :rolleyes:
Scoffer
Member

Повідомлення

tornadox: 13.04.2026 23:14не зрозуміло яку користь воно несе для стім ос
Видимість бурхливої діяльності. Це взагалі не їх справа покращувати продуктивність відеодрайверів.
IronWithin: 13.04.2026 23:41Майстриня
Майстересса!)
yurius_r
Member

Повідомлення

Який цікавий скрін. Це тіпа якийсь "gtop"?

P.S. amdgpu_top якщо кому цікаво
tornadox
Member

Повідомлення

Власники iGPU будуть в захваті, звісно ефект присутній далеко не в кожній грі.
Відповісти