Новини
Останні статті і огляди
Выбор звуковой карты
-
Z440_User
Member
Можна і такі як у мене
https://m.olx.ua/d/uk/obyavlenie/akusti ... #786354882
-
Hotspur
Member
а не дорого за них ?Z440_User: ↑ 12.04.2026 23:54 Можна і такі як у мене
-
QFlash
Member
Ні, категорично, хмарочоси не моє.Z440_User: ↑ 12.04.2026 23:54 Можна і такі як у мене
Обираю класику.
Амфітончика краще візьму в хорошому стані.
Доопрацювати можна, якось. Так шо якось так.
-
Scoffer
Member
Наче це так просто, відрутив болта, замінив, прикрутив на місце. Окрім того що там намертво вклеєно все, підвіси мають доволі конкретну жорсткість, від якої залежить параметри динаміка і зрештою конструкція АС. А то шо підвіс пролежав неюзаним 40 років в шафці не значить що він новий і зберіг початкові параметри.Hotspur: ↑ 12.04.2026 23:51а підвіси я б міняв
-
MSiAventador
Member
Z440_User: ↑ 12.04.2026 23:54 Можна і такі як у мене
1978 рік
{вихожу з чату поки не захворів на некрофілію}
-
Scoffer
Member
Взагалі всі старі динаміки і АС - хламидло за замовчуванням. У мене наприклад є десь в загашнику елітні філіпси динаміки, рази в півтора старші за мене. Типу нові, ніде не стояли. З однієї сторони рука не підіймаєтсья їх викинути, з іншої я років 10 тому міряв їхні тілі-смоли і там таке біс знає що що їх можна приліпити хіба що в совкову радіолу.
-
QFlash
Member
Думаю взяти амфітончика, а потім щось доопрацювати в плані динамічних головок, якісь підшукати, чи ще щось замутмти.
Тут є варіант, недалеко в клубі одному, на викидон, оце буде тема.
Ас норм, корпуса, а динаміки оййййййй!.
Тут є варіант, недалеко в клубі одному, на викидон, оце буде тема.
Ас норм, корпуса, а динаміки оййййййй!.
-
Radio Bay
Member
Ні, якщо без втручання, то розуміти в цьому треба гарно. Контура тугі, але якщо там підсилювачі копоті дають, то вони можуть.Hotspur: ↑ 12.04.2026 23:51вигляд цікавий а підвіси я б міняв
Там без копоті ніяк
Nominal Impedance: 4 Ohm
Frequency Response: 38 - 20000 Hz
Sensitivity: 86 dB
- Контура - це порода
-
Naim на підсиленні, той теж може
Я взагалі не розумію, як то адекватно можна зробити належним чиномScoffer: ↑ 13.04.2026 00:03Наче це так просто, відрутив болта, замінив, прикрутив на місце
-
Hotspur
Member
уууууууууууууууууууууууууууууууRadio Bay: ↑ 13.04.2026 00:19Sensitivity: 86 dB
-
QFlash
Member
Нє, а чого тема норм, беру викидон за 300 грн. динаміки є, підвіси переклею, чи хто поможе, корпуса перемалюю.
З тими малими драйверами буде проблема, а може і не проблема, по можливості знайду інші нові і поставлю.
Відправлено через 2 хвилини 5 секунд:
Хоча я не знаю точно за скільки віддадуть той хлам, може і так за каву дадуть.
З тими малими драйверами буде проблема, а може і не проблема, по можливості знайду інші нові і поставлю.
Відправлено через 2 хвилини 5 секунд:
Хоча я не знаю точно за скільки віддадуть той хлам, може і так за каву дадуть.
-
Radio Bay
Member
QFlash: ↑ 13.04.2026 00:29динаміки є, підвіси переклею
-
QFlash
Member
Radio Bay
Та ладно, чого плачеш.
Нормально всьо. Сам боюся.
Та ладно, чого плачеш.
Нормально всьо. Сам боюся.
-
Z440_User
Member
Мої точно цих грошей коштують, навіть більше. Це ж вінтаж, стан має велике значення.Hotspur: ↑ 13.04.2026 00:02 а не дорого за них ?
Амфітончика? 50(100)АС-022?QFlash: ↑ 13.04.2026 00:02 Ні, категорично, хмарочоси не моє.
Обираю класику.
Амфітончика краще візьму в хорошому стані.
(ВхШхГ): 675х360х300
проти
(ВхШхГ): 795x420x375
Да, дуже велика різниця...
і шо? У них має бути термін придатності як у їжі?MSiAventador: ↑ 13.04.2026 00:05 1978 рік
"нє чітал, но осуждаю"?
Ви такі слухали? Не по ютубчику, вживу. В парі з підсилювачем який може їх розкачати.
Те що у когось подохло, не означає що подохло у всіх.
Експлуатація та зберігання багато чого вирішують в кінцевому стані виробу.
-
Scoffer
Member
Як і у всіх резинотехнічних виробів у них є термін придатності, після котрої резині торба. Якщо дифузор був пропитаний якоюсь хитрою пропиткою, а не просто пап'є-маше, то йому теж торба.Z440_User: ↑ 13.04.2026 00:37У них має бути термін придатності як у їжі?
Не в випадку коли АС 50 років. За 50 років резина протухає навіть якщо просто лежить і ніхто до неї за кілометр не підходить.Z440_User: ↑ 13.04.2026 00:37Експлуатація та зберігання багато чого вирішують в кінцевому стані виробу.
Востаннє редагувалось 13.04.2026 00:47 користувачем Scoffer, всього редагувалось 1 раз.
-
QFlash
Member
Z440_User
Криво - не шкода, якщо вийде норм - то люксично. Якось
Відправлено через 8 хвилин 28 секунд:
Scoffer
В п… термін придатності. Можна зробити, купити нові динаміки якщо шо.
Не помиляється оише той хто нічого не робить.
Or, Errare humanum est.
Та нє, але в плані самому зробити.Амфітончика? 50(100)АС-022?
(ВхШхГ): 675х360х300
проти
(ВхШхГ): 795x420x375
Криво - не шкода, якщо вийде норм - то люксично. Якось
Відправлено через 8 хвилин 28 секунд:
Scoffer
В п… термін придатності. Можна зробити, купити нові динаміки якщо шо.
Не помиляється оише той хто нічого не робить.
Or, Errare humanum est.
-
Scoffer
Member
Що можна зробити? Попросити японців перезапустити випуск динаміків, котрий вони завершили 42 роки тому? Чи купити "нові" 30-річні клони 75ГДН-01 в ще гіршому стані з народження?QFlash: ↑ 13.04.2026 00:51Можна зробити, купити нові динаміки якщо шо.
-
Z440_User
Member
От якраз коли лежить і не працює - воно швидше здохне.Scoffer: ↑ 13.04.2026 00:41 вирішують в кінцевому стані виробу.
Не в випадку коли АС 50 років. За 50 років резина протухає навіть якщо просто лежить і ніхто до неї за кілометр не підходить.
А хто казав що в моїх фішерах резинові підвіси?
Наприклад ВЧ там алюмінієвий купол на лавсановому підвісі.
СЧ також люмінь, підвіс тканевий
НЧ вспінений нікель на поліефірному підвісі.
Все повністю живе та ціле.
-
Radio Bay
Member
Отож, усі ці переклейки - мертвому припарка. Особливо, коли нема референсу для порівняння, щось склеїв і розповідаєш усім, який чудовий звук. Проте, як і зараз.Scoffer: ↑ 13.04.2026 01:10Працювати як було задумано виробником вони більше не будуть ніколи
Звідки ти знаєш, що норм, а що не норм? В тебе є референсні колонки для порівняння? Отож, є тільки власні фантазіїQFlash: ↑ 13.04.2026 00:51якщо вийде норм - то люксично
-
Z440_User
Member
Для класики, класичного джазу 20-50х вони можуть бути трохи жорсткі на сч-вч, проте все інше - агінь.
НЧ в них неймовірно скорострільні, притому 25-30Гц впевнено тиснуть навіть при невеликій гучності (спокійна бесіда)
НЧ в них неймовірно скорострільні, притому 25-30Гц впевнено тиснуть навіть при невеликій гучності (спокійна бесіда)
-
Scoffer
Member
Тобто ПЕТ товщиною мікрон з 30. Така плівка розкладається в труху років за сто. За 50 відповідно там буде напівтруха.Z440_User: ↑ 13.04.2026 01:48Наприклад ВЧ там алюмінієвий купол на лавсановому підвісі.
= пропитаний органічною смолою в широкому асортименті. Через 50 років смола буде зовсім не в тому стані що в молодості. Що там з тканиною також викликає питання.Z440_User: ↑ 13.04.2026 01:48СЧ також люмінь, підвіс тканевий
Поролони хоч як їх не пресуй протухають максимально швидко. Цьому типу підвісу торба наступає вже через 10 років. 15 якщо пощастить.Z440_User: ↑ 13.04.2026 01:48НЧ вспінений нікель на поліефірному підвісі.
НЧ у тебе скорострільні тому що їх немає, підвіс давно розм'як і вуфер перетворився на гітарний динамік з характерним резонансом, де і пре друга гармоніка з тих герців. Чисті 25Гц на слух взагалі-то дуже неприємна штука, наче у тебе тиск підвищився і пульс б'є в голову. Добровільно слухати це жодного задоволення навіть на живому оргАні, не кажучи вже про колонки.Z440_User: ↑ 13.04.2026 01:55НЧ в них неймовірно скорострільні, притому 25-30Гц впевнено тиснуть навіть при невеликій гучності (спокійна бесіда)
Колонкам прямо просяться заміри