waylander: ↑
12.04.2026 12:22
у мене мембранка logitech k120, напевно вже років 10
Якщо чесно не розумію, а в чому прикол механічних і оптичних? я жодних проблем не відчуваю з цією, я зрозуміле натискання ітд
Бачив у товарища механіку, якщо чесно, мені меньше сподобалося, наче на друкарскій машинці, ще й гучніше за мембранки.
У мембранок з часом розбиваються посадкові місця клавіш, фізично зношуються. Кнопки починають бовтатися, підклинювати, якщо натискати не по центру і так далі. Коли у тебе одна клава 10 років - то ця деградація просто не так помітна, тому що воно потроху прогресує і ти до цього звикаєш. Але якщо поряд поставити нову таку саму клаву - одразу зрозумієш, шо стара вже вичерпала ресурс. Тому оці басні, що мембранка по 10+ років норм - то фігня. Так, вона живе, але вона вже не норм порівняно з такою ж новою
У механіки такого нема, 12 років тому купив steelseries 6GV2, вона в мене і по нині, а у дружини за цей час вже чотири мембранні клави замінились з причини того, що вони зношується (вона багато друкує). Найдовше прожила мембранна Dell KB522, так от зараз заледве найшов таку саму, довелось аж із штатів перти, бо у нас продаються лише німецькі QWERTZ з наклейками.
Відправлено через 4 хвилини 17 секунд:
От у мене рівно така сама Логі, але бездротова, використовую з робочим ноутом. Гарна клава, але за три роки вже почала підклинювати, купив вже другий комплект