Механічні клавіатури проти оптичних та інших

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Avenger80
Member

Повідомлення

Logitech K120 Живее всех живых. :gigi:
Lesha
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: 10.04.2026 15:50 Напишу кратко - единственные клавы тихие без клацанья и удобные - ноутбучного типа, их и нужно брать, A4 Tech FX61 и тд
Поддержу автора.

Довгий час мав а4теч кв300h - вона була ідеал, але знадобилася меньша за розміром і з підсвіткою. Вирішив взяти "механіку тиху", так як досвіду з ними не мав, то брав бюджетну ХАТОР рокфол 2 з лінійними свічами (бо ще домовився повернути в офлайн магазин під будинком, якщо не зайде зовсім). Конкретно від самої механіки вражень ніяких, ну кнопки, ну клацають, що далі? В іграх які іноді граю мені натискати 4-5 кнопок однаково на будь чому, друкувати текст теж в цілому однаково на чому.

Мінуси:

"тиха" механіка лязгає дай боже, кліку немає як такого, а от удари в кінці добре чути, повторюся по оглядам (рекламним?) її називають тихою - ось тут на оверах https://www.overclockers.ua/ua/peripher ... tkl-mecha/

Клавіші мають м'яке натискання і невеликий хід до спрацьовування. Це не вимагає великих зусиль і клавіатура забезпечить швидку реакцію на ваші дії. Кнопки не бовтаються, люфт відсутній. Хороша стабілізація у великих клавіш завдяки якісним змащеним стабілізаторам. Ковпачки виготовлені за методом подвійного лиття та забезпечують хорошу контрастність, символи добре видно навіть на білому тлі. Звукоізоляція забезпечує високий рівень акустичного комфорту. Звісно, механічна клавіатура не буде безшумною, але звук при натисканні клавіш м'якіший і тихіший.

це не правда. Високий рівень акустичного комфорту це коли її чутно з іншої кімнати? Уявляю що тоді низький рівень акустичного комфорту

Далі, це вже конкретно до ХАТОРу - через буквально 2-3 місяці почали погано спрацьовувати деякі клавіші, особливо це доставляло при вводі паролів в лінукс терміналах - чи воно спрацювали, чи даблспрацювало чи зовсім - не мав гадки, це вібісило остаточно і повернувя до перевіреної ножничної клави але в форматі 80% (чи щось типу, 60% але з ф-ками) - це просто щастя, нічого не гримить, усе працює, ціна така що в разі поломки просто викидаю і купляю нову (в принципі те саме що з тим хатором який без хот свопу, та навіть з хот свопом - замінити 5-6 туплячих клавиш + доставка + мій час дорожче)
QFlash
Member

Повідомлення

Проєкційна лазерна клавіатура рулить. Поки що не дуже розвинена.
vdemeshko
Member

Повідомлення

Геральт: 11.04.2026 10:59 Про Ducky One хтось щось скаже?
Евгений King: 10.04.2026 16:55 але вже служить 8 років, 8 КАРЛ!
Це неабияке досягнення )
Logitech KM260 з листопада 2011 :-/
Razer Black Widow примерно с тех лет до сих пор живая с CherryMX Blue :D
Scoffer
Member

Повідомлення

Lesha: 11.04.2026 11:17з лінійними свічами
Lesha: 11.04.2026 11:17вражень ніяких
А які мали бути? Що кнопарь провалиться в нескінчену безодню? Чи чого ти очікував? :D
Lesha
Member

Повідомлення

Scoffer: 11.04.2026 11:43
Lesha: 11.04.2026 11:17з лінійними свічами
Lesha: 11.04.2026 11:17вражень ніяких
А які мали бути? Що кнопарь провалиться в нескінчену безодню? Чи чого ти очікував? :D
Зазвичай кажуть що механічна клавіатура це прям новий рівень!!11. Нічого такого нема :(
Scoffer
Member

Повідомлення

Lesha: 11.04.2026 11:52Зазвичай кажуть що механічна клавіатура це прям новий рівень!!11.
Геймерська клавіатура це приблизно як геймерський корпус для пк. Першочергове завдання - гріти душу. Ну і якщо ти кіберкотлета турнірного класу, то шанс того що механіка вийде з ладу прям посеред катки все ж поменше буде. На тому все.
А вогонь і новий рівень механіка для набору тексту. І не лінійна, а тактильна. Тому що кнопки можна не дотискати до кінця, достатньо до кліку, і це прямо радикально зменшує навантаження на пальці. Коли тобі треба надрукувати з півсотні-сотню сторінок підряд, ти ой як заціниш всі плюси механіки при правильній техніці друку.
destructX
Member

Повідомлення

Lesha: 11.04.2026 11:52
Scoffer: 11.04.2026 11:43

Зазвичай кажуть що механічна клавіатура це прям новий рівень!!11. Нічого такого нема :(
бо механічні клавіатури це не тільки дешевий варіант хатору :laugh:
waryag
Member

Повідомлення

Lesha: 11.04.2026 11:17 і повернувя до перевіреної ножничної клави але в форматі 80% (чи щось типу, 60% але з ф-ками) - це просто щастя, нічого не гримить, усе працює, ціна така що в разі поломки просто викидаю і купляю нову
А яка модель? Теж юзаю кв300н, але починає втомлюватися.
Колись пробував іншу (дефендер, здається) - було все дуже погано із жорсткістю і шумом, та й з сумісністю щось не дуже.
Евгений King
Member

Повідомлення

Геральт: 11.04.2026 10:59 Про Ducky One хтось щось скаже?
Евгений King: 10.04.2026 16:55 але вже служить 8 років, 8 КАРЛ!
Це неабияке досягнення )
Logitech KM260 з листопада 2011 :-/
Так мембранка жи, не механіка :rotate:
У мене є ще PS/2 клава, повністю робоча, їй років 25-27, мембранка, вона мабуть навіть якщо в гаражі ще 25 пролеже, всеодно робити буде :lol:
Геральт
Member

Повідомлення

Евгений King
Стоп, то дорожезна механіка служить менше дешман мембранки? :spy:
Ostin
Member

Повідомлення

Дивним чином тема звернула з "в механіки 50+ млн натискань, не те що..." до "мембранка фактично вічна, на відміну від..." :D
Scoffer: 11.04.2026 12:08А вогонь і новий рівень механіка для набору тексту. І не лінійна, а тактильна.
А можна якісь загальнодоступні приклади, з того ж хатору чи інших виробників? Я от теж від лінійних свічів не отримав бажаного "вау" свого часу при купівлі (перейшов з OCZ Elixir). Ну і зараз, коли після домашньої лінійної сідаю за якусь робочу Logitech мембранну - то ніякої відрази теж немає.
Але цікаво було б спробувати саме вау-клавіатуру, заодно і на мишу дивлюсь легеньку, то разом воно має відчутно бустанути, сподіваюсь)
Scoffer
Member

Повідомлення

Ostin: 11.04.2026 13:52А можна якісь загальнодоступні приклади
Це тобі до leif на консультацію, він зараз слідкує за темою. А у мене вже старенькі роккат і леопольд на синіх свічах з часів коли асортимент складався з синіх, коричневих і червоних. І мене все влаштовує :rotate:
Барбарис
Member

Повідомлення

Scoffer, і чорних.

Ostin, кому що подобається - я зі звичайних різних чері, перейшов до низькопрофільних гатеронів, тоді декілька тактильних свічів, а зараз лінійні з пружиною в 90г душу гріють.
Ostin
Member

Повідомлення

Барбарис: 11.04.2026 14:26зі звичайних різних чері, перейшов до низькопрофільних гатеронів, тоді декілька тактильних свічів, а зараз лінійні з пружиною в 90г душу гріють
Це дуже довго і дуже дорого для відносно байдужої людини) Може, колись в профільній темі позависаю)
Барбарис
Member

Повідомлення

Ostin, так я скоріше відносно байдужа людина. Просто захотілось чогось цікавого та приємного. В повну ціну, то сетап би вийшов в декілька разів дорожче, але я зібрав по скидках :D .
yariksom
Member

Повідомлення

pelia: 10.04.2026 17:17Мій ідеал, зараз таке не роблять
за баню зайди, там таких тисячі :D
StTechnik
Member

Повідомлення

я пожалуй соглашусь с комрадом leif и ничо в этой теме особо писать не надо. :D
zhenyapan
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: 10.04.2026 15:50 Напишу кратко - единственные клавы тихие без клацанья и удобные - ноутбучного типа, их и нужно брать, A4 Tech FX61 и тд
не розумію чому замінусували автора..
два роки користуюсь A4Tech FX60H - задоволений як слон! хто каже що відбиваються пальці через короткий хід - може ви звикли лупити як по друкарській машинці, і це просто не підходить особисто вам, а я навпаки, відколи купив ноутбук настільки сподобався міліметровий хід і безшумність, що купив і на роботу і для стаціонарника ножничні клавіатури однакові, мені кайф повзати по ним легенько пальцями коли немає великої прірви і тихий м'який хід B-)
waryag
Member

Повідомлення

zhenyapan: 11.04.2026 21:01не розумію чому замінусували автора..
два роки користуюсь A4Tech FX60H - задоволений як слон! хто каже що відбиваються пальці через короткий хід - може ви звикли лупити як по друкарській машинці, і це просто не підходить особисто вам, а я навпаки, відколи купив ноутбук настільки сподобався міліметровий хід і безшумність, що купив і на роботу і для стаціонарника ножничні клавіатури однакові, мені кайф повзати по ним легенько пальцями коли немає великої прірви і тихий м'який хід B-)
Через безапеляційність його точки зору. Мені теж подобаються ножиці, але я визнаю, що комусь може бути зручніше механіка чи мембранка.
Відповісти