Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
yuriy_dd
Member

Повідомлення

waryag: 08.04.2026 10:06який потрібно використовувати фанатам для копіювання однієї з базових опцій х86
ви точно впевнені що точно "потрібно"? бо я вже стільки років маю досвіду - і ні разу нічого не було потрібно
isusik63: 08.04.2026 10:19 Google Pixel не вмикається після оновлення https://itc.ua/ua/novini/google-pixel-n ... novlennya/
Что-то у яблока не так опять ,как всегда .
Айфон не включается после обновления
я особисто не користуюсь айфоном. Але ваше повідомлення лише підтверджує що навіть в прошивках надійних вендорів можуть бути проблеми
тут мене звинувачували що я кастоми ставлю, а вони не надійні
Z440_User: 08.04.2026 11:25 Яким боком тут геймери з іграми?
епл тролить - бо для АІ - додасть підтримку, але геймерам все одно не дасть. (Ви ж розумієте значення тролити? можете навести синоніми?)
найбільше ж скарг на макбуки що вони не для ігор
а Епл - враження що спеціально проти ігор та геймерів
а може це як що багато де проти асоціальних елементів - алкоголіків, наркоманів, і тд
так і Епл - проти геймерів
big_bang
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 08.04.2026 12:43 а Епл - враження що спеціально проти ігор та геймерів
ну, в них же є apple arcade
так то не проти вони геймерів, а радше розмежовують робочу і відпочинкову техніку

якось так)
pelia
Member

Повідомлення

https://photon.codes/blog/we-found-a-ti ... networking

Ну такоє, meanwhile у мене вінда місяцями працює без ребутів :rotate:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

MacBook Neo все? В Apple виникли неочікувані проблеми з виробництвом

Компанія продала більше цих ноутбуків, ніж очікувала 5-6 млн. Наразі в Apple просто не має в наявності необхідної кількості A18 Pro для виробництва більшої кількості MacBook Neo.

https://itc.ua/ua/novini/macbook-neo-vs ... bnytstvom/

а 5 млн ноутів продати за пару тижнів - це багато чи мало?
beeeeeeee
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 08.04.2026 13:45а 5 млн ноутів продати за пару тижнів - це багато чи мало?
Это говорит о том, что люди живут не богато. Могли бы прикупить себе Air или прошку, а были вынуждены взять обрезок на телефонном чипе и 8Гб потому, что дешево.
waryag
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 08.04.2026 12:43ви точно впевнені що точно "потрібно"? бо я вже стільки років маю досвіду - і ні разу нічого не було потрібно
Гадаєте, що клієнти витрачають десятки тисяч доларів just 4 lulz?
При тому, що аналог на х86 більш дешевий і ефективний.

А твій персональний досвід дуже специфічний.
RoMiLiUs
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 08.04.2026 13:45а 5 млн ноутів продати за пару тижнів - це багато чи мало?
Мільйони мух не можуть помилятись. Емейзінг за 600уе, йoпта!!! Хоча реальна ціна в района 850-900уе. Це типу як чоткі пацани під падіком купили десь в ломбарді iPhone 6s за 2000 грн, шоб не стидно було.
waryag: 08.04.2026 13:52А твій персональний досвід дуже специфічний.
Не певен, що там взагалі хоть якійсь досвід є. Одне базікання одних і тих самих сумнівних тверджень з перестановкою слів.
Востаннє редагувалось 08.04.2026 13:54 користувачем RoMiLiUs, всього редагувалось 2 разів.
orange_deer
Member

Повідомлення

Мені от цікаво стало. Є якась серйозна причина, чому Юрій так хейтить/зневажає комп'ютерні ігри? Чи в основному це закиди, що от ігри це для тупих деградантів, а не розвинених інтелектуалів?
Бо якщо от він свій досвід направо і наліво роздає як релевантну ground truth, то на своєму досвіді зустрічав багато розумних і толкових людей, які вечорами часто в ігри рубались, але поза тим досить добре свою роботу робили та і знань технічних багатенько мали.

Просто цікаво, чи тут ще якийсь лор є, чи все зводиться до: "ігри для тупих і вони забирають час!" :rotate:
kabostebeztak
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 08.04.2026 12:43
Z440_User: 08.04.2026 11:25 Яким боком тут геймери з іграми?
епл тролить - бо для АІ - додасть підтримку, але геймерам все одно не дасть. (Ви ж розумієте значення тролити? можете навести синоніми?)
найбільше ж скарг на макбуки що вони не для ігор
а Епл - враження що спеціально проти ігор та геймерів
а може це як що багато де проти асоціальних елементів - алкоголіків, наркоманів, і тд
так і Епл - проти геймерів
що ж, бажаю тоді удачі.
з таким відношенням я ніколи не куплю мак, точно не як основну машину. нащо воно мені треба, якщо воно не виконуватиме мої задачі?
big_bang
Member

Повідомлення

спойлер
Зображення
а вам не здається, шо ціна на ці іграшки трохи завищена ???

1600$ ???
artko
Member

Повідомлення

kabostebeztak: 08.04.2026 14:02з таким відношенням я ніколи не куплю мак, точно не як основну машину. нащо воно мені треба, якщо воно не виконуватиме мої задачі?
ганяти cinebench та фапати на однопотік? :)
kabostebeztak
Member

Повідомлення

big_bang: 08.04.2026 14:02
спойлер
Зображення
а вам не здається, шо ціна на ці іграшки трохи завищена ???

1600$ ???
Не надто
Макбук еір останній в базі коштує 1200 євро (13 дюймів, 8 ядер гпу, 16гб озп, 512гб ссд)
15 дюймів - 1500
Макбук про 14 дюймів взагалі від 1900

Яка там різниця в продуктивності між ними усіма?
Все одно виграв би асус якщо можна було б лінукс поставити...
0F
Member

Повідомлення

artko: 08.04.2026 14:07 ганяти cinebench та фапати на однопотік? :)
Ну ще парсити текст в однопотік, але для цього треба мати недостатньо знань, бо знаючі парсять багатопоточно.
artko
Member

Повідомлення

kabostebeztak: 08.04.2026 14:10Все одно виграв би асус якщо можна було б лінукс поставити...
навряд там лінух буде. це ж qualcomm...
kabostebeztak
Member

Повідомлення

artko: 08.04.2026 14:17
kabostebeztak: 08.04.2026 14:10Все одно виграв би асус якщо можна було б лінукс поставити...
навряд там лінух буде. це ж qualcomm...
ну тоді що те одноразове лайно, що те одноразове лайно
майкрослоп в будь який момент підтримку відріже і всьо
бенчмарки я не дивився
беремо те що подобається
все одно найкращий ноутбук на ринку зараз це макбук еір м1))
yuriy_dd
Member

Повідомлення

pelia: 08.04.2026 13:39Ну такоє, meanwhile у мене вінда місяцями працює без ребутів
в мене Він 7 - вже пару років онлайн на ноуті, і засинає і просинається без проблем, і hibernate
beeeeeeee: 08.04.2026 13:49а были вынуждены взять обрезок на телефонном чипе и 8Гб потому, что дешево
ще раз питаю - що на х86 буде працювати в майкрософт офісі скоріше ніж ніо?
у вас є важкі Екселі які довго відкриваються?
big_bang: 08.04.2026 14:02а вам не здається, шо ціна на ці іграшки трохи завищена ???
1600$ ???
перевага Віндовс - що там є конкуренція, і тому ціна піде вниз
Епл - переконали індустрію що АРМ може бути в десктопі
великі корпорації вклали млрд в АРМ для десктопу - Майкрософт, Квалком. Інші вкладають і теж хочуть бути - типу Нвідіа
вони явно більше знають ніж всі ми разом взяті
0F: 08.04.2026 14:12 Ну ще парсити текст в однопотік, але для цього треба мати недостатньо знань, бо знаючі парсять багатопоточно.
о, тут я знаю сильно більше - давайте розкажіть як правильно парсувати xml чи json в паралель? як його розбити на декілька частин - файл скажімо 10 Гб
artko: 08.04.2026 14:17 навряд там лінух буде. це ж qualcomm...
так ніби ж роблять
beeeeeeee
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 08.04.2026 18:13ще раз питаю - що на х86 буде працювати в майкрософт офісі скоріше ніж ніо?
Почём в Одессе рубероид?
kabostebeztak
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 08.04.2026 18:13
beeeeeeee: 08.04.2026 13:49а были вынуждены взять обрезок на телефонном чипе и 8Гб потому, что дешево
ще раз питаю - що на х86 буде працювати в майкрософт офісі скоріше ніж ніо?
у вас є важкі Екселі які довго відкриваються?
чим міряти швидкодію? що значить "швидше"? =SUM на пікосекунду швидше виконується?
чи треба там взагалі якась швидкість?

для великої кількості даних треба використовувати взагалі бази даних а не таблиці
beeeeeeee
Member

Повідомлення

kabostebeztak: 08.04.2026 19:11для великої кількості даних
Зображення
https://spreadsheeto.com/mac-vs-windows/
Любителям Нео стоит использовать офис для мака, там где Pages и всё остальное. Не помню как их редактор таблиц называется. Если по аналогии с рассказами о том, что монтаж на их родном Final Cut ускоряется в разы, то и таблицы должны летать, не то что на этом Экселе.
0F
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 08.04.2026 18:13 в мене Він 7 - вже пару років онлайн на ноуті, і засинає і просинається без проблем, і hibernate
yuriy_dd: 02.02.2026 15:20 проблема в самій Віндовс - яка часто вмикає велике навантаження, бо їх так захотілось - і я особисто не раз виймав гарячий ноут з рюкзака бо віндовс вирішила собі проснутись і зробити оновлення, або ноут просто розряджений
))
Відповісти