та її всі куплятьXXXshadyXXX: ↑ 05.04.2026 12:48GTA VI
Новини
Останні статті і огляди
Чутки про повернення Sony до ексклюзивності ігор посилюються — на сайтах деяких студій зникла згадка про PC
-
Hotspur
Member
-
waryag
Member
Поділитеся місцем у чудовому бункері, в якому просиділи останній рік-два?Entar: ↑ 07.04.2026 14:41Так а що вони втрачають?Їм та желєзка може не дуже то і треба була? ПК - а з ними і вінда - продається (в розвинутих країнах за неї платять). Геймпас - продається. Люди що грають з підпискою геймпассу купують там і DLC і внутрішньоігрові покупки, ітд. Вони "пожертвували" продажами залізяки яка продавалась по собівартості, заради того щоб платформа з їхньою ОС була привабливішою, і заради прибутків від геймпассу, вінди, ШІ сервісів тощо.
У майків величезні прибутки завдяки корпоративному сектору. Вони взагалі можуть собі дозволити щоб їхній ігровий підрозділ був збитковим, заради репутації та "взнаваності". Менеджер вдома пограє в дешевому геймпассі, а потім в компанії трішки позитивніше буде ставитися до витрат на майкрософтський сервіс
Майки дуже не задоволені діяльністю ігрового підрозділу, тому спробували "покращити" бізнес іксбокс. Для цього вони провели кілька хвиль звільнень працівників, розпускали студії, відміняли проєкти, радикально підняли ціну на геймпасс і викинули свої ігри на ПС.
І як вишня на тортику - повернутий на ШІ Наделла змінив Філа Спенсера на ШІ-дівчину, що майже нічого не знає про геймінг.
-
Entar
Member
Я дійсно не дуже слідкую за цими новинами і оперував даними про прибутки і доходи компанії, в тому числі від ігрового підрозділу.waryag: ↑ 07.04.2026 16:33 Поділитеся місцем у чудовому бункері, в якому просиділи останній рік-два?![]()
Майки дуже не задоволені діяльністю ігрового підрозділу, тому спробували "покращити" бізнес іксбокс. Для цього вони провели кілька хвиль звільнень працівників, розпускали студії, відміняли проєкти, радикально підняли ціну на геймпасс і викинули свої ігри на ПС.
І як вишня на тортику - повернутий на ШІ Наделла змінив Філа Спенсера на ШІ-дівчину, що майже нічого не знає про геймінг.
ІМХО, 290 грн (раніше було 220 здається) це дуже демократично. На фоні вартості ігр по 2000+ грн, фактично рік підписки як півтори ААА гри. На фоні вартості підписки на WoW в 360 грн (на одну гру!), підписка на TESO взагалі дорогуща, + регулярні аддони.
Я відносно недавно взагалі дізнався про те що на ПК можна грати по геймпассу (
-
Геральт
Member
Демократично, тільки useless. Заради цікавості глянув, чи є там Crimson, нема. Чи був RE requiem? Також навряд. DS2?Entar: ↑ 07.04.2026 17:02 ІМХО, 290 грн (раніше було 220 здається) це дуже демократично.
Та й взагалі, підписки - зло.
-
Entar
Member
Там є Експедиція, Облівіон, Драгон ейдж, Форза, зе альтерс, ітд ітп, та й взагалі купа непоганих ігор.Геральт: ↑ 07.04.2026 18:11 Демократично, тільки useless. Заради цікавості глянув, чи є там Crimson, нема. Чи був RE requiem? Також навряд. DS2?
Зло? Зло порівняно з чим? З купівлею ігор за повну вартість (яку в нас мало хто може собі дозволити якщо купувати реально всі бажані ігри), чи порівняно з торентами?
На мій погляд то непоганий компроміс між цими двома варіантами. З одної сторони, тратиш в місяць менше вартості відерця курочок в KFC, з іншої, є ачівки, мультиплеєр, актуальні патчі та версії ігор.
-
Геральт
Member
Entar
Зло в принципі, за своєю суттю. А порівняно з торентами, то зло в квадраті.
З одної сторони 290 грн, а з іншої - набір старого хламу. Ясно, що якщо нема Crimson, то щасливий власник підписки буде змушений ганяти Облівіон. За відсутності RE буде бігати в драгонаж. Але то час вбити, а не пограти в задоволення. Як ТВ-канали в готелі: що дають, тим і задовільнямось.
Зло в принципі, за своєю суттю. А порівняно з торентами, то зло в квадраті.
З одної сторони 290 грн, а з іншої - набір старого хламу. Ясно, що якщо нема Crimson, то щасливий власник підписки буде змушений ганяти Облівіон. За відсутності RE буде бігати в драгонаж. Але то час вбити, а не пограти в задоволення. Як ТВ-канали в готелі: що дають, тим і задовільнямось.
-
MqM
Member
Навіть типові вестерни не купують всі бажані ігри.Entar: ↑ 07.04.2026 18:19Там є Експедиція, Облівіон, Драгон ейдж, Форза, зе альтерс, ітд ітп, та й взагалі купа непоганих ігор.Геральт: ↑ 07.04.2026 18:11 Демократично, тільки useless. Заради цікавості глянув, чи є там Crimson, нема. Чи був RE requiem? Також навряд. DS2?
Зло? Зло порівняно з чим? З купівлею ігор за повну вартість (яку в нас мало хто може собі дозволити якщо купувати реально всі бажані ігри), чи порівняно з торентами?
.
А взагалі давайте скажемо чесно, що ненаситгість наших геймерів більша ніж можливість то все пройти
-
1234waltz
Member
Топи в свіжолрелізнуті (навіть в день релізу) там теж є, просто "власні". Типу Doom Dark Ages, чи Ждалкера 2, чи Каловздутія, чи CCD 2, Outer worlds 2, High on life 1/2, Експедиція 33.Геральт: ↑ 07.04.2026 18:47 Зло в принципі, за своєю суттю. А порівняно з торентами, то зло в квадраті.
З одної сторони 290 грн, а з іншої - набір старого хламу.
Більша частина всіх релізів Убіків та ЕА там є, включно зі спортивними. Вся Бєсєдка та Блізард. Тобто ААА тайтлів старих та нових там вистачає.
Щодо Resident Evil, вибачайте - в ГеймПассі 2-3 та 7-8 тільки, Реквієм то буде дуже жирно.
-
Геральт
Member
Старих ААА, старих.1234waltz: ↑ 08.04.2026 09:48 Топи в свіжолрелізнуті (навіть в день релізу) там теж є, просто "власні". Типу Doom Dark Ages, чи Ждалкера 2, чи Каловздутія, чи CCD 2, Outer worlds 2, High on life 1/2, Експедиція 33.
Більша частина всіх релізів Убіків та ЕА там є, включно зі спортивними. Вся Бєсєдка та Блізард. Тобто ААА тайтлів старих та нових там вистачає.
Щодо Resident Evil, вибачайте - в ГеймПассі 2-3 та 7-8 тільки, Реквієм то буде дуже жирно.
Е33 та сталкера я й так купив би ( і купив). Щодо юбіків, не бачу ні Shadows ні Аватара, яким більше року вже.
Або давайте інакше..припустимо по грі на місяць. Назвіть 12 забавок, що вийшли, або які скоро вийдуть, заради яких я мав би влізти в ту підписку. Для оцінки смаків от вам список пройденого відносно недавно:
- спойлер
-
- bloodlines2
- Е33
- Mafia OC
- Doom DA
- Khazan
- BF6 (кампанія)
- Reanimal
- RE Requiem
- DS2
- Crimson (в процесі)
-
1234waltz
Member
Тобто Doom Dark Ages, Ждалкер 2, новий Ніджа Гайден, Старфілд, Outer worlds 2, Awoved доступні в день релізу по підписці зістарились в день виходу, прям в першийГеральт: ↑ 08.04.2026 11:32 Старих ААА, старих.
Аватар є. Якщо сонібої так страждають від відсутності AC Shadows в підписці за 290 грн на ІксБоксі, то чому вони не страждали від відсутності Сталкера 2 рік і купують його за фулпрайс. Велика загадка.Щодо юбіків, не бачу ні Shadows ні Аватара, яким більше року вже.
Я дивлюсь ви поціновувач idian street food.Khazan
-
Геральт
Member
1234waltz
Doom приймається, С2 я і так би брав в колекцію, тому мимо. Гайден, Outer worlds 2 не цікавить, Старфілд, Avowed приймаються (якщо дійсно були на день релізу, бо я не слідкував). Індіана Джонс, Outlaws та Хогвартс старі, так. Аватар з 2023 і навряд чи був в день релізу
Ітого, за скількись там років назбиралось аж но 3 гри. По одній, цікавій для мене грі на рік, - це трохи замало, щоб мотивувати мене брати підписку )
В Khazan непогана бойовка і цікаві боси.
Doom приймається, С2 я і так би брав в колекцію, тому мимо. Гайден, Outer worlds 2 не цікавить, Старфілд, Avowed приймаються (якщо дійсно були на день релізу, бо я не слідкував). Індіана Джонс, Outlaws та Хогвартс старі, так. Аватар з 2023 і навряд чи був в день релізу
Ітого, за скількись там років назбиралось аж но 3 гри. По одній, цікавій для мене грі на рік, - це трохи замало, щоб мотивувати мене брати підписку )
В Khazan непогана бойовка і цікаві боси.
-
Shaolin_Style
Member
так плохо, так отвратительно и ужасно что аж хенхелд консоли тянут:MessiaH: ↑ 05.04.2026 12:58Ты где-то видел рабочий на ПК эмуль пс4 или пс5, на котором можно нормально играть, а не с артефактами 15-20фпс?XXXshadyXXX: ↑ 05.04.2026 12:10Ну так на пк ведь эмуляторы работают в пару кликов, так что на эмуляторе спокойно без суеты в 8к 240фпс можно будет поиграть