Вело овери?

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
1985god
Member

Повідомлення

unique-neon
та а як без ексцентиків колесол в дорозі зняти щоб
МТБ рівень , ну ок покришка кордова і минулатеж кордова
спойлер
Schwalbe Delta Cruiser Plus 700x32C (32-622)

⚖️ Вага

Для розміру 700×32C (32-622) вага становить приблизно:

👉 ≈ 670 г

📌 Що це означає на практиці
Це доволі важка покришка для 32 мм
Але це нормально, бо:
є захист від проколів (3 мм шар)
товста гума → довговічність + менше проколів
Для порівняння:
легкі шосейні 32C: ~300–400 г
ця: ~670 г → майже вдвічі важча
✔️ Висновок
Вага нормальна для цієї моделі
Вона спеціально така:
👉 менше проколів, але трохи “важче крутиться”
ну ок переконали, я хотів антипрокольну , маю антипрокольну
Востаннє редагувалось 01.04.2026 20:49 користувачем 1985god, всього редагувалось 1 раз.
unique-neon
Member

Повідомлення

1985god: 01.04.2026 20:43та а як без ексцентиків колесол в дорозі зняти щоб
Та легко знімаються, легше за ексцентрики, осі там не затягують на відміну від ексцентрика. Раз знайомому треба було зняти колесо, він не міг, я кілька хвилин гвалтував руки об той ексцентрик.

Отправлено спустя 5 минут 19 секунд:
Я взагалі нз, нащо ті ексцентрики придумали - осі простіші в конструкції, в використанні, та ще й найдійніші.
1985god
Member

Повідомлення

unique-neon
для цього я так розумію треба замінювати втулки, або колеса ( весь вілсет поміняти найдорожчу частину велосипеда ) , але що воно мені дасть ? нічого крім морального спокою, краще схудну на пару кг :shuffle: та й возит з собою ще й гайковий ключ це вже занадто .
я бачу що такими своїми переробками ендуренса в мене вийде з нього гревел вже накинув 600 грамів одними покришками :gigi: ще пісял заміни винса буде ще ближче до гревела
waryag
Member

Повідомлення

1985god: 01.04.2026 20:22камеру комплектну китайську з прайда 152 грама проти вєтнамської maxxis з довшим у двічі ніпелем 102 грам
(тут суб'єктивно мені не шкода було б тих 50 грами не так важливі якщо кийтаська буде міцніша)
яку залишити ?
У максіс нормальні камери (якщо по суперлайту не упаруватися, але вони у всіх специфічні).
У китайців буває біда з якістю резини, а може бути і нічого.
unique-neon
Member

Повідомлення

1985god: 01.04.2026 20:52для цього я так розумію треба замінювати втулки, або колеса ( весь вілсет поміняти найдорожчу частину велосипеда ) , але що воно мені дасть ?
Гірше, раму треба замінити)

Отправлено спустя 37 секунд:
1985god: 01.04.2026 20:52та й возит з собою ще й гайковий ключ
Ні, стандартний мультитул з шестигранниками, вісь вкручується в дропаут рами, або вилки.
---
О, нагадався, ще є осі одразу з ручкою, для закручування/викручування без інструментів, якраз у вилці така стоїть.
waryag
Member

Повідомлення

1985god: 01.04.2026 20:43та а як без ексцентиків колесол в дорозі зняти щоб
Возити веломультитул. В деяких велах в комплекті йде шестигранник для відкручування чи вісь з ручкою.
unique-neon: 01.04.2026 20:51 Я взагалі нз, нащо ті ексцентрики придумали - осі простіші в конструкції, в використанні, та ще й найдійніші.
Довгий час розвиток вело йшов за рахунок шосерів, а там опції швидко перекинути колесо і економія ваги дуже корисні. Та й не те, щоб с ексцентриками були великі проблеми...
Барбарис
Member

Повідомлення

unique-neon, не всі осі бувають з ручкою.

1985god, в даний час купляти байк на ексцентриках помилка:
1) важче виставити і під дискові, і під обідні гальма;
2) легко збиваються;
3) зміщення може дати наслідки на перемикач;
4) дропаути під ексцентрик розбиваються.
Зі старим байком постійно замахуюсь із заднім колесом, але просто не було варіанту колеса під гайки коли міняв. От переднє жорстко стоїть.

Це підійде або для міського ненавантаженого, або для шосера по дуже гарній дорозі.
nutman
Member

Повідомлення

1985god: 01.04.2026 20:43 unique-neon
та а як без ексцентиків колесол в дорозі зняти щоб
У меня шимановский alivio эксцентрик, годами езжу и вообще никаких проблем не испытываю. Это при том, что у меня дисковые тормоза, но дропауты на вилке смотрят вниз. Ниче не сбивается, не смещается, никаких проблем с выставлением, движением, пердением, чем угодно. Я вот не знаю, че там за эксцентрики у людей, что с ними проблемы. Наверное, от стиля катания зависит - если ты вместо езды прыгаешь по горам как козёл.
А шоб прокол отремонтировать они с собой ключ Михалыча возят, сзади, в кармашке своего обтягивающего джерси за 100$
unique-neon
Member

Повідомлення

Барбарис: 01.04.2026 21:12unique-neon, не всі осі бувають з ручкою.
Та якби ж те і написав, ті викручуються так само легко мультитулом, який і так возиш, поміщається в долоні.

Отправлено спустя 1 минуту 24 секунды:
nutman: 01.04.2026 21:29Ниче не сбивается, не смещается, никаких проблем с выставлением
На старому байку був вічний квест з дисковими гальмами та ексцентриками.
wow_w
Member

Повідомлення

dead_rat: 01.04.2026 16:20 wow_w
unique-neon
І скажіть абідна, що ніяк 35+ середня не виходить, коли міряєш Гарміном? :laugh:
Якщо чесно глубоко пофіг на цифри, я власне купив велосипед і почав їздити під час війни. Якщо я їхав з дому на роботу 5 км ледве ледве, то зараз 100 км можу проїхати. ТОбто прогрес йде, але дуже помалу. В мому варіанті на роботу додому і десь за місто в суботу неділю і то за гарної погоди, це не великий наїзд і досить лайтове катання. І я прекрасно розумію, що на який би топовий шосер мене не посадити 35км/год. я не поїду. Максимум, що в мене був це 29 км/год. і то на відстані 35км, а на 100 км це 27км/год. Звичайні покатеньки неспортіка
unique-neon
Member

Повідомлення

nutman: 01.04.2026 21:29они с собой ключ Михалыча возят, сзади, в кармашке своего обтягивающего джерси за 100$
Чего
Зображення
dead_rat
Member

Повідомлення

Барбарис: 01.04.2026 21:12 unique-neon, не всі осі бувають з ручкою.

1985god, в даний час купляти байк на ексцентриках помилка:
2) легко збиваються;
Зі старим байком постійно замахуюсь із заднім колесом, але просто не було варіанту колеса під гайки коли міняв. От переднє жорстко стоїть.

Це підійде або для міського ненавантаженого, або для шосера по дуже гарній дорозі.
Дядьку, не лякайте, все з ними нормально. Ексцентрики з нами років 50+ і все нормально, в мене три з пʼяти веліків на ексцентриках

Відправлено через 2 хвилини 23 секунди:
wow_w: 01.04.2026 21:40
dead_rat: 01.04.2026 16:20 wow_w
unique-neon
І скажіть абідна, що ніяк 35+ середня не виходить, коли міряєш Гарміном? :laugh:
Якщо чесно глубоко пофіг на цифри, я власне купив велосипед і почав їздити під час війни. Якщо я їхав з дому на роботу 5 км ледве ледве, то зараз 100 км можу проїхати. ТОбто прогрес йде, але дуже помалу. В мому варіанті на роботу додому і десь за місто в суботу неділю і то за гарної погоди, це не великий наїзд і досить лайтове катання. І я прекрасно розумію, що на який би топовий шосер мене не посадити 35км/год. я не поїду. Максимум, що в мене був це 29 км/год. і то на відстані 35км, а на 100 км це 27км/год. Звичайні покатеньки неспортіка
Так це ж добре, спавжні вельми непогані результати :up:
Барбарис
Member

Повідомлення

dead_rat, в Німеччині по гарних дорогах? Мій перший на ексцентриках вже 14 років. І на риболовлю, і на роботу, і просто по місту чи ще кудись. А пару років до мене ще експлуатували його. Пересічна місцевість добре по алюмінію дала. На осях чи гайках я такого не бачу. Зміни видно добре, а виставити потім колесо в те саме положення ще те задоволення.
Filabatya
Member

Повідомлення

поки на вело не починаєш хоч трішки стрибати, я про мтб бадильові хардтейли, не розумієш яке це лайно ексцентрики :gigi:
Hotspur
Member

Повідомлення

1985god: 01.04.2026 20:43Але це нормально
не нормально. все важче 450 викинути і спалити або продати на ОЛХ

Відправлено через 2 хвилини 44 секунди:
Барбарис: 01.04.2026 21:121985god, в даний час купляти байк на ексцентриках помилка:
2) легко збиваються;
я за осі бо вони міцніше і новіший стандарт. колеса на ексцентрику вже складно купити
1985god
Member

Повідомлення

колеги я зовсім не хотів піднімати холівар : вісь vs ексцентрик . Я просто спитав чи норм що не повністью сидить не на всю глибину у дропаутах втулка.

Тепер про заміну покришок - кордові покришки жесть , я вже за 3 роки забув як їх не зручно замінювати . І у моєму Pride Rocket 2020 в передню вилку не стає покришка 32 мм - вона тре об вилку якраз того 1,5 мм і не вистачає :weep: Відповідно ззаду поставив Щвальбе, з переду залишив кенду рідну .

Що ще здивувало що рідний винос на 3 мм виступає за межі вилки :spy: чи то вони в магазині спайсерами гралися для виставлення посадки ( бо бай для bike fit використовували) і так і залишили чи то прорахунок , я не знаю так залишити чи зняти спайсер на 5мм і тоді буде виступати вилка трохи ?

Відправлено через 23 хвилини 9 секунд:
Hotspur
займусь тим питанням продажу
виберу щось з без корду ( фолдінгове)
спойлер
Покришка 700x30 (30-622) GoodYear Eagle Sport Tube Type Folding Black, 60tpi

Покришка 700x30C Hutchinson CHALLENGER, 66TPI, Foldable, Reinforced, Black
Востаннє редагувалось 01.04.2026 23:21 користувачем 1985god, всього редагувалось 1 раз.
unique-neon
Member

Повідомлення

1985god: 01.04.2026 22:58Що ще здивувало що рідний винос на 3 мм виступає за межі вилки чи то вони в магазині спайсерами гралися для виставлення посадки ( бо бай для bike fit використовували) і так і залишили чи то прорахунок , я не знаю так залишити чи зняти спайсер на 5мм і тоді буде виступати вилка трохи
Для мтб то не ок. Кажуть навіть для деяких виносів ще кільце над ним треба лишати, нз від чого то залежить. Для інших велосипедів нз.

Отправлено спустя 3 минуты 46 секунд:
Та для інших мабуть теж не ок, що не всією площею шток притискає.
Hotspur
Member

Повідомлення

1985god: 01.04.2026 23:21займусь тим питанням продажу
виберу щось з без корду ( фолдінгове)
щоб ти розумів в мене на МТБ покришки 690 грам. це я вважаю важкі. Continental Race King tubeless ready 26x2.20 MTB folding tire Shield Wall System Pure Grip Compound 695g 55-559

Відправлено через 1 хвилину 19 секунд:
1985god: 01.04.2026 23:21Покришка 700x30 (30-622) GoodYear Eagle Sport Tube Type Folding Black, 60tpi

Покришка 700x30C Hutchinson CHALLENGER, 66TPI, Foldable, Reinforced, Black
тонкі. я б брав шось з максису або панарейсер

Відправлено через 2 хвилини 31 секунду:
Panaracer GRAVELKING Slick TLC Folding 700x38C Black/Brown (RF738-GK-D)

Maxxis Receptor 700x40C (40-622) Folding 120TPI DC EXO/TR (ETB00325300)

Hutchinson OVERIDE TL-Ready Hardskin 700x38 Folding 127TPI (PV527381)

Continental Terra Speed 28"x1.50" ( 700 x 40C ) TL-Ready Folding ProTection Black/Brown (ST101837) (це мої гревельні)

Відправлено через 5 хвилин 29 секунд:
Vittoria Terreno Dry, 700x37c складно купити правильну версію і вони дорогі :weep:
Барбарис
Member

Повідомлення

1985god, винос має виступати.
1985god
Member

Повідомлення

Барбарис
Відправлено через 51 хвилину 11 секунд:
я маю на увазі що труба вилки коротша - Винос виступає за межі вилки по висоті - хіба це норма ?
Востаннє редагувалось 02.04.2026 11:32 користувачем 1985god, всього редагувалось 1 раз.
Відповісти