Новини
Останні статті і огляди
Серійне вбивство: три екземпляри Ryzen 7 9800X3D вийшли з ладу на одній платі ASRock
-
_Andrik_
Member
Миші плакали ,кололись, але продовжували жерти кактус 
-
Earanak
Member
13700T на 35вт TDP тоже были раскачегарены, и те что в серверных LGA1700 W680 платах с 125вт лимитом тоже, агаdfcz: ↑ 30.03.2026 18:22 Когда у Intel 13900/14900 процессоры нестабильны были, это была проблема процессоров, которые с завода были раскочегарены так, что если не душить в БИОСе, то через некоторое время деградировали.
Востаннє редагувалось 30.03.2026 19:19 користувачем Earanak, всього редагувалось 3 разів.
-
Hotspur
Member
ні. там фізичний брак ЦП у Інтелаdfcz: ↑ 30.03.2026 18:22Когда у Intel 13900/14900 процессоры нестабильны были, это была проблема процессоров, которые с завода были раскочегарены так, что если не душить в БИОСе, то через некоторое время деградировали.
-
kyon
Member
AssRock: время жевать жевательную резинку и давать по заднице и у меня закончилась жевательная резинка. LET'S ROCK
-
deviconte
Member
А когда я год назад писал об этом, сам столкнувшись со сгоревшей платой АссРок, так тут защитников было ого-го. Чето не смешно уже как то, не?
-
Voozy
Member
Недавно читал, мол "пофиксили".
Господи Иисусе...
Господи Иисусе...
-
MSiAventador
Member
Що там фіксити якщо проц ВЖЕ ВСТИГ отримати смертельну дозу старту деградації.
Деградація повільна і незворотня , а всі ці оновлення по ходу вимирання - просто спалювання гарантійного терміну.
-
Олег963
Member
Дайте довічно цій платі 
-
curious user
Member
Серійна новина про серійне вбивство 
-
Alexsandr
Member
Вроде бы писали там и партия была бракованная (одна ли?) и сами ЦП постепенно поджаривались.Hotspur: ↑ 30.03.2026 19:15 ні. там фізичний брак ЦП у Інтела
-
MessiaH
Member
По видяхам высосанная точно, проблемы на уровне процента брака. По процам пока сложно дать оценку, т.к. неизвестно сколько куплено процов владельцами асрока, у которых всё нормально. 7950х у меня работает уже почти 3 года и всё нормальноn6407: ↑ 30.03.2026 17:51или и то и другое проблема высосоная из пальца, среднего ?
-
talex
Member
ASUS TUF X870P WIFI минуснул 9800X3D and 9850X3D
https://www.reddit.com/r/ASUS/comments/ ... in_couple/
так что проблема несколько более глобальная, чем один Асрок
https://www.reddit.com/r/ASUS/comments/ ... in_couple/
так что проблема несколько более глобальная, чем один Асрок
-
daesz
Member
Так плата не згоріла, і в жодному із випадків, коли дох процесор на платах азроку - плата не дохла (за винятком однієї (по крайній мірі на моїй пам'яті), але там пластмаса в сокеті підплавився, думаю дуже професійний юзвер "приклав руку")Earanak: ↑ 30.03.2026 17:05К тому же они уже выкупали сгоревшие процы/платы на AM5.
-
Earanak
Member
Я в курсе, я и не говорил что эта плата сгорела. Они раньше интересовались проблемами на AM5 (в том случае - другими проблемами). Разумеется я и подумал что плату эту можно изучить на предмет почему она гробит процы быстрее других. Три проца это выдающийся показатель для одной платы.daesz: ↑ 30.03.2026 22:29 Так плата не згоріла, і в жодному із випадків, коли дох процесор на платах азроку - плата не дохла
-
daesz
Member
Думається мені, що там не тільки проблема не тільки із дошками азроку, а й з 9000 серією проців амуде. З 7-мою серією проблем же 0 заразEaranak: ↑ 31.03.2026 00:13Они раньше интересовались проблемами на AM5 (в том случае - другими проблемами). Разумеется я и подумал что плату эту можно изучить на предмет почему она гробит процы быстрее других. Три проца это выдающийся показатель для одной платы.
А дошку можуть і купити, але це не перший випадок, коли 1 дошка вжарила більше 1 проца як мінімум
-
N0il
Member
По-перше це відбувається не тільки з ASRock. По-друге це самі дешеві плати тому їх статистично більше. Це як на кожні 100 згорає наприклад 1цп, ми маємо 100 користувачів асус и 1000 асрок. Звісно що з групи асус маємо 1 проблему , а з асрок 10 . Виглядає ніби асрок гірше, але це статистична похибка , якою користуються новини для клік бейту.
-
evenmore
Member
С видимыми прогарами меньшинство мёртвых ЦП.dfcz: ↑ 30.03.2026 18:22 Что вообще за наркомания с мат. платами АСРок под сокет АМ5? Эти новости про сгорание процов на материнках именно этого производителя уже фиг знает сколько в интернете, и до сих пор даже они сами не знают, из-за чего?
Когда у Intel 13900/14900 процессоры нестабильны были, это была проблема процессоров, которые с завода были раскочегарены так, что если не душить в БИОСе, то через некоторое время деградировали. А тут налицо проблема именно мат. плат, потому что у остальных производителей случаи прогара либо отсутствуют, либо единичны среди десятков тысяч единиц, на уровне погрешности заводского брака, без вот этого вот цирка когда наврное уже больше пяти версий БИОСа сменили, а подгорает как раньше.
Отправлено спустя 2 минуты 8 секунд:
Кроме % DoA и выхода из строя на ровном месте)daesz: ↑ 31.03.2026 00:55 З 7-мою серією проблем же 0 зараз
-
Nutbar
Member
Логічне припущення, але абсолютно не вірне. Ця тема і так доволі заплутана, може не варто витягати зі cpaки дані?N0il: ↑ 31.03.2026 02:22 По-перше це відбувається не тільки з ASRock. По-друге це самі дешеві плати тому їх статистично більше.
Загальна фактична статистика така (джерело): 38.7% Asus, 26.5% Gigabyte, 24.0% MSI, 10.8% ASRock.
Статистика конкретно по AM5 (1, 2): 30% MSI, 28% Asus, 25% Gigabyte, 17% ASRock (ектрапольована оцінка)
На MSI при цьому жаліються найменше, принаймні в плані виходу з ладу проців.
-
Sanьka
Member
Погугли краще причину нестабільності. Якби в звичайному пеорерозгоні, то це б вирішувалось легко. А там через забруднення на лінії були незворотні процеси, що ніяк не вирішувались, тільки заміна. Простіше кажучи Інтел продавала завідомо браковані проци (бо знала про випадок на лінії) і морозилась до останнього. Через що втратила більше як в грошах, так і в репутації.dfcz: ↑ 30.03.2026 18:22которые с завода были раскочегарены так, что если не душить в БИОСе, то через некоторое время деградировали
-
QFlash
Member
ASRock чи AssRock?