Вибір відеокарти

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Filabatya
Member

Повідомлення

Щось дуже мало в 2к для цієї відеокарти, вона трішки сильніша за 5070 в останніх дровах. Навіть в длаа :shuffle:
Востаннє редагувалось 26.03.2026 12:40 користувачем Filabatya, всього редагувалось 1 раз.
Artem_K
Member

Повідомлення

Alvaro: 26.03.2026 12:04Но на тесте который показали я видел как-раз ситуацию со скачками и больше рассчитанную какбудто на высокие значения герцовки и кадров. Т..е условно 220 фпс на х5 генароторе и они примерно там прыгают туда назад на х4 х6 то в 250 кадров то в 200 кадров . Что на таких цифрах наверно не так заметно .
Як варіант можно тримати не якесь точне значення фпс, а приблизний діапазон який є у моніторов з синхронізацією. А так логічно, що це технологія для високогерцових, бо для умовного 75Гц вистачить простого х2.

PS. Головна проблема відеокарт - чим краще в мене стає карта, а я старше, тим менше я граюсь :)
Alvaro
Member

Повідомлення

Artem_K: 26.03.2026 12:33бо для умовного 75Гц вистачить простого х2.
Так с низкогерцовыми я вот кстати не понял как работает. Т е. у тебя например базовые 60 фпс а монитор допустим 75гц и как будет работать скажем генератор х2? Т.е. он порежет тебе реальные кадры до 38фпс с соответствующим импут лагом? Или начнет генерить не х2 а х1.3 какойто? Ну типа кадрираз в три четыре кадра и т.п . Я вот сомневаюсь. Скорее первый вариант. И это ваще неинрабельно . Либо ты отпускаешь синхронизацию в потолок выше герцовки доступной , но тогда нужен джсинк какой-то. Чего вроде на таких мониторах не часто бывает.
Artem_K: 26.03.2026 12:33Головна проблема відеокарт - чим краще в мене стає карта, а я старше, тим менше я граюсь
Ну не худший вариант. У меня чем лучше карта тем меньше здоровья :rotate: так шо я бы поменялся ) хотя желания играть нет меньше. Пока что. Но может это как компенсация в ограничениях других . не знаю. Хотя всегда любил играть. Хорошая игра это лучше чем книга или фильм или чем еще кучу всего.

Отправлено спустя 7 минут 40 секунд:
7mindfields: 26.03.2026 12:19Так ти майже такий самий, 45 справжніх кадрів
Слушай , ну у тебя какоето странное восприятие, если для тебя почти одинаково 45фпс на х2 генераторе и 30 консольных кадров. По-моему там отличия размером в галактику по восприятию.

На х2 ты получаешь легкий импут лаг , который быстро перестаёшь замечать , особенно с гейпадом и не в шутерах. На мыше и шутерах чуть заметней но минимально . На консолях ты просто слайдшоу получаешь которое пытаются блюром замазать, с гигантским импутлагом в 30 фпс. Вот на 60 фпс консольных уже можно сравнивать с генераторными х2 на пк. Гдето рядом будет по общим ощущениям. Хотя опять же привязан к гейпаду без альтернативы. Ну то уже дополнительные проблемы
Востаннє редагувалось 26.03.2026 13:20 користувачем Alvaro, всього редагувалось 1 раз.
Artem_K
Member

Повідомлення

Alvaro: 26.03.2026 13:06Так с низкогерцовыми я вот кстати не понял как работает.
По моніторінгу видно, що просто генерує скільки може. Балувався Кіберпанком, якщо накрутити графоній так, щоби з х2 було 85-100 кадрів, то на моніторі 75Гц (adaptive sync) питань до картинки немає.
Alvaro
Member

Повідомлення

Artem_K: 26.03.2026 13:19скільки може. Балувався Кіберпанком, якщо накрутити графоній так, щоби з х2 було 85-100 кадрів, то на моніторі 75Гц (adaptive sync) питань до картинки немає.
Ну с адаптивной возможно так, а без адаптивной проблемы. У меня сейчас например нет адаптивной, предыдущий монитор скончался , я пока взял на замену монитор 27 - 144 но без адаптивной, его для онлайн шутеров брали там какаято повышенная четкость от размытия и т.п. потому нет адаптивной никакой, новый покупать пока не сильно есть желание визуально в целом пока глаз не режит, но уже проблемы с х2 из-за того что если ставить синхронизацию то будет базовые кадры резать по сути все что выше 72 фпс. А если пускать без синхронизации немного разрывы бывают хотя почти незаметно на нем. Но тем не менее. Такие нюансы в общем могут быть. Но чисто ради этого новый моник щяс брать не хочется ваще.
Entar
Member

Повідомлення

Alvaro: 26.03.2026 14:05 Ну с адаптивной возможно так, а без адаптивной проблемы. У меня сейчас например нет адаптивной, предыдущий монитор скончался , я пока взял на замену монитор 27 - 144 но без адаптивной, его для онлайн шутеров брали там какаято повышенная четкость от размытия и т.п. потому нет адаптивной никакой, новый покупать пока не сильно есть желание визуально в целом пока глаз не режит, но уже проблемы с х2 из-за того что если ставить синхронизацию то будет базовые кадры резать по сути все что выше 72 фпс. А если пускать без синхронизации немного разрывы бывают хотя почти незаметно на нем. Но тем не менее. Такие нюансы в общем могут быть. Но чисто ради этого новый моник щяс брать не хочется ваще.
ИМХО, сейчас вообще мониторы без адаптивной синхронизации для игр брать не стоит от слова вообще.
Начал играть на своей 4070 в AS Shadows, на ультрах (пару настроек уменьшил до высоких, которые мне не критичны, RT ультра с отражениями) без DLSSк и генерации - 40 кадров, с ними - 75-85, какого-то дискомфорта от применения генерации в игре не заметил вообще. Конечно если бы у меня была 5070 ти то играл бы с DLAA но генерацию наверное бы оставил.

P.S. У меня сейчас 7-летний телевизор, недорогой самсунг, 4К, так вот играть на нем мне крайне некомфортно в том числе из-за отсутствия адаптсинх. Что с вертикалкой, что без нее разрывы изображения, а ставить блок на 30 фпс/гц как-то грустно.
Alvaro
Member

Повідомлення

Entar: 27.03.2026 12:55ИМХО, сейчас вообще мониторы без адаптивной синхронизации для игр брать не стоит от слова вообще.
не спорю. Но вот ситуация ,вроде как монитор есть и все устраивает почти, только нет адаптивной, и вот изза этой синхронизации одной прям больно целый новый моник брать .
Entar: 27.03.2026 12:55Начал играть на своей 4070 в AS Shadows, на ультрах (пару настроек уменьшил до высоких, которые мне не критичны, RT ультра с отражениями) без DLSSк и генерации - 40 кадров, с ними - 75-85, какого-то дискомфорта от применения генерации в игре не заметил вообще. Конечно если бы у меня была 5070 ти то играл бы с DLAA но генерацию наверное бы оставил
Ну в 2к лучше длсс поставить, и можно на баланс , в такой ситуации мне кажется + генерация. 40 кадров уже граничный предел комфорта. Хотя конкретно в васасине на гейпаде наверно терпимо. Мне кажется длла имеет место ставить когда базовый фпс уже достигает хотя бы 60+. Если меньше лучше дожимать апскейлингом. Мне кажется разница между длаа и длсс баланс не стоит фпс ниже 60. А вот если уже 60+ то можно смело длаа+генератор.
Striker
Member

Повідомлення

Alvaro: 28.03.2026 11:34Ну в 2к лучше длсс поставить, и можно на баланс
Я ще на RTX 3060 включав DLSS 3 на якість в 2к, то мені взагалі не сподобалось, була така ж риготня, як зараз умовний FSR 4. Чи дійсно новий DLLS настільки кращий за попередній? Включав FSR 4 якість в Сталкері і Хорвартці, так на траву ж неможливо дивитися в русі. В новому DLLS немає такого шуму трави?
(Зате з AMDшним генератором прекрасно пройшов Сталкер, а от фапання на FSR/DLLS 4 до сих пір не розумію)
man1242
Member

Повідомлення

Striker: 28.03.2026 12:00
Alvaro: 28.03.2026 11:34Ну в 2к лучше длсс поставить, и можно на баланс
Я ще на RTX 3060 включав DLSS 3 на якість в 2к, то мені взагалі не сподобалось, була така ж риготня, як зараз умовний FSR 4. Чи дійсно новий DLLS настільки кращий за попередній? Включав FSR 4 якість в Сталкері і Хорвартці, так на траву ж неможливо дивитися в русі. В новому DLLS немає такого шуму трави?
(Зате з AMDшним генератором прекрасно пройшов Сталкер, а от фапання на FSR/DLLS 4 до сих пір не розумію)
Dlss4 як раз у русі та з малими об'єктами більш стабільний ніж dlss3, я вже мовчу що він взагалі не милить текстури принаймні на присеті якості у 2к єдине що кидалось у очі це кабелі на стовпах котрі при бігу трохи пікселить. Знову у версії 4.5 стабільність темпоралки на голову караща але за рахунок твого фпс звісно :shuffle: знову користуватися ним за умови його овершарпу питання відкрите + немає підтримки реконструкції променів у нього.Ще забув додати погану роботу з волоссям у іграх у длсс4 це як звичайний апскейл з 1080р у 2к коли у длсс4.5 виглядає усе відміно. Не в усіх іграх воно помітно але такий момент присутній
Entar
Member

Повідомлення

man1242: 28.03.2026 20:47 Знову у версії 4.5 стабільність темпоралки на голову караща але за рахунок твого фпс звісно :shuffle: знову користуватися ним за умови його овершарпу питання відкрите + немає підтримки реконструкції променів у нього.Ще забув додати погану роботу з волоссям у іграх у длсс4 це як звичайний апскейл з 1080р у 2к коли у длсс4.5 виглядає усе відміно. Не в усіх іграх воно помітно але такий момент присутній
Я на даний момент при пресеті К ставлю "якість", можливо варто пресет L використовувати ?
В тому ж AS Shadows.

Що буде краще а що гірше, при всіх інших однакових налаштуваннях (з генератором і длсс якість - 75-80 фпс)
man1242
Member

Повідомлення

Entar: 28.03.2026 21:10
man1242: 28.03.2026 20:47 Знову у версії 4.5 стабільність темпоралки на голову караща але за рахунок твого фпс звісно :shuffle: знову користуватися ним за умови його овершарпу питання відкрите + немає підтримки реконструкції променів у нього.Ще забув додати погану роботу з волоссям у іграх у длсс4 це як звичайний апскейл з 1080р у 2к коли у длсс4.5 виглядає усе відміно. Не в усіх іграх воно помітно але такий момент присутній
Я на даний момент при пресеті К ставлю "якість", можливо варто пресет L використовувати ?
В тому ж AS Shadows.

Що буде краще а що гірше, при всіх інших однакових налаштуваннях (з генератором і длсс якість - 75-80 фпс)
Ну у своему випадку що тестував відзначу більш якісну темпоральну стабільність пресету L у решіток, заборів, кабелів та інших тонких об'єктах на дальному плані, майже рівень длаа але всеодно є певні графічні недоліки притаманні усім апскейлерам. Нвідіа сама взагалі радить при наявності стабільних 70фпс з dlaa використовувати dlss FG х4 для моніторів 240гц замість dlss quality.
На моєму пресеті у резеденті9 падіння фпс у режимі dlss Quality з К на М 10фпс а L ще 5фпс, що від бусту у 30% взагалі не приємно:D
Artem_M
Member

Повідомлення

З цією плутаниною в пресетах страждають всі. І Nvidia, і розробники, і геймери...
Процес налаштувань виглядає як шифровка для агентів розвідки.
Якщо ви відчуваєте, що мозок закипає — просто пам'ятайте: якщо ви не бачите різниці між пресетом Х та У без 400-кратного зуму та скріншотів, значить її для вас не існує. Вмикайте пресет Й і насолоджуйтесь грою, а не літерами! :rotate:
Alvaro
Member

Повідомлення

Striker: 28.03.2026 12:00Я ще на RTX 3060 включав DLSS 3 на якість в 2к, то мені взагалі не сподобалось, була така ж риготня, як зараз умовний FSR 4. Чи дійсно новий DLLS настільки кращий за попередній? Включав FSR 4 якість в Сталкері і Хорвартці, так на траву ж неможливо дивитися в русі. В новому DLLS немає такого шуму трави?
Ну старые длсс3 могли быть хуже, там же много примеров вышло . т..е ранний длсс3 может сильно отличаться от поздних. Я в середине 24 года на длсс перешёл с генераторами 4000 серии и только один восторг в основном был от картинки. 2к с качеством вообще отлично, + крутой генератор х2 кадров. В сравнении с тем что я ранее имел на присетах от амд это небо и земля . Что генератор кадров что фср.

В сталкере не видел никакого шума заметного , все хорошо было ставил длсс качество и генератор нвидиа.

Проблемы с длсс я крайне редко встречал. Единичные случаи. Он немного криво работал в рдр2 я заметил, но вроде поправили уже. И в джадай сурвайвл, там любой апскейлинг кроме дефолтного начинал ломать люто траву на локациях . Но там вся игра криво собрана в целом. Остальные игр 20 которые я запускал все норм было .
man1242
Member

Повідомлення

Alvaro: 29.03.2026 11:41
Striker: 28.03.2026 12:00Я ще на RTX 3060 включав DLSS 3 на якість в 2к, то мені взагалі не сподобалось, була така ж риготня, як зараз умовний FSR 4. Чи дійсно новий DLLS настільки кращий за попередній? Включав FSR 4 якість в Сталкері і Хорвартці, так на траву ж неможливо дивитися в русі. В новому DLLS немає такого шуму трави?
Ну старые длсс3 могли быть хуже, там же много примеров вышло . т..е ранний длсс3 может сильно отличаться от поздних. Я в середине 24 года на длсс перешёл с генераторами 4000 серии и только один восторг в основном был от картинки. 2к с качеством вообще отлично, + крутой генератор х2 кадров. В сравнении с тем что я ранее имел на присетах от амд это небо и земля . Что генератор кадров что фср.

В сталкере не видел никакого шума заметного , все хорошо было ставил длсс качество и генератор нвидиа.

Проблемы с длсс я крайне редко встречал. Единичные случаи. Он немного криво работал в рдр2 я заметил, но вроде поправили уже. И в джадай сурвайвл, там любой апскейлинг кроме дефолтного начинал ломать люто траву на локациях . Но там вся игра криво собрана в целом. Остальные игр 20 которые я запускал все норм было .
Доречі у бф6 різниця між dlss 4.0 та 4.5 отримав 10% :laugh: у 4к на пересеті якість. Тому питання відкрите у використанні 4.5 для загального пресету Quality для усіх ігор, що було зрозуміло мені андвервольт на 0.975мв на 3080мгц дає приросту відносно реф значень частоти лише 7% :D
Entar
Member

Повідомлення

man1242: 30.03.2026 01:29 Доречі у бф6 різниця між dlss 4.0 та 4.5 отримав 10% :laugh: у 4к на пересеті якість. Тому питання відкрите у використанні 4.5 для загального пресету Quality для усіх ігор, що було зрозуміло мені андвервольт на 0.975мв на 3080мгц дає приросту відносно реф значень частоти лише 7% :D
Не зрозуміло, різниця між чим і чим?

Як я розумію, логіка наступна.
1. Якщо доводиться ставити "перфоманс" і "супер перфоманс" то однозначно треба ставити "М" або "L".
2. Для балансу теж по хорошому ставити М, воно краще ніж "К" буде.
Саме велике питання - в "якість". Я бачив неоднозначні відгуки про те, як воно. В одних джерелах кажуть що "якість" на "М" виглядає практично як "DLAA" на "К". (цікаво чи так воно). З іншої сторони, продуктивність буде не набагато більша ніж на DLAA на К.
Nazareth
Junior

Повідомлення

Filabatya: 25.03.2026 15:07 Nazareth
Беріть мою :shuffle:
Спасибо, купил уже MSI GeForce RTX 5070 12G Gaming Trio OC, доволен всем - тишиной, частотами, температурами, ценой не доволен... Скрин
Filabatya
Member

Повідомлення

Nazareth
Андервольтнути її і погнати, буде ще краще, вітаю з топчиком :up:
Nazareth
Junior

Повідомлення

Filabatya, на скрине как раз грею то, что уже сделал - 900 мВ, 3000 МГц, хватит с нее :)
Filabatya
Member

Повідомлення

Nazareth
Павер ліміт 120%? Вчора зробив 950 на 3082, тепер буду 900 з 2882 до 3к пробувати через вас) пам'ять скільки ставите 2к чи 3к?
Yurius
Member

Повідомлення

Nazareth: 30.03.2026 20:44 сделал - 900 мВ, 3000 МГц, хватит с нее
Шанс на повну стабільність десь 10%,це дуже агресивно (реально на 0.925) і ще з вашого скріна температур/обертів зрозумів що переплата за дорогі версії 5070 безглузда ,в мене такі температури/оберти були на Асус дуал при 220-230вт андервольту :)

Відправлено через 1 хвилину 42 секунди:
Filabatya: 30.03.2026 20:53пам'ять скільки ставите 2к чи 3к?
+3к почати,а там дивитись на вильоти , з 4х 5000 карт що через мене пройшли тільки одна не була стабільна на +3 (макс 2.3 , далі краши).
Відповісти