В іграх чипи Intel Arrow Lake‑S Refresh демонструють швидкодію рівня Ryzen 5 9600X і Ryzen 7 9700X

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
alexeygalas
Member

Повідомлення

lewerlin
Ну ок. В будь-якому випадку я без негативу. Просто ділюсь своїм гірким досвідом. З вішерами у мене був не менш гіркий досвід але тоді багато ще від мат плат залежало. І я поліз у це не розібравшись в питанні до кінця.
kabostebeztak
Member

Повідомлення

Grey_ukr: 24.03.2026 12:07
Вот поэтому интел и клепает новый сокет под новое поколение.
Потому что есть очень богатые люди, которые готовы раз в 3 года менять платформу, вместо продажи старого проца и покупки нового.
Блін, може цейво, ам6 з ддр6 чекати вже, а зараз пересидіти на ам4?
У мене саме так і буде лмао
16 рочків, поки 18 виповниться і роботу знайду вже буде райзен 12000 напевно, і весь цей час я сидітиму в кращому разі на р7 5700 в парі з інтел арк б580, куплені на гроші з продажу старих компонентів і шкільних обідів
Grey_ukr
Member

Повідомлення

kabostebeztak: 24.03.2026 12:19
Grey_ukr: 24.03.2026 12:07
Вот поэтому интел и клепает новый сокет под новое поколение.
Потому что есть очень богатые люди, которые готовы раз в 3 года менять платформу, вместо продажи старого проца и покупки нового.
16 рочків, поки 18 виповниться і роботу знайду вже буде райзен 12000 напевно, і весь цей час я сидітиму в кращому разі на р7 5700 в парі з інтел арк б580, куплені на гроші з продажу старих компонентів і шкільних обідів
АМ3 пересидел на АМ2
вот сейчас на АМ4 и не знаю, пересижу до АМ6 или таки придется что-то взять из 10000 на ам5.
Просто оч много игр, которые тянет еще мой конфиг. Поэтому, с одной стороны хочу мощное железо.
С другой, собрать комп и играть в игры, которые тянет текущий конфиг - выглядит нерационально.
kabostebeztak
Member

Повідомлення

Grey_ukr: 24.03.2026 14:46
kabostebeztak: 24.03.2026 12:19

АМ3 пересидел на АМ2
вот сейчас на АМ4 и не знаю, пересижу до АМ6 или таки придется что-то взять из 10000 на ам5.
Просто оч много игр, которые тянет еще мой конфиг. Поэтому, с одной стороны хочу мощное железо.
С другой, собрать комп и играть в игры, которые тянет текущий конфиг - выглядит нерационально.
те ж саме
я зараз граю в dirt 3 і nfs mw 2005
в роботі мене скоріше обмежує відсутність кодування ав1 і, напевно, можливості нормально встановити давінчі резолв а не сира потужність проца чи відеокарти
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

kabostebeztak
Наступні 2 покоління проців вийдуть на AM5 з ddr5. AM6 буде десь році так в 2030-му. Сидіти можна, але сидіти треба буде довго)
Я на 2600k сидів до 2022 року і одразу застрибнув на AM5)
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

lewerlin: 24.03.2026 11:47
Gil_gamesh: 24.03.2026 11:20От мені цікаво, який відсоток людей, які заробляють на життя, виконуючи роботу, яка залежить саме від продуктивності процесора? Тут на форумі і взагалі?
Великий.
Великий це який?
Думаю, що тут на форумі не більше 15% людей, робота яких реально залежить від продуктивності процесора. І то, 15% - це щось дуже багато.
А якщо дивитись загалом, то таких доволі незначна частка.
lewerlin
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 27.03.2026 13:22Великий це який?
"Навантаженого" софту, котрому все рівно на проц, по пальцям перелічити(сходу навіть не згадаю). Практично все, для чого купуються робочі станції, хоче продуктивного камінця.
Писати ж код - то друкарської машинки вистачить. Писати - не компілити.
Melofon
Member

Повідомлення

1234waltz: 23.03.2026 10:14
alexeygalas: 23.03.2026 09:49
У АМ4 з цим було трошки краще але все ще не ідеально. Немає впевненості, що через місяць або навіть два після довгих налаштувань таймінгів RAM, в рандомний момент прога не викине тобі помилку через пам*ять в самий незручний для цього момент.
P.S. я з цим мав пригоди ще навіть на лептопі із Renoir, де нашкодити налаштуванням RAM в принципі не можливо.
Чесно кажучи, на дещо новішій платформі Cezanne на ноуті та воркстейшені жодного разу не стикався з такими проблемами. Про які довгі налаштування йде мова, коли з моменту зборки компа 4 роки тому назад був увімкнений профіль xmp на 3600 MHz, прогнаний мемтест, після чого 4 роки воно працює як є стабільно.
Що у вас за софт такий та оперативка, навіть цікаво.
У меня тоже Cezannе, но только десктоп и после настройки памяти я пару лет вообще ничего не делал, и ничего не нужно было делать, при том что у меня с самого начала память была настроена не на стандартные всеми любимые 3600МГц и стоковые тайминги , а на 3933МГц с таймингами примерно 16-14-16-30 при 1,4в (примерные тайминги потому что точно щас не скажу, это по памяти пишу, но там помимо и вторички сильно понижены) хотя родная заводская частота плашек 4000МГц 19-19-19-39 при 1,35в на двуранговых! чипах бидай 2*16, но у меня и проц не чиплетный а монолитный 5750g и поэтому его контроллер памяти поддерживает более высокие частоты которые вместе с памятью могут поддерживать частоты более 3800-4000МГц 1:1 которые обычно для чиплетных процов ограничение, до этого у меня была память 2*8ГБ на таких же самсунг бидай но одноранговая и она при заводской частоте 4000МГц могла спокойно держать годами (пару лет как минимум держал) 4233МГц при родных таймингах 17-17-17-34 и вольтаже 1,45в (когда стандартный был 1,4в).

Отправлено спустя 11 минут 40 секунд:
Piter Cantrope: 24.03.2026 14:58 kabostebeztak
Наступні 2 покоління проців вийдуть на AM5 з ddr5. AM6 буде десь році так в 2030-му. Сидіти можна, але сидіти треба буде довго)
Я на 2600k сидів до 2022 року і одразу застрибнув на AM5)
АМ6 может выйти немного раньше, скорее в 2028 т.к.им нужно будет переходить на ддр6 и на pci-e 6.0 раньше иначе они отстанут от конкурента, а тут уж придется менять и платы координально и процессоры, тогда как последнее поколение на АМ5 выйдет примерно в 2027 , так что очень врядли АМ5 будет держаться аж до 30-го года, вернее оно то будет ещё актуальным как сейчас АМ4 но уже не самым передовым естественно! ;)
longaro
Member

Повідомлення

kabostebeztak: 24.03.2026 14:54
Grey_ukr: 24.03.2026 14:46

АМ3 пересидел на АМ2
те ж саме
в роботі мене скоріше обмежує відсутність кодування ав1 і, напевно, можливості нормально встановити давінчі резолв а не сира потужність проца чи відеокарти
Хехе MW 2005 харош )
Надеюсь с модами на Х360 графику и доп настройки ? :rolleyes:
Потому что эта игруха из за неоптимизированного награможденного кода у модов ( особенно ранние версии ) хавает проц как какой-то Легаси Хогвардс .. Там все ядра потеют под 80% и потоки простаивают а фпс может падать ниже 60 ти , то есть это почти единственная игра которая показала что проц может быть слабым местом , даже не видяха :insane:
kabostebeztak
Member

Повідомлення

longaro: 03.04.2026 12:46
kabostebeztak: 24.03.2026 14:54

те ж саме
Хехе MW 2005 харош )
Надеюсь с модами на Х360 графику и доп настройки ? :rolleyes:
Потому что эта игруха из за неоптимизированного награможденного кода у модов ( особенно ранние версии ) хавает проц как какой-то Легаси Хогвардс .. Там все ядра потеют под 80% и потоки простаивают а фпс может падать ниже 60 ти , то есть это почти единственная игра которая показала что проц может быть слабым местом , даже не видяха :insane:
Так, Xbox 360 stuff + мод на підтримку широких моніторів і все. І dxvk щоб на лінуксі під вайном не лагало.
Відповісти