Обсяги постачання OLED-моніторів за підсумками минулого року зросли на 92%

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
longaro
Member

Повідомлення

Наскоко помню у Оледа проблема с синими пикселями , они самые маленькие и слабые , если жарить на максимуме они сдаются первыми ... Зеленые самые мощные . Но еще вопрос по Шиму / ФликерФри , оно не факт что есть на Оледе . Это мелькание как раз ему помогает выживать на меньшей яркости и меньше потреблять енергии , а на ПК будет большая яркость , если не максимальная . Ну и выгорают они ибо нет возможности остыть ... :insane:
Потому придумали дублирования всякие со смещением в пиксель :rolleyes:
Геральт
Member

Повідомлення

Tetronga: 26.03.2026 20:30
Геральт: 26.03.2026 15:10
Екран смарта також по 9+ год вкючений?
Ну звісно ні, тільки яка різниця якщо за стільки років там в будь-якому випадку вже тисячі (якщо не десятки тисяч) годин напрацювання вже?
В мене один монітор з 2012, інший з 2020. 9год/день це ще лайт режим, переважно 12-14. Сумарні години напрацювання прикиньте самі. Що було б з оледом в тих же умовах?
dead_rat
Member

Повідомлення

Геральт: 27.03.2026 08:20
Tetronga: 26.03.2026 20:30

Ну звісно ні, тільки яка різниця якщо за стільки років там в будь-якому випадку вже тисячі (якщо не десятки тисяч) годин напрацювання вже?
В мене один монітор з 2012, інший з 2020. 9год/день це ще лайт режим, переважно 12-14. Сумарні години напрацювання прикиньте самі. Що було б з оледом в тих же умовах?
Яка різниця? Якщо він тебе радує, то купуєш і користуєшся, вигорить то вигорить. Ми ж не в радянському союзі, коли телек купувався на все життя
Геральт
Member

Повідомлення

dead_rat: 27.03.2026 08:27
Геральт: 27.03.2026 08:20
Яка різниця? Якщо він тебе радує, то купуєш і користуєшся, вигорить то вигорить. Ми ж не в радянському союзі, коли телек купувався на все життя
Ідеальний споживач )
А який прийнятний термін "не на все життя"? 3-5 років? А чому не півроку, якщо річ радує, то можна й по півроку міняти, така логіка?
В мене трохи інша. Мені треба 10років без суттєвих втрат хар-к. От я собі так придумав. А якщо служить довше, то тим краще.
І стосується це не тільки монітора а й будь-якої іншої побутової техніки.
dead_rat
Member

Повідомлення

Геральт: 27.03.2026 08:31
dead_rat: 27.03.2026 08:27
Ідеальний споживач )
А який прийнятний термін "не на все життя"? 3-5 років? А чому не півроку, якщо річ радує, то можна й по півроку міняти, така логіка?
В мене трохи інша. Мені треба 10років без суттєвих втрат хар-к. От я собі так придумав. А якщо служить довше, то тим краще.
Питання лише в ціні.

От взяти шоколадку, вона мене радувала не пів року, а пів вечора. І все одно купив.

А який сенс перейматися монітором на 10 років? Що станеться, якщо зламається через 5? Хтось помре від цього?
StTechnik
Member

Повідомлення

dead_rat: 27.03.2026 08:40А який сенс перейматися монітором на 10 років?
А детям/внукам ты что дарить собираешься? Не квартиру же! А так монитор сгодится. В хорошем состоянии. А если еще и SSD где то еще валяется - вообще отлично!. Не пропадать же добру!
Геральт
Member

Повідомлення

dead_rat: 27.03.2026 08:40 А який сенс перейматися монітором на 10 років? Що станеться, якщо зламається через 5? Хтось помре від цього?
Так якщо він за вечір зламається (як шоколадка), то також ніхто не помре. :-/
Ну, хай буде питання в ціні, хоча мені лишній раз з ними возитись також не хочеться. От за поточний дав ~500$. Розраховую на 10 років (бо мені так хочеться). Отже, якщо той OLED служить 2роки, то ціна (для мене) має бути 100$. На разі не бачив QHD 27' Олед за 100$. Тому почекаю. А хто хоче міняти як шоколадки, хай собі міняє, я не проти. Зрештою, розвиток технології також хтось має спонсорувати :-/

І про 10років я мав на увазі техніку.
dead_rat
Member

Повідомлення

Геральт: 27.03.2026 08:48
dead_rat: 27.03.2026 08:40 А який сенс перейматися монітором на 10 років? Що станеться, якщо зламається через 5? Хтось помре від цього?
Так якщо він за вечір зламається (як шоколадка), то також ніхто не помре. :-/
Саме так, на нього є гарантія. А якщо помре після 2-3 років, то окей, прикину чи воно того варте і куплю чи новий чи новий іншої технології.

Для людини, що проводить половину життя за монітором це має бути 100% виправдано.
Telcontar
Member

Повідомлення

Геральт: 27.03.2026 08:48 Отже, якщо той OLED служить 2роки
У сучасних Оледів гарантія зазвичай 3 роки, є варіанти і з розширеним строком. Якщо ви вважаєте, що вони такі ніжні і виходять з ладу від будь якого чиху - сидіть собі спокійно на старих LCD і не підходьте до нових технологій :beer:
Геральт
Member

Повідомлення

dead_rat: 27.03.2026 08:51 Саме так, на нього є гарантія. А якщо помре після 2-3 років, то окей, прикину чи воно того варте і куплю чи новий чи новий іншої технології.

Для людини, що проводить половину життя за монітором це має бути 100% виправдано.
Та без питань. Запропонуйте мені новий олед за 100-150$ (500/5 або 500/3) і так вже й бути, візьму, на пробу. Готовий навіть лишній раз його привезти )
З тої половини життя більша половина - робота з текстом. А з цим, на скільки знаю, в оледів не дуже. Тому ні, не виправдано.
beeeeeeee
Member

Повідомлення

dead_rat: 27.03.2026 08:51половину життя за монітором

Фраза заставила задуматься.
Telcontar: 27.03.2026 08:57не підходьте до нових технологій
:laugh:
спойлер
Зображення
walkman3000
Member

Повідомлення

Геральт: 27.03.2026 09:04Запропонуйте мені новий олед за 100-150$
Геральт: 27.03.2026 09:04З тої половини життя більша половина - робота з текстом
за 100-150$ нічого на ips немає :laugh:
dead_rat
Member

Повідомлення

walkman3000: 27.03.2026 09:51
Геральт: 27.03.2026 09:04Запропонуйте мені новий олед за 100-150$
Геральт: 27.03.2026 09:04З тої половини життя більша половина - робота з текстом
за 100-150$ нічого на ips немає :laugh:
На іпс 24 дюйми фуллхд буває і за 50$ :laugh:
Геральт
Member

Повідомлення

walkman3000: 27.03.2026 09:51 за 100-150$ нічого на ips немає :laugh:
Ви не уважно читали тред. 500$ я віддав за IPS (27' QHD), якому вже ~6 років (про інший IPS, якому 14років, на разі промовчу). Слідів вигоряння не має :)
Є надія, що і ще 4 рочки прослужить. Іншими словами, бюджет на монітор(и) - 500$/10років. Якщо олед - "гарантія, а потім заміна", то це від 3 до 5 оледів на цей строк
beeeeeeee
Member

Повідомлення

walkman3000: 27.03.2026 09:51за 100-150$ нічого на ips немає
На хотлайне можно найти
dead_rat
Member

Повідомлення

Геральт: 27.03.2026 10:06
walkman3000: 27.03.2026 09:51 за 100-150$ нічого на ips немає :laugh:
Ви не уважно читали тред. 500$ я віддав за IPS (27' QHD), якому вже ~6 років (про інший IPS, якому 14років, на разі промовчу). Слідів вигоряння не має :)
Є надія, що і ще 4 рочки прослужить. Іншими словами, бюджет на монітор(и) - 500$/10років. Якщо олед - "гарантія, а потім заміна", то це від 3 до 5 оледів на цей строк
А ви певні, що немає вигорання і деградації? Бо проф монітори регулярно треба калібрувати
Геральт
Member

Повідомлення

dead_rat
Впевнений, що IPS такі режими, як в мене, витримує набагато краще, ніж олед. ;)
"Пуск" не просвічується, запас по яскравості є, кольори влаштовують. І це не проф. монітор, звичайна універсальна конячка
walkman3000
Member

Повідомлення

dead_rat: 27.03.2026 10:12А ви певні, що немає вигорання і деградації? Бо проф монітори регулярно треба калібрувати
та який профмонітор на 500$, це початкова ціна не кривого з коробки ипс без поляріка. в мене мертвим грузом в гаражі такий самий 500$ IPS 27' QHD 2018р лежить
denizen
Member

Повідомлення

так, а про шо мова, якщо людину влаштовує середній IPS то і слава богу.
навіщо когось переконувати?
я наприклид, не можу працювати за звичайним IPS, і готовий платити скільки треба, аби отримувати задоволення від OLED
FirstTDM
Member

Повідомлення

Геральт: 27.03.2026 10:06500$ я віддав за IPS (27' QHD), якому вже ~6 років
Хороший монитор... вангую, что это уровня Dell U2724D/BenQ EX270QM - 5-10 лет может спокойно поработать...

Но чудес не бывает - каждый год надо перенастраивать/калибровать (естественный дрейф цветопередачи - "желтеет" подсветка), через 2-3 года подсветка IPS начинает тускнеть - приходится повышать яркость...

В общем - если это рабочий монитор на IPS + игры (итого 10-14 часов в сутки), то через 4-5 лет приходится задумываться о замене - а тут как раз и выходят новые модели с улучшенными характеристиками.

Если это домашний монитор только для текстов, то да, конечно, и 7-10 лет на нем можно "писать романы" без проблем, но, опять же - может стоит свои глаза поберечь, расширить рабочую область размером/разрешением, улучшить цветопередачу...

Итого: на сегодня за $500 можно взять 27' QHD шикарный OLED с расчетным сроком качественной работы 3-5 лет или достойный IPS с качественной картинкой на 5-7 лет. Конечно, владение IPS будет дешевле, но качество/скорость OLED глобально превосходит лучшие IPS.

p.s. И хватить паниковать из-за выгорания - 3-е и 4-е поколение OLED мониторов пошло в массы всего 1-2 года тому назад - давайте спокойно подождем 2029-2030 годов и посмотрим на результат эксплуатации миллионов OLED - только так можно сделать достоверные выводы.
Відповісти