Новини
Останні статті і огляди
Выбор звуковой карты
-
Hotspur
Member
це правда, гігабайт вже 20 років розповідає як в них в платах багато мідіRadio Bay: ↑ 25.03.2026 00:31Я про теж: це вага матеріалу, яка буде витрачена на доріжки. Така ось дурня — сам був здивований.
Я так розумію, вагу ділять на загальну довжину доріжок
-
lewerlin
Member
Якщо судити по звуку, то в профільну гарно таки насипали. Вбудованка дуже пристойно звучить(як для вбудованки).Hotspur: ↑ 25.03.2026 02:19це правда, гігабайт вже 20 років розповідає як в них в платах багато міді
-
QFlash
Member
У Gigabyte і не таке є:
Відправлено через 1 хвилину 46 секунд:

- спойлер
Відправлено через 1 хвилину 46 секунд:
Може здати на драги?Hotspur: ↑ 25.03.2026 02:19це правда, гігабайт вже 20 років розповідає як в них в платах багато міді
-
MSiAventador
Member
Відкопав старі сд-диски, а сд-плеєра нема. А ще хотілось портативку і щоб був режим ЦАП R2R і працював з ПК . А ще б мав коаксиальний вихід на топовий ЦАП К17. Що ж мені тепер робити ?
Востаннє редагувалось 25.03.2026 10:31 користувачем MSiAventador, всього редагувалось 1 раз.
-
QFlash
Member
MSiAventador: ↑ 25.03.2026 10:24Відкопав старі сд-диски, а сд-плеєра нема. А ще хотілось портативку і що був режим ЦАП R2R і працював з ПК . А ще мав коаксиальний вихід на топовий ЦАП К17. Що ж мені тепер робити ?
спойлер
- спойлер
-
MSiAventador
Member
QFlash
В ньому 2хЦАП CS43131 , нема R2R.
В ньому 2хЦАП CS43131 , нема R2R.
-
QFlash
Member
Та мені якось по барабану. В розумінні у мене немає CDMSiAventador: ↑ 25.03.2026 10:34В ньому 2хЦАП CS43131 , нема R2R.
-
lewerlin
Member
Даремно смієтесь. За статистикою, років п'ятнадцять тому, одна помилка/рік/гігабайт ддр провокувалась космічними променями. Зараз вже і гігабайтів побільшало і кремній потоншав. А ще був період чималенького хайпу на цю тему, от маркетологи і відпрацювали.QFlash: ↑ 25.03.2026 09:38У Gigabyte і не таке є:
спойлер
От звукових карточок... чого нема того нема.
-
QFlash
Member
В розумінні, Gigabyte це найкращі плати.lewerlin: ↑ 25.03.2026 11:44Даремно смієтесь.
Нема питань в нашому "темному часі" це факт, і підробки підробляють. Бутьте уважні...
Відправлено через 10 хвилин 34 секунди:
Транзистори 2SC5200 ніде немає норм. всоьо підробка. Але я їх запальничкою палив прямо в магазині. Отак от.
Мене це все достало.
Будуть говорити, це не так працює.
Я всі транзи в кипятку міряв, я хімік долбаний, по переходам ноль...
-
Z440_User
Member
QFlash, дядьго, узбагойзя.
На заводі ніхто таким не страждає. Жменю зачерпнули, в плату вставили, запаяли, в наладку, регулюванням витягнули, в продаж.
Якщо не витягнули, інший транзюк запаяли, налаштували, в продаж.
Про романтику вашу взагалі мовчу. Там 90% апарату складено на радіо деталях в яких прямо зазначено +/-20% відхилення від номіналу. Це і резистори які відкривають транзистори, і RC-ланцюжки темброблоку, і самі мікрухи, і інші транзюки...
А ви тут про утєчку вихідної пари від температури...
На заводі ніхто таким не страждає. Жменю зачерпнули, в плату вставили, запаяли, в наладку, регулюванням витягнули, в продаж.
Якщо не витягнули, інший транзюк запаяли, налаштували, в продаж.
Про романтику вашу взагалі мовчу. Там 90% апарату складено на радіо деталях в яких прямо зазначено +/-20% відхилення від номіналу. Це і резистори які відкривають транзистори, і RC-ланцюжки темброблоку, і самі мікрухи, і інші транзюки...
А ви тут про утєчку вихідної пари від температури...
-
QFlash
Member
Z440_User
Саме так шановний, саме так.
Я не можу описати звучання MX50SE а також MA8950/
Це треба слухати.
Відправлено через 1 хвилину 1 секунду:
Z440_User
Ви почитайте...
Відправлено через 1 хвилину 4 секунди:
Дага Селфа читали....
Відправлено через 4 хвилини 43 секунди:
Якщо я зробив по тій схемі і використав "Дага Шеклі" і воно співає... Вибачте
Зайдіть в салон японської техніки, хоча йог давно немає.
Відправлено через 7 хвилин 47 секунд:
В мене pdf/ не проходить
Відправлено через 5 хвилин 25 секунд:
Поцікавтесь в розумного "дибіла"
Відправлено через 26 хвилин 53 секунди:
Щось
Саме так шановний, саме так.
Я не можу описати звучання MX50SE а також MA8950/
Це треба слухати.
Відправлено через 1 хвилину 1 секунду:
Z440_User
Ви почитайте...
Відправлено через 1 хвилину 4 секунди:
Дага Селфа читали....
Відправлено через 4 хвилини 43 секунди:
Якщо я зробив по тій схемі і використав "Дага Шеклі" і воно співає... Вибачте
Зайдіть в салон японської техніки, хоча йог давно немає.
Відправлено через 7 хвилин 47 секунд:
В мене pdf/ не проходить
Відправлено через 5 хвилин 25 секунд:
Поцікавтесь в розумного "дибіла"
Відправлено через 26 хвилин 53 секунди:
Щось
-
Z440_User
Member
Дуже часто теорія розбивається об реальність.QFlash: ↑ 25.03.2026 13:37 Дага Селфа читали...
Ви хоч щось з радіосхем збирали? Не конструктор з детальками та готовою платою в пакетику, коли треба повставляти детальки в дірочки та запаяти.
А саме так:
- знайти схему яку хочете зібрати;
- назбирати пакетик запчастин по б/в платам;
- зробити платформу для навісного монтажу, або виготовити плату з фольгованого текстоліту/гетинаксу;
- розпаяти оте все;
- включити і налаштувати.
Я так декілька підсилювачів зібрав/виготовив в кінці 90х початку 2000х.
Скопіював гітарні педалі Marshal Guv'nor, Boss MetalZone, SansAmp. Зібрав собі Digital Delay з журналу "Радіо" в свій pedal board.
Буремні були часи 1998-2005рр, ніхріна немає, а що є - хрін купиш.
Смітники/помийки в пошуках донорів запчастин, міліметровка для макетування плати, перемальовка на текстоліт, сверло 0,8мм та овер-дофіга дірок, з тестером відбір випаяних резисторів з розбросом в +/- 5%, а якщо незнайшлося номіналу, то і +/- 10% тоді були прохідні. Та сама історія з конденсаторами. Електроліти просто купувалися та запаювалися, без вимірювань, бо трема 10шт на 22мкФ, от і купувалося рівно 10 шт, бо гроші.
Транзюки мірялися:
1.) Щоб були робочі;
2.) Щоб по h21э були хоч трохи схожі.
Мікросхеми:
1.) Не гріється;
2.) Наче робоча.
А ще я грався в радянський "0" клас для збирання свого домашнього звуку. Більша половина апаратів була зі смітника, бо народ їх викидував, бо замість них купили "імпортну балалайку з лампоськами на 100500Вт", потів вже доводилося купувати, бо на смітниках вони скінчилися.
Але отому всьому треба було добряче руки прикласти, бо по 10-25 рочків апаратам було...
Тож я бачив з чого воно збирається на заводі, та які параметри має. Був у мене якось Маяк-001, так от у нього аналогічний транзюк лівого каналу мав приблизно 30% більше підсилення відносно такого ж в правому каналі. Але кінцевий вихлоп схеми був в межах 3-5% розбіжності між каналами.
З масовим імпортом ситуація краща, в силу більш точних деталей. Але то мова про масове серійне виробництво. Сучасні макінтоши то в кращому випадку мілкосерійне виробництво, тож вони можуть собі дозволити відбір деталей за параметрами при виробництві. Про всякі штучні Hi-End взагалі мова не йде.
Да і технологічні можливості виготовлення деталей сьогодні теж даються взнаки. 2 однакові деталі сьогодні простіше виготовити ніж 30 років тому.
-
QFlash
Member
Шляк трафив.Z440_User: ↑ 25.03.2026 14:10и хоч щось з радіосхем збирали? Не конструктор з детальками та готовою платою в пакетику, коли треба повставляти детальки в дірочки та запаяти.
Відправлено через 6 хвилин 20 секунд:
Я тут ще ланзара голого короля дивився
оййййййй! йому.
Відправлено через 9 хвилин 9 секунд:
Ok/ Це дуже все цікаво, Х.......Й
Відправлено через 2 хвилини 43 секунди:
А воно звучати не буде. Якщо передача на УНЧ тоді так.
Відправлено через 32 хвилини 38 секунд:
УНЧ вирішує всі питання.
Це треба слухати, у мене не має аргументів.
Відправлено через 38 хвилин 16 секунд:
Якщо УНЧ впорається із завданням, питань нема.
Відправлено через 16 хвилин 34 секунди:
Якщо я скажу що знайшов свій звук на MX50SE мене всі скоцают
Якщо я скажу що знайшов свій звук на MA8950 мене всі засміють
Якщо я скажу що знайшов свій звук на MA8950 мене всі засміють
Відправлено через 3 хвилини 8 секунд:
Поки що я не побачив жодної відмінності між MA8950 та MX50SE на малих рівнях гучності.
Якось.
-
Radio Bay
Member
Покрутять пальцем у віска, бо не можна ніякий звук шукати на колонках "Романтика" з будь-яким підсилювачем і цапом.QFlash: ↑ 25.03.2026 16:00Якщо я скажу що знайшов свій звук на MX50SE мене всі скоцают
Просто не реагують
- З таймкода
-
QFlash
Member
Ти правий, будь обережний...Radio Bay: ↑ 25.03.2026 16:16Покрутять пальцем у віска, бо не можна ніякий звук шукати на колонках "Романтика" з будь-яким підсилювачем і цапом.
Просто не реагують
З таймкода
-
Z440_User
Member
Саме так.Radio Bay: ↑ 25.03.2026 16:16 Покрутять пальцем у віска, бо не можна ніякий звук шукати на колонках "Романтика" з будь-яким підсилювачем і цапом.
Просто не реагують
QFlash, ваши "второклашки" в 10АС-202 (наче як), на широкополоснику 10ГДШ, який був в колонках-кубіках касетників Маяк-240, який має заявлені 63Гц-18кГц, а по факту 80Гц-15кГц з коєфіцієнтом спотворення сигналу щось близько 5%.
Ви щось кажете про звук?
ДСПшні Sven Solo мають більш цікаве звучання.
Та ж Радіотехніка Ы50В буде трьохсмуговою та мати коефіцієнт спотворень близько 3% та гарантовані 40Гц-20кГц і коштує на олх близько 3кгрн.
Це не кажучі про інші варіанти...
-
QFlash
Member
Z440_User
Мені в якось ті звуки що видає маяк чи срак чи нояк
Ромашка хоч і дурак але до біса пердак.
Я чую вухом, там Radio Bay
казав якщо звучання норм - зразу чути.
Відправлено через 1 хвилину 20 секунд:
До біса - я зразу зрозумів що воно звучить.
Відправлено через 1 хвилину 49 секунд:
Я не можу пояснити це, але воно до біса звучить.
Відправлено через 12 хвилин 1 секунду:
Чути бас і високі "сс-сс, сс-сс" середні сховані на задній план при подачі жиру, бас веде музикальну картину.
Це так японські апарати звучали наскільки памятаю.
Жінка оцінила по повній програмі.
Якщо S90 порівняти, зовсім не то, далеко не то. Та про шо казати.
Відправлено через 16 хвилин 25 секунд:
Тілько не вздумайте... це все на малій гучності до 30W/
Мені в якось ті звуки що видає маяк чи срак чи нояк
Ромашка хоч і дурак але до біса пердак.
Я чую вухом, там Radio Bay
казав якщо звучання норм - зразу чути.
Відправлено через 1 хвилину 20 секунд:
До біса - я зразу зрозумів що воно звучить.
Відправлено через 1 хвилину 49 секунд:
Я не можу пояснити це, але воно до біса звучить.
Відправлено через 12 хвилин 1 секунду:
Чути бас і високі "сс-сс, сс-сс" середні сховані на задній план при подачі жиру, бас веде музикальну картину.
Це так японські апарати звучали наскільки памятаю.
Жінка оцінила по повній програмі.
Якщо S90 порівняти, зовсім не то, далеко не то. Та про шо казати.
Відправлено через 16 хвилин 25 секунд:
Тілько не вздумайте... це все на малій гучності до 30W/
-
Radio Bay
Member
Якщо самому зрозуміло, щось сталося, то чудово. Але для багатьох то звучить кумедно, та нікого не цікавлять особисті розуміння. Це ж не фейсбукQFlash: ↑ 25.03.2026 17:12До біса - я зразу зрозумів що воно звучить
У мене на Дженелах так. З Musician Pegasus ще чутні драйвовість, швидкість. За драйвовість усюди не скажу, це дуже яскраво на моєму R2R стало чутно. Проте я не говорю про якісь виняткові речі, щоб казатися дуже умним — це не мій персональний блог (в мене його нема), а про речі, які мені знається можна почути хоч на тих же не самих поганих Едиках, вони більш-менш рівно грають, щоб чути базові річі: тембральна насиченість, загальній малюнок, різкий верх, провалена середина, а от що можна почути на романтиці, я не розумію, для цього саунд теста іх заслухав перш ніж писати. Це просто виглядає кумедноQFlash: ↑ 25.03.2026 17:12казав якщо звучання норм - зразу чути
- Оце мабуть вже складно на Едиках, а може й ні. Головне сформулювати різницю, зрозуміти, усе треба формулювати
З цим відосом мені одразу не вдалося сформулювати, шукав за що зачипитися, але там є трек де чітко )
Востаннє редагувалось 25.03.2026 17:52 користувачем Radio Bay, всього редагувалось 1 раз.
-
QFlash
Member
Я хоча не слухаю всякого металу і тому подібного, Rammstein це жесть, наче артист в кімнаті.
Відправлено через 3 хвилини 9 секунд:
Radio Bay
Я не можу це пояснити. Воно звучить і всьо, співає.
Я це зразу почув. Якось. х/з
Вибачте, але це так.
Відправлено через 5 хвилин 36 секунд:
Radio Bay
Чого Ви вчепилися в пластикові АС
Деревяні підлогові набагато кращі.
Дерево то є дерево.
Відправлено через 7 хвилин 40 секунд:
Це наче той позитивний тінейджер із відео про уку-020.
Тільки у мене ma та mx я х/з
Відправлено через 3 хвилини 9 секунд:
Radio Bay
Я не можу це пояснити. Воно звучить і всьо, співає.
Я це зразу почув. Якось. х/з
Вибачте, але це так.
Відправлено через 5 хвилин 36 секунд:
Radio Bay
Чого Ви вчепилися в пластикові АС
Деревяні підлогові набагато кращі.
Дерево то є дерево.
Відправлено через 7 хвилин 40 секунд:
Це наче той позитивний тінейджер із відео про уку-020.
Тільки у мене ma та mx я х/з
-
Radio Bay
Member
Дурня, 99% Genelec — з літого алюмінію. Металеві корпуси теж працюють.QFlash: ↑ 25.03.2026 18:07Дерево то є дерево
Пофіг з чого, аби грало
Та твоя "Романтика" порівняно з ними нервово палить у кутку.QFlash: ↑ 25.03.2026 18:07Чого Ви вчепилися в пластикові АС
Ремарка — вони для ближнього поля, MTMки грають подалі.
Запам'ятай раз і на завжди. Кожні колонки ліпші в певних умовах, для яких вони створені.QFlash: ↑ 25.03.2026 18:07Деревяні підлогові набагато кращі