Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
leif
Member

Повідомлення

bias r2
GMK ADA
спойлер
Зображення
:super:

оце вчора глянув трохи стріму алексотоса про оцю дошку:
https://novelkeys.com/products/artifact ... 0-keyboard
диз канеш нічо такий, не посперечаєшся. але, блін, чимала ціна ($600-700 без доставки і мита) по суті тільки за диз і платиться. бо в усьому іншому...

орієнтація на фоамні бідли, заюзані такі речі як погопін і магнітне кріплення верхньої рамки :down: але найголовніший крінж момент -- немає солдер пцб :facepalm: при цьому на хот свап пцб практично без опцій (кому потрібен той stepped caps?!) і навіть "everything-is-fine"-анекдотусу довелось визнати, що відсутність солдер опції це фейл, хоч він і працює на новелкейс :lol:

отаке воно нове покоління преміальних кастомів для нормісів. матрікслаб від мінімалізму. хоча матрікс хоча б випускає солдер кіти для своїх новіших клавіатур окремо, які розбирають за лічені години.

і купуватимуть! бо дизайн, матеріали, обробка, підсвіточка :gigi: на кожен товар свій покупець, і на такий точно знайдеться на нинішньому етапі розвитку клавіатурного риночку.
Patruletz
Member

Повідомлення

leif: 19.03.2026 16:08і купуватимуть! бо дизайн, матеріали, обробка, підсвіточка
коли прочитав про ціну в 700 баксів :shuffle:
спойлер
Зображення
StTechnik
Member

Повідомлення

leif
бо дизайн,
Вот если честно- мне не зашел. Понимаю что это дело вкуса, но рамки какие то широкие. Ну и не очень понимаю чем она настолько прям лучше моей 80ку. Все таки хорошо когда понимаешь что нашел свой эндгейм. :D
leif
Member

Повідомлення

Думав, що пропущу, адже у мене таки чимало сіро-бежевих і навколосіробежевих сетів, але ні фаундейшон р2 без мене не обійдеться :shuffle:

Ці кольорові акценти! На фотках офігєнно виглядають, ставлю маккохве 3в1 в пластиковому стаканчику, що вживу будуть ще краще

Відправлено через 4 хвилини 28 секунд:
Patruletz: 19.03.2026 17:38
leif: 19.03.2026 16:08і купуватимуть! бо дизайн, матеріали, обробка, підсвіточка
коли прочитав про ціну в 700 баксів :shuffle:
спойлер
Зображення
Designed in Germany, шо ти хотів, це дорого :D

Насправді, в цьому ренжі MOQ сильно не розженешся по ціні, дешево гарну якість ніхто не зробить, тим паче з усіма фішечками, які вони там реалізували. Імхо, там мова йтиме про сотню-півтори клавіатур, плюс мінус

Відправлено через 5 хвилин 59 секунд:
StTechnik: 19.03.2026 19:15 leif
бо дизайн,
Вот если честно- мне не зашел. Понимаю что это дело вкуса, но рамки какие то широкие. Ну и не очень понимаю чем она настолько прям лучше моей 80ку. Все таки хорошо когда понимаешь что нашел свой эндгейм. :D
Клавіатурний риночєк це максимальна фрагментація, яку тільки можна уявити, далі тільки індивідуальні замовлення) Якщо відкинути масові топчики за свої гроші типу Нео, то все йде шляхом "клавіатури на будь який смак і гаманець для мікро і нано аудиторій". але в цьому свій прикол
StTechnik
Member

Повідомлення

Ой парни... а что у меня есть :D :D :D
спойлер
photo_2026-03-20_10-48-18.jpg
Обидно что собирать будем на след неделе. Я обещал другу что распаковка и сборка - только в его присутствии. Надо же что бы человек участвовал в кастоме лично :D
Kosdnepr
Member

Повідомлення

На аліку український dye-sub з'явився, може кому цікаво:
https://www.aliexpress.com/item/1005007307683294.html
спойлер
Зображення
leif
Member

Повідомлення

Kosdnepr: 22.03.2026 13:21український dye-sub
норм діскотека на рендері :gigi:
Зображення

літера "У" теж потішила :lol: у "Ч" теж закороткий хвостик, але це фейл поменше
краще вже взяти кейкобо з UV

Відправлено через 4 хвилини :
до речі бачив в одній спільноті (яка власне і адвокатувала заміну кацапської кирилиці на українську в тому сеті ККБ) що є навіть варік, що якщо набереться багато замовлень, то вони можуть зробити ТРІПЛ ШОТ з українською кирилицею!! :eek:

Відправлено через 7 хвилин 46 секунд:
leif: 22.03.2026 19:17що якщо набереться багато замовлень
відносно "багато", звичайно, здається мова йшла про щось в районі 100 кітів, ну може 200, забув точну цифру, але небагато, я ще подумав "о, ну стільки може і набратись цілком органічним чином"

хоча собі не замовляв, жаба душить купувати кейкобо, коли ще стільки некуплених сетів ГМК :weep:

Відправлено через 3 хвилини 8 секунд:
а, якщо хочеться саме дайсаб і ніяк інакше, то, поза сумнівом, варто купувати CRP на milktooth і нічого іншого. так, не українська, а кацапська і трохи дорожче, але це принципово інший рівень взагалі.

Відправлено через 11 хвилин 38 секунд:
щоб не сказали що я просто хейтер аліекспрес-капів, ось вам чек на діскотеку на рендері кейкобо:
спойлер
Зображення
destructX
Member

Повідомлення

Девайс чисто під КС якийсь :gigi:
Вкладення
Screenshot_20260322-222813.jpg
Kosdnepr
Member

Повідомлення

leif: 22.03.2026 19:40норм діскотека на рендері
Ну це не баг, а фіча :laugh: На алішних кітах sublegends на капах з насічками майже завжди припідняті над насічками, тому у випадку з кирилицею А та О вибиваються з ряду. Інші рівно йдуть.
leif: 22.03.2026 19:40жаба душить купувати кейкобо
На novelkeys зараз сейл, кейкобо по $50. Правда їх у них аж 4 сети) VOC класно виглядає.
kabostebeztak
Member

Повідомлення

Юзаю G413 TKL SE
Коричневі свічі це на любителя. І я в них не входжу, але користуватись можна. По відчуттях така собі мембранка. Якщо можеш користуватись такими свічами - норм клава.

Мені особисто до вподоби червоні, ще й низькопрофільні щоб якомога швидше натискати
leif
Member

Повідомлення

Kosdnepr: 23.03.2026 10:58Інші рівно йдуть.
подивіться на "Х" та "Ї" ;) чому "Д" трохи нижче ніж "А"? і тд
Kosdnepr: 23.03.2026 10:58sublegends на капах з насічками
під насічками зазвичай мається на увазі трохи інше:
спойлер
Зображення
але я зрозумів що ви хотіли сказати. ок, нехай "А" це літера з насічками (чому? невідомо, але спишемо на китайську логіку), але "О" за яким принципому до них віднесена? :lol:

а що стосовно оригінального накреслення "У" та "Ч"? це теж фіча? :spy:
Kosdnepr: 23.03.2026 10:58На novelkeys зараз сейл, кейкобо по $50. Правда їх у них аж 4 сети)
за той недовгий час, що я за цим спостерігаю, це вже бозна яка спроба розпродати цей та інші акційні сети кейкобо. вони і дешевше були, по 39. і щось ніяк :insane:

так що, якщо хтось пропустись зараз -- не засмучуйтесь, буде ще десь за три-чотири місяці

Відправлено через 1 хвилину 2 секунди:
destructX: 22.03.2026 22:21Девайс чисто під КС якийсь
якщо ти серйозно, то нє, це чисто макро-пад/приколюха/іграшка на робочий стіл

Відправлено через 1 хвилину 39 секунд:
kabostebeztak: 23.03.2026 11:08Мені особисто до вподоби червоні, ще й низькопрофільні щоб якомога швидше натискати
тю) так продайте те, що маєте, додайте трохи і візьміть яка вам справді до вподоби. життя коротке, навіщо користуватись клавіатурою, яка вам не повністью подобається? :spy:
kabostebeztak
Member

Повідомлення

leif: 23.03.2026 16:44
Відправлено через 1 хвилину 39 секунд:
kabostebeztak: 23.03.2026 11:08Мені особисто до вподоби червоні, ще й низькопрофільні щоб якомога швидше натискати
тю) так продайте те, що маєте, додайте трохи і візьміть яка вам справді до вподоби. життя коротке, навіщо користуватись клавіатурою, яка вам не повністью подобається? :spy:
Треба було щось з азерті кейкапами для вивчення французької, і я скористався цією можливісттю для апгрейду клави з якоїсь редрагон на ось цю г413. Китай не хотілось, дешеву мембранку тим більше. Подивився огляди, все добре, але трохи помилився зі свічами.
У мене стояв вибір між рейзер орната в3 і г413. Не жалію.
leif
Member

Повідомлення

з того, що зараз розпродають на новелкейс, імхо, можна сміливо брати міднайт базу метрополіса і облівіон. у мене є обидва сети, я їх ще дешевше купував там же на сейлі новелкейс. класні і за ці гроші! але це, звісно, чисто на мій смак, комусь awaken чи dots більше сподобаються

Відправлено через 2 хвилини 9 секунд:
kabostebeztak: 23.03.2026 16:56Китай не хотілось
що значить китай? китай різний буває. ваш логітек це як поганий китай за рівнем. об'єктивно, без упереджень.
kabostebeztak: 23.03.2026 16:56У мене стояв вибір між рейзер орната в3 і г413.
аксіому ескобара знаєте? ось це той випадок
ну, якщо так, то нема питань. але самі ж пишете, що не ваш тип світчів і не ваш профіль
Kosdnepr
Member

Повідомлення

leif: 23.03.2026 16:44але я зрозумів що ви хотіли сказати. ок, нехай "А" це літера з насічками (чому? невідомо, але спишемо на китайську логіку), але "О" за яким принципому до них віднесена?
Під насічками я мав на увазі пиптики для позиціонування пальців на самому кейкапі :gigi:
спойлер
Зображення
leif
Member

Повідомлення

Kosdnepr
Тоді неправильно зрозумів :gigi:
StTechnik
Member

Повідомлення

leif: 23.03.2026 17:41Тоді неправильно зрозумів
Ты будешь смеяться, но я серьезно засматриваюсь на пару сетов от GMК :shuffle:
Но пока не скажу какие. :D Намекну что один из них крайне похож на Аду (но не он).
leif
Member

Повідомлення

StTechnik: 23.03.2026 19:14Но пока не скажу какие.
:lol: :laugh:
StTechnik: 23.03.2026 19:14Намекну что один из них крайне похож на Аду (но не он).
до spark особисто у мене є питання. не впевнений, що комбо кольорів CV + N6 однозначно гарно працюватиме, принаймні для мене. це не кастомні RAL/Pantone, а відомі стокові (і від того не менш прикольні, звісно) кольори гмк і використовувались вони в різних релізнутих сетах.

офк, як завжди, треба подивитись вживу, щоб оцінити, але це той випадок, коли задум сміливий, але на реалізацію і фінальний вигляд я б спочатку глянув принаймні на живих фотках, не на рендерах, в ГБ стрибати не готовий в цьому випадку.

а дизайнер спарку, до речі, це той же тіп, який з недавнього робив gmk cherry love, який я ще чекаю.
StTechnik
Member

Повідомлення

leif: 24.03.2026 11:56до spark особисто у мене є питання.
Нет. Не угадал. Речь о Orenji. Очень такой веселый ЛЕТНИЙ сет. И я обожаю сочетание "Нави" и оранжевого.
А второй - банально их HammerHead light, но его еще надо найти.
leif
Member

Повідомлення

StTechnik: 24.03.2026 13:29Речь о Orenji.
звісно про нього я теж згадав одразу, це навіть було моє перше припущення, але не думав, що він тобі сподобається)

Відправлено через 2 хвилини 11 секунд:
StTechnik: 24.03.2026 13:29HammerHead light, но его еще надо найти.
це не дуже складно, досить популярний сет, їх багато випущено, правда, може не в магазинах а на вторинці доведеться пошукати, якщо сильно хочеться.

нещодавно, пару-трійку тижнів тому, був мікро ГБ на нього знову, але короткий, днів 5. ти буквально трохи пропустив. але буде ще. колись)
StTechnik
Member

Повідомлення

leif: 24.03.2026 13:37але не думав, що він тобі сподобається)
Ну он же максимально "веселый" и "летний". С синим будет отлично сочетаться. Контраст хороший. Он по моему немного более "яркий" чем Ада.
ХаммерХэд - да, он спокойный, стильный и можно смело относить к класике от GMK.
Відповісти