Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
yuriy_dd
Member

Повідомлення

beeeeeeee: 22.03.2026 19:48 А вот тебе детский мак, используется для школы. Открыты браузер с 1 вкладкой, телега, вайбер, и PDF вьювер.
бачу ще TeamViewer & Firefox - може ви трохи підбріхуєте?
Евгений King: 22.03.2026 20:03 У мене клієнт ТГ жере 400Мб озу
у мене сильно більше на Віндовс - десь до 1 Гб

я колись раніше давав скільки всього запущено на макбуку з 8 Гб в мене було і - 0 свопу

Відправлено через 7 хвилин 54 секунди:
beeeeeeee: 22.03.2026 20:07Это у детей сейчас мода на апле,
ви підтримуєте аналогію dext який каже що купувати макбук на 8 Гб - це як їсти лайно чи пити воду з калюжі?

до речі до всіх фанатів х86 також звертаюсь. Хто явно не напише що він не згідний - буду вважати що ви теж підтримуєте
beeeeeeee
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 22.03.2026 20:27бачу ще TeamViewer & Firefox
Юра, фаерфокс это и есть браузер. Ну да, висит там в фоне тим вьювер. Накинул чтобы подключаться для решения проблем. А то ж мак такой простой, что с ним любой разберется. :laugh: Вижу, ты с маком не на ты? :gigi: Там ещё альттаб висит. А то маковский команд таб не работает, если приложение свернуто :laugh: Мега удобная ОС. Всё продумано до мелочей. :laugh:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

beeeeeeee: 22.03.2026 20:37Юра, фаерфокс это и есть браузер
я зараз залогований на мак - але там також активна сесія дружини, і в неї і в мене купа програм запущених

і близько так багато оперативки не їсть

шукайте проблему у себе

Відправлено через 2 хвилини 53 секунди:
я ще казав що скажу на якій яскравості працюю
Screenshot 2026-03-22 at 20.44.04.png
Вкладення
Screenshot 2026-03-22 at 20.39.57.png
beeeeeeee
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 22.03.2026 20:41шукайте проблему
Какая проблема? На моём скрине 11,19 Гб, а на твоём 11,66Гб. Это говорит о том, что 8 Гб для мака это вчерашний день. У тебя ведь не 6 занято и даже не 8. Или там афтер еффектс с фотошопом открыты? Да не видно их. Тот же фаерфокс, хром. О чём разговор?
Евгений King
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 22.03.2026 20:44
beeeeeeee: 22.03.2026 20:37Юра, фаерфокс это и есть браузер
я зараз залогований на мак - але там також активна сесія дружини, і в неї і в мене купа програм запущених

і близько так багато оперативки не їсть

шукайте проблему у себе

Відправлено через 2 хвилини 53 секунди:
я ще казав що скажу на якій яскравості працюю

Screenshot 2026-03-22 at 20.44.04.png
Ай як не красиво, робити скрін після релоаду, ну максимум система постояла пів годинки.
Своп пустий - значить хитрите, він так чи інакше юзається, навіть якщо немає нестачі пам'яті, для збереження файлів, ймовірність звернення до котрих вкрай мала.
Також бачу що у вас максимум одна вкладка в firefox відкрита і ну може дві + пара розширень в хромі, теж смішний кейс, як і менше 200М використання пам'яті ТГ :rotate:
Всі надані вами дані, скріни і тести це якась шиза, нуль правди, одне намахалово
yuriy_dd
Member

Повідомлення

beeeeeeee: 22.03.2026 20:45Какая проблема? На моём скрине 11,19 Гб, а на твоём 11,66Гб. Это говорит о том, что 8 Гб для мака это вчерашний день
ще раз - це використання памяті коли 2 активні користувачі в системі одночасно залоговані, і програми запущені висять в памяті від обидвох

я вже давав раніше скрін памяті з макбук ейр на 8 Гб - можете подивитись скільки було всього запущено:

Зображення
Евгений King: 22.03.2026 20:56 Ай як не красиво, робити скрін після релоаду, ну максимум система постояла пів годинки.
саме так - рестартнув, попросив дружина зайти і потім сам зайшов :lamer:
Евгений King: 22.03.2026 20:56Своп пустий - значить хитрите, він так чи інакше юзається, навіть якщо немає нестачі пам'яті, для збереження файлів, ймовірність звернення до котрих вкрай мала
після цих слів - вам краще взагалі мовчати - менше позоритись будете
kabostebeztak
Member

Повідомлення

beeeeeeee: 22.03.2026 19:48
kabostebeztak: 22.03.2026 18:315 гіг оперативи
А вот тебе детский мак, используется для школы. Открыты браузер с 1 вкладкой, телега, вайбер, и PDF вьювер.
Зображення
ніхріна собі
нє, у мене звісно менше всього відкрито було, але на 12 гіг це не тягне
kabostebeztak
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 22.03.2026 22:23
beeeeeeee: 22.03.2026 20:45Какая проблема? На моём скрине 11,19 Гб, а на твоём 11,66Гб. Это говорит о том, что 8 Гб для мака это вчерашний день
ще раз - це використання памяті коли 2 активні користувачі в системі одночасно залоговані, і програми запущені висять в памяті від обидвох

я вже давав раніше скрін памяті з макбук ейр на 8 Гб - можете подивитись скільки було всього запущено:

Зображення
Евгений King: 22.03.2026 20:56 Ай як не красиво, робити скрін після релоаду, ну максимум система постояла пів годинки.
саме так - рестартнув, попросив дружина зайти і потім сам зайшов :lamer:
Евгений King: 22.03.2026 20:56Своп пустий - значить хитрите, він так чи інакше юзається, навіть якщо немає нестачі пам'яті, для збереження файлів, ймовірність звернення до котрих вкрай мала
після цих слів - вам краще взагалі мовчати - менше позоритись будете
6 з 8 все одно таке собі
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Евгений King: 22.03.2026 20:56 Всі надані вами дані, скріни і тести це якась шиза, нуль правди, одне намахалово
саме так, у мене мета вас намахати
а також у всіх інших оглядачів
beeeeeeee
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 22.03.2026 22:23ще раз - це використання памяті коли 2 активні користувачі в системі одночасно залоговані, і програми запущені висять в памяті від обидвох
Мне что создать там второго пользователя и запустить под ним хром с фаерфоксом, чтобы тебе полегчало? :laugh:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

beeeeeeee: 22.03.2026 22:28 Мне что создать там второго пользователя и запустить под ним хром с фаерфоксом, чтобы тебе полегчало? :laugh:
можете що хоч робити. Але проблема що у вас навіть Телеграм так багато бере - це проблема у вас. У мене Телеграм 1000+ груп, чатів і тд - і суттєво менше бере
і я маю можливість порівняти з Віндовс - те саме на маку М1 з 8 Гб працювало краще ніж на Віндовс з 16 Гб. При чому мак коштував 1250 (але це я його купив коли він появився, потім він коштував 1100), а Віндовс ультрабук - 2500
kabostebeztak
Member

Повідомлення

beeeeeeee: 22.03.2026 20:07
Евгений King: 22.03.2026 20:03Ого, а що воно так жере пам'ять, як не в себе
Не знаю, у меня ПК на винде. Это у детей сейчас мода на апле, как у нас когда-то на нокию. Айфон у них предел мечтаний.
Не згоден. Я фанат Pixel
Хоча техніку епл я насправді теж люблю, макбук про 2010 року на 17 дюймів норм штука.
Не знаєте, до речі, де норм батарейку знайти можна?
beeeeeeee
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 22.03.2026 22:35це проблема у вас
Какая проблема? Всё работает. 16 Гб оперативы для школьника хватает.
Вот я специально для тебя перезагрузил этот эмейзинг, запустил, то что было до этого и теперь телега не жрет столько, но оперативы занято 10,5 гигов. И это я не проситл залогиниться жену, соседа, друга, брата, свата. Что ты мне расказываешь? Мне что вчера батя купил компа на 95й винде или что?
спойлер
Зображення

Зображення
beeeeeeee
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 22.03.2026 22:35те саме на маку М1 з 8 Гб працювало краще ніж на Віндовс з 16 Гб. При чому мак коштував 1250 (але це я його купив коли він появився, потім він коштував 1100), а Віндовс ультрабук - 2500
Пришло время умопомрачительных историй? Я таких блогеров уже насмотрелся про этот эмейзинг. Есть и другие, но я думаю, что ты скажешь, что у них, как и у меня какая-то проблема. А у тебя всё эмейзинг. Охотно верю. Ты победил.
kabostebeztak
Member

Повідомлення

beeeeeeee: 22.03.2026 23:00
yuriy_dd: 22.03.2026 22:35це проблема у вас
Какая проблема? Всё работает. 16 Гб оперативы для школьника хватает.
Вот я специально для тебя перезагрузил этот эмейзинг, запустил, то что было до этого и теперь телега не жрет столько, но оперативы занято 10,5 гигов. И это я не проситл залогиниться жену, соседа, друга, брата, свата. Что ты мне расказываешь? Мне что вчера батя купил компа на 95й винде или что?
спойлер
Зображення

Зображення
о, у мене зараз на макбук про 2010 17 дюймів 2 гіга з 8 зайнято на q4os)))
цікаво, чи почне всіх попрікати юра 8 гігами на 16 річній машині якою я користуюсь тільки щоб сценарії писать в енітайпі?
Востаннє редагувалось 22.03.2026 23:05 користувачем kabostebeztak, всього редагувалось 1 раз.
beeeeeeee
Member

Повідомлення

kabostebeztak: 22.03.2026 22:50Не згоден. Я фанат Pixel
Да это понятно. Но у моего в школе так.
beeeeeeee
Member

Повідомлення

kabostebeztak: 22.03.2026 23:04о, у мене зараз на макбук про 2010 17 дюймів 2 гіга з 8 зайнято на q4os)))
Ну конечно. Там операционка какая? Виндовс XP тоже много не жрёт.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

віндовс користувач в шоці від ніо з 8 Гб - він просто запустив всі програми які є на ноуті - 60 шт - і просто миттєво між ними перемикається - 6:48 - 60 Apps Stress Test

а фанати х86 - будуть слюнки пускати що лише 8 Гб, спробуйте в себе запустити 60 програм
kabostebeztak
Member

Повідомлення

beeeeeeee: 22.03.2026 23:06
kabostebeztak: 22.03.2026 23:04о, у мене зараз на макбук про 2010 17 дюймів 2 гіга з 8 зайнято на q4os)))
Ну конечно. Там операционка какая? Виндовс XP тоже много не жрёт.
Так я ж сказав - Q4OS, дериватив Debian заточений під слабкі пк і юзерів що зовсім не розбираються в ПК або переходять з Windows
yuriy_dd
Member

Повідомлення

beeeeeeee: 22.03.2026 23:00запустил, то что было до этого и теперь телега не жрет столько
тобто нюанси роботи Телеграму ви не будете вішати на МакОС?

Евгений King - ви будете теж йому казати що він обманює - бо свопа нема? чи ви визнаєте що маячню написали і вибачитесь? чи просто промовчите?
beeeeeeee: 22.03.2026 23:00но оперативы занято 10,5 гигов
а раніше скільки було? може за декілька ітерацій до вас дійде що memory management на МакОС - це не те саме що на Віндовс?
Відповісти