Новини
Останні статті і огляди
Вийшов драйвер AMD Adrenalin 26.3.1 з підтримкою Crimson Desert, Death Stranding 2 і технології FSR 4.1
-
vsx
Member
Вийшов драйвер AMD Adrenalin 26.3.1 з підтримкою Crimson Desert, Death Stranding 2 і технології FSR 4.1
AMD где поддержка rdna 2/3?
Между прочим энтузиасты скомпилировали модифицированный FSR 4.0.2 который не просаживает производительность на RX 6000. Значит это по сути возможно.
Между прочим энтузиасты скомпилировали модифицированный FSR 4.0.2 который не просаживает производительность на RX 6000. Значит это по сути возможно.
Востаннє редагувалось 20.03.2026 09:43 користувачем vsx, всього редагувалось 1 раз.
-
waryag
Member
В планах АМД их списание, а не поддержка. С РДНА2 уже попробовали, пока не вышло.vsx: ↑ 20.03.2026 09:32AMD где поддержка rdna 2/3?
Между прочим энтузиасты скомпилировали тем временем модифицированный FSR 4.0.2 который не просаживает производительность на RX 6000. Значит это по сути возможно.
П.С. Конечно возможно, энтузиасты работают над базой от АМД, случайно утекшей в сеть. Или "случайно" - может, кого-то из разработки выбесило, что его работу отправили в архив.
-
Serhiyko
Junior
Та всі хто купили rdna3 це лузери, кажу це як один з таких лохів.vsx: ↑ 20.03.2026 09:32 Вийшов драйвер AMD Adrenalin 26.3.1 з підтримкою Crimson Desert, Death Stranding 2 і технології FSR 4.1
Между прочим энтузиасты скомпилировали тем временем модифицированный FSR 4.0.2 который не просаживает производительность на RX 6000. Значит это по сути возможно.
Досиджу вже на цій карті до нового покоління консолей, і більше ніяких дурних помилок.
-
Kirakishou
Member
Після оновлення у мене сам по собі закривається Adrenalin. Але не крашиться, бо якщо відкрити його повторно, то він запускається.
Хоча загалом я задоволений якістю драйверів. Набагато краще, ніж у перший рік після купівлі RX 7800 XT.
Оце найбільше розізлило. Спочатку думав, що проблема в мишці, потім – у клавіатурі. Потім почав думати, що проблема в материнській платі. Виявилося, що все це через відеодрайвер. Точно не пам’ятаю, але, мабуть, уперше стикаюся з тим, що через відеодрайвер перестають працювати мишка й клавіатура.Users may experience intermittent loss of mouse and keyboard functionality both in-game and on the desktop when interacting with AMD Software: Adrenalin Edition.
Цю проблему вони ремонтують уже не один рік. Вона то зникає, то знову з’являється. Зараз ось Adrenalin просто сам по собі закривається.System crash may occur when repeatedly changing in-game AMD Software: Adrenalin Edition settings or when alt-tabbing on Radeon™ RX 7000 and above series graphics products.
Хоча загалом я задоволений якістю драйверів. Набагато краще, ніж у перший рік після купівлі RX 7800 XT.
-
item2
Member
vsx
Ще Valve оцінює можливість додавання FSR 4 INT8 для Steam Machine. Круто, якби зробили, щоб не треба було ставити optiscaler. FP8 на лінукс таки просаджує фпс, а на вінді взагалі не працює, тому потрібна саме INT8 версія.
Ще Valve оцінює можливість додавання FSR 4 INT8 для Steam Machine. Круто, якби зробили, щоб не треба було ставити optiscaler. FP8 на лінукс таки просаджує фпс, а на вінді взагалі не працює, тому потрібна саме INT8 версія.
-
Барбарис
Member
Serhiyko, згладжування в фср класне. Остання версія в С2 дуже сподобалась. На 6900 і 9070 пробував.
-
unique-neon
Member
Ага, мурижили FSR 4.1 поки не Crimson Desert в реліз не вийшов
-
Геральт
Member
Стоїть 6700XT в іншому ящику, карта тягне все, що там потрібно - без апскейлів. Тримаю в курсі.Serhiyko: ↑ 20.03.2026 09:57 Та всі хто купили rdna3 це лузери, кажу це як один з таких лохів.Амд просто сильно хоче, щоб навіть залишки лояльної аудиторії перейшли на nvidia і забули про amd як про страшний сон. 2 роки тому повівся на знижку в 100 баксів і 16 гб памяті. Купувати 7800xt замість 4070 було дурною помилкою. Хоч і карта хороша, але їй дуже не вистачає нормального апскейлера. Навіть не так для апскейла, як для зглажування картинки.
Досиджу вже на цій карті до нового покоління консолей, і більше ніяких дурних помилок.
-
Kirakishou
Member
Адреналін зламався. Він або самостійно закривається, або запускається порожнє вікно без жодних налаштувань. Зате кнопку "АІ" вони приліпили одразу після кнопки "Дім", а вже потім йде кнопка "Ігри".
-
Vladys77
Member
Як би безтолковий драйвер, але нехай буде. Новий FSR лише доя нових карт та і Death Stranding 2 я давно пройшов в оригіналі.
Відправлено через 11 хвилин 6 секунд:
Але в мене і так все добре працює.
Відправлено через 11 хвилин 6 секунд:
Може собі спробувати той optiscaler?item2: ↑ 20.03.2026 10:03 vsx
-
Plush_Dragon
Member
Продай її нафіг та купи 5070. І забудеш про будь які проблеми.Serhiyko: ↑ 20.03.2026 09:57 Досиджу вже на цій карті до нового покоління консолей, і більше ніяких дурних помилок.
Отправлено спустя 4 минуты 34 секунды:
Головне ніколи не забувати що всі проблеми з драйверами завжди тільки у Навдіа. Про проблеми амд на цьому форумі не прийнято говорити.Kirakishou: ↑ 20.03.2026 10:00 Оце найбільше розізлило. Спочатку думав, що проблема в мишці, потім – у клавіатурі. Потім почав думати, що проблема в материнській платі. Виявилося, що все це через відеодрайвер. Точно не пам’ятаю, але, мабуть, уперше стикаюся з тим, що через відеодрайвер перестають працювати мишка й клавіатура.
-
item2
Member
Vladys77
Якщо все ж захочете поекспериментувати, тут:
https://discord.com/channels/9952999454 ... 8237192372
Спочатку качаєте за посиланням у пості з #opti-test-builds, кладете і запускаєте install.bat в папці x64/bin. Потім качаєте у пості і заміняєте сам апскейлер длл. У грі тисните Insert...
Карта потужна у вас, я б навіть спробував FP8 емуляцію через FP16 (але це тільки на лінукс), щоб запустити новий FSR 4.1. Зображення стає трохи чіткішим в 4K, менше артефачить.
Якщо все ж захочете поекспериментувати, тут:
https://discord.com/channels/9952999454 ... 8237192372
Спочатку качаєте за посиланням у пості з #opti-test-builds, кладете і запускаєте install.bat в папці x64/bin. Потім качаєте у пості і заміняєте сам апскейлер длл. У грі тисните Insert...
Карта потужна у вас, я б навіть спробував FP8 емуляцію через FP16 (але це тільки на лінукс), щоб запустити новий FSR 4.1. Зображення стає трохи чіткішим в 4K, менше артефачить.
-
Piter Cantrope
Member
Хороша штука. На RDNA3 fsr4 через оптискейлер добре працює. Різниця з fsr 2-3 дуже велика.Vladys77: ↑ 20.03.2026 11:53 Може собі спробувати той optiscaler?
-
Nouriel
Member
це ти про останні дрова нвідіїPlush_Dragon: ↑ 20.03.2026 12:42Продай її нафіг та купи 5070. І забудеш про будь які проблеми.
чи ти про те що в нвідії нема шо запускати, бо софт там це з часів динозавра
-
Kirakishou
Member
Зніс драйвер через DDU та встановив заново. Під час запуску Adrenalin з’являється помилка: “LoadLibrary failed with error 87: The parameter is incorrect” – це типова проблема, пов’язана з драйверами AMD. І це ж WHQL Recommended драйвер! Зате тепер під час інсталяції показує рекламу з AI, а в Adrenalin кнопка AI стоїть перед кнопкою Ігри. Пріоритети компанії очевидні і про це, до речі, розповідали в одному з недавніх відео Gamers Nexus.
Втім, із цими драйверами хоча б не зависають мишка й клавіатура, на відміну від попередніх. Не знаю, як там із драйверами для нових відеокарт NVIDIA, але в іншому комп’ютері у мене 1660 Ti і драйвери оновлюються через NVIDIA App, за весь час жодних проблем: ні чорних екранів, ні інших подібних багів. Розумію, що відеокарта вже не нова і проблеми можуть проявлятися переважно на сучасних моделях, але все одно драйвери AMD починають дратувати. Тільки здається, що їх нарешті довели до ладу, як знову вилізає якась проблема: то глітчі в деяких іграх, то проблеми з відтворенням відео, то взагалі інсталятор драйверів видає помилку. Тепер ось Adrenalin запускається через раз.
Як же це вже дістало. Але й продавати відеокарту за копійки та купувати 5070 за оверпрайсом теж не варіант.
Втім, із цими драйверами хоча б не зависають мишка й клавіатура, на відміну від попередніх. Не знаю, як там із драйверами для нових відеокарт NVIDIA, але в іншому комп’ютері у мене 1660 Ti і драйвери оновлюються через NVIDIA App, за весь час жодних проблем: ні чорних екранів, ні інших подібних багів. Розумію, що відеокарта вже не нова і проблеми можуть проявлятися переважно на сучасних моделях, але все одно драйвери AMD починають дратувати. Тільки здається, що їх нарешті довели до ладу, як знову вилізає якась проблема: то глітчі в деяких іграх, то проблеми з відтворенням відео, то взагалі інсталятор драйверів видає помилку. Тепер ось Adrenalin запускається через раз.
Як же це вже дістало. Але й продавати відеокарту за копійки та купувати 5070 за оверпрайсом теж не варіант.
-
man1242
Member
Нажаль правда, думали що продадуть більше нових карт за рахунок фанбази а по факту люди пішли та купили зелену карту. звісно якщо вірити стімуSerhiyko: ↑ 20.03.2026 09:57Та всі хто купили rdna3 це лузери, кажу це як один з таких лохів.vsx: ↑ 20.03.2026 09:32 Вийшов драйвер AMD Adrenalin 26.3.1 з підтримкою Crimson Desert, Death Stranding 2 і технології FSR 4.1
Между прочим энтузиасты скомпилировали тем временем модифицированный FSR 4.0.2 который не просаживает производительность на RX 6000. Значит это по сути возможно.Амд просто сильно хоче, щоб навіть залишки лояльної аудиторії перейшли на nvidia і забули про amd як про страшний сон. 2 роки тому повівся на знижку в 100 баксів і 16 гб памяті. Купувати 7800xt замість 4070 було дурною помилкою. Хоч і карта хороша, але їй дуже не вистачає нормального апскейлера. Навіть не так для апскейла, як для зглажування картинки.
-
nochnik89
Member
нигде, это уже давно не новость, что не существует никаких корпораций добра. Что интел, что амд такие же компании, которые идут за прибылью )vsx: ↑ 20.03.2026 09:32AMD где поддержка rdna 2/3?
-
VovaII
Member
man1242
Цікаво: вони хоч десь проводили опитування, чому гравці купили карту іншого виробника? Чи навіть до цього не можуть додуматися? — Будучи наздоганяючими, мали б переступити через гординю?
Цікаво: вони хоч десь проводили опитування, чому гравці купили карту іншого виробника? Чи навіть до цього не можуть додуматися? — Будучи наздоганяючими, мали б переступити через гординю?
-
Геральт
Member
Не зносив драйвер через DDU, поставив зверху. Відправку статистики не дозволяв, ШІ пакет не дозволяв, до заводських не скидав. Зніс АМД менеджер. Підвантажив профіль з андервольтом. Статистика забавок не злетіла, все ок. Запустив DS2, побігав трохи (FSR4.1 непогана штука, до речі, буду з ним грати), поклацав alt+r, alt+tab, win+d, все стабільно, нічого не крашить і не закриває.Зніс драйвер через DDU та встановив заново.
На 6700XT також все ок
факт. От тільки вона й минулого драйвера була точнісінько там само. Ні разу в той розділ не заглядав. Але тепер ще й чат-бот є, жахкнопка AI стоїть перед кнопкою Ігри
-
Kirakishou
Member
Геральт
Я теж спочатку встановив поверх і отримав Adrenalin з багами прямо зі старту, про що вчора писав у цій темі. Сьогодні вже видалив усе через DDU і зробив clean install. Adrenalin усе одно запускається з багами: зверху кнопки Дім, AI, Ігри є, але саме вікно порожнє, тобто немає жодних налаштувань. Доводиться завершувати процес через диспетчер завдань і запускати його знову, поки він нормально не відкриється. У вас взагалі RDNA2 і RDNA4, тож у вас усе може працювати нормально. Я щойно почитав сабредіт Radeon, там багато коментарів про неробочу мишку й клавіатуру. Це як треба налажати, щоб через відеодрайвер відвалювалися мишка з клавіатурою?
Я теж спочатку встановив поверх і отримав Adrenalin з багами прямо зі старту, про що вчора писав у цій темі. Сьогодні вже видалив усе через DDU і зробив clean install. Adrenalin усе одно запускається з багами: зверху кнопки Дім, AI, Ігри є, але саме вікно порожнє, тобто немає жодних налаштувань. Доводиться завершувати процес через диспетчер завдань і запускати його знову, поки він нормально не відкриється. У вас взагалі RDNA2 і RDNA4, тож у вас усе може працювати нормально. Я щойно почитав сабредіт Radeon, там багато коментарів про неробочу мишку й клавіатуру. Це як треба налажати, щоб через відеодрайвер відвалювалися мишка з клавіатурою?