хана моим выходным
Новини
Останні статті і огляди
З’явилися перші технічні огляди Crimson Desert із тестами відеокарт у різних режимах
-
Nehrk
Member
Наконец-то!
хана моим выходным
хана моим выходным
-
erkins007
Member
Поиграл 96 минут и пошел делать рефанд
Грубо говоря у вас есть два варианта - 120+фпс с графикой уровня 2010 года(вода еще хуже) на кинематографичном пресете.Или 50 фпс (с длсс причем) с реконструкцией и трасировкой пути.
Максимально убогое управление идет бонусом.РДР2, Киндом кам, ведьмак 3, все эти игры будут лучше причем не геймплейно, а ГРАФИЧЕСКИ.Те обзорщики (включая Digital Foundary) которые хвалили графику и оптимизацию просто лицемерные сволоты.
Вот подробный разбор графики этого поделия.
https://lnk.ua/plhP176Fw
Цитата оттуда прям в тему
Грубо говоря у вас есть два варианта - 120+фпс с графикой уровня 2010 года(вода еще хуже) на кинематографичном пресете.Или 50 фпс (с длсс причем) с реконструкцией и трасировкой пути.
Максимально убогое управление идет бонусом.РДР2, Киндом кам, ведьмак 3, все эти игры будут лучше причем не геймплейно, а ГРАФИЧЕСКИ.Те обзорщики (включая Digital Foundary) которые хвалили графику и оптимизацию просто лицемерные сволоты.
Вот подробный разбор графики этого поделия.
https://lnk.ua/plhP176Fw
Цитата оттуда прям в тему
Очень печально, потому что я люблю гринд в открытом мире и даже управление мог бы простить, но не мертвую оптимизацию где у тебя или убогая графика или 50 фпс.Практический вывод: Настройка GI наглядно показывает пропасть в оптимизации: между «красиво, но неиграбельно» (39 FPS) и «быстро, но убого» (100+ FPS) нет адекватного промежуточного варианта. Движок не предлагает качественного гибридного решения.
-
NUN4AG
Member
В день реліза підняли прайс з 2449 до 2999₴

-
item2
Member
erkins007
До речі, HUB у відео рекомендує щось типу Ultra + RR + DLSS 4.0 Performance + вода на макс (дуже хвалять). І взагалі хвалять оптимізацію, а деви швидко випускають нові покращення.
P.S. Не очікував від вас відмову юзати фірмові DLSS технології (апскейлер, фрейм генерацію, RR). І це на 5090, що ж тоді говорити про молодші карти.
P.P.S. А я ще був переконаний, що DLSS краще натива. Тим паче на 4K моніторі, а не якомусь там 1080p.
До речі, HUB у відео рекомендує щось типу Ultra + RR + DLSS 4.0 Performance + вода на макс (дуже хвалять). І взагалі хвалять оптимізацію, а деви швидко випускають нові покращення.
P.S. Не очікував від вас відмову юзати фірмові DLSS технології (апскейлер, фрейм генерацію, RR). І це на 5090, що ж тоді говорити про молодші карти.
P.P.S. А я ще був переконаний, що DLSS краще натива. Тим паче на 4K моніторі, а не якомусь там 1080p.
- Вкладення
-
-
Georgin
Member
Не раджу, там якраз саме те, чого Ви не хочете. Величезний світ, наповнений fetch-квестами (причому ці квести рандомно виникають у твоєму щоденнику, хоча ти ні в кого їх не брав) та grind-wall'ами у сюжетному прогресі.aaleksandrenko: ↑ 19.03.2026 12:17 Пропоную обговорити З’явилися перші технічні огляди Crimson Desert із тестами відеокарт у різних режимах
Масштаби гри вражають. Треба глянути. Головне щоб було різноманіття, однотипні місії подай/принеси швидко можуть наскучити.
З плюсів тут хіба що графіка (та, можливо, музика) і до певного часу бойова система. Спочатку теж трохи зацікавило, але побачив оцей ролик, у якому юзер нормально перелічив плюси та мінуси:
- спойлер
-
Барбарис
Member
Georgin, ну діабла(друга) та сакред(1) в подібному форматі заходили, але там бували й цікаві квести. Інші частини грінду мені не дуже зайшли.
-
deviconte
Member
Купил, через час refund.
Такого кала я давно не видел.
Около 25 фпс в 4к с РР на 5090.
Вне зависимости от режима ДЛСС выглядит как мыло времен пс2. Такого мыла я честно говоря и не помню, и даже DLAA без РР мылит безбожно (специально зашёл в ведьмака 3 с модами на текстуры... Небо и земля) на 4к OLED мониторе. Также иногда при включении DLAA в верхней части экрана возникает черные мигающие полосы.
Тени сходят с ума вне зависимости от настроек, на дистанции 10 метров это совершенно уродская мельтешащая каша (от листьев деревьев) нормализуется только когда подходишь в упор. Примерно такая же история и с текстурами.
Картинка выглядит washed out как бы я не играл с настройками, hdr off/on не важно, просто вырви глаз.
О какой шикарной оптимизации речь шла со всех утюгов я так и не понял.
Управление это отдельный ад, совершенно тормознутое, неудобное при коммуникации или взаимодействии с предметами.
Персонаж двигается как будто в желе.
Короче могу рекомендовать через год по -50 скидке и тонне патчей.
P.s. а ещё эти хитрожопые уроды подняли цену сразу после релиза, не говоря о том просто в тихую добавили Denuvo за неделю до релиза.
Такого кала я давно не видел.
Около 25 фпс в 4к с РР на 5090.
Вне зависимости от режима ДЛСС выглядит как мыло времен пс2. Такого мыла я честно говоря и не помню, и даже DLAA без РР мылит безбожно (специально зашёл в ведьмака 3 с модами на текстуры... Небо и земля) на 4к OLED мониторе. Также иногда при включении DLAA в верхней части экрана возникает черные мигающие полосы.
Тени сходят с ума вне зависимости от настроек, на дистанции 10 метров это совершенно уродская мельтешащая каша (от листьев деревьев) нормализуется только когда подходишь в упор. Примерно такая же история и с текстурами.
Картинка выглядит washed out как бы я не играл с настройками, hdr off/on не важно, просто вырви глаз.
О какой шикарной оптимизации речь шла со всех утюгов я так и не понял.
Управление это отдельный ад, совершенно тормознутое, неудобное при коммуникации или взаимодействии с предметами.
Персонаж двигается как будто в желе.
Короче могу рекомендовать через год по -50 скидке и тонне патчей.
P.s. а ещё эти хитрожопые уроды подняли цену сразу после релиза, не говоря о том просто в тихую добавили Denuvo за неделю до релиза.
-
item2
Member
Та не хвилюйтесь ви так. Скоро NVidia, розробники гри та модери випустять патчі, які пофіксять більшість технічних проблем. Це ж було вже.
Пане Геральт, ви теж це помітили в цьому треді? 5090 не вивозить фірмові технології NVidia у цій грі. Апскейлер милить, навіть DLAA милить. DLSS 4.5 апскейлер додає шум, тому HUB рекомендує юзати старий 4.0. RR вирізає з картинки дощ. Може це через нього тіні тремтять? DLAA вгорі кадру може артефачити. І навіть FG не рятує ситуацію, хоча мав би в такій слоу пейсд грі.
Пане Геральт, ви теж це помітили в цьому треді? 5090 не вивозить фірмові технології NVidia у цій грі. Апскейлер милить, навіть DLAA милить. DLSS 4.5 апскейлер додає шум, тому HUB рекомендує юзати старий 4.0. RR вирізає з картинки дощ. Може це через нього тіні тремтять? DLAA вгорі кадру може артефачити. І навіть FG не рятує ситуацію, хоча мав би в такій слоу пейсд грі.
-
Геральт
Member
Угу, ті самі люди, які розказували про мертвий натив, вайнять на низьку швидкодію в грі і на криву реалізазацію тіней. Ну, вони зробили себе разом.item2: ↑ 20.03.2026 10:55 Пане Геральт, ви теж це помітили в цьому треді? 5090 не вивозить фірмові технології NVidia у цій грі.
зі. На разі маю DS2, а там може гляну і до цієї.
-
Georgin
Member
Барбарис
Можливо пару цікавих квестів знайдеться і тут, але це гру не врятує.
У Sacred 1 мені навіть стартовий ролик сподобався. Та й "легкого" гумору там було достатньо, персонажі цікаві
Diablo 2 Resurrected - ностальгія, оновили пристойно + новий клас. Після цього ролику взагалі руки до гаманця тягнуться
А тут... Ну це фактично Black Desert офлайн.
Якщо вже брати класні ігри такого жанру - це Dragon's Dogma, дуже крута штука. Візуал, бойова система - просто шикарні.
Можливо пару цікавих квестів знайдеться і тут, але це гру не врятує.
У Sacred 1 мені навіть стартовий ролик сподобався. Та й "легкого" гумору там було достатньо, персонажі цікаві
Diablo 2 Resurrected - ностальгія, оновили пристойно + новий клас. Після цього ролику взагалі руки до гаманця тягнуться
- спойлер
А тут... Ну це фактично Black Desert офлайн.
Якщо вже брати класні ігри такого жанру - це Dragon's Dogma, дуже крута штука. Візуал, бойова система - просто шикарні.
-
erkins007
Member
item2
При чем тут технологии нвидиа? В игре напрочь сломано освещение и тени. В любом режиме. В том числе и в святом нативе вообще без длсс, лучей и прочего
При чем тут технологии нвидиа? В игре напрочь сломано освещение и тени. В любом режиме. В том числе и в святом нативе вообще без длсс, лучей и прочего
-
VovaII
Member
Побачив дуже складне керування, як для клавомиші. Хтось пробував на геймпаді? Відгукніться?
Дякую.
Дякую.