Анонс NVIDIA DLSS 5 став несподіванкою для розробників ігор

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
0trog0
Member

Повідомлення

dead_rat
Суть не в краще\гірше стосовно самої якості. Суть в тому, що люди люблять штучну красу\підсилений смак\шкідливу їжу. Це так абузиться природний механізм, який не зміг так швидко адаптуватись до штучних реалій.
І так, мозок без фільтра може вважати яскраву картинку\силіконову бабу красивішою з якихось своїх міркувань. Тому всі тік-токерши стали дуже походити одна на одну. Бо стадо любить певний типаж і це абузиться.
Востаннє редагувалось 19.03.2026 11:58 користувачем 0trog0, всього редагувалось 1 раз.
Entar
Member

Повідомлення

dead_rat: 19.03.2026 11:51 Мабуть Макдак краще… люди люблять всяке лайно.
спойлер
Тому купа жінок з силіконовими динями і губами вареніками
А ще люди люблять алкоголь, сигарети, наркотики, доту, листання соц мереж, флуд на форумах зі спробами щось комусь довести, релігії, ідеології, тощо.
dead_rat
Member

Повідомлення

0trog0: 19.03.2026 11:55 dead_rat
Суть не в краще\гірше стосовно самої якості. Суть в тому, що люди люблять штучну красу\підсилений смак\шкідливу їжу. Це так абузиться природний механізм, який не зміг так швидко адаптуватись до штучних реалій.
І так, мозок без фільтра може вважати яскраву картинку\силіконову бабу красивішою з якихось своїх міркувань. Тому всі тік-токерши стали дуже походити одна на одну. Бо стадо любить певний типаж і це абузиться.
This :up:
Entar
Member

Повідомлення

Доречі спроби "здаватися людиною яка вище всіх цих низьких первісних людішек яким подобається всяке штучне і несправжнє" - це теж із тої ж опери :gigi: Банальний природній механізм спроби проявити "домінування" в стилі "більшість людішек тупі і не здатні розрізняти якісне і неякісне, я їх розумніше і таким чином крутіше".
Востаннє редагувалось 19.03.2026 12:03 користувачем Entar, всього редагувалось 1 раз.
dead_rat
Member

Повідомлення

Entar: 19.03.2026 11:57
dead_rat: 19.03.2026 11:51 Мабуть Макдак краще… люди люблять всяке лайно.
спойлер
Тому купа жінок з силіконовими динями і губами вареніками
А ще люди люблять алкоголь, сигарети, наркотики, доту, листання соц мереж, флуд на форумах зі спробами щось комусь довести, релігії, ідеології, тощо.
Саме так, для мене АІ слоп десь у цій же категорії. Не бачу в ньому нічого хорошого, але вочевидь, піпл хаватиме

Відправлено через 57 секунд:
Entar: 19.03.2026 12:01 Доречі спроби "здаватися людиною яка вище всіх цих низьких первісних людішек яким подобається всяке штучне і несправжнє" - це теж із тої ж опери :gigi:
Я занадто старий для цього.
Entar
Member

Повідомлення

dead_rat: 19.03.2026 12:03 Саме так, для мене АІ слоп десь у цій же категорії. Не бачу в ньому нічого хорошого, але вочевидь, піпл хаватиме
Ну мабуть не так погано як наркотики/алкоголь/сигарети, а десь в категорії із розряду моди/"зустрічання по одежці чи марці машини"/"культа ідеального тіла" (хоча останнє може бути шкідливіше).
dead_rat: 19.03.2026 12:03 Я занадто старий для цього.
Та мені самому це інколи властиво і я над собою намагаюсь іронізувати)
Але інколи не можу стримуватися і висловлюю здивування людям які умовно "беруть айфон в кредит живучи в хрущовці"
dead_rat
Member

Повідомлення

Entar: 19.03.2026 12:07 "беруть айфон в кредит живучи в хрущовці"
Я з тих, у кого вєлік коштує більше ніж дві 5090(тупа покупка вийшла, але дешевих у ковід не було)

:laugh:
спойлер
Не дай бог порахувать скільки я там витратив
waryag
Member

Повідомлення

Entar: 19.03.2026 11:40Не розумію цього розривання пуканів масового. Я б хотів пограти в умовний масс ефект з сучасною графікою і супер деталізованими текстурами персонажів. Якщо завдяки нейрогенерації це стане реально я тільки за. От лише боюсь що ресурсів не вистачить.
Нещодавно пройшлов трилогію.
Гра набагато більше страждає від вад та старіння геймдизайну і геймплею, ніж від недостатнього красивого графону. :shuffle:
Anton_Pepper
Member

Повідомлення

SPEC1AL1ST: 19.03.2026 09:53 Пропоную обговорити Анонс NVIDIA DLSS 5 став несподіванкою для розробників ігор

А мне нравится как выглядит. Больше похоже на реальный людей, меньше "пластмассы".
тут нельзя такое говорить. Запомни - твои глаза врут и ты ничего не понимаешь, а Хуанг, ДЛСС и ИИ это зло. Слава АМД!
Entar
Member

Повідомлення

waryag: 19.03.2026 12:32 Нещодавно пройшлов трилогію.
Гра набагато більше страждає від вад та старіння геймдизайну і геймплею, ніж від недостатнього красивого графону. :shuffle:
Але по сюжету, діалогам, прив'язаності до персонажів та їх пропрацюванні - зараз хотілося б знайти щось на рівні... Я коли дивився Гру Престолів набагато менше переживав за долю персонажів ніж в МЕ.
А в сучасних умовних ассасінах ітд я не можу навіть пройти гру настільки воно там банальне і прісне :(
waryag
Member

Повідомлення

Entar: 19.03.2026 12:38Але по сюжету, діалогам, прив'язаності до персонажів та їх пропрацюванні - зараз хотілося б знайти щось на рівні... Я коли дивився Гру Престолів набагато менше переживав за долю персонажів ніж в МЕ.
А в сучасних умовних ассасінах ітд я не можу навіть пройти гру настільки воно там банальне і прісне :(
А при чому тут асасіни? Хочеш РПГ досвіду - шукай його в РПГ, а не в екшні з елементами РПГ. :idea:

Сюжет в МЕ міцний, але ролеплей ну такий собі - ти дуже приблизно уявляєш собі, що саме відповість персонаж при виборі однієї з діалогових опцій, і ще менше - що він буде робити під час QTE.
Гарно прописана лише гілка героя, ренегат - набагато гірше. Та й в цілому, часто вибір дуже умовний.

Кінцівки слабкуваті, зелена взагалі висосана з пальця під потужними речовинами.
Entar
Member

Повідомлення

waryag: 19.03.2026 13:04 А при чому тут асасіни? Хочеш РПГ досвіду - шукай його в РПГ, а не в екшні з елементами РПГ. :idea:
При тому що тоді МЕ були одною з культових "ААА" серій а зараз їх немає і доводиться шукати хоч щось схоже, нехай і воно називається "екшн з елементами РПГ", але це не допомагає)
waryag: 19.03.2026 13:04 Сюжет в МЕ міцний, але ролеплей ну такий собі - ти дуже приблизно уявляєш собі, що саме відповість персонаж при виборі однієї з діалогових опцій, і ще менше - що він буде робити під час QTE.

Гарно прописана лише гілка героя, ренегат - набагато гірше. Та й в цілому, часто вибір дуже умовний.
Частково згоден, але це біда переважної більшості рпг, окрім рідкісних і нішевих варіантів, а от в "ААА" взагалі це складно знайти. За останні часи гра де дійсно це було реалізовано круто, і яку можна було заради виборів та роллплею проходити багато разів - це Tyrrany. Але це не масовий продукт..
waryag
Member

Повідомлення

Entar: 19.03.2026 13:15Частково згоден, але це біда переважної більшості рпг, окрім рідкісних і нішевих варіантів, а от в "ААА" взагалі це складно знайти. За останні часи гра де дійсно це було реалізовано круто, і яку можна було заради виборів та роллплею проходити багато разів - це Tyrrany. Але це не масовий продукт..
БГ3 же...
Entar
Member

Повідомлення

Не настільки як в Tyranny. Але так, це достойний екземляр.
Demedik
Member

Повідомлення

Вот цены бы не было, если это технологию можно было бы запустить на старых играх... на в ходе например та Messiah, а ИИ подтянуло графику до хотя бы 2010х... А так, пока вызывает отторжение. Главное, чтобы она еще одной технологией волос не стала для НеВидиа(а там и физикс и т.д).
AlexWest
Member

Повідомлення

В деяких випадках це порятунок: наприклад, у Starfield. З DLSS 5 я, можливо, нарешті зіграю його.
В TES IV Remastered теж непогано поліпшує.
А от в Hogwarts і RE:Requiem я б його не вмикав.
Коротше, технологія явно не зайва, аби не вмикали її примусово. З часом, думаю, доведуть до розуму, і буде взагалі магія поза Гогвартсом.
MqM
Member

Повідомлення

AlexWest
Member

Повідомлення

В 6000 серії замість надбавки до cuda-ядер найімовірніше підсиплять тензорних. Воно й логічно, бо це легше, ніж монтувати водоблоки в карти, аби не поплавились.
Буде весело, якщо без DLSS вони стануть повільнішими за 5000. Але якщо ШІ навчать розрізняти матеріали в кадрі й обмежать художньо, то за цим майбутнє однозначно.
Hiden
Member

Повідомлення

Зображення
Bukakanga
Member

Повідомлення

ну, собственно, подтверждается то, что подозревалось - ИИ достраивает каждую отрендеренную картинку. Ожидать таким образом оптимизации бесполезно - тут явно на одной 5090 рендерили игру, а на второй развернули ИИ.
Відповісти