Keychron випускає ігрову клавіатуру для однієї руки з магнітними перемикачами C0 HE 8K

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Polaroid1962
Member

Повідомлення

Scoffer: 16.03.2026 11:08 Shaolin_Style
До чого тут розділена надвоє клавіатура? Мова про те щоб навантажити великі пальці додатковими кнопками. Я стверджую що це не зручно тому що пробував тицяти ергодокс і з повною відповідальністю заявляю що гівнище це а не клавіатура.
спойлер
Зображення
Особливо другий-третій ряд на великому пальці, вони в принципі нормально не натискаються.
Дивний макет насправді.

Зазвичай роблять лише 3 кніпки, щоб вони знаходились по траєкторії руху великого пальця:
corne-diy-kit-whte-background.jpg
Ще краще, коли ці кнопки розташовують у іншій площині:
moonlander.jpg
Тут наводили декілька ігрових рішень (одна здається від Razer) - і там стік зроблен для великого пальця правильно, у іншій площині.

То ж якщо ви ви мали негативний досвід - це проблема невдалого макету, а не концепції блоку кнопок для великого пальця як такої.

Додано: знову так, якщо це для роботи - пальці лежать на `asdf`, для мене комфортне положення великого пальця - десь між `f` та `g`, я можу рухати їм трішки ліворуч та праворуч, тобто на клавіатурі, що ви навели, нормально великим пальцем натискаються лише дві кніпки.
Rorta
Junior

Повідомлення

У меня такая трудится с 2009. :D :D :D
спойлер
Зображення
Scoffer
Member

Повідомлення

Polaroid1962: 16.03.2026 11:19Зазвичай роблять лише 3 кніпки
Не знаю що там зазвичай, а це практично стандартна розкладка так званих ергономічних клавіатур, і з незначними змінами ідентична у всіх виробників цього лайна: кінезис, мальтрон, мунлендер і інших.
У тебе на фотці вище якраз мунлендер. До червоної кнопки пальцем дістати цілий квест. Три кнопки на палець це багато, ну не рухається він так. Дві максимум. Але це на розділеній. На моноліті і того не буде. На моноліті нормальне положення пальців приблизно під FG i HJ відповідно, там мають бути пробіли. Рух всередину руки, до долоні це не зручно. Рух назовні тупо нікуди, ну може одна одноширинна кнопка рівно по центру, і то сумнівно.
Alex Pepper
Member

Повідомлення

Ещё одно решение для несуществующей проблемы.
Polaroid1962
Member

Повідомлення

Scoffer: 16.03.2026 11:50Три кнопки на палець це багато, ну не рухається він так.
В мене (і у багатьох інших людей) рухається. Можливо у вас особиста анатомічна особливість.

Хоча я згоден, що дійсно комфортний режим для пальців - це "відстань на одну кніпку", тобто палець (будь який) натискає лише кніпку під ним або сусідню. Але ж для цього і додають ось цей блок для великого пальцю, щоб зробити ці кнопки модифікаторами.
Scoffer
Member

Повідомлення

Polaroid1962
Купи собі ергономічно клаву, поюзай, і більше не розповідай нісенітниці. Акробатично можна натискати хоч 21м пальцем. Але щоб зручно великий палець має дуже обмежену зону дії. З цієї причини ті ж геймпади мають малесенькі кнопки, маленькі хрестовини і маленькі трігери, а не повнорозмірні клавіатурні кнопарі.

Відправлено через 3 хвилини 56 секунд:
А одноручні ігрові клави типу тартаруса мають одну кнопку, один трігер і одну здоровену педаль, по котрій не промазати. Бо там люди про щось думали.
Ostin
Member

Повідомлення

Колись мав подібний кейпад. Здається, так воно звалось. З плюсів - ліву руку можна покласти ніби як праву на мишку. І ще можна було клавіші біндити на різні комбо. З мінусів - все інше. Тобто є в тебе стіл, на ньому клава і миша. А зліва ще оця приблуда. І коли погратись - треба кудись діти клаву. А коли щось написати - терміново її повернути) І оце совання мені не зайшло геть :D Теоретично, якщо скомбінувати саму маленьку клавіатурку+ такий кейпад - то може воно і матиме право на життя. Але я полюбляю великі клавіатури, з циферками справа) Тому в мене з цим ніяк не зійшлось) Продав і забув про такий тип керування.
P.S. Щойно подумав, є ж люди ноути ставлять на підставку як монітор, а грають на клаво-миші нерідній. То от замість клавіатури такий пад міг би зайти вкупі з мишою. Типу в стрілялки побігати чи ерпеге, бо ноутовська клавіатура зазвичай таке собі для ігор.
P.S.S. Погоджуюсь, що для лівої руки набір клавіш під великий палець нежиттєздатний. В мене там була якась хрестовина і ще якісь кнопки, то в звичайні стрілялки я постійно шукав звичний пробіл тицяти, а не оте все. А пробілу не було...
Dilfin
Member

Повідомлення

Ostin: 16.03.2026 12:28 Колись мав подібний кейпад. Здається, так воно звалось. З плюсів - ліву руку можна покласти ніби як праву на мишку. І ще можна було клавіші біндити на різні комбо. З мінусів - все інше. Тобто є в тебе стіл, на ньому клава і миша. А зліва ще оця приблуда. І коли погратись - треба кудись діти клаву. А коли щось написати - терміново її повернути) І оце совання мені не зайшло геть :D Теоретично, якщо скомбінувати саму маленьку клавіатурку+ такий кейпад - то може воно і матиме право на життя. Але я полюбляю великі клавіатури, з циферками справа) Тому в мене з цим ніяк не зійшлось) Продав і забув про такий тип керування.
P.S. Щойно подумав, є ж люди ноути ставлять на підставку як монітор, а грають на клаво-миші нерідній. То от замість клавіатури такий пад міг би зайти вкупі з мишою. Типу в стрілялки побігати чи ерпеге, бо ноутовська клавіатура зазвичай таке собі для ігор.
P.S.S. Погоджуюсь, що для лівої руки набір клавіш під великий палець нежиттєздатний. В мене там була якась хрестовина і ще якісь кнопки, то в звичайні стрілялки я постійно шукав звичний пробіл тицяти, а не оте все. А пробілу не було...
От я також подумав куди діти повнорозмірну клавіатуру, це треба відєднувати, кудись її ставити в сторону, іншу приєднувати, це не важко, але якщо це робити сотні разів? Це хіба для тих, хто за компютером тільки грається, поставив тай забув. Ідея цікава, не нова, можливо дуже зручна (треба пробувати), але не практична, це моя суб'єктивна думка, попрошу ногами не копати.)
Melofon
Member

Повідомлення

big_bang: 16.03.2026 10:07 оу, прикольно)))

колись такі рішення були доволі популярні
пам'ятаю як сам хотів купити подібну ігрову клавіатуру від a4tech
Что значит когда-то? Их и не переставали продавать и они всегда были на рынке, просто раньше небыло на магнитках, а на механике уже давно такие обрезки существуют! Да и дело не в популярности, они всегда кому-то да нужны были.
Polaroid1962
Member

Повідомлення

Scoffer: 16.03.2026 12:23 Polaroid1962
Купи собі ергономічно клаву, поюзай, і більше не розповідай нісенітниці. Акробатично можна натискати хоч 21м пальцем. Але щоб зручно великий палець має дуже обмежену зону дії. З цієї причини ті ж геймпади мають малесенькі кнопки, маленькі хрестовини і маленькі трігери, а не повнорозмірні клавіатурні кнопарі.

Відправлено через 3 хвилини 56 секунд:
А одноручні ігрові клави типу тартаруса мають одну кнопку, один трігер і одну здоровену педаль, по котрій не промазати. Бо там люди про щось думали.
Так дистанція руху на Тартарусі більше ніж між трьома кніпками на нормальному блоці для великого пальця. Але там воно нормально розташовано, бо рух відбувається у іншій площині.

Спробувати можно і на звичайній клавіатурі: перенести пальці з `asdf` на `qwer` і понатискати великим пальцем `c`, `b` (їх можно натискати разом с пробілом, просто уявимо, що його там немає) та `space` (на рівні `b`). Воно цілком нормально натискається.
Alanis
Member

Повідомлення

Я так понял, что б случайно не нажать клавишу Windows, лучше всего её выпилить физически. Не останавливайтесь, там ещё с избытком клавиш.
StTechnik
Member

Повідомлення

Alanis: 16.03.2026 15:47клавишу Windows
Я на всякий случай таки спрошу. :D Часто в играх кнопкой Windows пользуешься?
Echo_Night
Junior

Повідомлення

big_bang: 16.03.2026 10:07 оу, прикольно)))

колись такі рішення були доволі популярні
пам'ятаю як сам хотів купити подібну ігрову клавіатуру від a4tech
Саме така від a4tech в мене і була, бо тоді ще мав ноутбук. Дуже гарне доповнення для ігор на ноутбуці. Потім вже була подібна від GameSii. А потім ПК з полноцінною клавою.
Alanis
Member

Повідомлення

StTechnik
Ну что поделать, пользуюсь. Часто ночью надо в телегу глянуть конкретно по видам тревоги, а смарт не всегда рядом.
Відповісти