Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
waryag
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 11.03.2026 22:13 ось список що встановлено, від гугл лише Play Store
Ти настільки тупий, що не розумієш, що треба порівнювати сток пікселя зі стоком поко?
yuriy_dd: 11.03.2026 22:13 ось список що встановлено, від гугл лише Play Store
І я вірю, що цей скрін ти зробив зі свого телефону прямо зараз. І що там немає нічого: ні ютуба, ні месенджерів, ні навіть ААААА гри всіх часів і народів ВАР РОБОТС. Чого не повірити такій правдивій людині? :lol:
yuriy_dd: 11.03.2026 22:13 у вас нема знань (ні в чому), а спроби образити - вам дають відчуття що ви праві
Спочатку навчись знімати штанці, перед тим, як обгадитися, а потім починай про чужі знання.
yuriy_dd: 12.03.2026 08:24 я вам забороняю дати тести? чому ви їх досі не дали, хоч один раз
Не питання.
Спочатку ти даєш нормальні відповіді десь на два-три десятка тестів від різних користувачів, які ти проігнорував в цій темі, потім я приношу нові.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

big_bang: 11.03.2026 09:24yuriy_dd це ШІ який вчиться на живих людях ?
саме так, дивитись з 02:15 -
waryag: 11.03.2026 10:25Хіба за цей час ШІ не повинен був чомусь навчитися?
а ви? тест вже найшли хоч якийсь? може самі щось провели? статистичне відхилення порахували? та ладно жартую .. але лише про останнє

Відправлено через 8 хвилин 48 секунд:
waryag: 12.03.2026 08:41 Ти настільки тупий, що не розумієш, що треба порівнювати сток пікселя зі стоком поко?
сток поко - там MIUI - яка є злом. Звичайно що я її відразу зношу. І порівнюю з кастомом на основі чистого Андроїду
waryag: 12.03.2026 08:41 ось список що встановлено, від гугл лише Play Store
І я вірю, що цей скрін ти зробив зі свого телефону прямо зараз. І що там немає нічого: ні ютуба, ні месенджерів, ні навіть ААААА гри всіх часів і народів ВАР РОБОТС. Чого не повірити такій правдивій людині?
звичайно що ви не знаєте як побачити які програми є по замовчуванню на Андроїд, і я би міг вас назвати тупим, чим міг вас образити і змусти страждати
але не бійтесь - всі (ну добре може майже всі) в цій темі - такі самі тупі, і теж не знають як таке зробити. Я вам не буду розкривати таємницю, може ви напружите свої мізки, трішки помучитесь, дасте результати праці - і я може вам підкажу. Але лише після того як ви покажете свої намагання.
waryag: 12.03.2026 08:41Спочатку ти даєш нормальні відповіді десь на два-три десятка тестів від різних користувачів, які ти проігнорував в цій темі
що саме? ігри? так, ігри на макос - погано, х86 для ігор краще у всіх відношеннях
чи може тест автономності який полягає у тесті яскравості екрану?
поки реальний тест - це 7zip - поки я не знаю як пояснити перевагу х86, хоч і при значно більшому споживанні. Я використовую 7zip і дуже активно - мені треба передавати десятки гігабайти по мережі.
LVladislavchik
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 12.03.2026 15:03звичайно що ви не знаєте як побачити які програми є по замовчуванню на Андроїд, і я би міг вас назвати тупим, чим міг вас образити і змусти страждати
але не бійтесь - всі (ну добре може майже всі) в цій темі - такі самі тупі, і теж не знають як таке зробити. Я вам не буду розкривати таємницю, може ви напружите свої мізки, трішки помучитесь, дасте результати праці - і я може вам підкажу. Але лише після того як ви покажете свої намагання.
Дуже вумний юра нам попався, знає як добавити користувача на андроіді що показати передвстановлені додатки :rotate: А часи зліва то в нового користувача так чи нова прошивка без цієї функції? Я просто вже не пам'ятаю чи в crdroid свій додаток який глобально на всіх користувачів впливає чи під кожного налаштовується чи там взагалі в налаштування воно інтегровано?

Відправлено через 9 хвилин 26 секунд:
yuriy_dd: 12.03.2026 15:03може тест автономності який полягає у тесті яскравості екрану?
Ну ти ж сорочку рвеш що автономність ейра неперевершена, ідеальний ноут, а яскравість чуть вище і колосальні втрати, хпс хай в режимі ютубу на 150ніт менш енергоефективний, але під час реальної роботи показував себе не сильно й гірше. Вайбкодери в кафешках, до речі, теж жаліються, випадків купа.
yuriy_dd: 12.03.2026 15:03поки реальний тест - це 7zip - поки я не знаю як пояснити перевагу х86, хоч і при значно більшому споживанні. Я використовую 7zip і дуже активно - мені треба передавати десятки гігабайти по мережі.
Рахуй що це сайнбенч, треба груба універсальна сила і, напевно, різниця там не просто погрішність, а дуже суттєва, явно перекриває рахунки за електроспоживання, а макміні/студіо з купою ядер та озу дуже дорого :rotate:
Востаннє редагувалось 12.03.2026 15:38 користувачем LVladislavchik, всього редагувалось 1 раз.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

LVladislavchik: 12.03.2026 15:18Дуже вумний юра нам попався, знає як добавити користувача на андроіді що показати передвстановлені додатки
все таки чудово що не всі такі тупі, може тому я вас і не блокую, хоч ви і ображаєте
пс: але він все одно не зрозумів про що ви
LVladislavchik: 12.03.2026 15:18А часи зліва то в нового користувача так чи нова прошивка без цієї функції?
звичайно що я не налаштовував, але можна
LVladislavchik: 12.03.2026 15:18Я просто вже не пам'ятаю чи в crdroid свій додаток який глобально на всіх користувачів впливає чи під кожного налаштовується чи там взагалі в налаштування воно інтегровано?
кожен під себе. Налаштувань дуже багато. Але вони всі дрібні. Такої глибокої зміни як це роблять MIUI & OneUI - і близько нема
на прошивці на Поко Ф1 - була дуже крута фунція стабілізації зображення на екрані - тобто якщо ви в машині і рука що тримає смарт хитається - зображення стабілізоване як гіроскоп. Більше ніде такого не бачив.
LVladislavchik
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 12.03.2026 15:32на прошивці на Поко Ф1 - була дуже крута фунція стабілізації зображення на екрані - тобто якщо ви в машині і рука що тримає смарт хитається - зображення стабілізоване як гіроскоп. Більше ніде такого не бачив.
Можна детальніше? Не гуглиться щось.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

LVladislavchik: 12.03.2026 15:41 Можна детальніше? Не гуглиться щось.
тут є, але без реальної демонстрації - вважайте що зображення стоїть на місці хоч смарт ви швидко рухаєте вгору вниз вліво вправо:

waryag
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 12.03.2026 15:47тут є, але без реальної демонстрації
Тобто немає, і в тебе не вийшло знайти щось краще? Чудова технологія, дивно, що закрили :lol:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Відправлено через 1 хвилину 52 секунди:
waryag: 13.03.2026 09:36і в тебе не вийшло
ну що там - у вас вже вдалось знайти нормальний тест М5?
що вам заважає це зробити?

Відправлено через 4 години 26 хвилин 45 секунд:
After using MacBook Neo, it's clear Windows needs to rethink its PC strategy (and fast)
https://www.zdnet.com/article/the-macbo ... -to-adapt/

але якщо подумати - а що x86 може запропонувати? якщо навіть дорогі ноути - це пластикове лайно яке гудить кулерами від руху мишки

Відправлено через 1 годину 20 хвилин 51 секунду:
Google випустить Chrome для Linux на ARM-пристроях у 2026 році

https://mezha.ua/news/chrome-linux-arm-309369/

Інтерес до Linux на ARM зростає через очікування нових процесорів для персональних комп'ютерів на архітектурі ARM64. Такі чипи розробляють, зокрема, Qualcomm, NVIDIA та MediaTek. Наприклад, NVIDIA може представити процесори N1 і N1X для ноутбуків на базі ARM під час конференції GTC 2026

:super: :super:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

посидів за своїм макбук ейр М4 десь до 5 годин, сів на 16% - хтось знає подібні цифри на х86?
Screenshot 2026-03-14 at 23.42.34.png
Відправлено через 4 хвилини 31 секунду:
а на вкладці 10 днів - там взагалі незрозумілі дані - це що виходить що деякі дні виходило 9 годин роботи екрану споживаючи лише 25% заряду? :spy:
Screenshot 2026-03-14 at 23.46.12.png
напевне фанатам х86 заздрісно дивитись на такі цифри? а ну давайте швидко накидайте мені мінусів, може попустить :lol: :lol:
LVladislavchik
Member

Повідомлення

yuriy_dd
Яскравість була мінімальна і робочий стіл? Ну ти ж тести на ноутбук чек давав, там ютуб 16 годин крутиться при 150 нітах, 100/15=6,25% процентів в годину йде при такому навантаженні, логічно що за 5 годин в тебе на 30% має сісти ноут, такий фантазер :rotate:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

LVladislavchik: 15.03.2026 08:25Яскравість була мінімальна
яскравість - автоматична, при світло-діодна лампа десь на 10 Вт
LVladislavchik: 15.03.2026 08:25і робочий стіл?
звичайно що ні, браузери, документи, ютюб, онлайн відео, телеграм
LVladislavchik: 15.03.2026 08:25логічно що за 5 годин в тебе на 30% має сісти ноут, такий фантазер
я даю результати тестів. Ви можете ж зробити подібне.
А зрозуміли як аналізувати результати за 10 діб?
LVladislavchik
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 15.03.2026 09:42звичайно що ні, браузери, документи, ютюб, онлайн відео, телеграм
Автоматична яскравість при 10вт лампочки дуже розмите поняття, ну ти ж розумієш що залежно від відстані до лампочки та куту падіння світла від лампочки буде така й яскравість, а ще від температури лампочки залежить, ти вимкни автояскравість, підлаштуй під себе і скажи прямо яка по епловській шкалі яскравість щоб провести точний тест :rotate:
yuriy_dd: 15.03.2026 09:42А зрозуміли як аналізувати результати за 10 діб?
Якщо це спроба самоутвердитися то будь ласка, нехай хоч якесь досягнення буде в тебе :rotate: але в епла всерівно треба вручну підраховувати погодинне споживання, в андроіда все чітко, зняв з зарядки і пішов відлік включеного дисплея.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

LVladislavchik: 15.03.2026 10:55в андроіда все чітко, зняв з зарядки і пішов відлік включеного дисплея
в новому Андроїд 16 - не так
LVladislavchik: 15.03.2026 10:55підлаштуй під себе і скажи прямо яка по епловській шкалі яскравість щоб провести точний тест
ок, наступного разу

Відправлено через 9 хвилин 2 секунди:
LVladislavchik: 10.03.2026 21:16В мене тачпад, який нажимався фізично по всій площі був ще в синкпаді е440, а це хасвел, 2013 рік
подивився - сучасні Lenovo Legion - тачпад механічно не натискається у верхній зоні у ноутаз за 100к грн - може Леново розівчилась таке робити? або дуже дорого виходить? або не дбають про користувачів?

i ASUS ROG Zephyrus G14 за 200к - теж не натискається - тачпад таке ж лайно як і у дешевих
LVladislavchik: 11.03.2026 23:40Зате вихваляєш даунгрейд тачпад в нео (який ще й не завжди спрацьовує :rotate: )
інші оглядачі - ніхто не скаржився на те що не спрацьовує

Відправлено через 23 хвилини 4 секунди:
MSI підвищить ціни на ігрові ПК, ноутбуки та відеокарти до 30% через дефіцит пам’яті
https://mezha.ua/news/msi-pidvishchit-c ... 30-309415/

щось фанати х86 перестали говорити - але нові макбуки - по факту стали дешевші - в тій самій конфігурації
LVladislavchik
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 15.03.2026 16:52подивився - сучасні Lenovo Legion - тачпад механічно не натискається у верхній зоні у ноутаз за 100к грн - може Леново розівчилась таке робити? або дуже дорого виходить? або не дбають про користувачів?
Ти хоч погугли як це реалізовано, тачпад механічно не натискається, там вібромоторчик імітує клік і в налаштуваннях можна вибрати силу кліку. За сучасні леново не скажу, але в е440 по всій площині був саме механічний клік, реалізовано не так елегантно як в нео, бо там фактично було 4 кнопки з ножничним механізмом по кутках замість 1 мікрика по центру, але працювало безвідмовно завжди. А в xps 9320 тачпад ідентичний епловському з вібромоторчиком.

Відправлено через 52 хвилини 1 секунду:
yuriy_dd: 15.03.2026 16:52інші оглядачі - ніхто не скаржився на те що не спрацьовує
Нема часу дивитися всі огляди на ноут, який мені не потрібен, достатньо відкрити редіт, є випадки що не завжди спрацьовує і навіть випадки браку є, коли він просто бовтається в корпусі. Ти ще мовчиш за відсутність сканера в базі, хоча за сканер та +256гб +100$ всього, прям не схоже на епл.
yuriy_dd: 15.03.2026 16:52щось фанати х86 перестали говорити - але нові макбуки - по факту стали дешевші - в тій самій конфігурації
Тільки в цьому році, віндовс ноути стали дешевші в тій же конфігурації набагато раніше, якщо в 2020 я купував за 800$ r5 4500u, 16/512, то в 2022 за ті ж кошти 32/1тб з потужнішим процесором, зараз за ту ж суму вже можна взяти з 32/2тб та ще швидшим процесором.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

LVladislavchik: 16.03.2026 14:05Ти хоч погугли як це реалізовано, тачпад механічно не натискається
я ж явно написав - механічний тачпад, він є в більшості віндовс ноутів, і у всіх які я знаю є проблема кліку зверху, бо він механічно зверху закріплений
а Епл придумали як зробити механічний тачпад який можна клікнути по всій площі
інженери віндовс ноутів за стільки років не додумались до такого простого та елегантного рішення. І до речі дуже дешевого раз Епл його ставить в ноут за $600
а Віндовс ноути за $4,000 його не мають
LVladislavchik: 16.03.2026 14:05там вібромоторчик імітує клік і в налаштуваннях можна вибрати силу кліку
це називається - Haptic Touch, його теж Епл придумала
LVladislavchik: 16.03.2026 14:05А в xps 9320 тачпад ідентичний епловському з вібромоторчиком
а ціна там яка? а чому в інших нема?
LVladislavchik: 16.03.2026 14:05Ти ще мовчиш за відсутність сканера в базі
прикро, але у значно дорожчих Віндовс - теж нема
LVladislavchik: 16.03.2026 14:05і навіть випадки браку є
безумовно. У мене особисто один айфон помер, і 3 Самсунг Галаксі S
LVladislavchik: 16.03.2026 14:05Тільки в цьому році, віндовс ноути стали дешевші в тій же конфігурації набагато раніше, якщо в 2020 я купував за 800$ r5 4500u, 16/512, то в 2022 за ті ж кошти 32/1тб з потужнішим процесором, зараз за ту ж суму вже можна взяти з 32/2тб та ще швидшим процесором
цікавить порівняння ціни в межах оновлення тієїж моделі в межах останіх пів року - саме тоді коли память подорожчала
LVladislavchik
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 16.03.2026 14:38а Епл придумали як зробити механічний тачпад який можна клікнути по всій площі
Синкпад е440 це 2013 рік, леново зробили 4 кнопки по кутках, епл систему важелів, яка нажимає на 1 кнопку, принципової різниці не бачу, реагує по всій площині, до речі, в корпоративних ноутах інших виробників теж таке бачив, але не сильно юзав :rotate:
yuriy_dd: 16.03.2026 14:38прикро, але у значно дорожчих Віндовс - теж нема
Сканер якраз в багатьох віндовс ноутах навіть бюджетних є, не розказуй тут казки, звичайно, є багато і без сканера, але дуже часта ситуація коли ідентична конфігурація, тільки зі сканером, коштує стільки ж і просто треба бути трішки уважнішим перед покупкою.
yuriy_dd: 16.03.2026 14:38а ціна там яка? а чому в інших нема?
Хпс мені обійшовся приблизно як і ейр м4 16/512, в асуса є зенбуки, в майкрософта в сюрфейсах теж ніби є, в решти 2 кнопки :rotate: От ти весь такий технологічний, а обожнюєш допотопний сканер на своєму поко, а шо поко не зробили так елегантно й просто сканер під дисплеєм :rotate:
yuriy_dd: 16.03.2026 14:38це називається - Haptic Touch, його теж Епл придумала
Поправочка, там були судові позови, бо було придумано до епла :rotate: А взагалі в андроіді це було ще з 2010 року +-, тільки тоді не було таких якісних вібромоторчиків, хоча кастомні прошивки дозволяли підняти потужність та зменшити час роботи до мінімуму і таким чином імітувати фізичну кнопку.

Відправлено через 49 секунд:
yuriy_dd: 16.03.2026 14:38і 3 Самсунг Галаксі S
Модельки в студію і заодно причини чого ти їх не прошивав :rotate:
pelia
Member

Повідомлення

Шо за брехня що на 16 андроїді не так? У мене якийсь інший 16 андроїд? Все так само показує
Ну і на а485 сінкпаді, він механічно натискається, але ближче до низу (у сінкпадів свій "особливий" тачпад з класичними розділеними кнопками зверху)
yuriy_dd
Member

Повідомлення

LVladislavchik: 16.03.2026 15:44Синкпад е440 це 2013 рік, леново зробили 4 кнопки по кутках, епл систему важелів, яка нажимає на 1 кнопку, принципової різниці не бачу
різниця в тому що зараз - нема, що було колись - мене не цікавить абсолютно. Колись і Інтел робила хороші проци. А потім доїла користувачів по 3% приросту в рік, і материнки заставляла міняти. І я був один з перших хто ставив на АМД і хто купив і поставив 128 Гб хоч офіційно материнка і проц підтримували макс 4 х 16
і ЕСС в мене пахало - хоч офіційно не працює. Навіть тут на форумі є мої старі повідомлення про це.
так само я один з першиз хто особисто купив і переконався що М1 - це революція
LVladislavchik: 16.03.2026 15:44Сканер якраз в багатьох віндовс ноутах навіть бюджетних є, не розказуй тут казки
мав можливість особисто протестити в магазині де 100+ моделей ноутів - в кожному зверху не натискається. Ноути по 100к+ і по 200к+ грн
LVladislavchik: 16.03.2026 15:44а обожнюєш допотопний сканер на своєму поко
якраз він максимально зручний - бо поки смарт в задній правій кишені і мені його треба взяти - то по дорозі я на сліпу натискаю і коли смарт перед очима - він вже розблокований. Так само зручно коли сканер ззаду - як у Поко Ф1
коли сканер на екрані - ви ніколи не попадете і ви кожен раз чекаєте на розблокування
крім того хват не такий міцний коли великий палець треба підносити до сканеру в екрані
LVladislavchik: 16.03.2026 15:44а шо поко не зробили так елегантно й просто сканер під дисплеєм
повелись на тренди і в наступних поко Ф6+ - він в екрані
LVladislavchik: 16.03.2026 15:44Поправочка, там були судові позови, бо було придумано до епла
я про тачпад в ноутах
LVladislavchik: 16.03.2026 15:44Модельки в студію і
одні з перших. Може до S7. Проблеми - 2 рази екрани вийшли з ладу - ремонт коштує дорожче ніж ціна такого ж бу, 1 раз - дуже швидко батарея роздулась і механічно пошкодила сам смарт.
До речі в мене ще досі є Samsung Google Nexus S - там де екран вгнутий. З ним все було ок.
pelia: 16.03.2026 16:15Ну і на а485 сінкпаді, він механічно натискається, але ближче до низу (у сінкпадів свій "особливий" тачпад з класичними розділеними кнопками зверху)
якраз я про те що тачпад не можливо натиснути у верхній частині в силу конструктивних особливостей. А Епл - таке змогли. Щось ви відстаєте.

Відправлено через 16 хвилин 31 секунду:
pelia: 16.03.2026 16:15Шо за брехня що на 16 андроїді не так? У мене якийсь інший 16 андроїд? Все так само показує
скріншот?
буває що на кастомних прошивках не так як на стоковому Андроїді, звикайте що ваші знання обмежені, вчіться критично думати
LVladislavchik
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 16.03.2026 20:45коли сканер на екрані - ви ніколи не попадете і ви кожен раз чекаєте на розблокування
Якщо оптичний то так, там і зі склом конфлікти, і треба підсвічувати область сканування, ультразвук просто моментантально спрацьовує навіть з брудними чи вологими пальцями і там не обов'язково тикати прям точно в те місце, + телефон зі столу не треба піднімати щоб розблокувати, так шо давай механізуй своє село :rotate:
yuriy_dd: 16.03.2026 20:45LVladislavchik: ↑ 16 березня 2026 15:44
Сканер якраз в багатьох віндовс ноутах навіть бюджетних є, не розказуй тут казки
мав можливість особисто протестити в магазині де 100+ моделей ноутів - в кожному зверху не натискається. Ноути по 100к+ і по 200к+ грн
Хоч би почитав що цитуєш, відбиток в багатьох недорогих ноутах є :rotate: на рахунок тачпаду то прям фізичне натискання зверху взагалі всерівно, в більшості професійних програм всерівно треба миша, умовно солід/будь-який інший кад/в рендері теж стикався, масштаб там міняється скролом, а нажимаєш колесо та крутиш мишу = крутиш модель, в вінді та макос типу можна оце все налаштувати що умовно клік 3 пальцями = натиснути середню кнопку миші і далі по логіці ти ведеш пальці в надії покрутити модель, а фіг там, модель летить в космос, те ж саме масштаб :rotate: але в асусів зенбуків програмно майже повністю емульована миша і там справді можна попрацювати в таких програмах взагалі без миші, а ще там класний тактильний відгук коли робиш скрол тачпадом, коли в епла таке буде? :rotate:

Відправлено через 4 хвилини 30 секунд:
yuriy_dd: 16.03.2026 21:02скріншот?
буває що на кастомних прошивках не так як на стоковому Андроїді, звикайте що ваші знання обмежені, вчіться критично думати
Звикай, що кастомні прошивки мають просто випилений функціонал щоб в тебе телефон літав і розробник прошивки не завжди навіть вказує це в логах, просто розробник подумав для себе що це лайно, а про тебе не подумав, учись критично мислити :rotate:
pelia
Member

Повідомлення

У мене піксель, це по дефолту самий андроїдовий андроїд, а Юра щось намагається розказати, сміх та й годі

Відправлено через 2 хвилини 51 секунду:
І про сканер, який так зручний, у мене так само при діставанні з кишені телефон вже розблокується, бо, ВНЄЗАПНО, м'язова пам'ять знає де той сканер в екрані
Вкладення
Screenshot_20260316-212932.png
Відповісти