Новини
Останні статті і огляди
Відеокарти Intel і NVIDIA підтримуватимуть технологію Advanced Shader Delivery та інші нові функції DirectX
-
erkins007
Member
Предлагаю обсудить Відеокарти Intel і NVIDIA підтримуватимуть технологію Advanced Shader Delivery та інші нові функції DirectX
АМД на вечеринку не позвали?
-
gregory_amd
Member
ми AI собираемся AI предоставить AI своим AI пользователям AI лучший AI експириенс AI в виде AI покупки AI нового AI поколения AI видеокарт AI ради AI каждой AI новой AI фичи AI и AI нового AI вида AI FSR.erkins007: ↑ 14.03.2026 11:07 Предлагаю обсудить Відеокарти Intel і NVIDIA підтримуватимуть технологію Advanced Shader Delivery та інші нові функції DirectX
так же мыы представляем AI RADEON NEXT - наш инновационный AI подход AI в рамках AI инициативы AI "одна видеокарта - один драйвер". Теперь AI вы AI должны AI покупать AI новый радеон AI для того что бы AI обновить драйвера.
AI с уважением AI к своим AI покупателям
Лиза Су
-
Volodymyr1985
Member
Я можу помилятись але, здається, що саме AMD і є одним із співавторів технології, разом з Microsoft.erkins007: ↑ 14.03.2026 11:07 Предлагаю обсудить Відеокарти Intel і NVIDIA підтримуватимуть технологію Advanced Shader Delivery та інші нові функції DirectX
-
Nortrom
Member
-
Alekss
Member
Volodymyr1985: ↑ 14.03.2026 11:23 Я можу помилятись але, здається, що саме AMD і є одним із співавторів технології, разом з Microsoft.
Позовут в новой архитектуре. Для AMD это типично. Возможности RDNA 3, 4 известны и ничего туда уже не добавить аппаратно.erkins007: ↑ 14.03.2026 11:07 Предлагаю обсудить Відеокарти Intel і NVIDIA підтримуватимуть технологію Advanced Shader Delivery та інші нові функції DirectX
что и как будет поддерживаться:
1. Advanced Shader Delivery (ASD) не требует новых аппаратных блоков в GPU. Технология работает на уровне DirectX Agility SDK, Microsoft разработала ASD совместно с AMD. Они вместе реализовали предкомпиляцию шейдеров для Xbox ROG Ally. Будет поддержка в RDNA 2,3,4.
2. Cooperative Vectors / Neural Rendering (Shader Model 6.9) — AMD отстаёт, в RDNA 5 добавит.
NVIDIA Blackwell уже поддерживает Cooperative Vectors, тогда как AMD работает над поддержкой в будущих архитектурах GPU. RDNA 3 эту функцию не поддерживают. RDNA 4 (SM 6.9) есть + WMMA базовая/частичная поддержка.
3. DirectX Linear Algebra, Shader Model 6.9
RDNA 3 (RX 7000) не будет поддерживать, возможно частично (базовые), RDNA 4 (RX 9000) будет поддерживать базовые, или частично. RDNA 5 будет поддерживать полностью.
-
ADv
Member
Интересно, выйдет ли новая версия диретх для вин10 или же как с 12 будет эксклюзив для 11 винды и "кнут" для игроков, не желающих переходить на индусские инновации.
-
erkins007
Member
Не ошибаетесь, изначально идея пошла с Rog xbox приставки, так что АМД там на пару с майкрософт были авторами.Volodymyr1985: ↑ 14.03.2026 11:23Я можу помилятись але, здається, що саме AMD і є одним із співавторів технології, разом з Microsoft.
-
Nekros
Member
Доступ відеокарти до ссд ще з resize bar пішло, яке АМД першим і розробилоerkins007: ↑ 14.03.2026 13:30Не ошибаетесь, изначально идея пошла с Rog xbox приставки, так что АМД там на пару с майкрософт были авторами.Volodymyr1985: ↑ 14.03.2026 11:23Я можу помилятись але, здається, що саме AMD і є одним із співавторів технології, разом з Microsoft.
-
Earanak
Member
Nekros, впервые слышу что Resizable Bar имеет какое то отношение к доступу к SSD.
Не путаете с DirectStorage который релизнулся в 2022 ? ReBAR по моему вообще про другое.
И еще, я не уверен что ReBAR сделали AMD, гугл говорит это часть стандарта PCI-SIG еще 2010 года.
А AMD ведь только к 2020 году начали ее толкать под маркетинговым названием SAM (Smart Acess Memory).
В общем ничего непонятно что имелось ввиду
Не путаете с DirectStorage который релизнулся в 2022 ? ReBAR по моему вообще про другое.
И еще, я не уверен что ReBAR сделали AMD, гугл говорит это часть стандарта PCI-SIG еще 2010 года.
А AMD ведь только к 2020 году начали ее толкать под маркетинговым названием SAM (Smart Acess Memory).
В общем ничего непонятно что имелось ввиду
-
Afit
Member
Так підтримка Windows 10 закінчилась. На які нові функції можна сподіватись, якщо навіть оновлення безпеки перестали випускати?ADv: ↑ 14.03.2026 13:29 Интересно, выйдет ли новая версия диретх для вин10 или же как с 12 будет эксклюзив для 11 винды и "кнут" для игроков, не желающих переходить на индусские инновации.
-
Nekros
Member
Досі приходять оновлення. Останне від 10 березня булоAfit: ↑ 14.03.2026 15:36Так підтримка Windows 10 закінчилась. На які нові функції можна сподіватись, якщо навіть оновлення безпеки перестали випускати?ADv: ↑ 14.03.2026 13:29 Интересно, выйдет ли новая версия диретх для вин10 или же как с 12 будет эксклюзив для 11 винды и "кнут" для игроков, не желающих переходить на индусские инновации.
-
vsx
Member
Да ну, там читать надо, еще и на английском. Ты от эркинса слишком многого хочешьNortrom: ↑ 14.03.2026 13:12А это для кого?АМД на вечеринку не позвали?
https://gpuopen.com/learn/amd-microsoft-gdc-2026/
-
Afit
Member
Ну це або LTSC версія, або по платній підписціNekros: ↑ 14.03.2026 17:15Досі приходять оновлення. Останне від 10 березня булоAfit: ↑ 14.03.2026 15:36
Так підтримка Windows 10 закінчилась. На які нові функції можна сподіватись, якщо навіть оновлення безпеки перестали випускати?
-
Ekz0rcyst
Member
vsx
Пожалійте erkins007, могли б вже зупинитись на тому, що просто читати треба. Як показує практика це вже досягнення.
Пожалійте erkins007, могли б вже зупинитись на тому, що просто читати треба. Як показує практика це вже досягнення.
-
mrigi
Member
та дайте діректіксу померти, некрофіли
-
Afit
Member
mrigi: ↑ 14.03.2026 18:03 та дайте діректіксу померти, некрофіли
-
vsx
Member
проприетарщина, нет кроссплатформенностиAfit: ↑ 14.03.2026 18:34mrigi: ↑ 14.03.2026 18:03 та дайте діректіксу померти, некрофілиНавіщо? Все стандартизовано для всіх
-
Scoffer
Member
Більш того, аналогічний функціонал був ще в далекому бородатому AGP, і, що самі смішне, ще й юзався в ті часи. Але при переході на PCIe технологію забули перенести бо складно і все таке і довелось перевинаходити знову.Earanak: ↑ 14.03.2026 14:59И еще, я не уверен что ReBAR сделали AMD, гугл говорит это часть стандарта PCI-SIG еще 2010 года.
-
Ekz0rcyst
Member
Scoffer
Але ж пропускна здатність інтерфейсу AGP залишає бажати кращого, ну і уніфікація, - на шині PCI-e купа всього висить, а не тільки GPU.
Але ж пропускна здатність інтерфейсу AGP залишає бажати кращого, ну і уніфікація, - на шині PCI-e купа всього висить, а не тільки GPU.
-
Afit
Member
Речь о Linux?