Огляд Resident Evil Requiem і технологій NVIDIA — граємо на ПК Dragon Lucky з GeForce RTX 5070

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Геральт
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Огляд Resident Evil Requiem і технологій NVIDIA — граємо на ПК Dragon Lucky з GeForce RTX 5070
спойлер
Зображення
При детальнішому порівнянні можна відзначити поліпшення віддзеркалень на поверхні калюж

Зі всього кадру, різницю можна побачити десь у 5% екранного простору і то при "детальному порівннянні". Ця картинка була б набагато інформативніша, якби в кутику ще був показник FPS.
Цікавий факт, зліва (RT off) калюжа більше блистить/віддзеркалює, ніж при RT high
gregory_amd
Member

Повідомлення

RT off: добре
RT high: глянцеве пекло що вигляда як лайно
PT: найкраще з обох. в цiй грi прямо ДУЖЕ добре.... але якщо нема залiза для PT то однозначно грати БЕЗ RT звичайного
yariksom
Member

Повідомлення

Не побачив ціни, або мені повилазило, глянув в неті - 100 000 гривень такий коштує, на не самому надійному телмарті. +/- нормальна на зараз ціна для "гри з коробки", ще й фірмовий, брендований.
2,5 місяці тому такий 73000 коштував.
Чи потрібна водянка такому процу - теж питання.
erkins007
Member

Повідомлення

Геральт: 10.03.2026 12:18Зі всього кадру, різницю можна побачити десь у 5% екранного простору і то при "детальному порівннянні"
В сети полно сравнений где прекрасно видно разницу с трассировкой пути. Говорить что разницы нет просто глупо.
Она во всем
Зображення
dead_rat
Member

Повідомлення

erkins007
У мене відчуття, ніби до трасировки шляху додали кращі текстури, щоб було наглядніше.

Як у Ларці з релізом РТ прибрали щвичайні тіні
MessiaH
Member

Повідомлення

erkins007: 10.03.2026 13:17В сети полно сравнений где прекрасно видно разницу с трассировкой пути. Говорить что разницы нет просто глупо.
Нет, именно сцен где она заметна реально не так уж и много, но в этой игре реально влияние трассировки на картинку посильнее, чем в прошлых частях где её практически не было и надо было с лупой искать
AndrewV
Member

Повідомлення

Для владельцев 5090 советую к PT включить DLAA (без масштабирования) и MFG 2x. Получите 125 фпс и идеальную картинку на 2.5К
Евгений King
Member

Повідомлення

yariksom: 10.03.2026 12:42 Не побачив ціни, або мені повилазило, глянув в неті - 100 000 гривень такий коштує, на не самому надійному телмарті. +/- нормальна на зараз ціна для "гри з коробки", ще й фірмовий, брендований.
2,5 місяці тому такий 73000 коштував.
Чи потрібна водянка такому процу - теж питання.
За 100к можна і ноута з 5070ti взяти з процессором покраще, в котрого і екран на борту є і хоч якась автономність в поточних умовах.
Наприклад:
спойлер
https://itmag.ua/ua/asus-rog-strix-g16- ... medium=cpc
На решту суми якраз апгрейднути до 32Гб

Той випадок, коли самозбір доріс до ціни такого самого за продуктивністю ноута, це прямо нонсенс :gigi:
MessiaH
Member

Повідомлення

Вот делал тесты ещё до патча и новых дров, после патча вроде ФПС значительно вырос. Причём странно как-то, в локации где в участке полиции Ракун Сити у меня с трассировкой пути без генератора было в районе 80-90фпс, а следующий уровень где за Эмили бегать надо и прятаться от детей там уже у меня стало 45 кадров, с обычной трассировкой 90+. Играю с обычной трассировкой на высоком значении, всё остальное на максимум, особых отличий от трассировки пути не заметил. Дошёл до уровня где Леон в здание Арк попадает как раз до первой встречи с элитными бойцами, дальше пока не играл. Не знаю насколько это далеко до финала. По графике и геймплейно нормально, но не нравится неубираемая зернистость

erkins007
Member

Повідомлення

:rolleyes:
dead_rat: 10.03.2026 13:37 erkins007
У мене відчуття, ніби до трасировки шляху додали кращі текстури, щоб було наглядніше.
Просто забили огромный болт на растр. Полно игр без трассировки которые выглядят восхитительно
xIIImaL
Member

Повідомлення

AndrewV: 10.03.2026 13:39 Для владельцев 5090 советую к PT включить DLAA (без масштабирования) и MFG 2x. Получите 125 фпс и идеальную картинку на 2.5К
Ага , и бонусом дикий гостинг особенно в темных сценах :puke:

.. а так то да , на светлых сценах очень хорошо, даже с 3х генератором . С 8000гц мышей и клавой удивительным образом задержка даже не чувствуется , в отличии от других игр.
AlexWest
Member

Повідомлення

З тррасуванням шляху + DLAA це одна з найграфонистіших ігор евер. Та й зі звичайним трасуванням теж (окрім деяких мильних ділянок). А от без RT з графікою щось не те; це видно вже на старті, особливо по обличчю героїні. Тобто ця гра реально заточувалась під RT, і без відеокарти, яка це підтримує, ліпше не грати.
Vpupkin
Member

Повідомлення

Чому у японських іграх люди ніби з пластику зроблені? Особливо жінки. Наворочене PT освітлення, а люди як манекени :dontknow:
xIIImaL
Member

Повідомлення

Vpupkin: 10.03.2026 14:32 Чому у японських іграх люди ніби з пластику зроблені? Особливо жінки. Наворочене PT освітлення, а люди як манекени :dontknow:
Там помимо манекенов и текстурки года так 2016-2018 во многих местах , особенно ракун сити выглядит просто убожески . Но некоторым мерещится "зе бест графон евер"
Геральт
Member

Повідомлення

AlexWest: 10.03.2026 14:29 Тобто ця гра реально заточувалась під RT, і без відеокарти, яка це підтримує, ліпше не грати.
Підкажіть, якщо не важко, де тут RT_med/RT_high/RT_off? Або ж, якщо є підозри, що я там щось підхімічив, прохання записати цей епізод на "відеокарті, яка це підтримує", щоб я хоч розумів, що втратив, пройшовши гру з RT off.
https://fex.net/uk/s/lx5fcbn
Vpupkin
Member

Повідомлення

xIIImaL: 10.03.2026 14:37
Vpupkin: 10.03.2026 14:32 Чому у японських іграх люди ніби з пластику зроблені? Особливо жінки. Наворочене PT освітлення, а люди як манекени :dontknow:
Там помимо манекенов и текстурки года так 2016-2018 во многих местах , особенно ракун сити выглядит просто убожески . Но некоторым мерещится "зе бест графон евер"
Я поки не грав (воно мені не цікаве за 70$) з роликів і скрінів я не зрозумів що там можна побачити чого не було у другому Алані Внйку.
xIIImaL
Member

Повідомлення

Vpupkin: 10.03.2026 14:53 Я поки не грав (воно мені не цікаве за 70$) з роликів і скрінів я не зрозумів що там можна побачити чого не було у другому Алані Внйку.
Не , ну сравнивать это с анал вейком - небо и земля так сказать . Анал вейк даже на плейстейшене на голову солиднее выглядит чем реквием на пк :laugh:
AndrewV
Member

Повідомлення

xIIImaL: 10.03.2026 14:21 Ага , и бонусом дикий гостинг особенно в темных сценах :puke:
ничего такого не замечал :dontknow: , драйвер крайний
xIIImaL
Member

Повідомлення

AndrewV: 10.03.2026 15:03 ничего такого не замечал :dontknow: , драйвер крайний

Возможно не туда смотрел? У многих оно есть, проявляется в темных сценах

erkins007
Member

Повідомлення

Геральт: 10.03.2026 14:44щоб я хоч розумів, що втратив, пройшовши гру з RT off.

Специально для адептов секты "лучи не нужны". Трассировка пути кардинально меняет картинку
Відповісти