Продавать SOHO Нетис?кря-кря: ↑ 07.03.2026 10:51 Бізнесу заважаю)
Новини
Останні статті і огляди
Вибір роутера
-
vdemeshko
Member
-
Avenger80
Member
-
кря-кря
Member
Тоді мова йшла:укажите не на глаз, а какой именно с каким в этой конкретной таблице сравниваете
BCM 6764 (Cudy 3600, 35 баксів новий) = 15 200 балів
IPQ 8174 (Linksys, 700 баксів новий) = 12 920 балів
Ітого топовий Linksys на 25% повільніший за саме дно ринку.
-
Bruno Banani
Member
кря-кря
Что это за баллы? Кто из придумал?
Древние ядра А7 - дно! Даже говорить не о чем.
Что это за баллы? Кто из придумал?
Древние ядра А7 - дно! Даже говорить не о чем.
-
кря-кря
Member
"Гдіє ваши даказатіельства?"(с)Древние ядра А7 - дно! Даже говорить не о чем.
-
l-m
Member
fio (Flexible I/O Tester) це такий просунутий аналог CrystalDiskMark для Лінукс. От якщо його запускати прямо на роутері, то 370-380 МБайт при послідовному читанні/записі.Avenger80: ↑ 07.03.2026 10:48Чуток не понял... Мбит или Мбайт?l-m: ↑ 07.03.2026 08:53Спеціально протестував - у мене fio видає 370-380 MiB/s на SK hynix X31.
Не 900 як на компі, але нормально. Тим паче там юсб-порт 5 Гбіт, а не 10, тому навіть в теорії більше ~500МБ не витиснути.
Можливо якщо замість NTFS відформатувати диск у щось нормальне, то буде більше. Але все одно ж обмежує мережа — порти тільки 1 Гбіт. Навіть на 5 GHz Hi з 4x4 клієнтом виходить 1.8 Гбіт реально (225 МБ/с).
SMB - 80 МБ/с читання, 85 - запис.Avenger80: ↑ 07.03.2026 10:48 И я имел ввиду скорость - USB роутера (накопитель) - клиент на проводе по SMB - какая скорость записи и чтения на накопитель роутера в Мбайт/c, в NTFS, упирается в гигабитный порт или нет? Сколько получается - 60, 80, 90, 110 или сколько Мбайт/c при чтении или записи роутер-комп?
WebDAV - 70 МБ/с читання, 100 - запис.
Відправлено через 4 хвилини 42 секунди:
Я лише відповів у твоїй манерікря-кря: ↑ 07.03.2026 10:51Що ж вас так розлютило? Бізнесу заважаю) У живому спілкувані вже б давно землю гризли.Роззуй очі.
Ну й який же це бізнес інколи писати на форумі)
Але, якщо по собі судиш, та віриш у те, що я торгую Лінксусами МХ4300, то легко знайдеш мене на ОЛХ для живого спілкування) Тільки землю не гризи, це шкідливо для зубів.
-
Avenger80
Member
Спасибо. Вот это как раз и полезно на практике. Близко к моему роутеру на MT7621.
-
l-m
Member
Так, запис чомусь швидший, перевірив ще тільки що по SMB, десь 90 в середньому:Avenger80: ↑ 07.03.2026 11:18 l-m
Почему я это спросил всё, потому как в теме по MX4300 увидел вот такое - 65,4Мбайт/c на чтение и 92,9Мбайт/c на запись) :
- спойлер
-
Avenger80
Member
Странно, обычно сложнее процесс именно записи для роутера. Большое спасибо за информацию, очень интересно было узнать именно за эту модель.l-m: ↑ 07.03.2026 12:40Так, запис чомусь швидший, перевірив ще тільки що по SMB
-
Ortyomko
Member
ого, в елітному кінетіку такий же проц як у Cudy AC1200Avenger80: ↑ 07.03.2026 12:34Спасибо. Вот это как раз и полезно на практике. Близко к моему роутеру на MT7621.
-
Avenger80
Member
-
DEVES
Member
кря-кря
С чего ты взял, что Linksys (непосредственно сам роутер) стоил $700?
С чего ты взял, что Linksys (непосредственно сам роутер) стоил $700?
ПО Fortinet в системе Linksys HomeWRK стоило примерно:
$550–855 в год за один роутер
$840–1080 в год за mesh-систему
≈$2 200 за 5-летнюю лицензию
То есть основная стоимость системы была именно в программной подписке, а не в оборудовании.
-
sanya555
Member
Ех... не планував міняти зараз роутер, але мій дід Сяомі 3G почав рандомно перезаватажуватись. Блок живлення міняв, навіть підключав від зарядки для акумів на 5А, прошивав стокову прошивку після кінетіка, шив падаван, відключав хаб до якого піключено зараз два диска... все одно перезавантажується періодично. І шо зараз взяти з USB портом?
-
Avenger80
Member
sanya555
Тоже интересная тема, так как моему роутеру больше 6 лет и всякое может быть... Тут во-первых, бюджет - сколько денег готовы потратить. А во-вторых, будете шить на что-то или готовый продукт. Важно же не сделать даунгрейд по скорости, функционалу с прошлым роутером. Если готовый, то я вижу это что-то типа Asus AX4200 или Flint 2, может AX3000v.2, но как-то терзают мутные сомнения. В общем, интересно что вам предложат в теме, т.к. интересует и меня.
Тоже интересная тема, так как моему роутеру больше 6 лет и всякое может быть... Тут во-первых, бюджет - сколько денег готовы потратить. А во-вторых, будете шить на что-то или готовый продукт. Важно же не сделать даунгрейд по скорости, функционалу с прошлым роутером. Если готовый, то я вижу это что-то типа Asus AX4200 или Flint 2, может AX3000v.2, но как-то терзают мутные сомнения. В общем, интересно что вам предложат в теме, т.к. интересует и меня.
-
Bruno Banani
Member
sanya555
Linksys ax4200/4300
Linksys ax4200/4300
-
Holdyfolds
Member
А які у вас сценарії використання USB? Під модем, торренти чи мережеве сховище?sanya555: ↑ 08.03.2026 08:41 Ех... не планував міняти зараз роутер, але мій дід Сяомі 3G почав рандомно перезаватажуватись. Блок живлення міняв, навіть підключав від зарядки для акумів на 5А, прошивав стокову прошивку після кінетіка, шив падаван, відключав хаб до якого піключено зараз два диска... все одно перезавантажується періодично. І шо зараз взяти з USB портом?
Мені в голову приходить лише роутер, яким я користуюся ось уже майже 2 роки - Flint 2. Але цей варіант звісно лише під замовлення з AliExpress і лише по знижках в $100-115. Кінетік рекомендувати не буду, бо руснява помийка з бекдорами.
-
Avenger80
Member
Holdyfolds
У него под торренты и сетевое хранилище, DLNA и т.д. Я тоже предложил Флинт 2. У него Сяоми 3G перешитый на кинетик, железо почти такое же как и меня в роутере, только попроще в реализации. Функционал такой же как и у меня и скорости по USB, скорее всего, такие же как и у меня в посте выше, так как прошит прошивкой кинетик.
Минус за что лепить то, может и не к вам, а вообще...
У него под торренты и сетевое хранилище, DLNA и т.д. Я тоже предложил Флинт 2. У него Сяоми 3G перешитый на кинетик, железо почти такое же как и меня в роутере, только попроще в реализации. Функционал такой же как и у меня и скорости по USB, скорее всего, такие же как и у меня в посте выше, так как прошит прошивкой кинетик.
Минус за что лепить то, может и не к вам, а вообще...
-
Nikolayovich
Member
- спойлер
Ніхто не підскаже, на що звернути увагу по настройках, щоб використовувати апарат по макс.?
-
LESHIY_ODESSA
Member
А в чем проблема? Не гигабит потому что служебный трафик не считает.Nikolayovich: ↑ 08.03.2026 10:50 Ніхто не підскаже, на що звернути увагу по настройках, щоб використовувати апарат по макс.?
Почти у всех 2,5Gbit по локальной сети не показывает. Максимум 2,3Gbit.
-
Nikolayovich
Member
LESHIY_ODESSA
А хто говорить про проблеми, в мене і при 100 Мбіт було - 90!
А хто говорить про проблеми, в мене і при 100 Мбіт було - 90!