Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Cirax
Member

Повідомлення

1985god
Вот тех нормальных контакторов размером с двух литровую банку, и весом под пару килограммов уже сгорело 4 штуки за 6 лет.
А маленькое убожество размером 3din работает 10 лет.
Что одно, что другое комутирует токи до 25А.
Так что размер совсем не показатель.
Hotspur
Member

Повідомлення

Cirax: 07.03.2026 02:17Вот тех нормальных контакторов размером с двух литровую банку, и весом под пару килограммов уже сгорело 4 штуки за 6 лет.
А маленькое убожество размером 3din работает 10 лет.
фірма одна ?
1985god
Member

Повідомлення

fludimir: 06.03.2026 23:08 Полностью пассивная "зарядная станция" с 5квтч емкости и всего за тысячу евро - деи идут нафиг? :gigi:
Якщо deye вже якось себе зарекомендувала то ця штука ще ні. У deye всі налаштування доступні без смарфону та без інтернету на своєму інтуїтивному сенсорному екранчику . У дей потужність все ж більше і також в принципі існують слабенькі модельки на 3,5 чи 3,6 кВт. Тож марстек ( marstek ) займає серединку між deye та зарядними станціями , поєднуючи їх плюси та мінуси в собі разом ))) мінуси відсутність мобільності , відстуність можливості налаштування без інтернету :eek: на хуторі десь стралінк з собою треба брати додатково, з відео рекламного не зрозуміло по кількостіта характеристика мпппт трекерів , копати лінь, але тут воно точно програє інверторам, по ємкості акб теж по середині. Розширюваність дещо дорожча ніж в інверторів , і обмежена 10 кВт чи 20 кВт ? Тай розширення дорогувато по 1000 євро за додаткових 5 кВт, окремі акб до інверторів стартують від 640 євро , а тут переплата за додатковий інвертор і додатковий зарядний пристрій ( якщо купувати кілька для розширення ємкості) . Пристрій хороший цікавий займає сегмент ринку між зарядними станціями та гібридними інверторами . Питання як покаже себе цей бренд на ринку по надійності. Бо по інверторах і зарядних станціях статистика зібрана. Попит думаю буде. Чому наші комерсанти не возять deye все в одному з акб на 5 кВт , не зрозуміло чи дейе перестала їх робити ? Якщо зайде то deye теж почне робити і продавати пристрої цього фром фактору, не відмо правда чому перестали :spy:

Відправлено через 26 секунд:
RW-F5.3-1H3 Deye

Відправлено через 1 хвилину 4 секунди:
https://deye.com/de/product/rw-f5-3-1h3/

Відправлено через 11 хвилин 7 секунд:
Cirax
Треба дивитися схему підключення , звучить фантастично, часто помилки проектування монтажу підбору обладнання або низька кваліфікація електриків , до прикладу котушку контактора теж бажано захищати автоматом . В мої практиці продажів електротехнічного обладнання були випадки не вірного підключення такої і схожої автоматики , тож мені приносили і хотіли поміняти по гарантії, і шнейдер і сісменс і абб і ловато - зламати спалити можна все. Тому треба конкретні схеми підключення розгялдати

Відправлено через 5 хвилин 57 секунд:
У вашому прикладі обладнання не взаємозамінне «по кілька кг» ( насправді менше ) це на струми в кілька десятків ампер, а от ті що на дін рейку це для лампочок/ жалюзей із струмами до умовно 10 А . І мова про різний тип навантаження АС 3 чи Ас5 , загалом там з 10- ок типів навантаження , по памяті я всі не пригадаю. Тому порівняння не коректне , контактор для потужних двигунів на десятки ампер не можна порівнювати з побутовими для кавоварок/ чайників кондиціонерів/ обігрівачів та подрібнювачів відходів для каналізації ))) це втретє повторюсь різне призначення і різне використання
fludimir
Member

Повідомлення

1985god: 07.03.2026 11:25відстуність можливості налаштування без інтернету
Это ..., но откуда информация? В видео рассказывают что доя первоначального подключения блютус используют, а к вифи-инет потом можно подключить
1985god: 07.03.2026 11:25Якщо deye вже якось себе зарекомендувала то ця штука ще ні.
Само собой нужно реальные отзывы для начала, но по функционалу и внешнему виду прям захотелось купить
1985god: 07.03.2026 11:25RW-F5.3-1H3 Deye
Прикольно, то же самое по характеристикам, не так красиво выглядит, зато дейе. А она точно пассивная?
И стоит похоже сильно дороже тысячи евро
evenmore
Member

Повідомлення

Вижу предложение в Киеве за 52к.
Как же резко всё полетело вниз, как только свет перестали отключать.
Вот думаю, то ли сейчас дозакупиться, то ли подождать месяц-два.
Hotspur
Member

Повідомлення

evenmore: 07.03.2026 16:20Вот думаю, то ли сейчас дозакупиться, то ли подождать месяц-два.
неділю дві почекай. літом можуть бути блекаути
acm_fan
HWBOT OC Team

Повідомлення

Дешевле чем на NKON будет только в минус (это про местных перекупов), даже не знаю какой промежуток должен быть со стабильным электроснабжением, чтобы те начали фиксировать убытки (продавать всё, что у них есть, ниже рынка).
Глобально (по миру) предпосылок для удешевления лиферов ноль, скорее даже наоборот.
_VlaD_
Member

Повідомлення

fludimir: 06.03.2026 00:59 я такое многократно наблюдал и безо всяких шахедов, именно поэтому про-режим у себя включаю. по своему опыту скажу что кроме неправильно настроенного зубра никакую технику эти просадки не беспокоят
Что значит "неправильно настроенный Зубр"?
Я даже инструкцию достал.
Есть верхняя и нижняя граница при которой Зубр отключается. И еще задержка включения. Все. В моем Зубре настроек больше нет.
1985god
Member

Повідомлення

fludimir
Deye мощней 5 кВт против 3,5 у мерстек и да дороже по сегодняшнему курсу 75000 грн

Відправлено через 1 хвилину 35 секунд:
_VlaD_ модель зубра точна яка ?
_VlaD_
Member

Повідомлення

1985god: 07.03.2026 22:35 _VlaD_ модель зубра точна яка ?
Зображення

Зображення
fludimir
Member

Повідомлення

_VlaD_: 07.03.2026 21:32Что значит "неправильно настроенный Зубр"?
в том конкретном случае - не включена про модель в настройках - из-за чего мой зубр реагировал на очень кратковременные просадки до 120В 140В 160В которые никакую другую технику не беспокоили и отключал свет по 5 раз на дню.
у вас самая простая старая модель зубра и лишних настроек там нет (в новых уже все настраивается), обратите внимание что он мгновенно реагирует на превышения и с задержкой на понижения
https://ds-electronics.com.ua/files/ins ... 511_ru.pdf

Отправлено спустя 1 минуту 1 секунду:
1985god
так откуда информация что этот марстек без инета не запускается?
_VlaD_
Member

Повідомлення

fludimir: 08.03.2026 00:21
_VlaD_: 07.03.2026 21:32Что значит "неправильно настроенный Зубр"?
в том конкретном случае - не включена про модель в настройках - из-за чего мой зубр реагировал на очень кратковременные просадки до 120В 140В 160В которые никакую другую технику не беспокоили и отключал свет по 5 раз на дню.
у вас самая простая старая модель зубра и лишних настроек там нет
Ясно. В моем случае есть риск спалить АВР. Уже приехало с Китая реле Tomzn. буду менять.
1985god
Member

Повідомлення

_VlaD_ якщо після нього АВР робить таку "дічь" як ви (?) описували то відправляйте по гарантії ! має витримувати паузу , яку ви вказали і вимикатися швидко
https://ds-electronics.com.ua/files/ins ... 509_ua.pdf
Без імені.jpg
Відправлено через 5 хвилин 9 секунд:
fludimir: 08.03.2026 00:211985god
так откуда информация что этот марстек без инета не запускается?
моє припущення
GreenMile
Member

Повідомлення

Hotspur: 06.03.2026 15:23
GreenMile: 06.03.2026 12:22До речі цікаво, яка мінімальна гранична напруга у tomzn при якій він вирішує, що мережі немає і треба переключатись на резерв. Щось в мануалах не знайшов (
немає взагалі. до нього треба ставити реле напруги
Шо немає? Питання не про реле напруги, а про внутрішню логіку роботи АВР.
Пояснюю на пальцях: якщо в резерві буде 220В, а в основній мережі 50В - він буде вважати це наявністю напруги основної мережі і чи буде намагатись на неї переключатись, чи ні?

Власне питання було таке: при якій мінімальній напрузі на клемах AR, AN АВР вважає, що мережа є?
Hotspur
Member

Повідомлення

GreenMile: 08.03.2026 12:01він буде вважати це наявністю напруги основної мережі і чи буде намагатись на неї переключатись, чи ні?
буде намагатись на неї переключатись
1985god
Member

Повідомлення

Викиньте з голови ці дешеві китайські авр на дін рейку , як я вже писав нормальний авр на нормальних контакторах початкового рівня від chint коштує від 200 баксів і від 180 євро
Вибачайте відео москальске, шукати інше лінь. Але це авр початкового класу . З усім що дешевше буде лютий треш, тому мене засмучує коли оюди в щиток за хххх доларів ставлять гівн авр за 20 чи 50 якогось томза чи geya чи яке там воно,
От вам Українською

Досить купувати макети і вимагати від них нормальної роботи

Відправлено через 1 хвилину 23 секунди:
Нема грошей ( чи жаба душить купити нормальне авр) купуйте ручне механічне hager sftXXX

Відправлено через 40 секунд:
От вам конкретно людина розбирає випадок коли проблеми з вхідною мережею

Відправлено через 2 хвилини 23 секунди:
P.s. повторюсь CHINT NXZB 50A це бюджетний авр , найдешевший бренд, найпростіша лінійка ціна 12500 грн роздріб але подавці залюбки роблять знижки аж до 20- 30%

Відправлено через 7 хвилин 54 секунди:
Повторюсь якщо вам дорого такий авар то для вас є ручні механічні , або сам інвертор буде виступати АВРом
Hotspur
Member

Повідомлення

1985god: 08.03.2026 13:28Нема грошей ( чи жаба душить купити нормальне авр) купуйте ручне механічне hager sftXXX
++++
GreenMile
Member

Повідомлення

1985god
Не всім це одоробло треба в хаті окремо встановлене. Китайский АВР гівно, звісно, але якщо розуміти, що це гівно і не чекати від нього гладіолусів, то воно цілком працює собі. Просто треба робити так, щоб ситуації, коли воно туди-сюди клацає, не ставались.

У мене цей АВР відрізаний з обох входів двома реле напруги, на мережу стоїть затримка 30с, на інвертор - 60с. Границі напруг налаштовані звісно так, щоб АВР працював нормально.
Якщо зникає мережа, АВР замикає кнопку запуску інвертора (в мене не гібридний, а звичайний "автомобільний" інвертор), далі іде затримка в хвилину і АВР переходить на інвертор. Якщо мережа з'явилась - АВР через 30с перейде на мережу і вимкне інвертор.
Якщо, припустімо, стався короткий "збій" мережі, тобто РН мережу відключило і одразу включило знову (тобто пішов відлік затримки включення 30с), то навантаження на інвертор і не буде перекидуватись, бо там затримка 60с, тобто все навантаження повернеться на мережу, а інвертор просто вимкнеться.

При цьому 60с затримки інвертора достатньо, щоб встигнути виключити якісь важкі споживачі типу обігрівача.

До того ж, цей АВР може так само працювати як ручний I-0-II.
Axiomet
Member

Повідомлення

Хто в темі щас, яку краще зарядну станцію вибрати для живлення навантаження 1500Вт протягом 2 годин(з функцією УПС), бюджет десь 70 т, яку краще вибрати з міркувань надійності та функціональності, бажано зі входом для сонячних панелей.
GreenMile
Member

Повідомлення

Axiomet: 08.03.2026 14:21 Хто в темі щас, яку краще зарядну станцію вибрати для живлення навантаження 1500Вт протягом 2 годин(з функцією УПС), бюджет десь 70 т, яку краще вибрати з міркувань надійності та функціональності, бажано зі входом для сонячних панелей.
Marstek Venus-E, як раз 70к. Зарядні станції з батареєю більше ніж 3кВт*г будуть значно дорожчі і, скоріше за все, це буде додаткова зовнішня батарея.
Відповісти