Новини
Останні статті і огляди
Выбор звуковой карты
-
Radio Bay
Member
Не можна у кільце скручувати, то катушкаQFlash: ↑ 05.03.2026 11:48Так кабелі пара провідників без екрану
- спойлер
-
Genelec 8010 + Adam Sub7 + Schiit Lyr Multibit
-
QFlash
Member
В мене скручені.Radio Bay: ↑ 05.03.2026 11:56Не можна у кільце скручувати, то катушка
-
Radio Bay
Member
Не можна катушку за дрота робити, там різна фігня трапляється, то AI розповість по фізику цього. Прямо можна спитати, як то впливає на звукQFlash: ↑ 05.03.2026 12:04Але з мідного провідника
-
QFlash
Member
Я в трусах про котушки, з тим AI треба обережно, можна багато чого почути, краще почитати літературу, я не фізик, хімік по спеціальності.
Мене зацікавив сам експеримент, що з дешмана можна отримати цілком хороший звук за невеликі кошти.
Так якісні компоненти трохи дорогі.
Щодо звукової, то буду ще дивитись які взяти.
Але для мене меломана і то підійде.
Дякую.
Мене зацікавив сам експеримент, що з дешмана можна отримати цілком хороший звук за невеликі кошти.
Так якісні компоненти трохи дорогі.
Щодо звукової, то буду ще дивитись які взяти.
Але для мене меломана і то підійде.
Дякую.
-
Radio Bay
Member
Так, обережно, але не робити з дротів для передачі сигналу катушку — то база. Мені давно хтось з електронщиків сказав, я якусь маячню зробив, він помітив. Запам'ятав і не роблю так. Читати чому не буду — повірю на слово. Мабуть теж скрутивQFlash: ↑ 05.03.2026 12:17з тим AI треба обережно, можна багато чого почути, краще почитати літературу
Простіше визначити бюджет та обговорити. Наскільки я розумію, навіть USB свисток та USB 2.0 планка на корпус, буде гейм-чейнджеромQFlash: ↑ 05.03.2026 12:17Щодо звукової, то буду ще дивитись які взяти
-
Z440_User
Member
Ну раз такі танці, осьо трохи моєї відео історії:
1.
В будинку вже optonica співає, естонія в будинку проспівала пару місяців, поки закінчував ремонт та збирав/розставляв меблі.
Стосовно запису телефоном, поточним Realme, доречі, не виходить записати щось адекватно. Шумодав булькає та квакає, а навалюєш гучності - хрипіти починає.
1.
- спойлер
- знято на зеркалку кенон десь біля 2014р. Знімав роботу системи пошуку треків і роботу автоматики. Вибрав програти третій трек і погнали. Платівка першої половини 1970х, записи джаз 50х.
- спойлер
- Моє відкриття в батьківській фонотеці. Білоруський фольклор "Гусляр" в прогресів-рок-опері, в виконанні Піснярів. Великі оркестрові аранжировки, великі хорові партії, запис великими групами в один заход, а не потрекові накладання. Музиканти профі були, без варіантів. Потертий вініл 1979року, повна автентика, бо картридж на вінілокруті теж 1979року, гзм-005 (він у мене досі є, для потертого вінілу користуюся, а внілокрута того вже немає, в принципі і Естонії теж
)
Мене дико пре починаючи з 1:55 в партії цього персонажа поеми.
Запис на зеркалку, десь 2014-2015р.
- спойлер
-
Вінілка 2014р, оцифровка звуку з LineOut, тобто звуку з колонок в запису немає, голова ГЗМ-005 (повигрібала весь бруд з поверхні та озвучила його фоновим тріском), очікував коли допливе Shure M97xE, якість відео тут значення не має.
Вже не пам'ятаю для чого робив відео
- спойлер
- Останній запис в квартирі перед пакуванням та виїздом. Буквально за декілька днів.
В будинку вже optonica співає, естонія в будинку проспівала пару місяців, поки закінчував ремонт та збирав/розставляв меблі.
Стосовно запису телефоном, поточним Realme, доречі, не виходить записати щось адекватно. Шумодав булькає та квакає, а навалюєш гучності - хрипіти починає.
-
Radio Bay
Member
Та нормальний звук. Оцінити взагалі достатньо, по дрібницях треба слухати вживу чи на якісному записі, а фінально тільки вживу.Z440_User: ↑ 05.03.2026 13:20Кидайте помідорами
Як загальна концепція звуку, як база, мене подобається. База - це від чого можна плясати
- спойлер
- Oyaide Therzo або Oyaide Explorer прозорості накинути туду прохається, але не буду впевнювати )
-
QFlash
Member
Ну як варіант, що я чую на своїй стереосистемі, звісно на мілій гучності в мене АС (акустична система) max 20W більше не стягує.
- спойлер
-
Z440_User
Member
Radio Bay ну як перебрався з бетонної панельки в будинок, а в ньому з естоній на оптоніку та з корвета на фішер, явний виграш в СЧ-ВЧ діапазоні вийшов, НЧ вже не так явно покращилися.
Якщо СЧ-ВЧ ось так одразу, навіть не звертаючи на щось увагу чутно різницю, то НЧ вже треба послухати чим відрізняються. Але то стосовно АС. Записом на відеокамеру смартфона для ютубчику - можливо і буде чутно різницю, але не факт.
Стосовно підсилювачів - різницю буде чутно лише при живому прослуховуванні, сцену, панораму, ефект присутності та інше, що відчутно змінилося після естоній, на відеозйомці смартфоном не буде чутно.
П.С. АЧХ корекція: НЧ "0", ВЧ "+2" на Корветах було, "+1" на Фішерах.
В квартирі еквалайзером користувався на якому було все по нулях окрім 32Гц та 125Гц - корекція бетонної коробки брежнєвки, в будинку еквалайзером не користуюся, немає потреби в ньому.
Якщо СЧ-ВЧ ось так одразу, навіть не звертаючи на щось увагу чутно різницю, то НЧ вже треба послухати чим відрізняються. Але то стосовно АС. Записом на відеокамеру смартфона для ютубчику - можливо і буде чутно різницю, але не факт.
Стосовно підсилювачів - різницю буде чутно лише при живому прослуховуванні, сцену, панораму, ефект присутності та інше, що відчутно змінилося після естоній, на відеозйомці смартфоном не буде чутно.
П.С. АЧХ корекція: НЧ "0", ВЧ "+2" на Корветах було, "+1" на Фішерах.
В квартирі еквалайзером користувався на якому було все по нулях окрім 32Гц та 125Гц - корекція бетонної коробки брежнєвки, в будинку еквалайзером не користуюся, немає потреби в ньому.
-
Radio Bay
Member
Z440_User: ↑ 05.03.2026 14:18Але то стосовно АС. Записом на відеокамеру смартфона для ютубчику - можливо і буде чутно різницю, але не факт.
- Щоб так порівнювати, порівнювати треба так, оці вміють
-
Мобіла може дати лише загальне розуміння, норм чи не норм. Ще питання на цьому цей норм слухати, теж треба пам'ятати про це
От мої без саба гарно записані, вище є на мобілу.
У чому між 1 та 2 різниця тут я розумію
Востаннє редагувалось 05.03.2026 14:33 користувачем Radio Bay, всього редагувалось 1 раз.
-
Z440_User
Member
А ще через цей сетап у мене комп звук виводив, зараз дві оптоніки виводять, раніше з Audigy 2ZS, тепер з X-Fi Titanium.
Для компа конфігурація квадро (4.0). Кіношки-іграшки там з оточуючим звуком. Другий підсилювач з парою колонок для тилу.
Для компа конфігурація квадро (4.0). Кіношки-іграшки там з оточуючим звуком. Другий підсилювач з парою колонок для тилу.
-
QFlash
Member
Radio Bay
Я чогось не розумію, це пластикові акустичні системи чи як?
А для запису якісного аудіо потрібен мікрофон, петличка не підійде. Телефон також.
В жінки Iphone 13/пробував на ньому записати та сама фігня.
Я чогось не розумію, це пластикові акустичні системи чи як?
А для запису якісного аудіо потрібен мікрофон, петличка не підійде. Телефон також.
В жінки Iphone 13/пробував на ньому записати та сама фігня.
Востаннє редагувалось 05.03.2026 14:42 користувачем QFlash, всього редагувалось 1 раз.
-
Radio Bay
Member
iLoud - пластик, Genelec - літий алюмнійQFlash: ↑ 05.03.2026 14:38Я чогось не розумію, це пластикові акустичні системи чи як
Відправлено через 9 хвилин 13 секунд:
- Якось так
-
-
QFlash
Member
Дехто записує безпосередньо з виходу лінійного апарата, подають на звукову карту, але проблема, не чути як працюють акустичні системи.
Також такий метод нічого не скаже про те як співає сам кінцевий УНЧ (amplifier)/
Відправлено через 1 хвилину 50 секунд:
Також такий метод нічого не скаже про те як співає сам кінцевий УНЧ (amplifier)/
Відправлено через 1 хвилину 50 секунд:
Цікаво, ніколи не думав що пластик щось може. Я любитель дерева.Radio Bay: ↑ 05.03.2026 14:49iLoud - пластик, Genelec - літий алюмній
-
Radio Bay
Member
То дурня якась, взагалі не розумію навіщо так робити та кому це може бути цікавоQFlash: ↑ 05.03.2026 14:50Дехто записує безпосередньо з виходу лінійного апарата, подають на звукову карту, але проблема, не чути як працюють акустичні системи.
-
QFlash
Member
Я постійно ставлю НЧ на +2 ділення, ВЧ в 0, якщо з касет якесь послухати то +2+4. Вініл не маю, в розумінні записів немає ніяких в наявності.Z440_User: ↑ 05.03.2026 14:1832Гц та 125Гц
Може в когось попитаю. Купувати сенсу немає.
Дякуючи Radio Bay за наданий плейлист, там повно всякого в хорошій якості.
Відправлено через 8 хвилин 20 секунд:
Ну звісно, забув, ось може комусь треба цей плейлист уже в форматі m3u, тільки закинути в плеер. Там на сайті щось не зрозумів як це скачати все одним файлом.
Востаннє редагувалось 05.03.2026 15:13 користувачем QFlash, всього редагувалось 1 раз.
-
Z440_User
Member
Чи ото фігнею постраждати та щось таке зробити...Radio Bay: ↑ 05.03.2026 14:32 Щоб так порівнювати, порівнювати треба так, оці вміють
Мікрофона треба пошукати. В мене то є декілька з музичного минулого, десь лежать, навіть стерео можна буде зробити. Мікшер також лишився з музичного минулого...
А там далі, зйомка, Audacity, KDEnlive...
-
Radio Bay
Member
Це серйозний підхід та потребує багато витраченого часу. Ті хлопці ЮТ канал ведуть й у них усе на потоці: люди, техніка, алгорітмічний підхід, приміщенняZ440_User: ↑ 05.03.2026 15:11Чи ото фігнею постраждати та щось таке зробити
-
Z440_User
Member
Radio Bay, ну якщо на тарабанах барабанив, то мабуть здогадуєшся що таке їхній запис або підзвучка на концерті
Де того мікрофона поставити, на якій відстані, під яким кутом... Таж історія і з записом гітарного комбіка, ми писалися двома мікрофонами (один позаду, один попереду, потім вже на пульту рулили гітарний звук з тих двох мікрофонів...)
Я це до чого, звук з АС можна також мікрофоном зняти з різними хитрощами. Відстань, кількість, сіточки-фільтри-екрани... Коротше, хитрощів вистачає
Відправлено через 5 хвилин 57 секунд:
https://www.littlebigbeat.com
Замовив нещодавно вкусняшку на чорному круглому пластику за 60 евро, в нетерплячому очікуванні
Де того мікрофона поставити, на якій відстані, під яким кутом... Таж історія і з записом гітарного комбіка, ми писалися двома мікрофонами (один позаду, один попереду, потім вже на пульту рулили гітарний звук з тих двох мікрофонів...)
Я це до чого, звук з АС можна також мікрофоном зняти з різними хитрощами. Відстань, кількість, сіточки-фільтри-екрани... Коротше, хитрощів вистачає
Відправлено через 5 хвилин 57 секунд:
https://www.littlebigbeat.com
Замовив нещодавно вкусняшку на чорному круглому пластику за 60 евро, в нетерплячому очікуванні
-
Radio Bay
Member
Концертний та студійний звук, до речі, — дві великі різниці. У даному випадку вимоги студійні. На концертах взагалі зараз усе по радіоканалу гоняють.Z440_User: ↑ 05.03.2026 15:34то мабуть здогадуєшся що таке їхній запис або підзвучка на концерті
Відправлено через 2 хвилини 23 секунди:
Накидують жорстко )